Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 17:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Dzień Walki z Depresją 
Autor Wiadomość

Post Dzień Walki z Depresją
Dobrze, że co jakiś czas nagłaśniane sa pewne sprawy, obchodzone pewne "dni", by zwrócić zabieganym ludziom uwagę na jakiś fragment życia ich lub ich znajomych ...

Pamiętajmy o ludziach chorym i pomódlmy się za nich :)

do poczytania
i tu coś ciekawego

Cz lut 23, 2006 10:16

Dzięki, Elka, za linki. Akurat mam w rodzinie osobę cierpiącą na depresję, więc przyłączam się do Twojego apelu o modlitwę w intencji chorych ludzi.

Cz lut 23, 2006 19:29
Post interesujac sie troche..
Interesujac sie troche psychiatria i psychologia zaryzykowalbym raczej stwierdzenie ze w czasach kturych zyjemy chozy sa ludzie z dobrym samopoczuciem ,zadowoleni z siebie-wobec otaczajacej nas diabelskiej zeczywistosci-a zdrowi prawidlowo reagujacy emocjonalnie ,uczuciowo-to wlasnie ludzie z depresja...

So mar 11, 2006 21:25

Post Re: interesujac sie troche..
faustin napisał(a):
Interesujac sie troche psychiatria i psychologia zaryzykowalbym raczej stwierdzenie ze w czasach kturych zyjemy chozy sa ludzie z dobrym samopoczuciem ,zadowoleni z siebie-wobec otaczajacej nas diabelskiej zeczywistosci-a zdrowi prawidlowo reagujacy emocjonalnie ,uczuciowo-to wlasnie ludzie z depresja...

Ciekawa teoria. Nie mam depresji. Czy to oznacza że jestem jednostką skrajnie złą, bez uczuć?
90% pacjentów w pobliskim psychiatryku to młodzi ludzie cierpiący na depresję. W większości przypadków powodem choroby są wygórowane wymagania rodziców, którym oni nie byli w stanie sprostać. I tak pierwszy oblany egzamin jest równoznaczny z pobytem na oddziale bez klamek. Moim skromnym zdaniem większość (ale nie wszyscy!) tych ludzi to dzieci chowane pod kloszem, chronione przez rodziców przed całym złem świata. Bo tu nagle okazuje się że życie nie jest takie różowe.

N mar 12, 2006 23:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]