Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 7:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

No, cóż. Nieodpowiedni ubiór może wywołać niesmak np. Natomiast nieprawdiłowe głosowanie destrukcje państwa, wzrost bezrobocia, tragedie ludzkie, biede, wzrost przestępczości, pogorszenie nastrojów publicznych itp., itd. Dla Ciebie naprawdę nie ma między tym różnicy?

Propo "uwielbienia". Było to przewrotnie niejako powiedzenie, żeby nie oczekiwali szacunku.

So mar 11, 2006 23:04
Czy człowiek może rozmawiać z człowiekiem... pytasz?

Tak pytam i pytam nie sam z siebie tylko na podstawie Twojej odpowiedzi na mój post, która to sugerowała, że gej nie może gadać ze słuchaczem RM....

Przypomne chodizło o tekst "Homoseksualista ze słuchaczem Radia Maryja o tolerancji gadają... a Administratorzy (których przy okazji pozdrawiam) nawet to tolerancyjnie znoszą... "

być mozę wyszło z tego jakieś niepozumienie...

Piotr Tomczyk napisał(a):
Dopiero w ostatnim tekście próbujesz go stworzyć.

Nie zależy mi na tym.

A może w ten sposób chciałeś dyskretnie zapytać czy Cię nie potępiam?

Jak się chcę czegoś dowiedzieć to pytam się o to wprost. Nie wiem, czemu miałbym dyskretnie. Więc nie, nie chciałem zapytać.

Zapytaj swoich znajomych chrześcijan czy dopuszczalne jest dla nich potępianie jakiegokolwiek człowieka. To uprawnienia Wysokiego Sądu.
PT

Ja myślę, żę wg nich niedopuszczalne, ale to nie ma nic do rzeczy w tym temacie.

pozdrawiam,
michał

So mar 11, 2006 23:26
"Szacunek i tolerancja dla adwersarza"....proszę bardzo...
Na argument, że "choć nawet KEP już to oficjalnie zrobił" pada odpowiedź: "Bzdura - apeluję o nie manipulowanie".. przy czym ocena listu Prezydium KEP do o. Prowincjała - to "TYLKO trzech biskupów z Prezydium KEP".
Typowa rzeczowa odpowiedź, pozbawiona cech manipulacji :D

N mar 12, 2006 11:06

Przypomne chodizło o tekst "Homoseksualista ze słuchaczem Radia Maryja o tolerancji gadają... a Administratorzy (których przy okazji pozdrawiam) nawet to tolerancyjnie znoszą... "

być mozę wyszło z tego jakieś niepozumienie...

Taaak. Nieporozumienie. Pozytywnie zaskoczyły mnie dwie rzeczy. NIe dość, że homoseksualista ze słuchaczem Radia Maryja gada o tolerancji to jeszcze prawie się zgadzają, a Administratorzy (których pozdrawiam) nie usuwają tych ględzeń. Mimo, że wszystko co mówilismy nie wiązało się z tematem. To jednak niespodzianki.
Pozdrawiam.
PT

N mar 12, 2006 13:06

Cytuj:
Co to znaczy "atakować tu swój wypaczony obraz" Nie rozumiem.

Chciałem przez to powiedzieć, że walczysz z jakimś wypaczonym obrazem Radia Maryja, który sobie wytworzyłeś. Skoro wypisujesz na tym forum bierz odpowiedzialność za słowa i nie twierdź, że ktoś Cię obraża jasno wyrażając opinię.

Cytuj:
Masz, człowieczku, problem z tolerancją - nie mieści Ci się w głowie, że ktoś może uważać inaczej.

Skąd Ty wiesz, co mi się mieści w głowie. Nie dość, że masz wypaczony obraz Radia Maryja, to jeszcze mnie samego.

Cytuj:
Czytałem tekst KEP - był już przytaczany.

Tekst KEP to ostatni list w sprawie misji? Bo jakoś innych listów Episkopatu, a zwłaszcza o RM nie było. Chyba, że chodzi ci o list 3 biskupów stanowiących PREZYDIUM KEP - to co innego. PREZYDIUM KEP =/=KEP.

Cytuj:
agrumenty słyszę, że "wylewm pomyje" itp

Jeżeli nie znajdziesz takiej wypowiedzi to zaleca się wizytę o laryngologa.

A teraz co do TOLERANCJI. Ja to ze swojego słownika wykreśliłem i zamieniłem na ŻYCZLIWOŚĆ. Życzliwość oznacza postawę wobec człowieka, tolerancja zaś coś w rodzaju pobłażliwości wobec czyichś czynów i poglądów. Nikt mnie nie zmusi do tolerancji wobec tego, co złe.

A na końcu apeluję, by osób ze skłonnościami homoseksualnymi nie nazywać homoseksualistą, bo choć to poprawne, to jednak utożsamia człowieka z jego złą skłonnością. To podobnie jak nazywanie kogoś złodziejem, kłamcą, ignorantem.

N mar 12, 2006 15:07
"3 biskupów stanowiących Prezydium KEP" to jednak wbrew Twym twierdzeniom = KEP.
http://www.episkopat.pl/?a=prezydium
List nie jest tylko, jak tłumaczą sobie zwolennicy RM opinią li tylko 3 biskupów, zresztą tłumaczenie,dowolna interpretacja, niewygodnych słów papieża, prezydium KEP, to domena RM stosowana na użytek własny.

N mar 12, 2006 16:21

Chciałem przez to powiedzieć, że walczysz z jakimś wypaczonym obrazem Radia Maryja, który sobie wytworzyłeś.

Nic sobie nie wytworzyłem. Bardzo podobną opinię - a nawet gorszą - ma wiele osób na tym forum :)
Chodzi mi o to, że na moje argumenty - obrażasz mnie, wydumując jakieś "atakowanie". No chyba, że dla Ciebie atakiem jest każda wypowiedź niezgadzająca się z Twoim punktem widzenia.

meritus napisał(a):
Skąd Ty wiesz, co mi się mieści w głowie. Nie dość, że masz wypaczony obraz Radia Maryja, to jeszcze mnie samego.

A stąd, że jak nie rozumiesz i nie zgadzasz się - to zaczynasz wrzucać.

Tak się składa, że prezydium KEP ma prawo reprezentować KEP. I nie zmieni to, że są biskupi wyłamujący się od wyraźnie zajętego przez prezydium KEP stanowiska.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N mar 12, 2006 22:06
Zobacz profil WWW

Kolejne potknięcie RM. Po raz któryś okazuje się, że wg mediów Rydzyka nie ma czegoś takiego jak płacenie za prawa autorskie - biorę i mam...

Cytuj:
Telewizja Trwam ukradła muzykę?

Telewizja Trwam bezprawnie wykorzystała muzykę zespołu Lao Che w filmie dokumentalnym nadanym przez stację.

W związku z zaistniałą sytuacją, zespół umieścił na stronie internetowej poniższe oświadczenie.

- W dniach 7.03.2006 o godz. 23 oraz 8.03.2006 r. o godz. 8.20 został wyemitowany przez TV TRWAM materiał filmowy pt. "Pokolenia; Impresje" z wykorzystaniem obszernych fragmentów muzycznych zespołu Lao Che z autorskiej płyty "Powstanie Warszawskie".

Program został przygotowany przez studentów Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, a firmowany przez Fundację Lux Veritatis i TV Trwam. Autorzy programu nie zamieścili żadnej informacji o prezentowanej muzyce i jej twórcach.

Zespół Lao Che oświadcza, że nie wyraził jakiejkolwiek zgody na wykorzystanie własnej muzyki przez ww. instytucje. Tym samym naruszone zostały prawa majątkowe, osobiste, autorskie, wykonawcze, wizerunek oraz dobra intelektualne zespołu.

Zespół Lao Che oczekuje wyjaśnień ze strony WSKSiM w Toruniu i TV Trwam. W przeciwnym razie sprawa zostanie skierowana na drogę sądową - informuje zespół Lao Che.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 234503.377

Pn mar 13, 2006 8:24
Zobacz profil WWW

niewygodnych słów papieża, prezydium KEP, to domena RM stosowana na użytek własny.

Pewnie zgodziłbym się z Tobą, gdyby nie to, sam słyszałem słowa Papieża:
"Ja codziennie Panu Bogu dziękuję, ze jest takie radio i, że się nazywa Radio Maryja".
Co oczywiście nie oznacza, że powinieneś mieć takie samo zdanie jak Papież. Przytoczyłem tylko dlatego, że mówiłeś o niewygodnych słowach Papieża.
PT

Pn mar 13, 2006 18:55

A skąd wiesz, co papież by zrobił (powiedział) wobec tego, co w ostatnim roku Rydzyk robi :?:

Pn mar 13, 2006 18:58
Zobacz profil WWW

te słowa Jan Paweł II wypowiedział dosyć dawno... a przez ten czas w RM sporo się zmieniło na gorsze...

Pn mar 13, 2006 19:17

A skąd wiesz, co papież by zrobił (powiedział) wobec tego, co w ostatnim roku Rydzyk robi :?:

Nie wiem, ale chętnie się dowiem. Masz jakieś informacje na ten temat?
PT

Pn mar 13, 2006 19:32

te słowa Jan Paweł II wypowiedział dosyć dawno... a przez ten czas w RM sporo się zmieniło na gorsze...

Rozumiem Twoją opinie. Ale to zupełnie inny temat. Chodziło o "niewygodne" słowa Papieża.
PT

Pn mar 13, 2006 19:35
Przytoczone przez Ciebie słowa Jana Pawła II o RM, są cytowane niemalże każdego dnia - tak w RM jak i w TVT.
Pisząc "niewygodne słowa papieża" miałam na myśli wypowiedzi JP II na temat wstąpienia Polski do UE - nie zaprzeczysz, że były tak interpretowane, aby wpisywały się w linię programową o. Dyrektora i jego zwolenników.

Pn mar 13, 2006 21:35

Tomczyk - nie pisz takich rzeczy. Co, odbiłeś piłeczkę :?: Zadowolony :?: :roll:

Papież pewnie się w grobie przewraca, że nie zrobił z Rydzykiem porządku. Mnie bardziej dziwi to, że biskupi - którzy cały czas mogą coś z tym robić - nic nie robią.

Słowa papieża nie są niewygodne. To jest właśnie manipulacja. Ja też potrafię wziąć pierwszą z brzegu negatywną wypowiedź, z której wytnie się to, co dotyczy interesującego mnie tematu, a przy okazji opuści jakiś wyraz, zmieniają sens. To jest manipulacja. Albo - jak w tym przypadku - podpieranie się wypowiedzią z czasów, kiedy Rydzyk nie panoszył się jeszcze tak, jak teraz.

Pn mar 13, 2006 22:14
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 180  Następna strona