| Autor |
Wiadomość |
|
jo_tka
|
queer
Cytuj: Jedną z najgorszych sytuacji, jaka może wystąpić, jest uważam konflikt między moderatorami.
I tu się z Tobą zgadzam. Dodam tylko jedno - konflikt rozumiany jako walka, nie różnica zdań, bo nie znam grupy osób, która byłaby jednomyślna.
Jak na razie takiej sytuacji tutaj nie ma i nie będzie, przynajmniej tak długo jak długo będę mogła coś w tej sprawie zrobić.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Wt mar 14, 2006 13:51 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mieszek napisał(a): wymuszanie opuszczenia forum na ddv gdy poróżniły poglady na to co katolickie... i to tylko dlatego by bronić uparcie moderatora a nie wyciszać sytuacji i spięcia pomiedzy PTRqwerty a ddv...
Piszesz rzeczy, która się nie zgadzają z rzeczywistością. Ddv sam sobie poszedł. Nikt go do niczego nie zmuszał. Dalej Twojego posta nie chciało mi się już czytać. Jak zaczniesz pisać tezy które mają szansę na zgodność z rzeczywistością, to się zacznę nad nimi zastanawiać.
|
| Wt mar 14, 2006 19:00 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
PTR
Nie znam sytuacji. Ale jako że, czemu nie zaprzeczyłeś, jesteś/byłeś stroną konfliktu na linii Ty a cały Ddv - Twoja wypowiedź jest mało przekonująca. Jest konflikt - więc są dwa stanowiska. I to, że jedna z osób w konflikcie (Ty) stwierdzi, że uważa czyjeś zdanie (osoby trzeciej - Mieszka) za mało sensowne/wiarygodne, ponieważ wg Ciebie inaczej rozumie pewne sprawy (odejście Ddv, przyczyny) - nie oznaczy, że ma rację.
A powiedzenie wprost, że "nie chce mi się czytać" - świadczy o niczym więcej jak tylko o lekceważeniu wobec Mieszka.
Jak napisałem - nie znam sprawy: bazuję na tym, co napisałeś.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Wt mar 14, 2006 22:14 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A ja Ciebie wcale nie myślałem przekonywać ToMu. Mnie osobiście średnio obchodzi, czy jakieś osoby trzecie zrozumieją co się tu dzieje. Mieszek nie rozumie.
|
| Wt mar 14, 2006 22:33 |
|
 |
|
ToMu
|
Skoro nie chcesz dać okazji do przyznania CI racji - Twoja sprawa. Powtrózę jednak, że jako osoba wypowiadająca się w kwestii dotyczącej konfliktu, gdzie sam jesteś stroną - nie możesz być wiarygodny.
Twoja... pewność siebie? bo nie chcę tego mocniej nazywać, nie jest zbyt sympatyczna. Mówię nie tylko o tym wątku.
Pozdrawiam.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| Wt mar 14, 2006 22:48 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Oczywiście, że nie jest sympatyczna
|
| Wt mar 14, 2006 23:11 |
|
 |
|
SweetChild
|
ToMu napisał(a): (...)jako osoba wypowiadająca się w kwestii dotyczącej konfliktu, gdzie sam jesteś stroną - nie możesz być wiarygodny.
Wręcz przeciwnie, każda wypowiadająca się strona konfliktu powinna starać się być wiarygodna. Chyba, że chodziło Ci o bezstronność czy obiektywność.
|
| Śr mar 15, 2006 10:46 |
|
 |
|
ToMu
|
Chodzi mi o to, że jako że Ddv nie może się wypowiedzieć, a więc nie można porównać wypowiedzi obu stron - wypowiedź PTR nie może być uznawana za opisującą faktyczną sytuację.
|
| Śr mar 15, 2006 10:51 |
|
 |
|
jo_tka
|
Cytuj: Ddv nie może się wypowiedzieć
Dlaczego?
Wypowiadał się już parę razy i nadal może to zrobić. Pod warunkiem, że wróci na to forum i to przeczyta. Jak na razie to ddv sobie stąd poszedł dobrowolnie...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Śr mar 15, 2006 11:15 |
|
 |
|
SweetChild
|
ToMu napisał(a): Chodzi mi o to, że jako że Ddv nie może się wypowiedzieć, a więc nie można porównać wypowiedzi obu stron - wypowiedź PTR nie może być uznawana za opisującą faktyczną sytuację.
ToMu, jak już chesz się podjąć roli arbitra, to zaznajom się z bogatym materiałem dowodowym, dostępnym na forum. Przeszukaj stare wątki, poczytaj posty ddv i PTRa, a zapewniam Cię, że będziesz miał sporo danych wejściowych. Myślę, że na ich podstawie będziesz w stanie wyrobić sobie własną opinię.
|
| Śr mar 15, 2006 11:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Chodzi mi o to, że jako że Ddv nie może się wypowiedzieć
Jeśli milczenie ddv163 oznacza, że on się nie może wypowiedzieć, to moja aktywność oznacza, że jestem zmuszony do wypowiadania się.
|
| Śr mar 15, 2006 18:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Witam !
Widzę, że moje kilka postów po dłuższej przerwie wzbudzają poważniejsze emocje więc składam kilka słów wyjaśnień.
O nieprawidłowościach na tym forum informowałem kilkakrotnie - jeszcze w czasach, gdy byłem aktywnym uzytkownikiem tego forum.
Zazwyczaj jednak kończyło się jednym lub kilkoma PW do Saxona - zdarzyło sie niegdyś i tak, że niezbędna była moja osobista interwencja u niego.
Tak było do czasu kilku posunięć PTRa po których "wyłączyłem" się z forum - po prostu uznałem, że mogę się "użerać" nawet z kilku osobami "ateizującymi" - jednak nie wtedy, gdy moderator katolickiego forum niezasadnie podważa moje zdanie.
Przestałem pisac na to forum aż do czasu gdy zobaczyłem, ze istnieje poważny konflikt pomiędzy b. moderatorem Belizariuszem a innymi moderatorami i administratorami forum.
Dodam, że uwagi Belizariusza były jak najbardziej zasadne.
Zebrałem więc w jedno większość uwag , jakie mi się nasunęły i napisałem wiadomości
viewtopic.php?p=134978#134978
viewtopic.php?p=135085#135085
oraz podzieliłem się swoimi uwagami pocztą elektroniczną z osobą odpowiedzialną za portal "wiara" a także powiadomiłem telefonicznie Saxona.
Osoba odpowiedzialna z portalu stwierdziła iż odesłała moje uwagi do rozpatrzenia administracji forum.
Jedyną reakcją na te wszystkie moje uwagi i działania były posty Saxona
viewtopic.php?p=135878#135878
viewtopic.php?p=136141#136141
oraz Jotki
viewtopic.php?p=136544#136544
Niestety, te posty Saxona odpowiadają tylko w części na moje uwagi do moderacji i to w sposób budzący moje dość powazne zastrzeżenia.
Posty te co prawda pierwszy raz lecz w bardzo w znacznym stopniu podwazyły moje zaufanie do Saxona.
Przyznam, iż pierwszy raz zawiodłem się na działaniach Saxona - jasne jednak stało się dla mnie iż Saxon wie praktycznie o wszystkim co dzieje się na forum.
Do tej pory byłem bowiem śwęcie przekonany o tym, iz to, co złe dzieje się po prostu za jego plecami.
A głowne zarzuty jakie wnosze to "panoszenie" się części z osób moderacji, psująca się reputacja forum w internecie i przekazywanie przez nich tresci ... niezawsze zgodnych z nauczaniem Kościoła (przykład z PTRem).
Belizariusz - jedna z osób,która najwięcej wniosła na to forum zostął zbanowany, Jotka zaś nie ma ochoty uzasadniać swojej decyzji.
No cóz - można i tak ...
Ma do tego prawo - jest adminem.
Tyle tylko, że ta sytuacja najbardziej jedynie świadczy o tym, że na tym forum mozna podjąc nawet najbardziej bzdurną decyzję bez jej uzasadniania tylko dlatego, ze jest się "na górze".
ja dodam- jak się coś zdarzy niewygodnego - to się po prostu tekst wytnie (do tej pory nie potrafię odszukać np. tekstu PTra o jego stosunku do antykoncepcji).
Tyle tylko, że wtedy forumowicze zagłosują ...nogami.
Już i tak wielu bardzo wartościowych forumowiczów przestaje pisać na to forum. Lub pisze coraz rzadziej.
No cóż - życzę nadal dobrego humoru moderacji tego forum ...
|
| Śr mar 15, 2006 19:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cześć ddv. I tyle, bo już tym razem nie zaszczycę Ciebie polemiką.
|
| Śr mar 15, 2006 19:58 |
|
 |
|
elka
|
Cytuj: Zazwyczaj jednak kończyło się jednym lub kilkoma PW do Saxona - zdarzyło sie niegdyś i tak, że niezbędna była moja osobista interwencja u niego.
czy to zdanie należy rozumieć, że twoje ówczesne interwencje przynosily zmiany zgodne z twoim zdaniem? czy to zdanie ma świadczyć o tym, że wiele zrobiles, by przekonac np saxona do swoich pomysłów i patrzenia na forum?
a czy kiedykolwiek pomyslales ddv o jednym - że mozesz NIE MIEĆ racji?
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
| Śr mar 15, 2006 20:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Elko !
Jestem człowiekiem jak każdy inny - i nieraz też 'zbłądziłem" - nie ukrywam tego.
Tyle tylko, że potrafię uzasadnić swoje zdanie - i nie uważam się za "pępek świata" tylko dlatego, że piszę pod pseudonimem "ddv"
Jak zbłądziłem - to potrafiłem przeprosić bądź zminić swoje postępowanie pod wpływem słusznej uwagi.
Mało tego - umiejętność rzetelnego przyznanie się do błędu uważam wręcz za "miarę człowieczeństwa".
A na tym forum było oo wiele więcej osób z takim charakterem.
Pisże 'było" bo albo się powyłączali, albo ograniczyli pisanie - albo ich zbanowaliście (też byłaś moderką na tym forum) - tak jak Belizariusza bo mówili rzeczy niewygodne dla modeacji ...
Pamiętaj jednak iz posiadamy "nakaz napominania"
Cytuj: "Gdy brat twój zgrzeszy <przeciw tobie>, idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata." Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa. Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi! A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik!
Mt 18:15 -17 BT
Zatem - napominam.
Przypominam również o słowach Chrystusa
Nie tak będzie u was. Lecz kto by między wami chciał stać się wielkim, niech będzie waszym sługą. "A kto by chciał być pierwszym między wami, niech będzie niewolnikiem waszym,"
Mt 20: 26 - 27 BT
|
| Śr mar 15, 2006 22:26 |
|
|
|