| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dobra... tylko, ze ja po prostu nie widze potrzeby zwiekszenia liczby modow na wiara.pl ... bo i po co? Wg mnie wszystko dziala idealnie. A stara zasada mowi: do funkcjonujacego mechanizmu nie pcha sie lap.
Crosis
|
| Śr mar 15, 2006 15:30 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Crosis - Ty nie widzisz. Ale, jak wynika z tego tematu - kilka osób sądzi inaczej. Rozwiązaniem jest właśnie większa liczba modów 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Śr mar 15, 2006 22:10 |
|
 |
|
Szkodnik
|
Wyczuwam jakieś złe wibracje  Ale nerwowi, strach się bać. Ja tylko pytam. Nawet, z tego co pamiętam, dosyć grzecznie 
|
| Śr mar 15, 2006 23:52 |
|
|
|
 |
|
Incognito
|
ToMu, wierz mi, że bycie moderatorem gdzie indziej nie gwarantuje, że dasz sobie radę tutaj. Też kiedyś byłem modem na forum fantasy, ale na wierze panuje dość spory rygor i dlatego trudniej jest go utrzymać. Jak już wspomniał Crosis, każdy mod ma kilka działów w których musi czytać wszystkie posty. Musi przeglądać zupełnie nieinteresujące go tematy tylko po to aby sprawdzić czy ktoś nie napisał jakichś głupot, a jakby co ciąć/przeklejać/edytować... Jak już Crosis napisał, moderacja jest za friko, nikt nie będzie zarywał studiów/pracy albo osłabiał kontaktów towarzyskich po to aby móc przypilnować czy w tych N tematach nikt nie napisał czegoś co trzeba zmoderować. Do tego moderatorom czasem coś wypada, muszą wyjechać na dzień, kilka lub tydzień, a wtedy ich działy spadają na głowy reszty. I znów trzeba się zapoznać z tematem aby wiedzieć, czy ktoś offtopicuje czy nie, znów trzeba przeglądać, czasem do późna w nocy, choć człowiek chciałby już iść spać a nie czytać tematy które normalnie ominąłby szerokim łukiem.
Mało ludzi którzy piszą z sensem i nadawałoby się na moderów, chce moderować, a mało z tych, którzy chcieliby moderować nadaje się do tego, wierz mi więc, że nie jest łatwo znaleźć moderatora.
Acha, jeszcze jeden przykład - niedawno wszedłem na forum po ok dobie przerwy i okazało się, że przez ten czas wyrósł ni stąd ni zowąd pięciostronowy temat, który w dodatku Jo_tka musiała pociąć pod moja nieobecność bo ludzie zaczęli skakać sobie do gardeł - takie sytuacje też się zdarzają, więc trochę więcej realizmu zamiast krytykanctwa.[/url]
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| Cz mar 16, 2006 2:16 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Incognito napisał(a): ToMu, wierz mi, że bycie moderatorem gdzie indziej nie gwarantuje, że dasz sobie radę tutaj.
Nie proponowałem siebie i nawet gdyby mi to ktoś zaproponował (ale do tego nie dojdzie  ), nie zgodziłbym się być moderatorem na tym forum
Krytykanctwo - znaczy, że zakłądasz od razu złą wolę piszącego. A z tym się nie zgodzę. Nie zdziwiłeś mnie jednak.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Cz mar 16, 2006 7:51 |
|
|
|
|
|