Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 17:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Dyskusja 
Autor Wiadomość
Dobra... tylko, ze ja po prostu nie widze potrzeby zwiekszenia liczby modow na wiara.pl ... bo i po co? Wg mnie wszystko dziala idealnie. A stara zasada mowi: do funkcjonujacego mechanizmu nie pcha sie lap.

Crosis

Śr mar 15, 2006 15:30

Crosis - Ty nie widzisz. Ale, jak wynika z tego tematu - kilka osób sądzi inaczej. Rozwiązaniem jest właśnie większa liczba modów :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr mar 15, 2006 22:10
Zobacz profil WWW

Wyczuwam jakieś złe wibracje :biggrin: Ale nerwowi, strach się bać. Ja tylko pytam. Nawet, z tego co pamiętam, dosyć grzecznie :D

Śr mar 15, 2006 23:52

ToMu, wierz mi, że bycie moderatorem gdzie indziej nie gwarantuje, że dasz sobie radę tutaj. Też kiedyś byłem modem na forum fantasy, ale na wierze panuje dość spory rygor i dlatego trudniej jest go utrzymać. Jak już wspomniał Crosis, każdy mod ma kilka działów w których musi czytać wszystkie posty. Musi przeglądać zupełnie nieinteresujące go tematy tylko po to aby sprawdzić czy ktoś nie napisał jakichś głupot, a jakby co ciąć/przeklejać/edytować... Jak już Crosis napisał, moderacja jest za friko, nikt nie będzie zarywał studiów/pracy albo osłabiał kontaktów towarzyskich po to aby móc przypilnować czy w tych N tematach nikt nie napisał czegoś co trzeba zmoderować. Do tego moderatorom czasem coś wypada, muszą wyjechać na dzień, kilka lub tydzień, a wtedy ich działy spadają na głowy reszty. I znów trzeba się zapoznać z tematem aby wiedzieć, czy ktoś offtopicuje czy nie, znów trzeba przeglądać, czasem do późna w nocy, choć człowiek chciałby już iść spać a nie czytać tematy które normalnie ominąłby szerokim łukiem.
Mało ludzi którzy piszą z sensem i nadawałoby się na moderów, chce moderować, a mało z tych, którzy chcieliby moderować nadaje się do tego, wierz mi więc, że nie jest łatwo znaleźć moderatora.
Acha, jeszcze jeden przykład - niedawno wszedłem na forum po ok dobie przerwy i okazało się, że przez ten czas wyrósł ni stąd ni zowąd pięciostronowy temat, który w dodatku Jo_tka musiała pociąć pod moja nieobecność bo ludzie zaczęli skakać sobie do gardeł - takie sytuacje też się zdarzają, więc trochę więcej realizmu zamiast krytykanctwa.[/url]

Cz mar 16, 2006 2:16

ToMu, wierz mi, że bycie moderatorem gdzie indziej nie gwarantuje, że dasz sobie radę tutaj.

Nie proponowałem siebie i nawet gdyby mi to ktoś zaproponował (ale do tego nie dojdzie :D), nie zgodziłbym się być moderatorem na tym forum :)

Krytykanctwo - znaczy, że zakłądasz od razu złą wolę piszącego. A z tym się nie zgodzę. Nie zdziwiłeś mnie jednak.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz mar 16, 2006 7:51
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2