nie wazne czy bog jest czy go niema...
| Autor |
Wiadomość |
|
faryzusz
|
Macie jakiś konkretny adres instytucji która pomaga ubogim w waszym mieście, którą trzeba wspomóc?
_________________ choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą
|
| Pn mar 20, 2006 9:17 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Caritas działa w każdej diecezji.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pn mar 20, 2006 17:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
faryzusz napisał(a): pirat napisał(a): Faryzeuszu chodzi właśnie o taki motyw... ktoś bez rodziny, dziecko, bez dachu nad głową, ma raka, umiera gdzieś głęboko w czeluściach miejskiej dżungli, nikt nie zwrócił na to uwagi...
i życie jest piękniejsze
pozdrawiam Tzn. nie lubisz wprost odpowidać. To ja ci odpowiem. Jak pytasz się kto jest obojętny. To odpowiedź jest prosta to ty. Na Boga tego nie zwalaj. Bo sam wiesz przecież że go nei ma
Powiedzmy że na takie przypadki osobiście mam cokolwiek słaby wpływ...
pozdrawiam
|
| Pn mar 20, 2006 19:58 |
|
|
|
 |
|
Dynks
|
Szkoda tylko że ta benedyktyńska praca poszła na marne bo wiele nie ocaliła , kamyczku 
_________________ Nie ma nic gorszego niz Jedi, który utracił zdrowe zmysły...
|
| Pn mar 20, 2006 20:55 |
|
 |
|
Kamyk
|
doprawdy ciekawe. Dlaczego "benedyktyńska praca" określa pracę trudną, bardzo ciężką, praco- i czasochłonną?
To mnisi pisali książki, poświęcając na to całe swoje życie. To mnisi odkryli sposób górnej fermentacji, i upowszechnili go, dzięki czemu dzisiaj możemy delektować się piwem. To mnisi wprowadzali kulturę rolną wśród ludu, to mnisi opracowywali efektywne metody rolnicze.
Nawet jeśli uważasz że mnisi niewiele ocalili (ale i tak zawsze coś) to przynajmniej i tak ciężko pracowali dla dobra ludzi
|
| Pn mar 20, 2006 21:35 |
|
|
|
 |
|
faryzusz
|
pirat napisał(a): faryzusz napisał(a): pirat napisał(a): Faryzeuszu chodzi właśnie o taki motyw... ktoś bez rodziny, dziecko, bez dachu nad głową, ma raka, umiera gdzieś głęboko w czeluściach miejskiej dżungli, nikt nie zwrócił na to uwagi...
i życie jest piękniejsze
pozdrawiam Tzn. nie lubisz wprost odpowidać. To ja ci odpowiem. Jak pytasz się kto jest obojętny. To odpowiedź jest prosta to ty. Na Boga tego nie zwalaj. Bo sam wiesz przecież że go nei ma Powiedzmy że na takie przypadki osobiście mam cokolwiek słaby wpływ... pozdrawiam
Piracie jak widzisz kogoś na ulicy zawsze go możesz zaprosić na bulkę nie. Z kobietą możesz porozmawiać i powiedziec jej gdzie jest dom dla samotnych matek. Z kims kto jest w rozpaczy zawsze moża rozmawiać. Strasznie brakuje ludzi gotowych tylko na to aby poświęcić swój czas. Same pieniądze nic nie rozwiążą. Każda osoba która cierpi niedostatek ma w tym swój udzial. Ona nie może zmienić swojej sytuacji bo z jakiś powodów nie wie jak zmienić siebie. Nie powiesz mi że samotna kobieta z dzieckiem to się sama zapodnila i jej rodzice to nigdy nie istnieli. Ktoś musi być strasznie obojętny. aby coś takiego się stalo nie?
_________________ choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą
|
| Wt mar 21, 2006 7:08 |
|
|
|