Autor |
Wiadomość |
anna1106
|
 Sprzedaz duszy?!?!?!?!?!
Oto na co natknełam się przeszukując allegro z nudów (cierpię ostatnio na bezsenność):
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=94458142
Czegoż to ludzie nie wymyślą.. Naprawdę smutne i szkoda mi tej osoby..
Zapraszam do dyskusji.
|
N mar 26, 2006 6:40 |
|
|
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
cytuje:"MOJA WŁASNA DUSZA - Stan BDB."
A ja w odpowiedzi napisze że ten stan tej duszy to chyba nie jest taki bardzo dobry jesli wystawia się ona na sprzedaz  . Kto by się duszy w tak dobrym stanie pozbywal  .
A szczerze to moim zdaniem jeszcze jeden sposób na łatwa kasę, choc malo gustowny i bardziej żałosny niż śmieszny. Mozna to porównać np do studentów którzy wystawiaja kartke na ziemi z napisem zbieram na piwo albo na wyjazd na narty i graja sobie na gitarze ale to przynajmniej jest smieszne no i sa szczerzy ,na co im kasa.
pozdrawiam
|
N mar 26, 2006 9:20 |
|
 |
k66
|
dobre  :D
_________________ Naraz przerywam marazm i BASTA!
Kto poszukuje prawdy ten uszu nie zatyka,
kto poszukuje szczescie temu nigdy nie styka!
|
Pn mar 27, 2006 7:36 |
|
|
|
 |
klarowna
|
Ciekawe czy ktoś ją kupi? 
Pn mar 27, 2006 8:09 |
|
 |
Dynks
|
Głupota ludzka nie ma granic...  Przydałby się jeszcze szatan 
_________________ Nie ma nic gorszego niz Jedi, który utracił zdrowe zmysły...
|
Pn mar 27, 2006 8:36 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
MNie rozbawił tekst: Zawsze jest też możliwość, że jakiś dobry człowiek(podobno są tacy) wykupi ją aby została uratowana przed wiecznym potępieniem (a wiadomo co komu odbije???Nie, nie, nie, nie dajcie im! (( ). Więc czy jesteście satanistą kolekcjonerem dusz (choć lepiej jeśli nie tak szczerze) czy może dobrym chrześcijaninem który walczy ze złem i pomaga bliźnym(Tak jak dr. Lubicz) - a może nie masz co komu podarować np. na urodziny?(takiego prezentu jeszcze pewnie nigdy nie dostał/a!) - oferta jest skierowana do Ciebie. Tak! Do Ciebie szczęśliwcu!:D

_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn mar 27, 2006 17:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt mar 28, 2006 19:34 |
|
 |
Black
|
Okazuje się, że popytu na dusze nie ma
Właśnie przeczytałam na allegro, że Nie było ofert kupna 
Wt mar 28, 2006 20:08 |
|
 |
Integral_Sama
|
No jak to tak ! Ładna dusza i to w całkiem dobrym stanie  !! Zawsze się przyda zapasowa, jak się jedna zepsuje, to zawsze jest ta zapasowa xDDD
pozdro
|
Wt mar 28, 2006 21:35 |
|
 |
ToMu
|
Skontaktuj się ze sprzedającym - ofert nie było, może nadal chce sprzedać... 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Wt mar 28, 2006 22:49 |
|
 |
Incognito
|
Może nawet bym sobie kupił takiego ludka, bo sługus w zaświatach zawsze się przyda, no ale nie taki za złotówkę. Badziewna jakaś ta dusza 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Wt mar 28, 2006 23:11 |
|
 |
Dynks
|
Ciekawe co by przyszłał jakby ktoś wygrał... 
_________________ Nie ma nic gorszego niz Jedi, który utracił zdrowe zmysły...
|
Śr mar 29, 2006 8:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dynks, to zostało określone w opisie aukcji ...
Zastanawiam się tylko czytając większość Waszych wpisów, czy wierzycie w szatana ? Osoba wierząca nie będzie traktować podobnych rzeczy jako powodu do śmiechu.
Duszę mamy tylko jedną. I podpisanie cyrografu oznacza oddanie jej diabłu ... tylko on czeka na takie okazje. Ktoś kto wystawił tę aukcję, także traktuje to jak temat żartów.
W przeciwieństwie do HAUNEBU nie widzę tu desperacji, tylko wygłupy jakiegoś dzieciaka , który nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji kierując swą ofertę np. do satanistów, kolekcjonerów dusz ... a także z postaw wiary - nie da się kupić zbawienia za pieniądze ... ( może ktoś ją kupi, żeby uratować od potępienia ...)
Wyśmiewanie mu nie pomoże ...
|
Śr mar 29, 2006 9:16 |
|
 |
Integral_Sama
|
To ja bardzo chętnie poznam takiego kolekcjonera dusz xDDD od kilku lat poszukuję i jak narazie nie udało mi się znaleźć  (może za mało się staram, albo źle szukam?) Wie ktoś, gdzie taką osobę spotkać  A co do sztana...to coś nie chce mi się wierzyć, że tak starsznie czeka na okazję, bo jeśli byłaby to prawda, już dawno zdążyłby mnie odwiedzić
pozdro
|
Śr mar 29, 2006 13:54 |
|
 |
ToMu
|
HAUNEBU III napisał(a): Ten tekst napisała osoba zdesperowana.To smutne,że na allegro ktoś tak pisze.Tylko jak tej osobie pomóc?
Skąd wiesz  Może po prostu jakiś koleś, którermu się nudzi i jaja sobie robi.
Baranku - nie traktuję tego jako powodu do śmiechu. Napisałem, że to głupota. Żal mi osoby, która taką aukcję zakłada.
|
Śr mar 29, 2006 14:59 |
|
|
|