Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Podział w kosciele
Według mnie grozli nam podział w polsce koscile moze sie bodzli na ludzi co sa za Oj Rydzykim Jankowskim i ci będe dawac sie ołwamic i bedze ludzie którzy bede za "normalnym" kiedzem Polscy biskupi boja sie zrobic tym pozadek i to jest nie bespieczmie a papiesz nieche sie mieszac
|
Śr kwi 05, 2006 10:09 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jankowski  Nie sądzę.
Ale z Rydzykiem może (nie musi) być problem.
Dziwne byłoby, gdyby papież miał się mieszać do tego, co jest w gestii biskupów krajowych. To oni powinni zrobić porządek na swoim podwórku. Tylko że Pieronek, Gocłowski i Życiński to za mało...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr kwi 05, 2006 10:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ale oni się boja rydzka jak ogien wody boja sie bo rydz mam nanich"teczki"
|
Śr kwi 05, 2006 10:18 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Nie no, kolejna teoria spiskowa... Rydzyk - władca teczek.
Skąd masz te rewelacje  Co masz na ich poparcie 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Śr kwi 05, 2006 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a nie to czemu nie roba porzadu rydzyk dzial nie leganie według krawa koscilenego mam wszysko w d.. mam kase i mam wałdze masz wszystko rzad krajem rzad ksedzmi wpolsce
|
Śr kwi 05, 2006 10:20 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Ale ja nie zapytałem - czemu jest bezkarny
Ja Cię poprosiłem o jakieś dowody na to, co napisałeś - jakoby Rydzyk miał teczki na biskupów
A nie wydaje Ci się, że po prostu biskupi boją się, że jak przestaną popierać Rydzyka, to połowa starszych ludzi - którą Rydzyk odpowiednio poinstruuje na falach RM - przestanie np. dawać na tacę  Kasa, Luki, po prostu kasa. Jak starsi ludzie się odwrócą od Kościoła - to skąd wezmą biskupi kasę na utrzymanie siebie, księży, parafii
Wg mnie - to jest o wiele prawdopodobniejsze od "teczkowej" teorii.
|
Śr kwi 05, 2006 10:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
z kad pogrezeb serdno kosztuje z 800-1200zł slub z 600-1400zł
chcin okol 400-800zł itp koszty maja malutkizx tymi usgami kase za msz za duszko okol 50-100zł nałe lepak oko 4 pogrzebów tygodniow 4*800=300+ masz okoł 10mszy za dusze masz 500zł *4=2000zł +2slub sredno w sobte masz 1200zł itp masz tygodnow za usgi 6700zł + okoł codznie po 3 msze na tacy bedzesz miac okol na jde mszy z 300zł *3 900*18900zł około 2300zł tygonow w koscile duzo
2300*a=92000zł
|
Śr kwi 05, 2006 10:30 |
|
 |
ToMu
|
Tylko że za sakramenty ludzie płacić będą i tak. Chrzciny, małżeństwa, pogrzeby.
Ale pozostają zwykłe intencje mszalne - których i tak jest niewiele już teraz. A co będzie, jak stasi ludzie przestaną dawać na msze  Będzie tego duuużo mniej. I z czego księża będą żyli 
|
Śr kwi 05, 2006 10:32 |
|
 |
ToMu
|
Luki napisał(a): ale oni się boja rydzka jak ogien wody boja sie bo rydz mam nanich"teczki"
Nadal nie podałeś jakiś dowodów, Luki, na swoją tezę. Czekam 
|
Śr kwi 05, 2006 10:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jezli serdnia prawie mam prawie 100tys na miesci serdnio minu uslko pdatkowe to ma troszke wiecej to na utrzya,mnie wyda okol 30tys oda z 10 tysc na kurie mam okol 40 tys dla siebie mam spor kasy
|
Śr kwi 05, 2006 10:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
luki napisał(a): z kad pogrezeb serdno kosztuje z 800-1200zł slub z 600-1400zł chcin okol 400-800zł itp
A skąd Ty wymysliłeś te kwoty? Masa moich bliskich znajomych brała sluby (na jednym byłam świadkiem), potem wszyscy chrzcili dzieci (jestem chrzestna u dwójki z nich) i zapewniam Cię to co tu napisałes to kwoty podniesione do n-tej potęgi.
|
Śr kwi 05, 2006 10:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
cenny w koninie i w warta i sieradz i podobe spotkalem sie w gorach
|
Śr kwi 05, 2006 10:47 |
|
 |
ToMu
|
Jak widzę, Luki, walnąłeś swoją tezę teczkową, na którą nie masz poparcia... Tak myślałem.
|
Śr kwi 05, 2006 10:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
teze teczkowa owwzema ale bisku tez moge miec coas na sumie a teczki to przesnisna
|
Śr kwi 05, 2006 10:57 |
|
 |
ToMu
|
Słuchaj - napisałeś coś. Więc po prostu nie pisz, jak nie masz nic na poparcie swojej tezy - albo podaj źródło, coś, co poprze Twoją tezę.
|
Śr kwi 05, 2006 11:00 |
|
|
|