|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Czy kochać kleryka to grzech ??
| Autor |
Wiadomość |
|
voytek86
|
 Czy kochać kleryka to grzech ??
Jestem w miare normalnym człowiekiem ....ostatnio spotkałem dwie dziewczyny które ...pokochują sie w klerykach ... i chciałbym jakoś pomóc ..co myslicie  ??
|
| Śr kwi 05, 2006 13:41 |
|
|
|
 |
|
Roszwor
|
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
| Śr kwi 05, 2006 14:17 |
|
 |
|
wiedxma
|
 Re: Czy kochać kleryka to grzech ??
voytek86 napisał(a): Jestem w miare normalnym człowiekiem ....ostatnio spotkałem dwie dziewczyny które ...pokochują sie w klerykach ... i chciałbym jakoś pomóc ..co myslicie  ??
Co innego kochać, a podkochiwać się. Myślę, że nie musisz im pomagać.
_________________ Kto się urodził, musi umrzeć...
|
| Cz lip 06, 2006 21:03 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kochanie kogokolwiek to nie grzech. Grzechem może być dopiero to co się z tym kochaniem zrobi dalej.
|
| Cz lip 06, 2006 21:13 |
|
 |
|
bratt
|
 Klerycy..
Jest jeszcze druga strona owego podkochiwania się... Owszem, ponoć nad uczuciem trudno jest zapanowac i ono w same istocie jest dobre. Jednak takie dziewczęta często w różny sposób komunikują owym klerykom, że coś tam im w sercach ma się ku nim... A te chłopaki wtedy rosną w poczuciu swojej atrakcyjności i romantyczności miłości niespełnionej i dramatycznej, bo tu Pan Bóg i kapłaństwo, a tu dziewczęca niewinna miłość... I w tym okresie nie jest to bynajmniej dla chłopaka w sutannie pożyteczne. A niejednokrotnie wyciąga go z seminarium, a w najlepszym razie błądzi po głowie i po sercu wtedy, gdy powinna dojrzewać tam modlitwa, bliskość Boga, poczucie powagi stanu...
Znam to autopsji i jako formator w zakonie...
_________________ bratt
|
| Pt sie 25, 2006 16:54 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|