Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
 Ateizm (epidemia) - temat dla wierzących 
Autor Wiadomość

gabriel napisał(a):
Owszem globalizm ma swoje plusy..ale jeszcze wiecej minusow
W imie tego neoliberalnego porzadku swiatowego ktorego platforma obywatelska holduje i TY tez setki tys ludzi umiera dziennie z glodu

Gabriel - ja cię proszę - nie pisz takich bzdur, propaganda jest dobra dla nieświadomych ale tu?

Ozzie , chetnie przeczytam Twoj punkt widzenia na ten temat

Cz kwi 06, 2006 16:13

Dokladne cytaty z przemowienia tego czlowieka prosze a nie Twoje opinie

Proszę gabrielu, oto strona z cytatami:

http://wiki.u.szu.pl/w/cytaty/Henryk_Jankowski

Cz kwi 06, 2006 16:17

gabriel napisał(a):
Wiesz co ? Bylem w afryce i ameryce pld....Wiesz kogo Ci ludzie obwiniaja za swoj glod i nedze ? Nie kosciol , nie wladze swojego kraju ..ale liberalna gospodarke swiatowa....tj globalizm
Owszem globalizm ma swoje plusy..ale jeszcze wiecej minusow

Widziales misje kosciola katolickeigo , tych tysiecy kseizy pomagajay biedym ludziom na calym swiecie ? Widzisz kosciol katolicki przez pryzmat polskosci i zasciankowego ksiedza..a wyjedz gdzies dalej ..to poznasz prawdziwy kosciol katolicki...i co jest powodem nedzy ludzi

Ja troszke nie rozumiem - kto i gdzie w tej południowej ameryce głoduje... z jakiego powodu dokładnie? Tego, że PO ma głupi program wyborczy, czy że co? Bo globalizm i liberalna gospodarka danego państwa... ma się wg. mnie do głodu... dziwnie...

Pozatym podoba mi się że misja kościoła obejmuje cały świat, chociaż tam gdzie ma swoje korzenie jest nędza i głód...

Pojedz do peru, kolumbii., boliwii , nikaraguii, salwadoru .gdzie rolnik aby mogl sie wyzywic musi uprawiac w dzunglii koke..bo za inne produkty ( np kawe )dostaje grosze

Co do globalizmu to oczywiscie to znacznei szerszy temat i polki liberalizm to tylko malutki trybik calej machiny

Co do miejca skad sie wywodzi chrzescijanstwo , tam tearz panuje islam..a co to jest islam..i czym sie keiruje to sobie poczytaj

Cz kwi 06, 2006 16:18
Krotka lista ludzi wrecz zebrzacych o pieniadze na dziela sluzace innym: sw Franciszek ( dla biednych, na odbudowe kosciola i na zakon), sw.Kamil (dla chorych), sw. o Pio (na Dom Ulgi w Cierpieniu),
bl. Matka Teresa ( na sierocince, domy dla tredowatych, umierajacych, samotnych matek) bl o. Damian (dla tredowatych ) sw. Brat Albert ( dla bezdomnych z ktorymi mieszkal), sw Jan Bosko ( na prowadzenie domow dla chlopcow z marginesu ), ojciec Paleczny dla bezdomnych.

Cz kwi 06, 2006 16:19

sophia napisał(a):
gabriel napisał(a):
Zadna instytucja nie jest idealna..ale stopien korupcji i przekretow w kosciele jest o niebo nizszy niz w waszym uwielbialnym liberalnym modelu zarzadzania

Czuję się urażony, ja osobiście wyznaję anarchię...
a poziom przekretow jest równy... bo jakoś dziwi mnie że wszystkim kościołom w kraju brakuje pieniędzy, na ogrzewanie, na pensję księzy, na to i na tamto... ale nowe placówki powstają...

cud

Nowe placowki powstaja ..a kto na nie placi ? Ktos Ciebei za reke ciagnie abys dawala na to ?

Jeszce raz pisze..nikt nikogo nie zmusza do dawania datkow na koscioly

TOTEŻ @$#$#$ nie daje... tylko pisaliśmy chyba o stopniu "korupcji i przekrętów" a ja napisalem ze istnieje pewien PARADOKS "typu nie mamy pieniędzy ale się budujemy" ...

Cz kwi 06, 2006 16:19

coś mi sie skasowało, a więc napisze jak mialo byc. Gabrielu, zadąłem Ci pytanie o najkorzystniejszy gospodarczo system, a Ty odesłałeś mnie do Afryki i Ameryki i misji Kościoła. Ja chcę tylko wiedzieć, jaki Twoim zdaniem jest najkorzystniejszy system gospodarczy, jaki kiedykolwiek powstał. Nic więcej :).

Cz kwi 06, 2006 16:20

Pojedz do peru, kolumbii., boliwii , nikaraguii, salwadoru .gdzie rolnik aby mogl sie wyzywic musi uprawiac w dzunglii koke..bo za inne produkty ( np kawe )dostaje grosze

Jakbym słyszał naszych Polskich rolników... którzy też cierpią głód... wiesz kto to jest rolnik ? Pomyśl.. Rolnik-Głód - co z niego za rolnik... niech sie zabije jak nie potrafi wyżywić rodziny... mówisz o plantatorach czy poprostu powtarzasz bzdury?

Cz kwi 06, 2006 16:22

Co do globalizmu to oczywiscie to znacznei szerszy temat i polki liberalizm to tylko malutki trybik calej machiny

Co do miejca skad sie wywodzi chrzescijanstwo , tam tearz panuje islam..a co to jest islam..i czym sie keiruje to sobie poczytaj

Oj chyba mylisz Gabrielu liberalizm z dyktatem konsumpcji i korporacji.

Cz kwi 06, 2006 16:23

gabriel napisał(a):
W imie tego neoliberalnego porzadku swiatowego ktorego platforma obywatelska holduje i TY tez setki tys ludzi umiera dziennie z glodu

Pokaż mi gabrielu niepodważalny dowód, w postaci moich słów, ktory potwierdzi, że jestem zwolennikiem Platformy Obywatelskiej :D . Z ręką na sercu daję Ci gabrielu moje słowo honoru, że nie jestem i przypominam Ci, że wczesniej nazwałeś mnie 18 latkiem, którego karmi mama i którego problemem jest zaliczenie kolejnego roku w szkole.

gabrielu, nie przeczę, że Twój kościół robi wiele dobrego poza Polską, nie przeczę, że ludzie obwiniają za swoją nędzę neoliberalizm w takim kształcie w jakim on dziś funkcjonuje, bo wiele w tym racji. Pytałem Cie jednak, jaki system uważasz za najbardziej korzystny dla gospodarki i obywateli . A Ty zamiast odpowiedzieci gdzie i kiedy Twoim zdaniem sie on przejawial.

A co do pomocy Kosciola Gabrielu. Nie watpie, ze oprocz szczytnej idei jest w tym takze inny cel :)

Sadzac po twoich tekstach nt gospodarki wnioskowac mozna ze jestes za PO..no chyba ze co inneog piszesz a co inneog myslisz

Co do wlasciwego modelu zarzadzania...hmm ( widzac co sie dzieje z partami politycznymi )....ja bylbym za monarchia konstytucyjna
A jesli chodzi o model gospodarki..to juz szerszy temat.., nie ma w tej chwili czasu az tak dlugo sie rozpisywac..ale obiecuje powroce do tego tematu...moze jeszcze dzis

Cz kwi 06, 2006 16:24

gabriel napisał(a):

A czym wlasnie na dzien dzisiejszy jest liberalizm w pansstwach rozwineitych jak nei wlasnie dyktatem korporacji i konsumpcjonizmu

Cz kwi 06, 2006 16:25

Gabrielu, mam do ciebie jeszcze jedno pytanie: czy zgadzasz się z działalnością Ojca Rydzyka i Ksiądza Jankowskiego, albo przynajmniej z jakąś jej częścią ? jeśli tak, to konkretnie z jaką ?

Cz kwi 06, 2006 16:26

Cytuj:
niech sie zabije jak nie potrafi wyżywić rodziny

Po tym tekscie koncze z tym dzieckiem dyskusje

Cz kwi 06, 2006 16:29

Jonathan Sarkos napisał(a):
gabriel napisał(a):

A czym wlasnie na dzien dzisiejszy jest liberalizm w pansstwach rozwineitych jak nei wlasnie dyktatem korporacji i konsumpcjonizmu

Nie gabrielu, piszę i myślę to samo. I nie jestem zwolennikiem PO. Znowu imputujesz mi cos co nie mam miejsca.

Piszesz gabrielu dzisiejszy liberalizm, a wczesniej naskakiwałeś na liberalizm w ogóle. To niemała różnica. Otóż gabrielu, właściwie realizowany liberalizm, jest najlepszym systemem gospodarczym, jai kiedykolwiek powstał, choć oczywiście nie jest idealny. Musi iść w parze z bardzo silnym i madrym prawem, które jest równie konsekwentnie realizowane. I chroni interesy pracodawcy, a tym bardziej pracownika. Tego rodzaju model, realizowany jest teraz mniej więcej w UK i Irlandii.

Cz kwi 06, 2006 16:31

gabriel napisał(a):
Jonathan Sarkos napisał(a):
gabriel napisał(a):

Nie gabrielu, piszę i myślę to samo. I nie jestem zwolennikiem PO. Znowu imputujesz mi cos co nie mam miejsca.

Piszesz gabrielu dzisiejszy liberalizm, a wczesniej naskakiwałeś na liberalizm w ogóle. To niemała różnica. Otóż gabrielu, właściwie realizowany liberalizm, jest najlepszym systemem gospodarczym, jai kiedykolwiek powstał, choć oczywiście nie jest idealny. Musi iść w parze z bardzo silnym i madrym prawem, które jest równie konsekwentnie realizowane. I chroni interesy pracodawcy, a tym bardziej pracownika. Tego rodzaju model, realizowany jest teraz mniej więcej w UK i Irlandii.

Jonathan..widzisz..liberalizm.jest moze i dobrym systemem gospodarczym pod pewnymi warunkami
1 Rowny dostep krajow do surowcow ( a tego nie ma )
2 Rowny dostep do rynkow pracy ( a tego nie ma )
3 Swobodny przeplyw kapitalu ( i to tylko jest zrobione )

Jak widzisz konkurencje na rynku jesli nie masz dostepu do rynku pracy we Francji naprzyklad..ale Francuz..moze zakladac kazda firme w Polsce
( oczywiscie Twoje rezerwy kapitalowe sa o wiele nizsze niz francuza wiec kapitalem z nim nie mozessz konkurowac..wiec pozwalaja na wolny przeplyw kapitalu..ale juz jak mzoesz konkurowac kosztami pracy..to ci nei pozwola wykonywac uslug we Francji ..i to jest tzw liberalizm

Pomijam juz wogole katastrofalny stan gospodarek 3 ciego swiata...tj 3/4 ludnosci na swiecie..i ich problem z liberalizmem

Cz kwi 06, 2006 16:42

Pomijam juz wogole katastrofalny stan gospodarek 3 ciego swiata...tj 3/4 ludnosci na swiecie..i ich problem z liberalizmem

Proponuje rozdać po milionie zielonych każdemu, albo odebrać bogatym majątek i do oceanu... ale wtedy zapytam: dlaczego tak nie lubicie komunizmu ?

...

Cz kwi 06, 2006 17:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona