Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 20:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Jezus kim dla mnie jest 
Autor Wiadomość

Post Jezus kim dla mnie jest
Dlamnie jest imieniem 2 członowym:Je- w przenośni przyswaja nie odrzuca naszych mysli uczuc modlitw,zus-ubezpiecza przed złem tego świata.Podobnie Je-chowa,chowa przed nami tajemnice naszego istnienia,przed szkodliwimi uzależnieniami.Tak sobie to wymyśliłem.Napiszcie co o tym myslicie.Wzożec osobowy Jezusa jest mi bliższy godny naśladowania bo na jego podobieństwo możemy wybaczać leczyć ,ale wskrzeszać jeszcze nie potrafimy.

Cz kwi 13, 2006 12:47

Owianym legenda i mnóstwem nieścisłości człowiekiem, który przez splot przeróżnej natury wydarzeń zapoczątkował nową sektę i został z czasem wyniesiony do rangi Boga, a sekta, po latach, poprzez wiele arbitralnych decyzji, przede wszystkim zdeterminowanych ówczesną sytuacją polityczną (właściwie to lepiej użyć liczby bardzo mnogiej), stała się jedną z dominujących dziś na świecie, religii monoteistycznych.

Cz kwi 13, 2006 13:17

Cz kwi 13, 2006 14:14

Post Re: Jezus kim dla mnie jest
storozak napisał(a):
zus-ubezpiecza przed złem tego świata.

:o :o :o :o :o :o
storozak napisał(a):
Podobnie Je-chowa,chowa

:o
Sam to wymyśliłeś?
Pewnie tak , bo tylko dziecko neostrady walące takie kardynalne byki wierzy w to że zbankrutowany ZUS zapewni mu jakiekolwiek bezpieczeństwo.
Ale farmazony! :shock:

Pt kwi 14, 2006 8:48
Post Re: Jezus kim dla mnie jest
storozak napisał(a):
Dlamnie jest imieniem 2 członowym:Je- w przenośni przyswaja nie odrzuca naszych mysli uczuc modlitw,zus-ubezpiecza przed złem tego świata.Podobnie Je-chowa,chowa przed nami tajemnice naszego istnienia,przed szkodliwimi uzależnieniami.Tak sobie to wymyśliłem.Napiszcie co o tym myslicie.Wzożec osobowy Jezusa jest mi bliższy godny naśladowania bo na jego podobieństwo możemy wybaczać leczyć ,ale wskrzeszać jeszcze nie potrafimy.

Muszę Ci powiedzieć, że ubawił mnie Twój koncept. Gdyby ZUS posiadał jakiś dział reklamy, posiadałbyś ogromne szanse. Jeśli zaś chodzi o reklamowanie Jezusa ZUSem no to tu już jest gorzej, bo niestety nie ma czegoś takiego jak zaufanie społeczne w stosunku do ZUSu. Tak czy inaczej rewelacja.

Pt kwi 14, 2006 8:55

Zus zapewnia ni życie mam zasiłek przed emerytalny.Dziękuję za życzenia i jajeczka wielkanocne.

Pt kwi 14, 2006 11:36

Kim dla mnie jest Jezus? Kiedyś był kimś dla mnie ważnym, moją miłością, kimś bez kogo nie mogłam żyć, a teraz... nie wiem, ale chyba nikim :(

Pt kwi 14, 2006 14:59
Zobacz profil WWW

Wczoraj oglądałem "Pasję".takie wirtualne cierpieni sprawia dużą przyjemność,ciekawe jak wyjmowali te gwożdzie przed zdjęciem z krzyża?Jesteśmy drapieżnikami a nie mamy ataku na mięsko,dlatego w wyobrażni krzyżujemy chrystusa

N kwi 16, 2006 8:57

Święty Bóg,
Mesjasz prawdziwy,
jedyny Ojca Syn umiłowany,
zgładził grzech,
Baranek na wieki,
królów Król
i panów Pan
:)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N kwi 16, 2006 15:06
Zobacz profil WWW

Kim dla mnie jest, ja bym poprostu odpowiedziała jednym słowem

WSZYSTKIM

N kwi 16, 2006 22:07
Zobacz profil WWW

Wszystko to znaczy dobro i zło.Dobro syna jest przeciwienstwem dobra ojca.On wybacza zło a ojciec likwiduje zło.<potop,sodoma...>Nie możemydziałać na podobieństwo Ojca dlatego Przyjeliśmy wzorzec syna.Terroryści likwidują w imię ojca.Allacha.i nawet siebie przy okazji.

Pn kwi 17, 2006 8:57

"Jezus Chrystus jest moim Zbawieniem idąc z Nim nie lękam się, bo w moim sercu gości pewność, że mój Pan dziś ze mną jest"

"Jezus przez życie mnie wiedzie, daje mi silne swe dłonie, kroczy przede mną na przodzie i drogę toruje mi wciąż. Jezus jest mym Przyjacielem, Jezus jest obrońcą mym Jezus jest mym Zbawicielem zawsze chcę przebywać z Nim"

Imię Jezus jest drogie memu sercu. Jezus jest Osobą, której obecność czuję w moim życiu, w każdym jego momencie, także wtedy gdy jest mi ciężko. Pokładam w Nim we wszystkim ufność, oddaję mu swoje troski i kłopoty i On prowadzi mnie przeż życie.

Pn kwi 17, 2006 19:15

Jest wzorcem do budowania lepszego życia nasladując mesjasza sami stajemy się mesjaszami.Mesjaniz Jezusa polega na zmianie religi:zamiast obrzezania -chrzest wodny.Zamiast ofiary zwierząt ofiara syna.Wszystko co lepsze przyjmuje się a gorsze zostaje odrzucone.Posłuszny jestem ekumenicznym wskazówką Papierza nie będąc św Jehowy spotykam się z nimi z potrzeby dialogu.To dzięki różnicą wyznaniowym powstają przepływy uczuć i emocji i rodzą się nowe ideologie,a też burze i wojny.

Wt kwi 18, 2006 20:30

Mesjaniz Jezusa polega na zmianie religi:zamiast obrzezania -chrzest wodny.Zamiast ofiary zwierząt ofiara syna.

Wybacz - ale bredzisz.
Jeszu miał za sobą brit mila i jego chrzest nie ma z tym nic wspólnego.
chrzest to nawiązanie to mykwy jak już.
A ofiary składane ze zwierząt były jeszcze sporo czasu po jego śmierci i zaprzestano ich z powodu zburzenia Świątyni.
storozak napisał(a):
Wszystko co lepsze przyjmuje się a gorsze zostaje odrzucone.

A kim ty jesteś by oceniać Boże przykazania jako dobre bądź złe??

Śr kwi 19, 2006 9:01
Jezus jest dla mnie postacią mityczną, wyimaginowaną osobą z dorobionymi właściwosciami nadprzyrodzonymi. Jest postacią sztucznei wykreowaną, bajkową. Być moze też osoba o imieniu Jezus istniała naprawdę, jednak nie była to taka osoba, jaką ją sobie katolicy wyobrazają. Był to zwykły mężczyzna.

pozdrawiam,
michał

Śr kwi 19, 2006 9:10
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona