Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 A co Wy na to?
A ja proponuje pelna kontrole skarbowa wszelkich istniejacych w Polsce zwiazkow wyznaniowych, KrK, judaizmu, islamu, prawoslawia, itd itd... sekt, nie sekt, wszystkiego.
Od gory do dolu. Z pelna odpowiedzialnoscia za wszelkie nieprawidlowosci. Sprawdzic konta praywatne, organizacyjne, przychody, rozchody, zdolnosci finansowe przebadac pod katem posiadanych dobr. Jechac od gory do dolu, po calosci.
Co Wy na to?
Crosis
|
N kwi 30, 2006 10:13 |
|
|
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
Piękne lecz niemożliwe
Proponujesz taką małą totalną lustracje pytanie tylko kto byłby na tyle odpowiedzialny i wiarygodny żeby to wszystko posprawdzać.
Juz widze jak katolicy sprawdzaja wyznawców judaizmu czy islamiści sprawdzający świadków jehowy.
I jak by to miało wyglądac wogóle od strony organizacyjnej?
NIE DO WYKONANIA
pozdrawiam
|
N kwi 30, 2006 12:42 |
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
P.S. Urzędy Skarbowe by tego nie zniosły 
|
N kwi 30, 2006 12:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie pytajmy sie jak. Zalozmy, ze byloby to mozliwe do wykonania przez obiektywne komisje. (I zalozmy ze takie istnieja).
Bylibyscie za?
Crosis
|
N kwi 30, 2006 12:47 |
|
 |
Mieszek
|
... i niech zgadnę Crosis, zacznijmy od katolików co?
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N kwi 30, 2006 14:16 |
|
|
|
 |
Spoonman
|
Crosis, w jakim celu?
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
N kwi 30, 2006 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po prostu chce sprawdzic co o tym myslicie.
I nie, Mieszczku, nie chce zaczynac od KK. Powiedzmy, ze sprawdzamy kazdy zwiazek wyznaniowy w tym samym czasie.
Jedzmiemy po calosci, po prostu. Nikt nie jest w lepszej ani gorszej pozycji, kazdy zwiazek jest sprawdzany z ta sama dokladnoscia.
Kwstii mozliwosci nie rozpatrujemy.
Crosis
|
N kwi 30, 2006 15:00 |
|
 |
Spoonman
|
Gdyby były finansowane z tzw pięniędzy podatników to tak. Ale ponieważ są finansowane z datków (przynajmniej z definicji) to idea nie ma sensu.
poza tym to utopia, bo musiałbyś np. każdego księdza latającego z tacą po kościele wyposażyć w kasę fiskalną.Itp cuda 
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
N kwi 30, 2006 15:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie do konca Spoon  Tak nawiasem mowiac, bo mozna sprawdzic, czy datki faktycznie poszly, np na budowe kosciola, a nie samochod itp.
Mozna sprawdzic, czy sekta nie pierze pieniedzy.
Mozna sprawdzic, czy pop zamiast dac nowy dach nie kupil sobie Audi A6.
Ot, cos takiego
Crosis
|
N kwi 30, 2006 15:22 |
|
 |
wiewiurka
|
Ja jestem za tylko co z tego że by to sprawdzili i co potem?? Obciążyli by ich podatkiem czy wzieli te majatki i samochody dla siebie??? A taka osoba posiadająca dala by pare tysiecy w lape i by nic nie wykryli. Bo żyjemy w państwie w którym nie ma sprawiedliwości i nic na to nie wskazuje aby kiedykolwiek miala byc.
|
N kwi 30, 2006 16:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wiewiurko - poprosilem, zeby w temacie pozostawic na chwile realia z boku. Czy w hipotetyccznej sytuacji sprawiedliwosci i mozliwosci obektywnego sprawdzenia czegos takiego bylibyscie za?
Czy przeciw?
Takie bylo pytanie.
Crosis
|
N kwi 30, 2006 17:30 |
|
 |
wiewiurka
|
Jestem za 
|
N kwi 30, 2006 18:35 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Oczywiście, że za. Może wreszcie by mi to odpowiedziało na pytanie, które już dość długo mnie męczy, skąd zakon miał 2 mln na kaucje^^
Ale tak, jestem jak najbardziej za- raz, że kontrola skarbowa działa na zwykłych ludzi i normalne firmy, więc i na taki podmiot gospodarczy mogłoby działać. A dwa, że w końcu raz na zawsze urwałyby się spekulacje co do tego, czy np. księża są be i się bogacą na biednych nie płacąc państwu, czy są ok. Albo czy Żyd ma głowę do biznesu 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N kwi 30, 2006 19:11 |
|
 |
TOMASZ32
|
Crosis napisał(a): Po prostu chce sprawdzic co o tym myslicie.
I nie, Mieszczku, nie chce zaczynac od KK. Powiedzmy, ze sprawdzamy kazdy zwiazek wyznaniowy w tym samym czasie.
Jedzmiemy po calosci, po prostu. Nikt nie jest w lepszej ani gorszej pozycji, kazdy zwiazek jest sprawdzany z ta sama dokladnoscia.
Kwstii mozliwosci nie rozpatrujemy.
Crosis
A ateiści? Jak ich sprawdzisz? 
N kwi 30, 2006 21:10 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Podejżewam, że ateiści już są obowiązani PITami i pierdylionem innych druczków, zeznań, wyjaśnień, kontroli...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N kwi 30, 2006 23:29 |
|
|
|