KULTURA ZAMYKANIA TEMATóW....
Autor |
Wiadomość |
dramatic
|
 KULTURA ZAMYKANIA TEMATóW....
Ja założyłem wątek KRYTYKA PAPIEż JANA PAWłA II....z wikipedii...
cały artykuł....
Jakiś mod mi to zamknął,bo jak twierdził,że to jest podobno na 12 tematów rozmowa....
świetnie a jak ja chciałem gadać tak na dużym poziomie ogólności o tym wszystkim,nie tak szczegółowo....
Btw.to mógł mnie zapytać o co mi chodzi,a później zamykac ...ten temat...
tia
|
Cz kwi 27, 2006 15:56 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
O tyle przyznam Ci rację, że moderaotor (w tym wypadku - Spidy) powinien, jak to nap. ma we zwyczaju Jo_tka, podać tematy w których dyskusję powinno się kontynuować.
Co do tych tematów, to takie wątki są już na:
1. viewtopic.php?t=6860
2. viewtopic.php?t=4971 (o różnych papieżach)]
3. viewtopic.php?t=6848
4. viewtopic.php?t=2337
5. viewtopic.php?t=6471
6. viewtopic.php?t=4792
7. viewtopic.php?t=5931
Tyle znalazłem, sugerując sie tylko tytułami tematów, w dziale "papież". Więc Spidy nieco przesadził - choć tematów już jest sporo, i otwarte 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz kwi 27, 2006 17:34 |
|
 |
jo_tka
|
Dramatic - a ja bym sugerowała streszczenie tych zarzutów choćby w punktach i link do artykułu oraz własną opinię na ich temat...
I rzeczywiście - trudno jest dyskutować o wszystkim na raz, więc może jakoś po kolei?
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz kwi 27, 2006 18:02 |
|
|
|
 |
dramatic
|
Cytuj: Dramatic - a ja bym sugerowała streszczenie tych zarzutów choćby w punktach i link do artykułu oraz własną opinię na ich temat... 1 wyjasnienie... Właśnie problem polega,że niektórzy zwolennicy reagują nazwijmy to bardzo krytycznie i impulsywnie na wszelka krytyke Jana Pawła...(niektórzy szykuja gwoździe ,aby takich powiesić) Streścic cos własnymi słowami jest bardzo niebezpieczne,czasem nawet nieprzyjemne.......(wolałem tego uniknąć).... Więc bezpiecznie jest podać encyklopedie.... Cytuj: I rzeczywiście - trudno jest dyskutować o wszystkim na raz, więc może jakoś po kolei?
Ja jestem życzliwy -Waszemu forum i chcę wam dobrodusznie przekazać
informację zwrotną
(pojecie z psychologii),taki sposób zamykania tematu może spowodowac uczucie zduszenia tematu i jakąś niepotrzebną agresje(zwłaszcza jak ktos jest nowy....tak jak ja i nie zna się obyczajów moderacji)
Choc dla mnie dziwne jest niemożność rozmawiania na duzym poziomie ogólności....jak ja mam taka ochotę...
ale respektuje reguły moderacji....
pozdrawiam cieplutko....
|
Cz kwi 27, 2006 21:13 |
|
 |
jo_tka
|
Krytyka na dużym poziomie ogólności jest wprawdzie możliwa. Ale odpowiedź na nią wygląda zazwyczaj zwłaszcza w sposób, którego chcesz uniknąć. Bo nie sposób odpowiadać na to, co nie zostało powiedziane, albo na podstawie domniemań...
|
Cz kwi 27, 2006 21:20 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Odniosę się do viewtopic.php?t=7444&start=45 który to Spidy raczył zamknąć.
Czemu mam wrażenie, że jednak po weekendzie wcale temat nie zostanie odblokowany...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pt kwi 28, 2006 7:02 |
|
 |
godunow
|
Cytat tak pisze Moderator Spidy Cytuj: emat Panowie troszku rozmyli.
Przerwa na długi weekend - tak dla ochłody dyskusj
Jotka mam prośbę Nie czyń nieletnich moderatorami .  Urywają dyskusję niewiedziec dlaczego Ja co prawda tydzień nie bedę na forum ani przy komputerze. Ale inni mogli by jeżeli by chcieli cos dodać Skoro ludzie chcą rozmawiać ze czasami ostro.. Lepiej ostro niż wcale .
Pozdrawiam Panią Adminkę i Udanego długiego weekendu życzę
Pozdrawiam Wszystkich Pozostałych
|
Pt kwi 28, 2006 7:31 |
|
 |
Spidy
|
ToMu napisał(a): Czemu mam wrażenie, że jednak po weekendzie wcale temat nie zostanie odblokowany...
Bo przypisujesz mi złe intencje. Cierpliwości i miłego weekendu.
Pełnoletni Spidy 
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Pt kwi 28, 2006 23:40 |
|
 |
ToMu
|
To zapytam inaczej - co się dzieje, że temat nie mógłby być odblokowany już teraz  Wiesz, może nie wpadłeś na to, ale ludzie mogą mieć w weekend więcej czasu na pisanie.
|
So kwi 29, 2006 8:09 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
To może ja coś dodam od siebie
Gdy zamykam temat na jakiś czas, to mam nadzieję na ochłonięcie użytkowników. Czasem to naprawdę pomaga.
Pozdrawiam 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Wt maja 02, 2006 13:27 |
|
 |
ToMu
|
A zaglądasz tam potem, żeby otworzyć  ...
|
Wt maja 02, 2006 13:53 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Jeśli mówię, że zamykam temat tylko na jakiś czas, to oczywiście że zaglądam.
A odnośnie tematu zamkniętego przez Spidiego, to długi weekend się chyba jeszcze nie skończył...
Nie wiem dlaczego, gdy czytam, tego typu zażalenia przypomina mi się pewien wiersz Brzechwy...
Pozdrawiam 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Wt maja 02, 2006 15:53 |
|
 |
ToMu
|
rozalka napisał(a): A odnośnie tematu zamkniętego przez Spidiego, to długi weekend się chyba jeszcze nie skończył...
Wiem, że się nie skończył jeszcze.
Chodzi mi o to, że dyskusja mogłaby się normalnie toczyć, ot, choćby nawet teraz. 4 dni to złoty środek - potem już nie będzie kłótni 
|
Wt maja 02, 2006 22:30 |
|
 |
ToMu
|
W temacie viewtopic.php?t=6900 zapytałem, bezosobowo, moderację, czemu - skoro są postulaty - nie powstaje nowy dział.
Odpowiedź:
jo_tka napisał(a): Może powiedzmy w ten sposób. Dział będzie, jak będzie mógł powstać. Na razie nie może.
i temat został zamknięty, zakładam że właśnie przez Jo-tkę.
Nie wiem, czy bierzesz mnie za debila... Jeśli pytam - dlaczego? - to nie po to, żeby przeczytać ogólnik, tylko żeby dostać odpowiedź. A Ty odpisałaś coś na zasadzie - nie, bo nie - nie wyjaśniając, dlaczego 
|
So maja 06, 2006 22:52 |
|
 |
jo_tka
|
1. Zamknęłam temat, bo jest bezprzedmiotowy. Nowy dział będzie, jak będą takie możliwości.
2. W chwili obecnej takich możliwości nie ma, więc dział nie powstanie i pisanie na ten temat niczego nie zmieni. Tym bardziej wezwania "do pogonienia".
3. Nie zamierzam niczego więcej w tej kwestii wyjaśniać. Przykro mi - nie na każde pytanie będę odpowiadała.
|
So maja 06, 2006 22:57 |
|
|
|