| Autor |
Wiadomość |
|
Stanisław Adam
|
Na razie tylko uwaga metodologiczna.
Słowo ' obiektywny' to nie synonim słowa ' obojętny'. Nie są to również antonimy.
Przyznacie chyba, kochani forumowcy, ze nie jest rzeczą chwalebną obojętność wobec 'kłamstwa w żywe oczy' czy 'szkalujących sugestii' (czasem zwanych insynuacjami). Zgadza się, obojętny na pewno nie jestem
Inaczej jaki by był sens marnowania czasu tę forumową twórczość ... ?

| Wt maja 02, 2006 15:19 |
|
|
|
 |
|
klarowna
|
Mnie jedynie denerwuje wizerunek ojca Rydzyka, działa na mnie jak płachta na byka.  .
| Wt maja 02, 2006 15:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): Ale to wielki człowiek (myślę o O.Rydzyku)

|
| Wt maja 02, 2006 18:43 |
|
|
|
 |
|
Stanisław Adam
|
klarowna napisał(a): Mnie jedynie denerwuje wizerunek ojca Rydzyka, działa na mnie jak płachta na byka.  .
Mnie w życiu codziennym, również wiele spraw (osób, wizerunków, poglądów i co tam jeszcze denerwuje), ale znoszę to. Np. ten nurek  Jest to jednak znakomita okazja do pracy nad swoim charakterem, emocjami.
| Wt maja 02, 2006 18:44 |
|
 |
|
Stanisław Adam
|
Monika75 napisał(a): Stanisław Adam napisał(a): Ale to wielki człowiek (myślę o O.Rydzyku) 
Musiałem doprecyzować, bo ToMu mógłby pomyśleć, że to o nim ...

| Wt maja 02, 2006 18:49 |
|
|
|
 |
|
puella
|
Ja tylko chciałam zapytać czy ten ksiądz z wiadomego zdjęcia nie ma nic przeciwko takiemu wklejaniu jego fotki ?
Też mam zdjęcie 1 bardzo ważnego księdza żywego, pytałam go , ale on nie zgodził się na umieszczenie w podpisie nawet na tym forum.
_________________ zielony anioł
|
| Wt maja 02, 2006 19:01 |
|
 |
|
klarowna
|
Mnie też mój nurek w podpisie denerwuje, dlatego go wkleiłam  .... ćwiczę swój charakter 
| Wt maja 02, 2006 20:04 |
|
 |
|
Stanisław Adam
|
puella napisał(a): Ja tylko chciałam zapytać czy ten ksiądz z wiadomego zdjęcia nie ma nic przeciwko takiemu wklejaniu jego fotki ? Też mam zdjęcie 1 bardzo ważnego księdza żywego, pytałam go , ale on nie zgodził się na umieszczenie w podpisie nawet na tym forum.
Uczciwa i szczera odpowiedź: Nie wiem. I nie zamierzm pytać. Podpis, jak wszystkie moje poprzednie, jest czasowy. Jeśli O. Tadeusz Rydzyk uzna to za nadużycie w kontekście moich (tj. sygnowanych przeze mnie) wypowiedzi, nie będę się ukrywał i poniosę wszelkie konsekwencje.
Wg mnie nie ma nic obraźliwego w treści obecnego mojego podpisu. Natomiast nie mam wpływu na to jak ktoś tylko sobie, lub publicznie go komentuje.
Pozdrawiam puello.
PS. Liczę na podobną postawę wszystkich, którzy o o. Rydzyku wypowiadali się mniej oględnie niż ja.
| Wt maja 02, 2006 20:06 |
|
 |
|
Stanisław Adam
|
klarowna napisał(a): Mnie też mój nurek w podpisie denerwuje, dlatego go wkleiłam  .... ćwiczę swój charakter 
To już jest nas dwoje. Może ta 'pozytywna zaraza' rozejdzie się po narodzie
Pozdrawiam.
| Wt maja 02, 2006 20:09 |
|
 |
|
Meg
|
To może ja wkleję zdjęcie mojego proboszcza w podpisie? 
|
| Wt maja 02, 2006 22:47 |
|
 |
|
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
hmm, a co wy na to? jeśli ktoś dałby taki podpis?
tak naprzeciw Tobie Stanisławie Adamie-"Wg mnie nie ma nic obraźliwego w treści obecnego mojego podpisu. Natomiast nie mam wpływu na to jak ktoś tylko sobie, lub publicznie go komentuje."
PRAWIE JAK KSIĄDZ
prawie robi wielką różnicę 
|
| Śr maja 03, 2006 19:33 |
|
 |
|
puella
|
Stanisław Adam napisał(a): Uczciwa i szczera odpowiedź: Nie wiem. I nie zamierzm pytać.
No nie wiem, może jednak powinieneś zapytać ?
Nie każdy lubi gdy publikują jego fotografie bez wcześniejszej zgody, zwłaszcza gdy nie jest piękna blondynką. 
|
| Śr maja 03, 2006 19:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
puellka, o.Rydzyk jest postacią publiczną i nie trzeba zgody na publikację jego zdjęć .
|
| Śr maja 03, 2006 20:17 |
|
 |
|
puella
|
Ale grzecznie byłoby i tak zapytać się
Mój znajomy ks jest też "publiczny" a gdy się pytałam to zagroził, że jak go umieszczę to mi nogi powyrywa 
|
| Śr maja 03, 2006 20:18 |
|
 |
|
zielona_mrowka
|
Wiecie co? Najchętniej wprowadziłabym możliwość podpisów tylko tekstowych i to też w ograniczonej ilości znaków i powierzchni (to moje zupełnie prywatne zdanie)... jesteśmy na forum dyskusyjnym, naszym celem jest dyskutowanie a nie manifestowanie jakiegoś swojego "ubzdyrania".
Na forum ogólnie obowiązuje dowolność co do podpisów, ale jeśli osoba ma podpis zajmujący więcej niż połowę standardowej wysokości monitora to chyba jest to grubą przesadą - mamy tutaj dyskutować a nie zasłaniać całą powierzchnię swoim podpisem który co chwila się powtarza. Uwielbiam posty na jedno zdanie a podpis "kulfonami" na 1/2 mojego ekranu - przecież takich dyskusji nawet nie da się spokojnie przeczytać. Dlatego przyjmujemy na forum na grafikę w podpisie max ok. 200px wysokości.
Pragnęłabym również aby każdy z użytkowników w swoim sumieniu rozważył czy wstawiając małą grafikę i 10linijkowy tekst w podpisie jest fair w stosunku do reszty... nie utrudniajmy sobie nawzajem.
Pozdrawiam ciepło
Puella zanim by Ci wyrwał to 100nożek to trochę by potrwało 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
| Śr maja 03, 2006 20:20 |
|
|
|