Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 14:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 poseł Tomczak kontratakuje w Strasburgu 
Autor Wiadomość

Zastanawiam się, gdzie jest WOLNOŚĆ RELIGIJNA skoro posłom do Parlamentu Europejskiego nie wolno mieć kaplicy. To Parlament Europejski może przypominać karawanę cygańską, która przemieszcza się rotacyjnie między Brukselą a Strasburgiem, bo mogą mieć dwie olbrzymie siedziby, a jednego pomieszczenia na kaplicę nie mogą dać?

Podziwiam pana posła Witolda Tomczaka.

N maja 14, 2006 16:08

A czemu maja dawac tylko kaplice? Powinni dac wtedy kazdemu wyznaniu jakies pomieszczenie.
A tak wszyscy moga sie spotkac razem - kaplica ekumeniczna.

N maja 14, 2006 16:15

ekumenizm to przywracanie jedności między wyznaniami chrześcijańskimi - miejsce na krzyż i obrazy w "kaplicy ekumenicznej" być powinno

N maja 14, 2006 16:16

Chrześcijanstwo powinno byc w Eurpie uprzywiliowane

Ale nie jest. I dobrze. Bo chrześcijanie nie są "lepsi" - o krok tutaj od powrotu np. do znakowania Żydów gwiazdami na ubraniach.

W Europie są także niekoniecznie chrześcijanie. I w związku z tym nie można miejsc przeznaczonych dla wszystkich - choćby do modlitwy - przerabiać na chrześcijańskie kaplice.

Lucyna napisał(a):
ToMu a czy znasz te relacje z ust posla W.Tomczaka? Czy tylko slepo wierzysz gazecie?

1. Wierzę :?: Czytam - umiem czytać, rozumiem o czym napisali. Nie zgadzasz się :?: Twierdzisz, że kłamią :?: Pozwij ich.
2. A jakby to nadali w RM, TV Trwam czy ND - to byś pewnie obiekcji nie miała, co :?:

Lucyna napisał(a):
Roszwor jezeli Cie to interesuje to mam kontakt z tym poslem.

To może poprosimy autoryzowane przez posła oświadczenie, specjalnie na potrzeby tej dyskusji :?: Skoro go tak bronisz - zakładam, że potrafisz to zorganizować, a tym samym uwiarygodnić swoje zarzuty wobec prawdziwości przytoczonego przeze mnie tekstu.

meritus napisał(a):
Zastanawiam się, gdzie jest WOLNOŚĆ RELIGIJNA skoro posłom do Parlamentu Europejskiego nie wolno mieć kaplicy.

A co to jest :?: Miejsce do modlitwy. Tak, dla wszystkich - nie tylko dla katolików, nie tylko dla chrześcijan. Każdy sobie może tam poseł wejść. Już przecież pisałem - dasz kasę, żeby dla każdego wyznania postawili osobną kaplicę, zarówno w Strasbourgu jak i w Brukseli :?: Zakładasz chyba, że wszyscy posłowie są równie nietolerancyjni i głupio upraci, co Tomczak - inni jakoś potrafią dzielić się ową kaplicą ze sobą, i nie robią problemu.

Pisałem już o tym - uważam za błędne sformułowanie "ekumeniczna" w stosunku do kaplicy dla wszystkich, niekoniecznie chrześcijan.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N maja 14, 2006 18:54
Zobacz profil WWW

Zastanawiam się, gdzie jest WOLNOŚĆ RELIGIJNA skoro posłom do Parlamentu Europejskiego nie wolno mieć kaplicy. To Parlament Europejski może przypominać karawanę cygańską, która przemieszcza się rotacyjnie między Brukselą a Strasburgiem, bo mogą mieć dwie olbrzymie siedziby, a jednego pomieszczenia na kaplicę nie mogą dać?

Na tej zasadzie ja mogę odlać się na środku trawnika w parku, bo co to w końcu ma być, psy mogą a człowiek nie? Taki olbrzymi trawnik, a wstrzymywanie oddawania moczu jest szkodliwe dla zdrowia. Co mnie obchodzi, że innym się to nie podoba, gdzie jest moja WOLNOŚĆ EGZYSTENCJALNA?

Problem nie w tym, że poseł Tomczaka domagał się kaplicy. ale w tym, że jak nie udało mu się załatwić sprawy w cywilizowany sposób, to odstawił chamską samowolkę. Na całe nieszczęście to nie jego prywatna sprawa, bo reprezentuje tam Polskę.

N maja 14, 2006 22:20
Na tej zasadzie ja mogę odlać się na środku trawnika w parku, bo co to w końcu ma być, psy mogą a człowiek nie? Taki olbrzymi trawnik, a wstrzymywanie oddawania moczu jest szkodliwe dla zdrowia. Co mnie obchodzi, że innym się to nie podoba, gdzie jest moja WOLNOŚĆ EGZYSTENCJALNA?

Nie widzę przeszkód ;-)
Ja to robiłem wielokrotnie :)
Idę parkiem, chce mi się siku, a tu nigdzie w pobliżu nie ma WC, to trzeba sobie jakoś radzić :P

pozdrawiam,
michał

Pn maja 15, 2006 9:24
Moderator

Taaa, jeśli queer tak robi, to cała reszta też może! :? ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pn maja 15, 2006 10:04

SweetChild napisał(a):

Nie widzę przeszkód ;-)
Idę parkiem, chce mi się siku, a tu nigdzie w pobliżu nie ma WC, to trzeba sobie jakoś radzić :P

Na szczęście nie jesteś eurodeputowanym, nie robisz tego w Brukseli, z emblematem narodowym w klapie marynarki i na oczach pozostałych eurodeputowanych ;-)

Pn maja 15, 2006 10:10

queer napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Nie widzę przeszkód ;-)
Na szczęście nie jesteś eurodeputowanym, nie robisz tego w Brukseli, z emblematem narodowym w klapie marynarki i na oczach pozostałych eurodeputowanych ;-)

Objaśnij tę swoją niekonsekwencję. Co niewłaściwego jest w odlewaniu się w Brukseli z emblematen narodowym w klapie i na oczach pozostałych ?

Przecież to niezgodne z europejskimi standardami: Wolność, neutralność i tolerancja - bez zahamowań ! Tu się przychylam do opinii queera.

Pn maja 15, 2006 16:20
Zobacz profil WWW

Objaśnij tę swoją niekonsekwencję. Co niewłaściwego jest w odlewaniu się w Brukseli z emblematen narodowym w klapie i na oczach pozostałych ?

Ja uważam to za niewłaściwe (z czysto subiektywnych przyczyn natury estetycznej) i mam wrażenie (może błędne), że taka jest przyjęta norma współżycia społecznego. Gdybym był przekonany, że ta norma jest szkodliwa, to dążyłbym do jej zmiany, starając się przekonać innych do swoich racji. Gdyby jednak nie udało mi się zmienić normy, starałbym się do niej dostosować, a nie olewać wszystko i wszystkich dookoła, bo moje musi być na wierzchu.

Stanisław Adam napisał(a):
Przecież to niezgodne z europejskimi standardami: Wolność, neutralność i tolerancja - bez zahamowań ! Tu się przychylam do opinii queera.

Mojej konserwatywnej naturze trudno zrozumieć wasze radykalne poglądy wywrotowców ;-)

Pn maja 15, 2006 16:54
Chciałbym zaznaczyć, że ja tego nie robiłem jak to tu kotś określił - "na oczach ludzi", ale dyskretnie, w takim miejscu, żeby mnie nie widzieli, co najwyżej tyłem :P A jak mnie ktoś oglądnął z przodu to tylko jego przyjmność, bo mniamniusie ze mnie ciasteczko! :P

pozdrawiam,
michał

Pn maja 15, 2006 19:11

Chciałbym zaznaczyć, że ja tego nie robiłem jak to tu kotś określił - "na oczach ludzi", ale dyskretnie, w takim miejscu, żeby mnie nie widzieli, co najwyżej tyłem :P A jak mnie ktoś oglądnął z przodu to tylko jego przyjmność, bo mniamniusie ze mnie ciasteczko! :P
pozdrawiam,
michał

Nie uważasz, że twoje wypowiedzi tu na tym Forum są podłe, nieuczciwe ?
Twoje preferencje seksualne już wszyscy znają.

To wygląda naprawdę na OBSESJĘ. Obsesja to choroba. Jak np. narkotyzm, alkoholizm.
Warunkiem wyleczenia jest umiejętność powiedzenia sobie "Tak, jestem chory. Ale chcę być zdrowy."
Nie stać cię na to by to sobie uświadomić i podjąć racjonalne działanie ?

Równie chorobliwe jest poczucie MISJI DO SPEŁNIENIA.
Uważasz, że wypełniasz jakąś misję ? Walkę z homofobią, zakłamaniem ?
Zobacz efekty są całkiem odmienne. Ludzie tolerancyjni dzięki tobie stają się wrogami takich jak ty.

A może właśnie NA TYM polega TWOJA MISJA ? Po to by móc potem podawać przykłady WROGOŚCI, nietolerancji.

Użyłem określenia "PODŁE". Bo jak inaczej nazwać WYKORZYSTYWANIE otwartości tego Forum - portalu, jego administratorów, moderatorów - do takiej działalności jak twoja.
Jeśli będą blokować, czy wycinać twoje OBSESJE, to puścisz w Świat wieść, jacy to są nietolerancyjni, stronniczy. Że tu jest CENZURA.

To co robisz to w istocie SZANTAŻ.

Zastanów się nad sobą.

Pn maja 15, 2006 19:38
Zobacz profil WWW
Nie uważasz, że twoje wypowiedzi tu na tym Forum są podłe, nieuczciwe ?

Nie, a dlaczego?

Twoje preferencje seksualne już wszyscy znają.

Stasiu, z cytowanego przez Ciebie postu, absolutnie nie wynika jakiej jestem orientacji seksualnej :P Masz chyba jakąś obsesję i nic poza orietnacją seksualną nie widzisz w moich postach, a szkoda ;-)

To wygląda naprawdę na OBSESJĘ. Obsesja to choroba. Jak np. narkotyzm, alkoholizm.
Warunkiem wyleczenia jest umiejętność powiedzenia sobie "Tak, jestem chory. Ale chcę być zdrowy."
Nie stać cię na to by to sobie uświadomić i podjąć racjonalne działanie ?

Pewnie byłoby mnie stać, Stasiu. Tyle tylko, że jestem zdrowy, dlatego nie mam powodu wygłaszać takich deklaracji, a Ty Stasiu jesteś nikim, żeby mnie oceniać pod tym kątem :)

Równie chorobliwe jest poczucie MISJI DO SPEŁNIENIA.

1) Pierwsze słyszę, żeby poczucie misji do spełnienia mogło by być chorobliwe.
2) Nigdzie na tym forum nie oświadczyłem, że takowe poczucie mam.
3) Mam dobre poczucie humoru, czego niestety nie byłeś w stanie zrozumieć, odpisując na mego posta z "siusianiem" ;)

Uważasz, że wypełniasz jakąś misję ? Walkę z homofobią, zakłamaniem ?

To trzecie.

Zobacz efekty są całkiem odmienne. Ludzie tolerancyjni dzięki tobie stają się wrogami takich jak ty.

Wymień ich, z imienia i nazwiska (lub nika)!
Uwiarygodnij siebie, lub skończ jako insynuator i mitoman, Stasiu! :)

A może właśnie NA TYM polega TWOJA MISJA ? Po to by móc potem podawać przykłady WROGOŚCI, nietolerancji.

Użyłem określenia "PODŁE". Bo jak inaczej nazwać WYKORZYSTYWANIE otwartości tego Forum - portalu, jego administratorów, moderatorów - do takiej działalności jak twoja.

Czyli jakiej?
Nazywaj rzeczy po imieniu, Stasiu! Nie krępuj się, no dalej! Wyduś z seibie cały żal :)

Jeśli będą blokować, czy wycinać twoje OBSESJE, to puścisz w Świat wieść, jacy to są nietolerancyjni, stronniczy. Że tu jest CENZURA.

Stasiu, bo tutaj jest cenzura i powiem więcej - nie mam nic przeciwko i się na nią godzę, AKCEPTUJĄ ją, gdyż jestem człowiekiem tolerancyjnym :)

To co robisz to w istocie SZANTAŻ.

Stasiu, albo konkretne dowody, albo kariera mitomana. Nie karze Ci wybierać ;)

Zastanów się nad sobą.

a po co?

pozdrawiam,
michał

Pn maja 15, 2006 20:53
Stasiu, konkludując, Ty po prostu mi zazdrościsz młodości i wdzięków! :P
W przeciwnym wypadku nie odpisywałbyś takiej tyrady ;)

pozdr,
michał

Pn maja 15, 2006 20:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3