|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
 obraźliwy podpis
Przejrzałem forum, gdzie w dyskusję włączył się użytkownik o nicku Marcin M.
W podpisie swoim ma coś takiego:
Cytuj: CHWDCT CH.UJ W DU.PĘ CIEMNOCIE TEISTYCZNEJ
Czy tylko ja uważam, że jest to w sposób oczyiwsty obraźliwe i chamskie  Nie mówię o tym, kto w co wierzy - chodzi mi o samo użycie tych dwóch wyrazów, w których powstawiał kropki.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn maja 15, 2006 19:50 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Jest to jawnie chamkie, bezczelne i obraźliwe. I świadczy o najniższym poziomie użytkownika...
|
Pn maja 15, 2006 19:53 |
|
 |
ToMu
|
Jest regulamin:
Cytuj: § I: Zasady ogólne: (...) 2. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym, propagującym treści satanistyczne, erotyczne, faszystowskie, rasistowskie, ezoteryczne#, itp. (dotyczy to również reklamowania stron o takiej tematyce). (...)
§ II: Prawa i obowiązki użytkownika: (...) 4 . Na forum zabrania się: - łamania prawa; - wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających (...)
Ten podpis jest ewidentnie obraźliwy ze względu na słowa użyte w nim. Nie mówię o kontekście - do kogo, wg zamysłu Marcina M., się odnosi.
Prosiłbym moderację o usunięcie owego podpisu.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pn maja 15, 2006 19:59 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Pomijając fakt, że nie ten dział^^
To- wywalcie go. Po co tu trzymać takiego bylejakiego pasożyta? 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn maja 15, 2006 20:11 |
|
 |
Mieszek
|
Marcin M. Cytuj: Aha i jeszcze jedno. Chyba ktoś tutaj boi się otworzyć link ze stroną racionalista.pl. Może żeby nie stracić wiary co Confused .
Zapewne Nie powiem! (omg) .
Pozdrawiam! Marcin M.
ciekawie napisał w jednym z tematów czasem jest możliwość sprawdzenia strony z której się wchodzi na portal ja zastanawiam się skąd takie ma wiadomości, że nikt z katolików a dokładnie z wiara.pl nie wchodzi na racjonalista.pl gdyby prowadzono takie statystyki zapewne okazałoby się , że wcale nie mało jest wejść katolików na takie strony i tych z wiara.pl także
być może nie wie o tym
ToMu jest to obraźliwe ciekawe jet szczególnie pod względem nieprzyznawania się masonów do tego że takie osoby sa "od nich"
tutaj zacytuje kawałek z racjonalisty o masonach:
Tutaj poruszamy sprawę doboru ludzi do wolnomularstwa. Przede wszystkim nie może to być, jak wspomniano, ekstremista - obojętnie, w którą stronę. W tzw. wolnomularstwie regularnym, szkockim, które dokładnie przestrzega zasad konstytucji Andersona, punktem wyjścia jest pytanie o stosunek do religii. Nie przyjmowani są agnostycy i ateiści. W niemal wszystkich pozostałych obediencjach sprawa wyznania i stosunku do religii nie ma żadnego znaczenia, nikt profana, czyli osobę spoza środowiska masońskiego nie będzie pytał o wyznanie, gdyż jest to nieistotne. Byle później, w loży, nie wykorzystywano tego dla swoistej "agitacji". Po pracach obowiązuje agapa, czyli (w polskich realiach) skromny wspólny poczęstunek, który stanowi kolejny akcent jednoczący uczestników spotkania. W lożach regularnych dwukrotnie odbywa się zebranie uroczyste: 24 czerwca i 27 grudnia, w dniu świętego Jana. Podczas prac w loży nie wolno poruszać tematów związanych z polityką i religią - te dziedziny bowiem sprawiają, że spokojni na co dzień i zrównoważeni ludzie zaczynają nagle skakać sobie do oczu, ujawniają się konflikty i sprzeczności. Tego zaś w wolnomularstwie być nie może. Obowiązuje postępowanie zgodnie z dewizą: "Wolność, Równość, Braterstwo".
zabawa polega na tym, że Marcin M. pisze tak jakby opiewał racjonalizm i do racjonalistów należał a przynajmniej masonerii [czy coś w tym rodzaju bo zapewne zdarzą się tacy co powiedza iż masoni to nie racjonaliści ] tymczasem sami masoni odgradzaja się jak nic od takich postaw jak postawa Marcina M.
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pn maja 15, 2006 20:27 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
a teraz najlepsze gdyby jakiś antykatolik mówiący, że jest katolikiem wparował na takie strony i ich obrażał... wole nie mówić jakie byłoby halo
|
Pn maja 15, 2006 20:32 |
|
 |
ToMu
|
Czy można oczekiwać, że moderacja coś z tym zrobi
Póki co - odzewu brak.
|
Pn maja 15, 2006 21:48 |
|
 |
Mieszek
|
ToMu ja też tego nie zauważyłem
moze po prostu poslij im jak ci to tak aż bardzo przeszkadza maila
|
Pn maja 15, 2006 22:34 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Halo, halo! Moderacja nie może usuwać podpisów użytkowników, bo nie ma dostępu do ich kont. To chyba by było przesadą, prawda?
Może je usuwać tylko wchodząc w edycję pojedynczego posta.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pn maja 15, 2006 22:38 |
|
 |
A.
|
Dlatego mówie-wywalić. Na innych forach, za takie coś byłoby z 3 miechy bananka... No ale fakt, tu regulamin to lekka abstrakcja 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn maja 15, 2006 22:52 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Hmm, a co to znaczy wywalić? Forum to nie czat, gdzie można dać bana  Owszem, można zablokować IP, ale na to też trzeba trochę czasu.
Nie wymagajcie od administratorów natychmiastowych reakcji, bo są one po prostu fizycznie niemożliwe.
Pozdrawiam życząc dobrej nocy 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pn maja 15, 2006 23:18 |
|
 |
A.
|
Dziwne, na forum idealnym(które istnieje, a do którego wszystkie inne porównuje) jest coś takiego fizycznie możliwe. Pisałem kiedyś, że jest tam specjalny system dawania ostrzeżeń- po 3 ostrzeżeniach zablokowany na 3 miechy. Każdy user w każdej chwili może sprawdzić u każdego te ostrzeżenia, które wyglądają przykładowo:
wystawił-xxx
ilość-1(2)
za- złamanie punktu 2b regulaminu.
I każdy jest szczęśliwy;]
No ale już siedze cicho. Licze na jakąś reakcje. I pozdrawiam życzeniami spokojnych snów 
|
Pn maja 15, 2006 23:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: obraźliwy podpis
ToMu napisał(a): Przejrzałem forum, gdzie w dyskusję włączył się użytkownik o nicku Marcin M. W podpisie swoim ma coś takiego: Cytuj: CHWDCT CH.UJ W DU.PĘ CIEMNOCIE TEISTYCZNEJ Czy tylko ja uważam, że jest to w sposób oczyiwsty obraźliwe i chamskie  Nie mówię o tym, kto w co wierzy - chodzi mi o samo użycie tych dwóch wyrazów, w których powstawiał kropki.
drogi tomu
przypomina mi się to co pisałes do mnie kilka dni temu....
dlatego mogę tylko napisać
więcej tolerancji
bo cię ktoś jeszcze weźmie za wojującego katolickiego ciemnego teistę
dlatego... więcej tolerancji dla inności i miłosierdzia i wyrozumiałości a nie tego katolickiego zaperzania się
a fe....
tego drogi tomu się po tobie nie spodziewałem
po takim obrońcy tolerancji, inności na tymże forum i obrońcy dobrego smaku....
pozdrawiam
śmiejąc się do rozpuku
scriptor
|
Wt maja 16, 2006 0:15 |
|
 |
jo_tka
|
1. Proszę tego typu tematy zakładać w moderacji (a nie w sam wymyśl). Zwłaszcza, jeśli oczekujesz, że ten temat w ogóle zobaczę...
2. Podpis zmienia się we wszystkich postach (również już napisanych) i nikt nie będzie przeglądał co godzinę wszystkich napisanych postów, żeby znaleźć, czy ktoś przypadkiem nie zmienił podpisu na niekwalifikujący się do pozostawania.
3. Podpis został skasowany w trzech pozostających na forum postach wczoraj wieczorem, więc dyskusja na ten temat jest cokolwiek bezprzedmiotowa. Na pewno nie było już go w chwili zadawania pytania: "czy można oczekiwać, że moderacja z tym coś zrobi". Wisiał - na moje oko - około 2 godzin. Przykro mi - szybciej nie będzie.
4. Dotychczas miałam wrażenie, że zadaniem moderatora jest moderowanie, a nie odpowiadanie...
5. Na temat tego, czy ktoś będzie zbanowany i z jakiego powodu i czy w ogóle powinien być zbanowany dyskutować nie będę. Zapewne nikt z Was z takiej dyskusji na swój temat nie byłby zadowolony - a nie będę w tej kwestii robić wyjątków. Jeśli sobie życzycie dyskutować na ten temat - Wasz wybór, ale proszę nie oczekiwać mojej wypowiedzi...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Wt maja 16, 2006 6:16 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|