Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 16:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Forum stricte o Biblii 
Autor Wiadomość

Post Forum stricte o Biblii
Witam! Właśnie założyłem forum stricte o Biblii, lecz zanim podam namiar chciałbym abyście mi pomogli... mianowicie powiedzcie jakie jeszcze działy wartoby dodac na forum ?

są już:

1. Przekłady Biblii
2. Programy do studiowanai Biblii.
3. Jezus Chrystus.
4. Stary Testament.
5. Nowy Testament.
6. Apokryfy.

co jeszcze ?

N maja 28, 2006 18:54
A czemu oddzielasz Chrystusa od NT ? :hmmm:

N maja 28, 2006 18:57

A czemu oddzielasz Chrystusa od NT ? :hmmm:

hmmm aby Go wyróżnic ;) o NT można dyskutowac w wielu aspektach i nei chciałbym mieszać tych innych aspektów, np. kształtowania się NT, histrorii NT i innych pośrednich postaci z NT z Jezusem ;)

N maja 28, 2006 19:02

@amarok, podaj proszę adres tego forum :)

N maja 28, 2006 19:36

oczywiście podam jak tylko zainstaluje go na innym skrypcie (niestety phpbb), gdyż smf i punbb w obecnych wersjach nei spełniły moich oczekiwań :] tak więc - najpóźniej - jutro podam adres ;)

N maja 28, 2006 19:52

Bede wdzięczny, gdyż osobiście interesuje sie biblistyką, licze że takie forum może pomóc mi rozwinąć moje zainteresowania i wiedzę na temat Biblii :)
Co do działó[url]- myśle że tak jak napisałeś mogłoby wystarczyć. To zależy na ile chcesz sie rozdrabniać. Na pewno musi być poruszona kwestia języków biblijnych, choć to można w dziale tłumaczenia. Przydałoby się coś o historii Biblii, jej poszczególnych ksiąg, i o historii kanonu[/url]

N maja 28, 2006 19:55

Gdyby nie problemy z sfm już by wsio działało :/

Na obecną chwilę wygląda to tak:

1. Regulamin.
2. Przywitalnia.

4. Przekłady Biblii.
5. Programy do studiowania Biblii.

6. Dyskusje bibilijne:

- Jezus Chrystus
- Historia Biblii
- Nowy Testament
- Stary Testament

7. Dyskusje okołobibilijne
- Modlitwa
- Świadectwa

8. Dyskusje różne / pozabibilijne
- Apokryfy
- ciekawe strony www w tejże tematyce

9. Sprawy techniczne
- ogłoszenia
- pomysły
- błędy

10. Śmietnik

N maja 28, 2006 20:14

Gdyby nie problemy z sfm już by wsio działało :/

Na obecną chwilę wygląda to tak:

1. Regulamin.
2. Przywitalnia.

4. Przekłady Biblii.
5. Programy do studiowania Biblii.

6. Dyskusje bibilijne:

- Jezus Chrystus
- Historia Biblii
- Nowy Testament
- Stary Testament

7. Dyskusje okołobibilijne
- Modlitwa
- Świadectwa

8. Dyskusje różne / pozabibilijne
- Apokryfy
- ciekawe strony www w tejże tematyce

9. Sprawy techniczne
- ogłoszenia
- pomysły
- błędy

10. Śmietnik

jeśli ktoś chciałby zostać moderatorem lub jr. adminem i pomóc mi w tworzeniu forum (nei chciałbym podawać linka wszystkim do niedopracowanego forum), to śmiało niech krzyczy tutaj lub na pw ;) wtedy dam namiary i odpowiednia rangę ;)

trzeba zrobić:

1. zainstalować (loos zaraz będzie gotowe) ;)
2. poustawiać ustawienia (ja to zrobie)
3. dodać rangi i emoty (ja to zrobie)
4. zrobić drzewo działów (zrobie ja)
5. Regulamin (prawie gotowy do przedyskutowanai z "pomocnikami")
6. Wklepac naprzód nieco postów aby forum puste nei zastali nowi userzy ;) (wspólna ciężka robota)

;)

N maja 28, 2006 20:18

czemu nei mogę edytować swojego postu ?! ej admini naprawcie to :][b]

ach no i trzeba wymyśleć 10 rang ;)

mogę dac takie z monty pythona, ale wolałbym ajkieś bibilijne ;) ma ktoś pomysł ??

N maja 28, 2006 20:26

Ja chętnie zostane aktywnym członkiem takiego forum biblijnego, chętnie nawet modem :) ale na php itd. to ja się kompletnie nie znam, wiec pomocą techniczną niestety służyc nie moge... :/

N maja 28, 2006 21:15

Ja chętnie zostane aktywnym członkiem takiego forum biblijnego, chętnie nawet modem :) ale na php itd. to ja się kompletnie nie znam, wiec pomocą techniczną niestety służyc nie moge... :/

zależy mi na pomocy merytorycznej ;) adres wysyłam na priv, a jutro podam oficjalnie Wszystkim ;)

N maja 28, 2006 21:30

Kamyk napisał(a):
oczywiście podam jak tylko zainstaluje go na innym skrypcie (niestety phpbb), gdyż smf i punbb w obecnych wersjach nei spełniły moich oczekiwań :] tak więc - najpóźniej - jutro podam adres ;)

Dlaczego pogardzasz phpBB. Dla użytkownika jest bardzo wygodne, a chyba to jest najważniejsze. Tak ja uważam po swojej działalności na iluś tam forach.

Kamyk napisał(a):

Mod nie musi się znać na programowaniu (stron www). Jak z autkiem. Trzeba wiedzieć jak uruchomić i jechać. Od bebechów są mechanicy.
Ale zawsze dobrze coś wiedzieć jak ten wózek działa. Bo jak coś na drodze padnie ... To przynajmniej trzeba wiedzieć, gdzie dzwonić. Po spychacz, do składnicy złomu czy po serwis.

Admin udostępni ci funkcje moderatorskie i już. Będziesz miał okienka i będziesz panem i władcą. Jak zechcesz to wytniesz, jak nie to nie wytniesz.

Są gorsze strony takiej roli: dyspozycyjność (jak se zrobisz przerwę na pizzę, to jak wrócisz to nie poznasz forum, tak ci goście nabrużdżą), stress czujności (jak nie zareagujesz we właściwym momencie to wątek się rozwątkuje i się zgubisz, nie będziesz wiedział który jest główny).

I najgorsze. Będziesz między młotem i kowadłem. Czyli między pretensjami, żalami i oczekiwaniami admina i gości :D

Pn maja 29, 2006 0:09
Zobacz profil WWW

Mogę już podac link do forum ;) na obecną chwilę trwają tylko pracę nad regulaminem ułożonym w 99% ;)

Zapraszam !!!

http://www.biblia.amarok.avx.pl/

- rejestracja wymaga potem mojej akceptacji, więc to może nieco potrfać (5 minut dłużej ;)) :D kto chce niech się zgłasza na moderatora i od razu pisze (na moim już forum) pw jaki dział by chciał moderować ;) prosze, o w miarę rzetelne wypełnianie profili i zapoznanie się z regulaminem (jak będzie w całości ;)) :]

Pn maja 29, 2006 16:52

a najlepiej korzystać z tego linka zaproszeniowego :] http://amarok.avx.pl/biblia/index.php?ap=2 - co jest zalecane !!!

Pn maja 29, 2006 16:57

Stanisław Adam, ja wiem na czym polega robota moda :P jestem modem na 2 innych forach :P Napisałem że nie znam sie na technikaliach, a miałem na myśli, że z tego właśnie powodu decyduję sie na moda, ale nie na admina :)

Pn maja 29, 2006 18:13
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona