Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 21:00

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 KATOLICY-NAUKI ŚCISŁE 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Co do biologów to podaj choć jednego, współczesnego WYBITNEGO biologa chrześcijańskiego... Nie podasz?

Ja podam. R.J. Berry http://en.wikipedia.org/wiki/R.J._Berry

I czekam na 998 niewierzących biologów. Za swoje słowa trzeba odpowiadać.

Na racjonaliście nie dyskutuję. Mam do siebie szacunek... Choć naprawdę jestem bliska wrzucenia tam tego linka :-D

Co oznaczają słowa "Na racjonaliście nie dyskutuję. Mam do siebie szacunek... " (że z szacunku do siebie nei dyskutujesz na racjonaliście). Czyżbyś się bał utraty wiary? Czemu tam nie dyskutujesz-pare chrześcijan tam regularnie się odzywa, chociaż, co racja, to racja, że są zalewani morzem odpowiedzi i wyjaśnień na swe naiwne dowody na istnienie boga. Tak naprawdę nie ma żadnego mocnego dowodu na jego istnienie.

A co do podania postu na racjonaliście-nawet cię proszę, abyś poał, pośmieje się razem z kolegami z was :D

Co do tych niewierzących biologów to zrób tak: wpisujesz w googlach biolog wyskakuje ci kilkadziesiąt tysięcy ludzi, odejmujesz od nich 20 i masz tysiące ateistycznych biologów. Proste-sprawdź!!!

Pt cze 02, 2006 14:23

Atiath, jak ty sie kompromitujesz tymi "domysłami" o mendlu :D
Deista ? to czemu poszedł do Augustianów (był zakonnikiem)

Mnie też powiesz, że jestem pewnie deistą :D

ROTFL <rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl>

A kto wie. Może nim jesteś
PS: W przeciwieństwie do księży ja się nie jestem nieomylny [...]pedziwiatrŻe popełnie czasem malutki błąd, to nie moja wina. Ale coś z tą nauką i filozofią nie widzę zaczętego wątku, bo teista KAŻDY przegra z ateistą :(((((

Pt cze 02, 2006 14:25

A ja proponuję trzymać się tematu wątku. Jak chcesz udowadniać nieistnienie Boga - załóż nowy. Jeśli chcesz dyskutować o objawieniach - również. Bo się robi bałagan potworny.

Biolodzy mają być wybitni - Twój warunek. Z dowodami, że są niewierzący. W liczbie 998. Jasne?

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pt cze 02, 2006 14:27
Skąd pogląd, że ksiądz jest nieomylny :D PS. Własna interpretacja Biblii to u protestantów, a tam nie ma księży, są pastorzy

Wniosek: NIE MASZ ELEMENTARNEGO POJĘCIA O TYM O CZYM DYSKUTUJESZ :D :D

Nie, ja musze mieć liste biologów, którzy wyrażnie POWIEDZIELI LUB NAPISALI że są ateistami. Oraz dowody na deizm Mendla.

PS. Miało być o nauce, to czemu nie chcesz o przyspieszaniu cząstek ? Cienko z fizyką ? :wink:

Pt cze 02, 2006 14:30

Atiath, jak ty sie kompromitujesz tymi "domysłami" o mendlu :D
Deista ? to czemu poszedł do Augustianów (był zakonnikiem)

Mnie też powiesz, że jestem pewnie deistą :D

ROTFL <rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl><rotfl>

Ale nei zaprzeczysz, że bardzo jest prawdopodobnee to, że ten człowiek owszem wieży w boga ale ludzie chyba nie wieży w jakieś życie po życiu (po śmierci)! Przecież neurobiologia udowodniła jedność ciałą z duszą w 100% (dowód? podaję link do strony z możliwością zakupu NAUKOWEJ KSIĄŻKI: http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/166792)!!! Proszę o komentarz dotyczący przeczytania recenzji tej książki, bo tu twoja wiara może się porząąąądnie zachwiać.
Więc zapewne ów naukowiec wieży w boga, ale tylko jako stwórce, a nie dającego życie wieczne. Czyż nie można się pogodzić, że po śmierci nie ma nic? Tak ciężko się z tym pogodzić?

Pt cze 02, 2006 14:34

Cytuj:
Rzadko zgadzam się z saxonem ale w tym przypadku masz rację..
Tylko niepoprawni ateiści wysuwają teorię jakoby naukowcy byli ludźmi niewierzącymi w boga.. Tu n a forum jest taka grupka co lansuje taką teorię . ze nauka wyklucza wiarę..

Godunowie od dawien dawna ktoś zawsze próbował wymyśleć jakąś teorię według której jedni są tymi lepsiejszymi a drudzy to podnóżek u ich stóp
i tak w Niemczech nauki przyrodnicze wydały owoc doskonałego blondyna z bujną czupryną i niebieskimi oczkami
żydostwo wydało Naród Wybrany któremu według układu z ich bogiem prawnego wszyscy kiedys będą podnóżkiem u jego stóp
...

a dziś?
a dziś geniusze nowego pożadku w oparciu o te same [sic!] nauki przyrodnicze [z czasów Niemiec iber alez i geniuszy bizantyńskich] wydają swój owoc który stwierdza: katolicy to imbecyle bo... wierza

moim natomiast skromnym zdaniem jesli ktoś wierzy to przedstawia sobą przynajmniej to, że wznosi się w sferę filozofii i potrafi dązyć do ideału który znajduje się poza walki o byt jako cel , cel w który wierzy
a więc te minimum sobą myślenia ukazuje
tego na szczęscie nie da się obalić
choć kto wie
głupcy potrafia wszystko
8)

saxon
Cytuj:
G. Marconi - twórca radia, Nobel w 1909 r.

saxonie o tym Marconim to nieco słyszałem powiedzmy sobie szczerze niepochlebnych raczej rzeczy ;)
i bodajże nawrócił się dopiero pod koniec swojego zycia
no chyba, że xle pamiętam dokument telewizyjny
po prostu interesy z mojego odczucia go skłoniły do tego i sytuacja życiowa by być ...katolikiem

queer
Cytuj:
Bo nauka wyklucza wiarę, ale nie przeszkadza to być jednocześnie człowiekiem wierzącym i np naukwocem. Tacy ludzie też są, choć nie od dziswaidomo, że stanowią promil spośród wszystkich naukowców. Istnieje zależność, która zakłada, że wraz z rozwojem poziomu wiedzy i w ogóle rozwoju cywilizacyjnego spada wiara w Boga, a odwortonie w przypadku niskiego stopnia wykrztałcenia, biedy, zacofania.

drogi querrze nauka wyklucza wiarę czyli w domysle Boga, boga,bożka,bóstwo ale tylko tam gdzie religia jest oparta o ciągotki człowieka
nasza religia jest oparta o naukę więc jej nie wykluczy nawet twoja "nauka"
i wyobraź to sobie jesli potrafisz [i tobie podobie myślacy], że postęp cywilizacyjny którym się tak szczycą ateiści nie jest tylko wyłącznie ich zasługa
nie może być zresztą tylko ich bo to nawet jest nielogiczne wykłócać się o czasy władzy papieskiej nad biednymi ateistycznymi ludami i o rządy terororu Kościoła z pod którego nie dało się uciec i jednocześnie pluć na katolików którzy nie sa postępowi są zacofani i wogóle nic nie wnieśli
ba nawet słuchając was odnosi się wrażenie jakoby katolicy byli mordercami a cała cywilizacja była w rękach mądrych i uczonych ateistów

pamiętaj także o tym że za swoje poglądy w niekatolickich krajach zostałbyś dość szybko i sprawnie skrócony o głowę
zanim byś cokolwiek powiedział... nawet pochlebnego

więc nie sądze by jakikolwiek ateista tak dobrze się czuł gdziekolwiek jak właśnie u nas!

jesli sądzisz inaczej
nie powstrzymam cię
twoja wola
wyjedź
i sprawdź

granice naszych kultur Narodowych były jeszcze niedawno bardzo widoczne na wschodzie
tam gdzie kultura była było światło itp
gdzie kończyło się nasze zbiorowe zycie zaczynały się bandy łupieżcze najeżdżające obcych celem wyciągnięcia haraczu za pobyt, przejazd czy cokolwiek co wpadło im do głowy[czytaj potrafili wymyśleć]

atiath
Cytuj:
Mam pytanie do katolików obecnych na tym forum. Cz w czasach współczesnych żyje chociaż jeden naukowiec, który ma jakieś sukcesy w naukach ścisłych?Pytajnik

a co masz na myśli pisząc nauki scisle?
jesli masz na myśli np projekty typu wymyśl, zarób będziesz bogaty i baw się dobrze przy tym to możemy podliczyć pracodawców,pracowników wszystkich którzy w realny sposób produkują różne rzeczy od twoich galot które nosisz po gadżety we włosach twojej białogłowy
wszak one wszystkie sa już produkowane dzięki tak zaawansowanym technikom ,ze nie sposób tego prowadzić bez jakiejkolwiek wiedzy z zakresu nauk ścisłych
to nie jest korbka w lottomacie fiku miku i jest

...i tutaj zaliczyć można by także to co dziś własnie niedawno wyczytałem w gazecie "Metro"
cyt:
"Polak projektuje największy żaglowiec świata"
chodzi o inżyniera Zygmunta Choreń który jest na zdjęciu [co wyjasnia wszystko dlaczego może ;) ]z miliarderem z Syberii Sergiejem Zyrianowem i prezesem przedsięwzięcia Władimirem Buliewiczem

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt cze 02, 2006 14:38

A ja proponuję trzymać się tematu wątku. Jak chcesz udowadniać nieistnienie Boga - załóż nowy. Jeśli chcesz dyskutować o objawieniach - również. Bo się robi bałagan potworny.

Biolodzy mają być wybitni - Twój warunek. Z dowodami, że są niewierzący. W liczbie 998. Jasne?

No, ale widzisz. Apropo późnego "objawienia" boga ludziom ne ma odpowiedzi. Jeśli jednak znasz odpowiedź, czemu pojawił się tysiące lat po powstani człowieka i skazał ludzi żyjących przed napisaniem starego testamentu na potępienie, za sprawą, że nie wyznawali nieistniejącej jeszcze religi, to proszę o odpowiedź. Naprawdę, z tego można wiele wysnuć wniosków. Naprawdę proszę o to chwilowe odbiegnięcie od tematu i odpowiedź szczególnie na to właśnie pytanie z czyjejś strony!!!

Pt cze 02, 2006 14:38

Skąd pogląd, że ksiądz jest nieomylny :D PS. Własna interpretacja Biblii to u protestantów, a tam nie ma księży, są pastorzy

Wniosek: NIE MASZ ELEMENTARNEGO POJĘCIA O TYM O CZYM DYSKUTUJESZ :D :D

Nie, ja musze mieć liste biologów, którzy wyrażnie POWIEDZIELI LUB NAPISALI że są ateistami. Oraz dowody na deizm Mendla.

PS. Miało być o nauce, to czemu nie chcesz o przyspieszaniu cząstek ? Cienko z fizyką ? :wink:

Nie, nie cienko, ale nie wiem od czego zacząć.
Tylko ptoszę cię, abyś mi odpowiedział, czy istnieje jedna, taka sama wizja boga wśród katolików? (mi się wydaje, że nie!)

Pt cze 02, 2006 14:41

Cytuj:
Tak, ale na pewno nie macie wiedzy takiej jak niewierzący naukowcy Język

z pewnością nie mają takich koneksji jakie mają dziś niewierzący
i to tylko taka różnica
...która owszem robi po czasie dość wielka różnicę w praktyce
i w ten sposób właśnie udowadniacie sobie swoje tezy [mniejwięcej]
ale o tym powinieneś w zasadzie wiedzieć

pozdrowienia

Pt cze 02, 2006 14:42

I naprawdę bardzo proszę teistów, o skomentowanie recenzji książki naukowej na temat jedności ciała z umysłem, do której podaję link tutaj: http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/166792.
PROSZĘ O ODP.

Pt cze 02, 2006 14:43

Nie, no proszę Państwa - przecież to jest jakaś parodia :) To tak jakby przedszkolak wyskoczył z drewnianym mieczykiem na ulicę i wyzywał Was na pojedynek - będziecie go lać? :D

Niech sobie wróci do piaskownicy dumny z tego, że wszyscy się go boją :D

Jak dorośnie to sam się będzie z tego śmiał - na razie może warto podrzucić link na racjonalistę - zapewne będą dumni ze swego przedstawiciela :D :D :D

Pt cze 02, 2006 14:43

zastanawiam się czy aby ateiści nie tworza jakies listy do "ausroten"
juz kiedys robiono taką listę i dobrze się to nie skończyło
czy aby nie jestesmy za nazbyt chętni?

Pt cze 02, 2006 14:45

Nie, no proszę Państwa - przecież to jest jakaś parodia :) To tak jakby przedszkolak wyskoczył z drewnianym mieczykiem na ulicę i wyzywał Was na pojedynek - będziecie go lać? :D

Jak dorośnie to sam się będzie z tego śmiał - na razie może warto podrzucić link na racjonalistę - zapewne będą dumni ze swego przedstawiciela :D :D :D

Jeśli nie zna się odpowiedzi to się poprostu wyśmiewa.

Mimo wszystko nadal niecierpliwie czekam na odpowiedź w sprawie tej książki i okresu pierwszych "objawień" jahwe. Błagam niech ktoś odpowie, nawet jeśli odpowiedź miałą by być nieudolna...

Czekam na odp.

Pt cze 02, 2006 14:48

Aha i z tym podrzuceniem tego na racjonalitę nie mam nic przeciwko. Ludzie myślący racjonalnie dzięki temu zdobędą nowe materiały na teistów, a ty i inni chrześcijanie prawdopodobnie się tym ośmieszą. TYLKO PROSZĘ O PODANIE LINKU Z PUBLIKACJĄ NA RACJONALIŚCIE, BO CHCIAŁBYM ZOBACZYĆ KOMENTARZE MOICH ODKRYWCZYCH PUBLIKACJI. Heh może nie odkrywczych, ale w każdym bdź razie dobrych :D

Pt cze 02, 2006 14:50

zastanawiam się czy aby ateiści nie tworza jakies listy do "ausroten"
juz kiedys robiono taką listę i dobrze się to nie skończyło
czy aby nie jestesmy za nazbyt chętni?

A co to jest ta "lista do "ausroten"". Co ona w sobie miała by zawierać????

Pt cze 02, 2006 14:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona