Autor |
Wiadomość |
agnik
|
"muszę chyba zacząć inaczej formułować te pytania"
Halszka, jak mogłaś zdradzić naszą sekretną konkursową metodę poszukiwawczą....  teraz trzeba bedzie wydeptywać nowe ścieżki żeby wytropić odpowiedzi...
ech... a taka dobra, sprawdzona metoda była....
pozostałych naszych 128-u metod juz nie zdradzaj  może system da się odratować 
|
Pn cze 12, 2006 23:38 |
|
|
|
 |
Halszka
|
Właśnie taka jestem łatwowierna.  Żałuję, że wylaptałam sekret  Saxonie, litości, nie rób użytku z mojej naiwnosci. 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Wt cze 13, 2006 8:18 |
|
 |
Siódma
|
Halszka napisał(a): szukam wyrazów bliskoznacznych, a następnie próbuję znaleźć odpowiedź w wyszukiwarce. Cytuj: saxon napisał: muszę chyba zacząć inaczej formułować te pytania...
baranek napisał: Znaczy : prościej
saxon napisał: oczywiście
Nie rozumiem, dlaczego panikujecie. Prościej, to prościej! Nie trzeba będzie szukać wyrazów bliskoznacznych! Pytania będą pewnie w takiej formie, że tylko wrzucać do wyszukiwarki 
|
Wt cze 13, 2006 12:21 |
|
|
|
 |
Halszka
|
Dzięki, Siodma, za podtrzymanie mnie na duchu. Może to nie jest kolejny podstęp naszego Padre, lecz szczera prawda: będzie prościej. W takiej sytuacji nie będę ronić łez, lecz poproszę konkursowiczów o medal dla zasłużonej!!!! 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Wt cze 13, 2006 13:09 |
|
 |
agnik
|
Cytuj: Nie rozumiem, dlaczego panikujecie. Prościej, to prościej!
tak ,tak , jasne......  a Szaweł spadł z konia

|
Wt cze 13, 2006 13:48 |
|
|
|
 |
Siódma
|
Agnik
Saxon napisał: " muszę chyba zacząć inaczej formułować te pytania",
wiec myślę, że przyszłość będzie łaskawsza
Choć fakt, że Padre nieustannie przypomina: "jutro - tajemnicą" , więc może powinniśmy być gotowi na niespodzianki 
|
Wt cze 13, 2006 14:35 |
|
 |
pedziwiatr
|
Siodma, oby ta laskawsza przyszlosc nie okazala sie jak ponizej:
Cytuj: Wziąłem moją laskę "Łaskawość" i złamałem ją na znak zerwania przymierza, które zawarłem z wszystkimi ludami. Za 11: 10 bioracymi udzial w konkursie 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Wt cze 13, 2006 15:14 |
|
 |
rastakayakwanna
|
pedzi - ale przedtem ta Łaskawość musi zaistnieć, łamać będzie Padre jak go zdenerwujemy (oby nie). Ale nami zawsze rządzi SiŁ - Sprawiedliwość i Łaska 
_________________ Sol lucet omnibus
|
Wt cze 13, 2006 19:19 |
|
 |
Stefan
|
Halszka napisał(a): Ja w takich opresjach zawsze ratuję się tak:szukam wyrazów bliskoznacznych, a następnie próbuję znaleźć odpowiedź w wyszukiwarce.
Jest jeszcze jedna metoda. Prostsza i skuteczniejsza.
Można wziąć do ręki Pismo i (przyznaję, że czasami długo, żmudnie i nieraz trochę wertując na chybił-trafił) - próbować znaleźć odpowiedź na jakieś trudne pytanie.
Radość ze znalezienia jest niebotyczna : uwierzcie mi.
Polecam tę metodę z całego serca !
_________________ Prawda ? Cóż to jest prawda ?
/ Piłat /
|
Wt cze 13, 2006 20:08 |
|
 |
mamalgosia
|
Rzadko się wtrącam, ale widzę, że się martwicie. Niepotrzebnie zupełnie. Teraz pierwsze pytanie z poprzedniej tury brzmiałoby tak: "Której postaci biblijnej o imieniu zaczynającym się na literę M i kończącym się na SZ, patron naszego konkursu, to znaczy św. Hieronim, "doprawił" rogi - czyli przetłumaczył wyraz "promieniujący" jako "rogaty". Proszę podać czy ta postać występuje w Starym czy Nowym Testamencie"
Albo:
Jaki mitologiczny potwór morski, występujący w Ps 74,14, został pokonany przez Boga?
tak że głowa do góry:)
|
Wt cze 13, 2006 20:41 |
|
 |
MaSt
|
No no mamalgosia ale to wymyśliłaś. Ja na to nie wpadłam. To może takie złe by to nie było. 
|
Wt cze 13, 2006 21:04 |
|
 |
wioletta_2006
|
Witam bardzo serdecznie!!
Słuchajcie za dwie tury będą wakacje.
Zastanawiam się jak będzie wyglądało wysyłanie odpowiedzi na pytania skoro nie będzie tur, czy to będzie wysyłanie miesiącami?
Martwię się trochę bo jak zwykle w wakacje wyjeżdżam na dwa tygodnie z dziećmi z najuboższych rodzin naszej parafii do miejscowości gdzie nie ma telewizji a co dopiero mówić o internecie.
Pozdrawiam
_________________ wioletta_2006
|
Wt cze 13, 2006 21:11 |
|
 |
merunia
|
_________________ Chwalcie Go za potężne Jego czyny chwalcie Go za wielką Jego potęgę! Chwalcie Go dźwiękiem rogu, chwalcie Go na harfie i cytrze! Chwalcie Go bębnem i tańcem,
chwalcie Go na strunach i flecie
|
Wt cze 13, 2006 21:15 |
|
 |
elka
|
wioletto, na pewno będą wakacyjne, też od internetu  nic, tylko Pismo święte i Słowo Boże  aczkolwiek, jak widać do tej pory, inwencja saxona w wynajdywaniu pytan czy zagadnień "bez-internetowych" jest ździebko przerażająca 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Wt cze 13, 2006 21:24 |
|
 |
Dorka
|
MaSt napisał(a): To może takie złe by to nie było. 
Ja też jestem za! I jeszcze proponuję dopisek przy niektórych pytaniach: Uwaga! Podchwytliwe! 
|
Wt cze 13, 2006 22:24 |
|
|
|