Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona
 Prawo moralne a nieszkodliwosc czynu - dylemat 
Autor Wiadomość

Post Prawo moralne a nieszkodliwosc czynu - dylemat
Czytajac wieksozsc postow ateistow i niektorych "oswieconych " chrzescijan wnioskuje ze ich prawo moralne opiera sie na twierdzeniu ze mozna robic wszystko pod warunkiem ze nie szkodzi sie innemu czlowiekowi

To jest koronny argument za przyzwoleniem homoseksualizmu jako czegos co spolecznestwo powinno akceptowac

Skoro spolecznestwo powinnno akceptowac wszystko to co nie szkodzi innemu czlowiekowi to dalczego nie akceptowac ekshbicjonizmu ??

Komu przeszkadza jesli beda sobie chodzily po ulicy pary plci obojga w stroju adama i ewy ? :D

Co wy na to ateisci jestescie za czy przeciw ????

Pt cze 16, 2006 0:18

Swiat sie od tego raczej nie zawali, wiec czemu nie? :) Prawdopodobnie szybko by sie do tego przywyklo i golas na ulicy nie robilby wcale sensacji :)

Czegos takiego nikt nie probuje wprowadzac bo raczej gra nie warta swieczki. Jak sie chce nago polatac to zawsze mozna isc do nudystow, przynajmniej nie bedzie sie narazonym na ataki wszelkiej masci nawiedzonych obroncow pseudomoralnosci :)

Pt cze 16, 2006 0:42

Jak sie chce nago polatac to zawsze mozna isc do nudystow

Ale ktos moze miec ochote pojsc nago do kina teatru, do sklepu na dancing i wogole wszedzie ...dlaczego tylko do nudystow ? Toz to jawna dyskryminacja ! :D

Pt cze 16, 2006 1:02

Ale ta dyskryminacja jest malo uciazliwa dla dyskryminowanych wiec nikt z tym nie ma ochoty walczyc :)

Pt cze 16, 2006 1:18

Ale ta dyskryminacja jest malo uciazliwa dla dyskryminowanych wiec nikt z tym nie ma ochoty walczyc :)

Jak to malo uciazliwa !!? Nie ma w Polsce plaz dla nudystow prawie wcale !

Nie mowiac o tym ze napewno nudysci i ekshibicjonisci chcieliby spacerowac nago po ulicy i przynajmniej powinni miec takie prawo !! :)

Pt cze 16, 2006 1:46

W takim razie walcz o te prawa, przeciez nikt nie zabrania :)

Pt cze 16, 2006 7:53

Informuję, że mnie szkodzi oglądanie paradujących nago po ulicach ludzi. Narusza granice mojej intymności. Podobnie - obecność ekshibicjonistów, którzy w jakiś sposób w "relację" seksualną wciągają przypadkowe osoby.

Z homoseksualizmem (mówię o czynach, nie o skłonności) jest trudniej...

Szkodzi głównie tym ludziom. Szkodzi - bo wmówiono im bzdurę, że miłość=seks. I rozpaczliwie szukają miłości w mniej lub bardziej przypadkowym seksie. Wbrew wszystkiemu, co piszą oficjalnie.

Szkodzi - bo wmawia ludziom, że dobro jest relatywne. Bo uczy tolerować zło. Bo gorszy społeczeństwo.

Człowiek nie jest "sam we wszechświecie" - ewentualnie "w parze we wszechświecie". Są jeszcze ludzie wokół na których jego działanie wpływa - szkodzi lub pomaga. Jeśli ich wliczysz - i jeśli nikomu szkodzić nie będzie...

Pt cze 16, 2006 7:54

No widzisz Gabrielu, chcialoby Ci sie uzerac z takimi Jo_tkami dla glupiego chodzenia nago po miescie? :)
Aczkolwiek dla zabawy mozesz pokombinowac, np. zaczac twierdzic, ze figurki Jezusa na krzyzu przedstawiaja scene drastyczna ktora Cie gorszy, wiec nalezy je usunac z miejsc publicznych ;) Gdybys zdobyl odpowiednie poparcie, mysle, ze Jo_tka musialaby pojsc na kompromis i dla ratowania figurek przestac sie gorszyc na widok golego Gabriela :)

PS
Rozumiem, ze bez Queera mozna bezkarnie szerzyc propagande antyhomoseksualna, ale adminowi chyba nie wypada...

Pt cze 16, 2006 9:10

Przyznam szczerze ze sie bardzo zawiodlem na ateistach typu Danbog, Crois, czy tzw "postepowych " wierzacych typu rafal3006 !

Spodziewalem sie gromkiego poparcia i wspomagania rownego conajmniej ich poparciem homoseksualizmu ..a tu prawie cisza jak makiem zasial

To gdzie sie podziala wasza zasada ze wszystko dozwolone co nie szkodzi czlowiekowi ?
Podwojna moralnosc i wybiorcze standarty ? To homoseksualizm jest cacy a ekshibicjonizm zly ?

Czy wasza idea jest walka z kosciolem pod byle jakim pretekstem i z kazda grupa spoleczna wam jest po drodze ktora sprzeciwia sie nauce kosciola a nie walka o zasady ? ..
Ot , to sa dzisiejsi ateisci na forum wiara.pl

Pt cze 16, 2006 13:00

Ekshibicjonizm jest zaburzeniem seksualnym i podlega sankcjom prawnym gdyż jest nadużyciem seksualnym.
Nigdzie w prawie Polskim nie ma zakazu obnażania się w stricte tego słowa znaczeniu - inaczej każdy naturysta byłby przestępcom.

Pt cze 16, 2006 19:57

informuje uprzejmie, iż plaże nudystów istnieją dla tych którzy je "chcą mieć"
nikt im w zasadzie nie przeszkodzi w tym by się rozebrać na granicy
no choc z drugiej strony kiedy sie już rozbierze to go zapewne cupna..

zastanawiam się o co chodziło z tym obalaniem granic w końcu
bo było nie było nudyści starali się robić za propagatorów liberalizmu i wogóle ukazywać się jako piewcy wolności
teraz kiedy doprowadzili do UE Polaków to marudza, że im granice znikły i nie ma plaż nudystów...

zastanówcie się choć troszkę nad tym do czego w końcu dążycie

no chyba, że wam chodzi tylko o mącenie, byleby była rewolucja
jak to ktoś stwierdził "rewolucja musi trwać" ;) a nieeee ale jakoś takoś :P no nie :lol:

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt cze 16, 2006 21:51

Ekshibicjonizm jest zaburzeniem seksualnym i podlega sankcjom prawnym gdyż jest nadużyciem seksualnym.
Nigdzie w prawie Polskim nie ma zakazu obnażania się w stricte tego słowa znaczeniu - inaczej każdy naturysta byłby przestępcom.

A to dlaczego jest zaburzeniem ? A co komu szkodzi ze ktos chodzi nago ? Przeciez nikomu szkody sie nie wyrzadza tym ?

Pt cze 16, 2006 22:40

Cytuj:
A to dlaczego jest zaburzeniem ? A co komu szkodzi ze ktos chodzi nago ? Przeciez nikomu szkody sie nie wyrzadza tym ?

Zupełnie popieram teze że dozwolone jest wszystko co nie szkodzi człowiekowi.
Uważam że ekshibicjonizm jest traktowany jako zaburzenie wyłącznie na zasadzie tabu kulturowego , pozbawionego jakiegokolwiek uzasadnbienia poza zwyczajem naszych przodków.

By zaspokoić twoją ciekawość od razu nadmienie że analogiczy pogląd wyznaje na temat , nekrofilów , zoofilów , koprofilów itd.
Jedynym istotnym dla mnie czynnikiem wartościującym czyn jako dobry/zły jest przemoc.
Jedynie przemoc wobec drugiego człowieka nie powinna być akceptowana społecznie , ponieważ zasada ta jest gwarantem wolności każdego i każdej z nas.

-----------------------------------------------------------------------------------

Jo_tka !

Cytuj:
Wysłany: Pią Cze 16, 2006 7:54 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

A ja myślę, że to dobre zdanie

Informuję, że mnie szkodzi oglądanie paradujących nago po ulicach ludzi. Narusza granice mojej intymności.

Informuję Cię że mnie szkodzi widok wierzących na ulicach , obscenicznie manifestujących swą religie. Narusza to granice mojej intymności i dobrego smaku.
Niemniej jednak jestem skłonny tolerować te niesmaczne widowiska , ponieważ uważam Cię [ was ] za ludzi , którzy mają swe potrzeby i do póki nie dopuszczacie się aktów przemocy mają prawo je zaspokajać.

Cytuj:
Szkodzi głównie tym ludziom. Szkodzi - bo wmówiono im bzdurę, że miłość=seks. I rozpaczliwie szukają miłości w mniej lub bardziej przypadkowym seksie. Wbrew wszystkiemu, co piszą oficjalnie.

Po pierwsze co to jest twoim zdaniem miłosć ?
Po drugie skąd wiesz że coś takiego im wmówiono [ kto wmówił ] ?
Po trzecie , czy zachowując się w ten sposób różnią się od heteroseksualnych wierzących ?

Cytuj:
Szkodzi - bo wmawia ludziom, że dobro jest relatywne. Bo uczy tolerować zło. Bo gorszy społeczeństwo.

Ależ dobro jest relatywne/subiektywne , ale nie aż tak bardzo jak nauczają tego religie.

Pt cze 16, 2006 23:20

Główny problem w tym Gabrielu, że Ekshibicjonizm to obnażanie się przed innymi którzy sobie tego nie życzą - dlatego kazdego rozebranego delikwenta na ulicy policja zwinie.
Choc np. w meczach piłkarskich w Anglii są zawodowi golasy biegajacy po boisku przed meczem, publiczność się cieszy, ochraniarze ganiają - a sami golasy robia na tym spora kasę - czytałem o tym.
Twój przykład jest nietrafiony, bo to mniej więcej tak, jakby zarzucac Homo, że uprawiaja stosunki na ulicy.
Oni walczą o rzeczy oczywiste.
Jeśli związki homo nie są zabronione, to chcą miec też prawo do wspólnego pomnażania swojego majatku, dziedziczenia ... jak w związkach hetero.

Pt cze 16, 2006 23:27

Główny problem w tym Gabrielu, że Ekshibicjonizm to obnażanie się przed innymi którzy sobie tego nie życzą - dlatego kazdego rozebranego delikwenta na ulicy policja zwinie.

A jesli ja i wielu innychnei zyczy sobie aby patrzec na calujace sie pary homo to nie mam takiego prawa , natomiast takie prawo maja osoby ktore nie zycza sobie widziec kogos nago ?

Cytuj:
Twój przykład jest nietrafiony, bo to mniej więcej tak, jakby zarzucac Homo, że uprawiaja stosunki na ulicy.
Oni walczą o rzeczy oczywiste.

Oczywiste jest tylko ze istnieje Bog i ze umrzesz...pozatym nic nie jest oczywiste
Natomiast moj przyklad jest trafiony bo nudysta nikomu krzywdy nie robi chodzac nago po ulicy tak samo jak caluajcy sie homo miedzy soba ..a to ze komus sie to nie podoba to jego problem ...prawda ? :)

So cze 17, 2006 1:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona