Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 13:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

ToMu - a jakie masz podstawy do zarzucania kłamstwa? W jaki sposób uzasadnisz swoje oskarżenie?

Jeżeli nie potrafisz przedstawić takiego dowodu, wymagam wycofania zarzutu.

Cz cze 29, 2006 7:42

kłamstwa i obelgi nr 1, 2, 3, 4 i 5 - autor Parlament Europejski:
Cytuj:
Parlament jest poważnie zaniepokojony "ogólnym wzrostem nietolerancji powodowanej rasizmem, ksenofobią, antysemityzmem i homofobią w Polsce, co jest częściowo wywołane przez takie platformy religijne, jak Radio Maryja ".
Nie wszyscy się z Tobą zgadzają, niektórzy uważają wręcz coś zupełnie przeciwnego: http://www.popieram.pl

Cz cze 29, 2006 8:32

Ilości obelg i błota jakimi jest obrzucane Radio Maryja w mediach polskojęzycznych, niemieckich, wenezuelskich, meksykańskich, amerykańskich, argentyńskich, włoskich, angielskich nie zasługuje na potepienie? Jak jesteś taki sprawiedliwy to napisz pare protestów przeciw atakom na RM i NDz.

Nawet Wenezuelczycy i Meksykanie atakują już biedne Radio Maryja! :D

filippiarz napisał(a):
niektórzy uważają wręcz coś zupełnie przeciwnego: http://www.popieram.pl

Rzeczywiście niektórzy...

www.popieram.pl napisał(a):
Portal Pozytywnie Homoseksualny HOMIKI.pl, Porozumienie Lesbijek (LBT), Stowarzyszenie Lambda Warszawa, Polskie Stowarzyszenie Racjonalistów, Fundacja LORGA oraz Kampania Przeciw Homofobii wystosowali list otwarty popierający polskich eurodeputowanych

... same najbardziej zasłużone i absoultnie nie zideologizowane organizacje społeczne w naszym kraju. :D

Cz cze 29, 2006 9:29

Cz cze 29, 2006 9:51

ToMu - a jakie masz podstawy do zarzucania kłamstwa? W jaki sposób uzasadnisz swoje oskarżenie?

Jeżeli nie potrafisz przedstawić takiego dowodu, wymagam wycofania zarzutu.

[b] Ja mam przedstawić dowody :?: Na co ::?: To Meritus napisał:

meritus napisał(a):
kłamstwa i obelgi nr 1, 2, 3, 4 i 5 - autor Parlament Europejski:
Cytuj:
Parlament jest poważnie zaniepokojony "ogólnym wzrostem nietolerancji powodowanej rasizmem, ksenofobią, antysemityzmem i homofobią w Polsce, co jest częściowo wywołane przez takie platformy religijne, jak Radio Maryja ".

kłamstwa obelgi nr 6, 7, 8 i 9 - autor New York Times
Cytuj:
"Preferowaną przez polski rząd stacją radiową jest Radio Maryja, katolickie radio mające miliony słuchaczy, które jest otwarcie nacjonalistyczne, antysemickie i przeciwne obcokrajowcom. Opiera się ona wezwaniom papieża Benedykta XVI, żeby przestać mówić o polityce ".

kłamstwa i obelgi nr 10 i 11 - autor Gazieta
Cytuj:
"z największą otwartością wyraża nietolerancję polska radiostacja +Radio Maryja+", która - zdaniem "Gaziety" - "ostro potępia masonów, Żydów, homoseksualistów i członków Unii Europejskiej".

Do czego to są numerki :?: Listę sobie jakąś zrobił :?: Napisał - ale czego to dotyczy :?: Jakie numerki :?:

Co i komu ja mam udowadniać :?:

ZARZUCAM KŁAMSTWO, PONIEWAŻ NIE WIDZĘ ŻADNEGO KONKRETU - TYLKO NUMERKI I JAKIEŚ NIEZNANEGO POCHODZENIA (zero linków) FRAGMENTY WYPOWIEDZI.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz cze 29, 2006 16:31
Zobacz profil WWW

Wobec tego bez dowodów rzucasz oszczerstwo.
Zamiast pytania o linki do tekstów źródłowych.
Numerki moim zdaniem odnoszą się do kolejnych epitetów-zarzutów-oskarzeń w kolejnych tekstach. I możesz na nie nie zwracać uwagi,,,

Cz cze 29, 2006 22:28

Wyśmiewanie nie zastąpi dyskusji. :?

Podawanie niepoważnych źródeł również. ;-)

Pt cze 30, 2006 8:33

Wobec tego bez dowodów rzucasz oszczerstwo.
Zamiast pytania o linki do tekstów źródłowych.

Ktoś tu nie umie :? czytać.
ToMu, Czw Cze 29, 2006 7:55 napisał(a):
Mertitus - jakieś numerki itp :?: A skąd ja mam wiedzieć, czy Ty sam tego nei napisałeś - jednego linka nie podałeś. Nie jesteś wiarygodny.

Zapytałem o konkrety. I nie widzę nic. Żadnego linka, żadnego konkretnego źródła do przeczytania. Nic nie ma.

Za to Ty już zdąrzyłaś mnie oskarżyć o oszczerstwa.
A ja oszczerstwami nazwałbym coś, co jest podaneim cytatu bez konkretnego odniesienia do miejsca skąd cytat pochodzi. Nagłówek napisać potrafi każdy.

jo_tka napisał(a):
Numerki moim zdaniem odnoszą się do kolejnych epitetów-zarzutów-oskarzeń w kolejnych tekstach. I możesz na nie nie zwracać uwagi,,,

Numerowane wg jego jakiegoś klucza :?: Nie wiem. Nie moja wina, że facet nie potarfi napisać, o co mu chodzi.

Jeśli właśnie o to chodzi - to i tak nie jest wiarygodny, bo nie podał linków do miejsc, skąd te cytaty wziął.

Pt cze 30, 2006 8:39
Zobacz profil WWW

Radio Maryja. Bardzo ciekawy temat i ciekawe opinie. Bardzo różne przez to forum jest ciekawsze. Ale skąd tyle agresji? Jeżeli jest ona konieczna do prowadzenia tej rozmowy, to przynajmniej proponuję przestrzeganie zasad logiki.
Dla przykładu definicja kłamstwa w ogóle nie związana jest z siłą wzroku.

Cytuj:
ZARZUCAM KŁAMSTWO, PONIEWAŻ NIE WIDZĘ ŻADNEGO KONKRETU

Będę do Was od czasu do czasu zaglądał. Dobranoc.

Pt cze 30, 2006 23:03

Dla Ciebie kłamstwem nie jest fakt, jak ktoś zarzuca coś komuś nie podając źródła tekstu na którym bazuje :?:

Bo dla mnie jest kłamstwem.

So lip 01, 2006 6:52
Zobacz profil WWW

So lip 01, 2006 10:22

Precyzja analityczna typowa dla szachisty. ;)

Co do apelu o mniejszą dawkę agresji w dyskusji o RM, to podpisuję się rękami i nogami. :)

So lip 01, 2006 11:54

Precyzja analityczna typowa dla szachisty. ;)

Nawet jeżeli autor tamtych słów nie gra w szachy, to na pewno jest w stanie zrozumieć o co chodzi.
Zdania typu "zarzucam kłamstwo ponieważ nie widzę konkretów" i "zarzucam kłamstwo, ponieważ nie zjadłem dzisiaj śniadania" mają podobną wartość.

A może w dyskusji o Radiu Maryja nie musimy wykazywać szacunku dla słów? Kłamstwo to słowo, które powinno być używane w ściśle określonych przypadkach.
A może niektórzy mają tu specjalne prawa? Jakąś dyspensę?

So lip 01, 2006 12:44

Dla Ciebie kłamstwem nie jest fakt, jak ktoś zarzuca coś komuś nie podając źródła tekstu na którym bazuje

Kłamstwo to świadome zniekształcenie prawdy, wypowiedziane z zamiarem wprowadzenia kogoś w błąd.

Musiałbyś mieć pewność, że:
1) wypowiedź jest fałszywa
2) artykułowana w złej woli

Miejmy chociaż odrobinę szacunku dla słów.

So lip 01, 2006 12:52

Skąd. Rzekłbym jednak, że jest ogólnie przyjęte że sformuowanie "nie widzę konkretów" oznacza tyle co "nie ma konkretów" i jest jedynie zwrotem lingwistycznym, którego używamy, a którego nie należy traktowć dosłownie jakoby autor odnosił się do własnego wzroku. ;)

So lip 01, 2006 12:53
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 180  Następna strona