Autor |
Wiadomość |
Mieszek
|
jednak prostytutka 14 letnia nie ma pojęcia o świecie ma swoje wypatrzone pojęcie jesli tutaj takie dzieci sa i piszą antykatolickie "tezy" to warto o tym wiedzieć
poza tym zgodzę się z Stanisławem bo i o to mi chodziło potrzeba byc jeszcze dojrzałym do tematu
wiek rzeczywiście nie ma do rzeczy wielokrotnie co do madrosci tak samo jak i sama wiedza i mądrość do życia trzeba takze umiejętności wykorzystywania tych darów lecz przyznasz chyba to iż niewiele dzieci posiada wiedzę dostateczną o otaczajcych nas świecie w wieku np 13lat oczywiście zdaje sobie sprawe z tego, że i 50 latek może nie byc dostatecznie uformowany wina jednak przeważnie jest po stronie rodziców którzy porzucili swoja pociechę lub źle ja ukształtowali
skupmy się jednak na dzieciach których trzeba uformować należycie a nie wprowadzać im w wieku 13lat do głowy pomysły typu wibrator albo prezerwatywa i rozmowy na temat wyższości tez Lutra nad światopogladem jakiegoś katolika 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pn cze 26, 2006 17:30 |
|
|
|
 |
akacja
|
Mieszek napisał(a): skupmy się jednak na dzieciach których trzeba uformować należycie a nie wprowadzać im w wieku 13lat do głowy pomysły typu wibrator albo prezerwatywa i rozmowy na temat wyższości tez Lutra nad światopogladem jakiegoś katolika
To nie tylko dzieci dotyczy, dorosłym też może to namącić w głowie , te różne dziwne pomysły jakie powstają na forum. Nie chcę tu powiedzieć o tym by całkowicie odrzucić forum (bo jest również potrzebne i z pewnością wnosi coś pozytywnego), ale dla własnej formacji chrześcijańskiej ze względu na dziwne pomysły jakie powstają na forum należy oderwać się od forum i przeznaczyć więcej na czasu na wyjazd na rekolekcje, uczestnictwo we wspólnocie religijnej, nabożeństwie.
|
Pn cze 26, 2006 18:36 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Mieszku - powiem wprost, i jest to jak najbardziej na temat: nie jestem staruszkiem, jestem młody, ale swoją wiedzę i swoje zdanie mam; a naprawdę, jeśli jako "wiedzę starszych" rozumiesz np. niektóre wypowiedzi choćby Stanisława Adama - do wieku się nie przyznał, a przemawia niekiedy jakby wszystko widział i wszystko wiedział... - to Ci się dziwię i nie zgodzę się z Tobą.
Naprawdę, znam wiele osób i młodszych ode mnie, którzy mają więcej do powiedzenia niż niejeden czterdziesto- czy pięćdziesięciolatek.
Wracają do tego, od czego się zaczęło: nadal podtrzymuję, że w dyskusji może brać udział każdy, kto ma coś do powiedzenia i w sposób kulturalny wyraża swoje zdanie. Wiek nie ma nic do rzeczy.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn cze 26, 2006 18:39 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Nie dałoby rady dodać takiej opcji - jak się np. ogłąda zestawienie postów od ostatniej wizyty - która jest na dole na wielu innych forach: "oznacz wszystkie fora jako przeczytane".
Wbrew pozorom - to przydatne. Bo jak się w miarę regularnie na forum zagląda, to w tym momencie gdyby taka opcja była, nie będą mi wyskakiwały w zestawieniu te tematy, które już widziałem przy poprzedniej wizycie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pt cze 30, 2006 9:07 |
|
 |
Incognito
|
Dla wiadomości administracji - Seth33 występuje obecnie pod dwoma profilami, drugi z nich to "Rothein". Wskazuje na to sygnatura Rotheina (identyczna z tą którą miał wcześniej Seth) i to samo miejsce pochodzenia "Ruda-Śląska". Zbyt zbieżne by uznać to za przypadek a o dwóch profilach regulamin wypowiada się jednoznacznie.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
N lip 02, 2006 16:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zacytujac madrosc akademicka:
kazdy kabel konczy w ziemii
Nie bierz tego do siebie Incognito.
Crosis
|
N lip 02, 2006 20:30 |
|
 |
Mieszek
|
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N lip 02, 2006 21:05 |
|
 |
Incognito
|
Crosis napisał(a): kazdy kabel konczy w ziemii  Nie bierz tego do siebie Incognito.
Spoko 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
N lip 02, 2006 21:41 |
|
 |
ToMu
|
Incognito napisał(a): Dla wiadomości administracji - Seth33 występuje obecnie pod dwoma profilami, drugi z nich to "Rothein". Wskazuje na to sygnatura Rotheina (identyczna z tą którą miał wcześniej Seth) i to samo miejsce pochodzenia "Ruda-Śląska". Zbyt zbieżne by uznać to za przypadek a o dwóch profilach regulamin wypowiada się jednoznacznie.
Crosis - albo się respektuje regulamin, albo po prostu lepiej go skasować. Skoro moderacja wybiórczo go egzekwuje - to można podważać całą jej działalność.
A jak ktoś pisze pod 2 nickami, to głupie to jest. Wstydzi się własnych poglądów
Mieszek - to jest prośba o zwykłe udugodnienie, które funkcjonuje na innych forach, a więc na pewno jest możliwe wprowadzenie go tutaj.
Mam propozycję - nie masz nic do napisania, to nie pisz po prostu
|
Pn lip 03, 2006 8:37 |
|
 |
jo_tka
|
Incognito napisał(a): Dla wiadomości administracji Dziękuję za zwrócenie uwagi. Rzeczywiście - pewne podobieństwa istnieją. Niemniej niewystarczające. Ps. Cytuj: albo się respektuje regulamin, albo po prostu lepiej go skasować
Istotnie - i jak dotąd moderacja się do regulaminu w tej kwestii stosuje.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn lip 03, 2006 15:10 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Jeśli PS się odnosi do podwójnych kont, to sorry, ale nie rób sobie jaj:/ Nie dalej jak 2 miesiące temu, gdy ktoś zwrócił moderacji uwagę, że ktoś ma 2 konta, to jaka była odpowiedź? Oczywiście przeciwstawna do regulaminu, "wyjątkowe sytuacje", "niechęć do poruszania niektórych tematów pod normalnym nickiem". Sorry ludzie- ten regulamin to dla was coś zupełnie abstrakcyjnego, co czasem się przestrzega, czasem nie, co zresztą kiedyś sama przyznałaś, gdy poruszyłem problem nie przestrzegania go. Więc po co tutaj ten regulamin? Żeby robić pozory? 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn lip 03, 2006 15:52 |
|
 |
ToMu
|
jo_tka napisał(a): Incognito napisał(a): Dla wiadomości administracji Dziękuję za zwrócenie uwagi. Rzeczywiście - pewne podobieństwa istnieją. Niemniej niewystarczające. Cytuj: Śmieszne. Jakby Ci się chciało - to byś sprawdziła, czy pisze z tych samych IP. Tylko trzeba chcieć. Ale chyba za dużo od Ciebie wymagamy. jo_tka napisał(a): Cytuj: albo się respektuje regulamin, albo po prostu lepiej go skasować Istotnie - i jak dotąd moderacja się do regulaminu w tej kwestii stosuje.
Chyba sobie żartujesz... Na tym forum regulamin jest respektowany wtedy, gdy moderacji jest tak wygodniej, gdy egzekwowanie jego postanowień jest na rękę i nie wiąże się ze zbyt wielkim wysiłkiem. Nic więcej.
No i oczywiście przede wszystkim wtedy, gdy dyskutant ma inny punkt ("heretycki", nie po myśli moderacji albo nie do końca zgodny z nauką Kościoła) widzenia, a nie można mu wytknąć niczego i do niczego się przyczepić  Tylko czy tak ma wyglądać forum 
|
Pn lip 03, 2006 16:10 |
|
 |
ToMu
|
I znowu pomyliłem się przy cytowaniu... Proszę usunąć powyższy post.
jo_tka napisał(a): Incognito napisał(a): Dla wiadomości administracji Dziękuję za zwrócenie uwagi. Rzeczywiście - pewne podobieństwa istnieją. Niemniej niewystarczające. Śmieszne. Jakby Ci się chciało - to byś sprawdziła, czy pisze z tych samych IP. Tylko trzeba chcieć. Ale chyba za dużo od Ciebie wymagamy. jo_tka napisał(a): Cytuj: albo się respektuje regulamin, albo po prostu lepiej go skasować Istotnie - i jak dotąd moderacja się do regulaminu w tej kwestii stosuje. Chyba sobie żartujesz... Na tym forum regulamin jest respektowany wtedy, gdy moderacji jest tak wygodniej, gdy egzekwowanie jego postanowień jest na rękę i nie wiąże się ze zbyt wielkim wysiłkiem. Nic więcej. No i oczywiście przede wszystkim wtedy, gdy dyskutant ma inny punkt ("heretycki", nie po myśli moderacji albo nie do końca zgodny z nauką Kościoła) widzenia, a nie można mu wytknąć niczego i do niczego się przyczepić  Tylko czy tak ma wyglądać forum  [/quote]
|
Pn lip 03, 2006 16:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Eeerm nie znam sprawy kiedy ktos mial dwa profile i go nie zbanowali. Wiec tutaj sie nie wypowiem. Ale bede wdzieczny za linka.
A co do ip: faktycznie, jesli dwa profile maja podobne podpisy itp to jest juz podejrzenie. Wystarczy potem zerknac na ip autora i mozna miec niemal pewnosc. Dlaczego niemal?
Ano dlatego, ze jesli ktos jest w wewnetrznym lanie, jak wiekszosc z nas, to moga byc dwie osoby z tego samego osiedla, z tego samego akademika i beda mialy to samo ip.
Aczkolwiek do wykrycia to jest.
ToMu: wiesz, ja tutaj nie widze az takiej "prywaty" moderatorow. Ale widac widzimy dwa rozne fora.
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 16:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poza tym ToMu wybacz gorzkie slowa, ale zalosne teksty w stylu: Chyba za duzo od Ciebie wymagamy, nie dosc, ze jak juz napisalem sa zalosne i swiadcza tylko i wylacznie o Twoim niskim poziomie, to jeszcze do Ciebie nie pasuja.
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 16:15 |
|
|
|