Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 19:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jakby tu jeszcze się zareklamować...? 
Autor Wiadomość

Post Jakby tu jeszcze się zareklamować...?
Jak Wam się podoba taka propozycja? :)
Cytuj:
Użytkownik poznając inne osoby dzięki sieci, nie ma do końca pewności, z kim faktycznie rozmawia i czy dana osoba jest tą, za którą się podaje. Ta sytuacja może stanowić niebezpieczeństwo dla użytkowników, ale daje również możliwości do wykorzystania dla specjalistów public relations. Oczywiście tego typu procesy wymagają dużego wyczucia, dystansu i delikatności ze strony specjalistów PR. [...]

Przewiduje się, że w najbliższym czasie wiele firm zacznie intensywniej wykorzystywać zasoby internetu w dotarciu głównie do młodych osób, a głównym narzędziem tych działań będzie tworzenie wirtualnych postaci czy profili osób. Tego typu działanie ma za zadanie przyczynić się do poprawy wizerunku i zwiększenia postrzegalności firmy oraz informowania w niestandardowy sposób klientów o nadchodzących promocjach i wydarzeniach organizowanych przez firmę. Polegać to będzie m.in.: na wykorzystaniu zdobywających coraz większą popularność społeczności internetowych, czatów, blogów, wortali randkowych, komunikatorów internetowych i tworzeniu na nich profili postaci. Istnieje tu możliwość wykupienia praw do wizerunku realnych osób lub stworzenia wirtualnych postaci [...]

Specjaliści od Public Relations muszą zagwarantować naturalny charakter owym profilom tak, aby nie przekształciły się one w typowy nośnik reklamowy, ponieważ w środowisku internetowym informacje bardzo szybko się rozprzestrzeniają.

Luźna rozmowa prowadzona na łamach internetu przez "znajomych" o danym produkcie zbuduje większe zaufanie wśród odbiorców niż jakakolwiek inna forma reklamy. W tym wypadku dodatkowo prym wiodą zasady marketingu szeptanego, które charakteryzują się tym, że konkretne informacje - pozytywne lub negatywne - są samoistnie podawane dalej znajomym – samoistne nakręcanie się spirali przekazu.

Fajne, nie? Reklama która ma nie wyglądać na reklamę...
http://news.mediarun.pl/news/id/16191

Pn lip 03, 2006 17:40
Hyhy, to juz taki projekt ma baze - ostatnio widzialem najnowszego bota gg, z ktorym ludzie potrafia rozmawiac okolo godzine nie orientujac sie, ze odpowiada im "samouczaca" sie maszyna ;)

Crosis

Pn lip 03, 2006 17:42

Zaczniesz z kimś gadać, a po godzinie okazuje się, że klepiesz w próżnię, do jakiegoś kompa.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn lip 03, 2006 18:53
Zobacz profil WWW

Choć w praktyce może być różnie... Raz, że ludzi, którzy się do mnie doczepiają na gg i klepią różne głupoty po prostu ignoruje. A dwa, że staram się zapamiętać nazwy produktów z aktualnie wyskakujących reklam na necie i... ich nie kupować, w ramach prostestu za zaśmiecanie i denerwowanie mnie. No chyba, że nie ma nic alternatywnego...

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn lip 03, 2006 19:16

Ja nie gryzę od razu. Ale jak ktoś się odzywa, nie podaje skąd ma mój numer, to od razu przychodzi mi do głowy że wpisywał cyferki na chybił trafił. Kiedy jeszcze zaczyna mnie wypytywać o upodobania, opowiadać życiowe historie - to po prostu klikam "zablokuj".

To samo - gdy ktoś, nieznajomy oczywiście, podsyła mi coś w rodzaju "Hej, to strona o której ci opowiadałem..." i jakiś adres. Blokuję i koniec.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn lip 03, 2006 19:19
Zobacz profil WWW

Mnie kiedyś wkurzyli i mam zablokowane wszelkie numery spoza kontaktów na liście. Więc na gg owszem - nawet dotrze - tyle że znajdę to w archiwum np po miesiącu...

O blogach reklamowych to słyszałam już parę razy...

Pn lip 03, 2006 20:10

jest "Stefan"
blog który reklamuje komunikator WP bodajże

swoja droga to nawet fajnie im to nieco wyszło
strona jest ciupinkę śmieszna
chyba za bardzo próbowali wszystkich rozśmieszyć a tak się nie da :P

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pn lip 03, 2006 20:40
Cytuj:
Polegać to będzie m.in.: na wykorzystaniu zdobywających coraz większą popularność społeczności internetowych, czatów, blogów, wortali randkowych, komunikatorów internetowych i tworzeniu na nich profili postaci. Istnieje tu możliwość wykupienia praw do wizerunku realnych osób lub stworzenia wirtualnych postaci [...]

Dobrze,że nie dotyczy to forów dyskusyjnych.Korzystam jednak z Gadu-Gadu,czy więc odinstalować program i przerwać kontakty ?

Wt lip 04, 2006 13:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]