Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 22:48

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Pomoc dla Libanu! 
Autor Wiadomość

Ty po prostu nienawidzisz zydow/Zydow

aby na pewno się dobrze czujesz?

Cytuj:
czyli chcesz ratowac chrzescijan w Libanie, ale juz libanczykow, ktorzy nie sa chrzescijanami nie?

co za idiotyzm, czy ty nie rozumiesz podstawowej rzeczy, że sa pewne wspólnoty, rodzina, naród czy wspólnota ludzi wierzących, nie wiem jakbys się starał to i tak bliższy ci będzie brat niż ktoś inny nawet z twojego miasta, czy Polak od Chińczyka czy hcrzęsicjanin od muzułmanina!
To nie wynika z nienawiści czy obojętności , po prostu tak jest!
Ja nie napsiałem aby nie ratowac kogokolwiek tylko dlatego że nie jest chrześcijaninem, po prostu ten konflikt w żaden sposób nie dotyczy chrześcijan, Hezbollah jest organizacją muzułmańskich szyitów, Hamas muzułmanskich sunitów, Izrael to panstwo żydów etc.
Agresja Izrael na Liban jest podyktowana incydentem, bo to był incydent, porwanie 2 żołnierzy, jak wspomniałem Izrael przetrzymuje ponad 30 zołnierzy libańskich od niespełna 20 lat!
Jakim prawem bombarduje się cywilne lotynisko, odcina się mozliwość ucieczki turystom.

Co do Hezbollahu to jest to organizacja przede wszystkim utrzymująca porzadek w południowym Libanie. Moj kolega był w Libanie prawie 2 lata, jego ojciec był dowódcą misji pokojowej i opowiadał mi o tym czym się zajmuje Hezbollah, to przede wszystkim szkoły, szpitale, opieka społeczna, szyici to jedna z najbiedniejszych spoeczności w Libanie, sa przede wszystkim na południu, w czasie wojny domowej byli bardzo poskrzywdzeni, Hezbollah utrzymuje stabilną sytuację na południu.
Nikt w Libanie nie uwaza Hezbollah za terrorystów, nikt! Nikt nie odwaza sie porównać Hezbollahu do Hamasu, Hezbollah ma swoją armię, ponad 10tyś wyszkolonych zołnierzy, dość nowoczesne uzbrojenie etc. Przy HEzbollahu Hamas to zawodnik kilka klas niższej ligi!
Moge podać liczbę ofiar izraelskiego faszyzmu i hamasu a ilu zgineło z rąk Hezbollahu. Jakim prawem Izrael domaga się rzobrojenia obecnie jedynej armii Libanu, Bo Libanskie siły Zbrojne sa w całkowitym rozkładzie.
Sytuacja jaka zaistniała sprawiła że cały Liban, wszyscy są po stronie Hezbollahu , Izrael na własne zyczenie kreuje swoj obraz jako organizmu agresywnego, nieprzewidywalnego.

Cytuj:
Nie ma to jak polityka pokojowa, w sytuacji kiedy jest sie otoczonym przez Arabow, z ktorych wielu glosno mowi, ze najlepiej "jesli Izrael zniknie z mapy".

brednie, czy wiesz że Hezbollah całkowicie i jednoznacznie potępił atak Al Kaidy 11 wrzenia 2001, potępił zamachy w Londynie, Madrycie.
Janina Ochojska, którą tródno posądzać o antysemityzm w radiu podczas rozmowy o jej akcji zbierania pieniedzy na wodę powiedziała, ze u arabów panuje rozgorycznie, zyli przez pokolenia i nadle ktoś ich wybedza z domów, skupia w odoby, zabiera wodę, godność. Konflikt na bliskim wschodzie to konflikt o godność. Zydzi żyja w Iranie bez prześladowan, w krajach maghrebu...nigdy nie było konfliktów, ten jest niestety winą samuch żydów! Ale tez nie wszystkich bo czesć wyraznie sie odcina od tej polityki syjonistycznej, np: Naturei karta któa jawnie głosi że panstwo IZrael przesladuje arabów i jest faszystowskie! [/url]

N lip 16, 2006 18:00
Zobacz profil WWW

http://www.canada.com/topics/news/world ... 41&k=28191

To co robi Izrael to rzeź! Morduje cywilów! [/url]

Pn lip 17, 2006 10:42
Zobacz profil WWW

Cytuj:
czyli chcesz ratowac chrzescijan w Libanie, ale juz libanczykow, ktorzy nie sa chrzescijanami nie?
co za idiotyzm, czy ty nie rozumiesz podstawowej rzeczy, że sa pewne wspólnoty, rodzina, naród czy wspólnota ludzi wierzących, nie wiem jakbys się starał to i tak bliższy ci będzie brat niż ktoś inny nawet z twojego miasta, czy Polak od Chińczyka czy hcrzęsicjanin od muzułmanina!

I właśnie przed tym ostrzegałem w wątku "Nacjonalizm Chrześcijański"... Blizsza koszula ciału? Lepsi i gorsi? Myślisz jak nacjonalista a nie jak chrześcijanin :(...

Pn lip 17, 2006 11:18

To nie wynika z nienawiści czy obojętności , po prostu tak jest!

hmmm .. szkoda że Jezus Chrystus o tym nie wiedział, bo pewnie by nie opowiadał bajek o jakiś tam miłosiernym Samarytaninie ...

Pn lip 17, 2006 12:50

"Tymczasem nadeszła Jego Matka i bracia i stojąc na dworze, posłali po Niego, aby Go przywołać. Właśnie tłum ludzi siedział wokół Niego, gdy Mu powiedzieli: 'Oto Twoja Matka i bracia na dworze pytają się o Ciebie'. Odpowiedział im: 'Któż jest moją matką i [którzy] są braćmi?' I spoglądając na siedzących dokoła Niego rzekł: 'Oto moja matka i moi bracia. Bo kto pełni wolę Bożą, ten Mi jest bratem, siostrą i matką'."

Pn lip 17, 2006 12:59

Z powodu nie dostarczenia tłumaczenia przez marcin_jarzębski, temat zostaje przeniesiony do czytelni.
Pozdrawiam
zielona_mrowka - moderator

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn lip 17, 2006 14:21
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2