Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 22:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
 Wojna w Libanie - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA ! ! ! 
Autor Wiadomość

Tak to jest jak czyta tylko Jerusalem Post czy oglada Club700-sa Zydzi i bydlo chrzescijanskie czy muzulmanskie mowiace po arabsku,ktore nie wiadomo skad sie wzielo w Ziemi Swietej.
Oczywiscie Zydzi sobie spokojnie na poczatku wieku XX.przyyjechali na puste tereny miedzy Morzem Srodziemnym I Jordanem,gdzi byl tylko piasek i 3 wielblady oraz dwoch pastuchow,ktorzy spokojnie przeszli za Jordan.
Oczywiscie dla Ciebie kazdy nie-Zyd to bydlo-dlatego nie warto wspominac tych drobiazgow o przepedzeniu dziesiatkow tysiecy osob,niszczeniu wiosek,kosciolow czy meczetow-przeciez to podludzie majacy zwierzeca dusze
.Po co to wspominac-a po to zeby zrozumiec to,co sie dzieje.
A jako chrzescijanin to masz obowiazek glosic Dobra Nowine-tylko w Izraelu nie masz takiego prawa ,bo jestes stawiany na rowni z nazistami.

Pt lip 21, 2006 18:35

Oczywiscie dla Ciebie kazdy nie-Zyd to bydlo-dlatego nie warto wspominac tych drobiazgow o przepedzeniu dziesiatkow tysiecy osob,niszczeniu wiosek,kosciolow czy meczetow-przeciez to podludzie majacy zwierzeca dusze

Od kiedy to wiesz lepiej ode mnie, kim dla mnie jest każdy nie-Żyd? Dobrym zwyczajem jest niewypowiadanie się za kogoś, o ile Cię do tego nie upoważnił. Inaczej możesz podpadać pod "mówienie fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu".

Arvydas napisał(a):
A jako chrzescijanin to masz obowiazek glosic Dobra Nowine-tylko w Izraelu nie masz takiego prawa ,bo jestes stawiany na rowni z nazistami.

Jak to głoszenie odbywa się w tonie, w którym się tu wypowiadasz, to wcale się nie dziwię.

Pt lip 21, 2006 18:58

Religijna rola Zydow skonczyla sie.Zadnego religijnego prawa do Ziemi Swiete juz nie maja.Nowy Izrael to my-chrzescijanie.
Ton- to tylko zdawkowosc i lakonicznosc-widac dla Ciebie ,ze nie masz pojecia o polozeniu chrzesijan w Izraelu albo masz gdzies to prawoslawne i katolickich balwochwalcow(typowe okreslenie amerykanskich fundamentalistow Robertsona czy Falwella) i podobnych szamanow typu Hinna czy Copelanda)czy mesjanicznych Zydow,ktozry smiela sie glosic Ewangelie dla Zydow.Podksztalc sie troche,bo Twoaj slepota jest zastraszjaca..Przejdz kolego na judaizm lepiej,a nie lepiej udawaj chrzescijanina.

Pt lip 21, 2006 20:44

to chrzescijanski zachod dal Zydom Izrael i odebral te ziemie Palestynie po II wojnie... taka smutna prawda...

Pt lip 21, 2006 23:32

szukająca - i co w związku z tym zrobić teraz?

So lip 22, 2006 5:58

Religijna rola Zydow skonczyla sie.Zadnego religijnego prawa do Ziemi Swiete juz nie maja.Nowy Izrael to my-chrzescijanie.
Ton- to tylko zdawkowosc i lakonicznosc-widac dla Ciebie ,ze nie masz pojecia o polozeniu chrzesijan w Izraelu albo masz gdzies to prawoslawne i katolickich balwochwalcow(typowe okreslenie amerykanskich fundamentalistow Robertsona czy Falwella) i podobnych szamanow typu Hinna czy Copelanda)czy mesjanicznych Zydow,ktozry smiela sie glosic Ewangelie dla Zydow.Podksztalc sie troche,bo Twoaj slepota jest zastraszjaca..Przejdz kolego na judaizm lepiej,a nie lepiej udawaj chrzescijanina.

Uważasz, że ze względu na to że prawie 2000 lat państwo izraelskie nie istniało jako takie - naród ów nie ma prawa do posiadania własnego państwa z własnym terytorium :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So lip 22, 2006 8:34
Zobacz profil WWW

Religijnie rzecz biorac nie ma zadnego prawa.Ich rola jako narody wybranego skonczyla sie.Chrustus rozpoczal now ere-ere duchowego Izraela ,do ktorego moga nalezec ludzie wszystkich ras i narodow.
A stary Izrael musi uznac Chrystusa-do tej pory jest skazny i odrzucony-sw.Tomasz z Akwinu.
Dzisiejsza religia zydowska to szowinistyczny i rasistowsky system wyznaniowy,ktory nawet juz nic nie ma wspolnego z judaizmem biblinym.
A chrzescijanie -ktorzy dla Zydow sa wielbicielami bekarta i prostytutki-powinni solidaryzowac sie ze swimi bracmi w wierze katolikami i prawosalwnymi Palestynczykami,a nie stac po stronie antychrzescijanskich Zydow.Bo jest to zdrada wairy i pogarda dla wierzacych w Palestynie.

Jezeli ktos jest ateista i ma w pogardzie chrescijanstwo,to Zydzi maja prawo do tych terenow-takie same jak Niemcy do Mazowsza I Malopolskii(bo ty tez zyly 2000 lat temu germanskie plemona),Finowie do Moskwy(Ugro-Finowie zyli w Moskwie jeszcze dluzje), czy Celtowie do Czech(tez 2000 temu)-prawo uziego i czolgu.
Czyli po co Polacy bronili sie pzred Niemcami ?

So lip 22, 2006 9:00

Przepraszam za literowki!Ale ich duzo sie pojawilo.

So lip 22, 2006 9:03

Arvydas napisał(a):
Przejdz kolego na judaizm lepiej,a nie lepiej udawaj chrzescijanina.

Z wami-chrześcijanami nie chcę mieć nic wspólnego i nigdy nie udawałem, że jest inaczej. Wprost pisałem, że czuję do was-chrześcijan lekką odrazę.

Arvydas napisał(a):
Podksztalc sie troche,bo Twoaj slepota jest zastraszjaca.

Takie tanie teksty to możesz sobie w ... oko wsadzić.

So lip 22, 2006 10:50

Arvydas napisał(a):
Z wami-chrześcijanami nie chcę mieć nic wspólnego i nigdy nie udawałem, że jest inaczej. Wprost pisałem, że czuję do was-chrześcijan lekką odrazę.

Może trzeba jakoś zdefiniować kto jest chrześcijaninem, a kto nie. No bo chyba nie uważasz, że to czego nauczał Jezus jest złe, fałszywe, czy głupie? Tu chodzi bardziej o postępowanie i poglądy ludzi twierdzących, że są chrześcijanami.

No bo nie jesteś chyba mi wrogi, a ja mam nadzieję być chrześcijaninem (choć katolicy włąśnie mianowali mnie modernistą, bluźniercą i heretykiem ;) ) a też uważam wypowiedzi powyższego Pana za bardzo pochopne i niezgodne z nauką Jezusa.

So lip 22, 2006 11:03

Może trzeba jakoś zdefiniować kto jest chrześcijaninem, a kto nie. No bo chyba nie uważasz, że to czego nauczał Jezus jest złe, fałszywe, czy głupie? Tu chodzi bardziej o postępowanie i poglądy ludzi twierdzących, że są chrześcijanami.

Dlatego nie pisałem chrześcijanami, a "wami-chrześcijanami", z wytłuszczonym "my-chrzescijanie" Arvydasa. Czyli takimi "chrześcijanami", którzy nawracają niewiernych ogniem i mieczem, albo i gazem, pokrzykując przy tym "Bóg z nami".

filippiarz napisał(a):
No bo nie jesteś chyba mi wrogi, a ja mam nadzieję być chrześcijaninem (choć katolicy włąśnie mianowali mnie modernistą, bluźniercą i heretykiem ;) ) a też uważam wypowiedzi powyższego Pana za bardzo pochopne i niezgodne z nauką Jezusa.

Nie jestem wrogi osobom, które mają poglądy zbliżone do moich ;-) Ale to jeszcze żadna zasługa, bo czyż i poganie tego nie czynią? Staram się więc nie być wrogo nastawiony także do konserwatystów czy fundamentalistów różnej maści. Ale ta miłość nieprzyjaciół trudna jest i byłbym obłudnikiem, gdybym udawał, że do niektórych jednostek, wybitnych inaczej, nie czuję odrazy.

So lip 22, 2006 11:20

Uważasz, że ze względu na to że prawie 2000 lat państwo izraelskie nie istniało jako takie - naród ów nie ma prawa do posiadania własnego państwa z własnym terytorium

ale czy takiego państwa? Gdzie odbiera się ziemię arabom, prowadzi ataki na cywilów? O takie Państwo chodzi?

Mam przypomnieć jakimi srodmaki posługiwali się Żydzi w latach 1947-48?
Obawiam się że nie znajdziemy różnicy miedzy ówczesnym terroryzmem hebrajskim a obecnym arabskim!

Wracając do Libanu, rząd libanski ogłosił że w przypadku inwacji Izraela w gład Libanu (20km) Libanskie siły Zbrojne będą sie bronić! Czy Państwo rozumiecie? Hezbollah już dawno przestał być obiektem ataków Izraela, polecam relację Piotra Kraśko w TVP, ja od paru nocy nie mogę spać!
Duma Libanczyków jest ogromna, gotowi są zginąć niż stracić honor!
Ogladaliście relację Polaków i nie tylko bo i Libańczyków wracających do Polski? Ja tego nie wytrzymałem, tu płacz nie jest oznaką słabości, łzy są oznaką współczucia!

So lip 22, 2006 14:44
Zobacz profil WWW

Chrzescijanie mieczem i ogniem nie nawracja-wszystkie gminy powstaly porzez gloszenie Slowa Bozego dla wszystkich ludow -z poczatku na wybrzezu Morza Srodziemnego.
Rozpoczela sie era Nowego Przymierza-gdzie ludzie sa dopuszczeniu Boga -bez uwagi na rase,kolor i narodowosc.Wraz z Chrystusem skonczylo sie Stare Przymierze i rola Zydow-jako narodu majacego niesc swiatllosc dla innych narodow.
Zydzi odrzucili Boga i zasklepili sie w swojej religii plemiennej -pelnej nienawosci i pogardy dla innych,szczegolnie dla tych,ktorzy uznaja Chrustusa za Boga.I jest tu miejsce dla tych tzw.podludzi-wg judaizmu-mowiacych po arabsku czy aramejsku ,ktorzy mieszkaja w Jerozolimie ,Hajfie czy Betlejem
Bycie chrzescijaninem to ciagle mowienie nie dla judaizmu-tak jak to mowil Chrustus i pozniej apostolowie i Ojcowie Kosciola.
Narod wybrany to juz nie wiezi krwi i genow-to powszechna wspolnota oparta na wierze w Chrystusa jako JEDYNEGO ZBAWICIELA.Narod wybrany to Kosciol-zywa wspolnota ,gdzie kazdy ma miejsce.
Bycie chresciajninem to ciagle mowienie,ze tylko Chrustus jest droga-a inna drogi to klamstwo i falsz,czy to judaizm,islam,buddyzm,sziwaizm,wisznuizm.

So lip 22, 2006 14:53

A kto uzywa zamachow terrorystycznych,czolgow,samolotow i buldozerow od lat 30-tych XX -to widzimy.Ale coz znaczy zycie niwiernego-nic.

So lip 22, 2006 14:56

Z tym gazem....Typowy objaw nienawisci do Chrustusa i chrzescijanstwa-wpisywanie krzyza z Golgoty w swastyke,nazywanie misjonarzy chrzecijnskich ss-mannami,plucie na krzyz,zrownanie chrescijanstwa z poganskim nazizmem-typowe zjawiska z Izraela.

So lip 22, 2006 15:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona