Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 21:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 "Tajna dyrektywa" na rzecz "zwalczania homose 
Autor Wiadomość

Post "Tajna dyrektywa" na rzecz "zwalczania homose
Ciekawa rzecz pojawiła się w blogach:
Cytuj:
Na mocy nowej dyrektywy z Komendy Głównej Policji, policjanci którzy zobaczą pary homoseksualne trzymające się za ręce lub w jakikoliwek inny sposób okazujące sobie czułość w miejscach publicznych mają obowiązek wylegitymować te osoby i spisać je za nieobyczajne zachowanie.

Dowiedziałam się o tym od mego znajomego policjanta.
Świeża sprawa.

Ciekawe czy to prawda, a jeśli tak, to kto papierek podpisał :)
Tak mi chodzi chodzi po głowie prowokacyjny pomysł, żeby zmówić się z kumplami, że na widok policji będziemy się łapać za ręce :D

Wt lip 18, 2006 7:44

To nie jest nic potwierdzonego, aczkolwiek pasuje do aktualnego 'klimatu ideologicznego' ;)

Z drugiej strony, jest to przykra wiadomość zważywszy na dzisiejszy protest pod ambasadą Irańską...
Wiki twierdzi, że w Iranie za 'przestępstwa sodomii' "od początku islamskiej rewolucji (1980 roku) dokonano co najmniej 4000 egzekucji"...
Pocieszające jest natomiast, że zaraz potem umieszczono info, że zamiast egzekucji "pod naciskiem międzynarodowym Iran coraz częściej stosuje kary grzywny, publicznej chłosty (regulowanej prawem Szariatu), bądź więzienia".

Wt lip 18, 2006 7:50

Wypadałoby podać coś, jakieś namiary, które umożliwiałyby zweryfikowanie prawdziwości tej "tajnej dyrektywy".

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt lip 18, 2006 8:01
Zobacz profil WWW

Na razie jest to plota z blogów, aczkolwiek szerzy się jak dżuma ;)

Na razie proponuję wstrzymać się z dyskusją, do czasu ewentualnego 'wypłynięcia' w mediach... Z tego co sie dowiedziałem, wczoraj poszło 'oddolne' info do mediów, teraz jest oczekiwanie na to co pismaki wywęszą...

Jakby co, to będzie się można chwalić, że info tutaj było wcześniej niż w mediach :)

Wt lip 18, 2006 8:15

Jeśli pary hetero nie raz są szykanowane przez wszystkich wokół, kiedy chłopak idzie obejmując dziewczynę, albo kiedy młodzi całują sie na ulicy - to pary homo tym bardziej powinien dotknąć ten sam los

Wt lip 18, 2006 10:29

Na razie jest to plota z blogów, aczkolwiek szerzy się jak dżuma ;)

Na razie proponuję wstrzymać się z dyskusją, do czasu ewentualnego 'wypłynięcia' w mediach... Z tego co sie dowiedziałem, wczoraj poszło 'oddolne' info do mediów, teraz jest oczekiwanie na to co pismaki wywęszą...

Jakby co, to będzie się można chwalić, że info tutaj było wcześniej niż w mediach :)

Rozumiem, że chcesz pismakom pomóc wywęszyć.
Ciekawe zadanie.
Bo jeśli to nie zadanie, to po co publikujesz takie p[...]ły.
Dla chwały ?
Pozwolę sobie zauważyć, że tu nie bazar.

Wt lip 18, 2006 12:58
Zobacz profil WWW
Jeśli istotnie taka dyrektywa jest, to bardzo źle, że wypłynęło jej istnienie na jaw

Cz lip 20, 2006 15:34

Właśnie zostałem poinformowany, że dowody na istnienie "tajnej dyrektywy" zostały wykradzione z policyjnych akt i przekazane prasie. Zapowiada sie miły początek następnego tygodnia ;-)......

Pt lip 28, 2006 7:22

Nie chce mi sie w to wierzyc, mam nadzieje ze to tylko plotka, taka 'urban legend' ;) Czemu by to mialo sluzyc? Zdanie "wylegitymować te osoby i spisać je za nieobyczajne zachowanie" jest niekonkretne, nie 'spisuje sie' za cos, tylko profilaktycznie, chyba ze jednoczsnie dostana mandat lub pouczenie.

Swoja droga ciekawe jak by to wygladalo - "...no no obywatelu, prosze puscic tą reke. Regulaminowo odstep pomiedzy osobami tej samej plci na spacerze wynosi minimum 55cm. I prosze na przyszlosc ubierac sie w bardziej stonowane kolory albo bedzie mandacik"

Pt lip 28, 2006 12:53
Oczywiście że profilaktycznie. Jeśli takie działania są, to ja je odbieram jako coś na kształt mobingu - prawo nie pozwala takich wychłostać, to próbują im uprzykrzać życie legalnymi sposobami.

Pt lip 28, 2006 13:21

W tym rzecz, że jednak to nie jest legalne - Polska ratyfikuje kartę praw człowieka która zakazuje dyskryminacji m.in. z powodu orientacji seksualnej...

Pt lip 28, 2006 13:25

W tym rzecz, że jednak to nie jest legalne - Polska ratyfikuje kartę praw człowieka która zakazuje dyskryminacji m.in. z powodu orientacji seksualnej...

Karta praw człowieka nie ma nic do tego !
Ostentacyjne, publiczne obnoszenie się z odmiennością seksualną to obyczajowy terroryzm.
W przypadku terroryzmu wszelkie prewencyjne działania państwa są dopuszczalne i prawa jednostek mogą być zawieszane.

Z podobnych racji policja i straże miejskie mogą (i mają obowiązek) legitymować i sprawdzać w bazach danych małolatów szwendających się w godzinach lekcyjnych czy obszczymurów okupujących ławki w parkach.

Pt lip 28, 2006 14:28
Zobacz profil WWW

Ostentacyjne, publiczne obnoszenie się z odmiennością seksualną to obyczajowy terroryzm.
W przypadku terroryzmu wszelkie prewencyjne działania państwa są dopuszczalne i prawa jednostek mogą być zawieszane.

Terroryzm to chyba za mocne słowo.
Każde publiczne i nadmierne obnoszenie się ze swoją seksualnością powoduje jakieś reakcje - z tym że obnoszenie się z heteroseksualnością spowoduje albo hipokrytyczne "tfu! ale lafirynda! ale mimo to się pogapię..." albo zażenowanie przesadą.
Dziewczyna z dekoltem do pasa i ultrakrótkiej mini nie obnosi się ze swoją seksualnością?

Pt lip 28, 2006 14:57

Stanisław Adam napisał(a):

Terroryzm to chyba za mocne słowo.
Każde publiczne i nadmierne obnoszenie się ze swoją seksualnością powoduje jakieś reakcje - z tym że obnoszenie się z heteroseksualnością spowoduje albo hipokrytyczne "tfu! ale lafirynda! ale mimo to się pogapię..." albo zażenowanie przesadą.
Dziewczyna z dekoltem do pasa i ultrakrótkiej mini nie obnosi się ze swoją seksualnością?

Nie mam nic przeciwko takiemu obnoszeniu się. Czasem jest na co popatrzeć.
Ale nie o takim obnoszeniu mowa. Przeoczyłeś słówko 'odmiennością'.
Temat dotyczy ostentacyjnego obnoszenia się odmiennych seksualnie tj. homo-, lesbo-, pedo- itd.
Czyli atakowania spokojnej normalności ludzi normalnych. A to jest właśnie terror.

Pt lip 28, 2006 15:16
Zobacz profil WWW

Ja nie widzę zbyt wiele tego terroryzowania.
Dokładnie to ani raz nie byłem terrroryzowany przez odmiennie seksualną parę zachowującą się skandalicznie na ulicy ;) - po prostu nie widziałem takich.
Ale kilka razy sterroryzowały mnie nieestetycznie rozebrane dziewczyny. Pasztety znaczy odziane jak modelki z Elite Look.

Pt lip 28, 2006 15:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona