Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 23:01

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 dlaczego moderatorzy łamią regulamin? 
Autor Wiadomość

Jeżeli będę pisała że cytuję moje pw do Pana, a nie fragment jakiegoś pw, które formuuje moje stanowisko wobec sposobu wypowiadania się conajmniej kilku osób, to z pewnością będę cytować w całości albo zaznaczę, że fragmenty zostały usunięte. Tyle w kwestii zarzutu.

Jakie ładne uzasadnienie dla zwykłej MANIPULACJI...

Śr sie 02, 2006 23:42

Filipiarz - namów osoby zainteresowane tym tematem, żeby wykazały się zdolnością do rozmowy merytorycznej.

Definicję słowa "manipulacja" proszę sobie sprawdzić w słowniku.

Śr sie 02, 2006 23:44

Filipiarz - namów osoby zainteresowane tym tematem, żeby wykazały się zdolnością do rozmowy merytorycznej.

Nie dostrzegam realnej możliwości merytorycznej rozmowy, przynajmniej nie w przypadku gdy chodzi o świątynie r-k...
Dla wielu katolików jest to zbyt drażliwy i wzbudzający emocje temat, a jak wiadomo emocje nie służą merytorycznej rozmowie...

Cz sie 03, 2006 0:29

Definicję słowa "manipulacja" proszę sobie sprawdzić w słowniku.

Co do "manipulacji" - pragnę przypomnieć, że merytoryczny wątek Maćka:
viewtopic.php?t=8681
został zamknięty wbrew regulaminowi forum.

Cz sie 03, 2006 7:24
Jeżeli będę pisała że cytuję moje pw do Pana, a nie fragment jakiegoś pw

Oczywiście, nikt nawet się nie domyślał, dlaczego cytowana jest ta PW w tym wątku...

Cz sie 03, 2006 7:32

Jeśli zobaczę temat, w którym Panowie
a) dyskutują merytorycznie
b) podają argumenty (a nie linki do artykułów, których nie raczą nawet w punktach streścić) - może uważają, że nie warto ich czytać w ogóle, warto tylko wrzucić prowokacyjny tytuł - hasło?
c) powstrzymują się od obrażania gospodarzy

Jak chcesz zobaczyć czy coś wyjdzie z tematu, skoro blokujesz go na starcie? Jeśli są jakieś nieodpowiednie posty to się je usuwa, a nie blokuje autorowi kulturalnie założony wątek, nie?
Poza tym nie zauważyłem żadnej reakcji z Twojej strony na bezczelną postawę agi-agness, której ulubionym zajęciem jest stawianie topików-protestów i chamskie odzywki, więc nie spodziewaj się że ktoś uwierzy Ci w teksty "ja zamykam niemerytoryczne".
Pamiętasz jeszcze temat-świecznik o tym chłopcu który umarł? Dyskusji tam nie było a jeszcze dostałem ochrzan, że go blokuję.
Jo_tko, nie do mną takie naciągane uzasadnienia.
jo_tka napisał(a):
Co do reszty - mam obowiązek oceniania całokształtu postawy użytkownika na forum, a nie jego pojedynczych postów. Zatem powtórzę - jeśli będą Panowie w stanie dyskutować merytorycznie i kulturalnie w innych wątkach, uwierzę, że będzie możliwa dyskusja również na ten temat.

To znaczy, że nieważne co jest napisane i jak napisane, tylko kto to napisał? W historii Belizariusza takiej postawy u Ciebie nie zauważyłem.
jo_tka napisał(a):
Bo póki widzę głównie prowokacje, to wątek, który od prowokacji sie zaczął (proszę mi nie mówić, że założenie go drugi raz przez inną osobę było zupełnie niezależne, a zbieżność tematów przypadkowa :? ) pozostanie zamknięty. I zaczynanie go n-ty raz (zresztą już niekoniecznie w tonie merytorycznej dyskusji) tu nie pomoże...

Każdy temat krytykujący pewne postawy w Kościele to dla Ciebie prowokacja?

Cz sie 03, 2006 9:21

Zapoznałem się z treścią wątku "Sprzedawanie kościołów" i doszedłem do wniosku, że jest on tendencyjny. Oceną swoją opieram na tym, że Tomasz zinterpretował fakt sprzedaży kościołów jednostronnie, negatywnie. Nie podał natomiast informacji o przyczynach zamknięcia kościołów, którymi - jak podejrzewam - mógł być spadek wiernych i równoczesny brak potrzeby posiadania tak dużej ilości nieruchomości. Brak potrzeby, a także środków materialnych na utrzymanie tychże. Ostry zarzut o "ekumenizm stosowany" jest równoznaczny z przemocą intelektualną, kiedy atakujący dokonuje maksymalnie niekorzystnej interpretacji dla swych opponentów, nie podaje uzasadnień i kpi sobie z nich. W związku z tym zrozumiały jest krok moderatorów, którzy bezczelny i nonsensowny atak zablokowali siłą.

Cz sie 03, 2006 9:36
Zobacz profil WWW
Zapoznałem się z treścią wątku "Sprzedawanie kościołów" i doszedłem do wniosku, że jest on tendencyjny. Oceną swoją opieram na tym, że Tomasz zinterpretował fakt sprzedaży kościołów jednostronnie, negatywnie. Nie podał natomiast informacji o przyczynach zamknięcia kościołów, którymi - jak podejrzewam - mógł być spadek wiernych i równoczesny brak potrzeby posiadania tak dużej ilości nieruchomości. Brak potrzeby, a także środków materialnych na utrzymanie tychże. Ostry zarzut o "ekumenizm stosowany" jest równoznaczny z przemocą intelektualną, kiedy atakujący dokonuje maksymalnie niekorzystnej interpretacji dla swych opponentów, nie podaje uzasadnień i kpi sobie z nich. W związku z tym zrozumiały jest krok moderatorów, którzy bezczelny i nonsensowny atak zablokowali siłą.

Pisałem przecież, że nie chodzi mi o zamknięcie tego wątku, lecz o zamknięcie spokojnego wątku Maćka poruszającego ten sam temat.

Cz sie 03, 2006 9:54

Masz rację. Wyciągnąłem wnioski na podstawie pierwszych postów i linka, który się pojawił do Twojego wątku wśród pierwszych postów.

Cz sie 03, 2006 9:56
Zobacz profil WWW

3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. [...] Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji.
[...]

4. Na forum zabrania się:
[...]
- trollingu (działań mających na celu wzniecenie kłótni internetowej); definicja tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

[...]

6. Do wymiany uwag i pytań prywatnych i wszelkich uwag niezwiązanych z tematem powinno służyć PW oraz e-mail.

[...]

§ III: Moderacja forum:
[...]

7. Moderator ma prawo wykasować post lub jego fragment w następujących przypadkach:
[...]
- w przypadku używania forum jako "ambony" do głoszenia własnych poglądów, zwłaszcza sprzecznych z nauczaniem Kościoła, z jednoczesnym unikaniem dyskusji;
[...]
- jeżeli rozmowa przestaje mieć charakter merytoryczny, a sprowadza się jedynie do próby przeforsowania własnego poglądu, z pominięciem argumentów;

[...]

§ IV: Uwagi końcowe:

1. Regulamin jest podstawą działania moderatorów, jednak nie jest możliwe, aby ująć w nim wszystkie możliwe sytuacje, dlatego prosimy nie pisać zażaleń dotyczących interwencji moderatora w jakimś miejscu, jeśli jedynym uzasadnieniem byłoby stwierdzenie, że „tego nie ma w regulaminie”.

[...]

Proponuję czytać coś więcej niż pierwszy punkt regulaminu.
Obszerniejsze wyjaśnienia znajdują się wyżej. Z mojej strony sprawa jest zamknięta.

Cz sie 03, 2006 17:12
Obszerniejsze wyjaśnienia znajdują się wyżej. Z mojej strony sprawa jest zamknięta.

OK.

Niniejszym przepraszam, że zwidziało mi się, że gdzieś sprzedają kościoły protestantom.

A nawet gdyby sprzedawali, to na pewno w słusznej sprawie, więc nie warto sobie tym w ogóle głowy zawracać.

Przekonałaś mnie.

Cz sie 03, 2006 17:24

Proponuję czytać coś więcej niż pierwszy punkt regulaminu.

Ależ my czytamy regulamin równie uważnie co Ty nasze posty.
jo_tka napisał(a):

Wyjaśnienia? Dobre sobie. Ja też zakończę tą rozmowę, bo nie widzę sensu dyskutowania z osobą która założyła sobie klapki na oczy i pędzi do przodu jak spychacz krzycząc "zamykam! zamykam!". Jo_tko, to co robisz jest po prostu żałosne.

Cz sie 03, 2006 18:22

nie bardziej niz zachowanie niektórych userów ;)

a swoją droga moze to wlasnie jest metoda, jotko :D załozyc sobie klapki na oczy, nic nie wyjasniac tylko robic swoje jak spychacz ;) i tak twoje tlumaczenia bedą odrzucone ;)

Cz sie 03, 2006 18:50

Tomaszu ja przyznałem Ci rację, że nie zrozumiałem, że chodziło o zamknięcie wątku Macieja. Nie zmienia to faktu, że Twój wątek był bezczelnym i nonsensownym atakiem. Stąd też Twoje obecne stwierdzenie, że "zdziwiło" Cię, że "gdzieś sprzedają kościoły protestantom" jest szczytem hipokryzji.

Równocześnie pragnę zauważyć, że krytykę prowadzisz Ty, osoba, która przeprowadziła wcześniej atak dla samego ataku i Incognito, który dostał uprawnienia moderatora, potem je stracił i zupełnie nagle przeżył ateistyczną metanoję. Trzeba być zupełnie prostolinijnym by nie dostrzeć związku, gdyż to nic nowego, że dostęp do ukrytych danych (np. personalia moderatorów) określonego forum przeprowadza się, wprowadzając na jakieś forum człowieka, który ma pisać rozsądnie i po linii moderatów.

Cz sie 03, 2006 19:07
Zobacz profil WWW

Incognito nie przeszedł ateistycznej metanoji, jego poglądy były sceptyczne względem wielu kwestii od bardzo dawna i tych wątpliwości z czasem nagromadziło się tyle, że Incognito stwierdził, że już nie ma prawa się nazywać chrześcijaninem bo to określenie jest nieadekwatne do jego przekonań. Druga kwestia to to, że Incognito nie stracił uprawnień moderatora, tylko się ich dobrowolnie zrzekł min. dlatego, że pochłaniały zbyt dużo czasu i przez to nie miał go dość na udzielanie się na forum, co woli znacznie bardziej od moderacji.
Ja się nie mszczę. Czepiałem się zachowania administracji zanim zostałem moderatorem, czepiam się teraz i będę się czepiał za każdym razem gdy uznam, że jest ono niewłaściwe.

Cz sie 03, 2006 19:16
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona