Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 06, 2025 19:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Telefony komórkowe a zdrowie 
Autor Wiadomość
A teraz wyobraźmy sobie maszt telewizyjny np.700 MHz o mocy 1 MW.Efekt cieplny na pewno wystąpi.Lepiej nie sprawdzać.

Śr sie 09, 2006 16:18
Cytuj:
Oczywiście - z jednym zastrzeżeniem. Trzeba mieć stałe łącze - na modemie to raczej nie wyjdzie.
ja mam modem i dobrze mi działa - zero zastrzeżeń :)

WebCM napisał:
Cytuj:
Pisząc VoIP, na myśli miałem Skype i podobne programy (także Tlen, GG). Głośniki także się nadają do tego celu.
przy Skype głośnik daje ci tyle, że słyszysz tą osobe ale z nią nie możesz rozmawiać :) a przy GG to nawet głośnik jest zbędny :)

Śr sie 09, 2006 19:11
A teraz wyobraźmy sobie maszt telewizyjny np.700 MHz o mocy 1 MW.Efekt cieplny na pewno wystąpi.Lepiej nie sprawdzać.

Nie wierze w takie moce w TV ;) Gorzej z radarem (lepiej nie sprawdzac) ;)

Śr sie 09, 2006 20:33

ToMu napisał:
Cytuj:
Oczywiście - z jednym zastrzeżeniem. Trzeba mieć stałe łącze - na modemie to raczej nie wyjdzie.
ja mam modem i dobrze mi działa - zero zastrzeżeń :)

No patrz. Ja miałem z tym problemy.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz sie 10, 2006 7:43
Zobacz profil WWW
Może dlatego, że nie jestem wymagająca? :mrgreen:

Cz sie 10, 2006 8:21
Naliczyłem kilka nadajników telewizyjnych o mocy 1 MW.Informacje są pod adresem: http://radiopolska.pl/wykaz/polskatv.php Niestety są w Polsce nadajniki dużej mocy.

Pt sie 11, 2006 10:38
Mocy 1 MW używają tylko nadajniki TVP 2 np. na Górze Ślęży,w Rachocinie i na Górze Krzemianucha k.Suwałk.

Pt sie 11, 2006 10:42
Ale do strefy w ktorej wystepuje bezp. zagrozenie zycia na ogol nie ma dostepu - anteny promieniuja na znacznej wysokosci nad ziemia. Z kolei maszty na fale dlugie i srednie promieniuja w calym zakresie wysokosci, ale nie da sie blisko podejsc.

Pt sie 11, 2006 11:02
Niestety są w Polsce nadajniki dużej mocy.

Odniose sie do tego stwierdzenia czesciowo afirmatywnie, gdyz, uwazam ze:

Szajs oferowany przez TVP2 nie zasluguje na nadawanie z takimi mocami

(Przepraszam za uzyte wyrazenie, ale tak chyba najlepiej mozna okreslic codzienna ramowke tej telewizji ;) )

Pt sie 11, 2006 11:23

HAUNEBU III napisał(a):
Niestety są w Polsce nadajniki dużej mocy.
Odniose sie do tego stwierdzenia czesciowo afirmatywnie, gdyz, uwazam ze:
Szajs oferowany przez TVP2 nie zasluguje na nadawanie z takimi mocami
(Przepraszam za uzyte wyrazenie, ale tak chyba najlepiej mozna okreslic codzienna ramowke tej telewizji ;) )

Co do ramówki podzielam pogląd. Ale idzie ku lepszemu: Kapitan Kloss został zdemaskowany, a Szarika osadzono w budzie. Więc nie będą nas straszyć, zniesmaczać i deprawować.

Z tymi nadajnikami RTV dużej mocy to naprawdę problem.
Zakłócają pracę komórek (również tych szarych).
Ale komórki nie pozostają im dłużne.
By to stwierdzić wystarczy położyć dowolną komórkę obok włączonego radia lub telewizora.

Pt sie 11, 2006 15:20
Zobacz profil WWW
Komorki w ten sam sposob dzialaja tez na "wiekszy" sprzet naglasniajacy - koscioly, itp.. nie wiem nawet czy na bloniach nie "tyrkalo".

:-)

Pt sie 11, 2006 15:57

Dziś budzik nie był w stanie mnie dobudzić. Dobudziło mnie Polskie Radio 1 wiadomością, że 70 % 13-14 latków w Unii ma już telefony komórkowe.
Nawet zażartowano, że idąc do szkoły nie konieczne już są piórnik i długopis, lecz komórka. Niesamowite, czym się ci statystycy w Unii nie interesują !?
Ale nie to mnie otrzeźwiło. Nadmieniono, że przeprowadzono badania z których wynika, że po 15 minutach rozmowy przez komórkę temperatura mózgu podnosi się o 1 stopień, a po godzinie rozmowy ciśnienie wzrasta o 30 %.
Niestety, nie podano czyje to badania, czy uwzględniono w nich temat rozmowy i z kim się rozmawia. Nie podano również o którym parametrze ciśnienia mowa: rozkurczowym czy skurczowym.
Pomijając te niedoskonałości njusa, to jest to niepokojące.
A co jeśli się mózg przegrzeje ? A co jeśli ciśnienie rozsadzi arterie ?

Pn sie 14, 2006 16:50
Zobacz profil WWW
Z tym cisnieniem to troche sciema, kiedys korzystajac z "darmowek" i elektrycznego cisnieniomierza zbadalem sam siebie - ponad godzina rozmowy, cisnienie na tym samym poziomie.

Lepiej zastanowmy sie, o czym ktos rozmawia. Bo cisnienie nie musi wzrosnac przez dzialanie komorkie, ale np przez to, ze rozmowca sie zdenerwowal, emocje, itd.

Co zas do nadajnikow - chcialem zwrocic uwage, ze jak narazie w naszym kraju najmocniejsze i nieatestowane nadajniki posiada.... Radio Maryja. Dowod?

Wymontujcie z samochodu antene radiowa. Nie zlapiecie normalnie zadnego radia, chyba, ze przy samych nadajnikach. Natomiast RM odbieralo mi zawsze idealnie od Chełma po Szczecin. Przypadek?

Crosis

Pn sie 14, 2006 16:57

Cytuj:
Lepiej zastanowmy sie, o czym ktos rozmawia. Bo cisnienie nie musi wzrosnac przez dzialanie komorkie, ale np przez to, ze rozmowca sie zdenerwowal, emocje, itd.

oczywiście skoro badania były przeprowadzane w UE to były one z pewnością przeprowadzane w zgodzie ze wszelkimi normami ISO , PSISO, PAJACO i GŁUPACO na reprezentatywnej grupie studentów

nie ma więc mowy o żadnej pomyłce!

może tu tylko i wyłącznie wchodzić w grę niezrozumienie odbiorcy [zapewne nieuk] który nie zdążył na expres do Warszawy na studia lub do innego wiekszego miasta i teraz to musi odpokutować
takie zycie, jestes niezorganizowany to musisz ponieść tego konsekwencje

lub:

Crosisie tak jak mówisz mogło dojśc do oszustwa Polskiej grupy społecznej z UE i przeoczono kwestie tę, że studentom Polskim [bo badania były robione dla Polaków, więc muszą być przeprowadzane w Polsce inaczej dojdzie do zakłamania reprezentatywności] podsunięto zdjęcia Kaczora Donalda i spytano o skojarzenia...

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pn sie 14, 2006 17:37

Co zas do nadajnikow - chcialem zwrocic uwage, ze jak narazie w naszym kraju najmocniejsze i nieatestowane nadajniki posiada.... Radio Maryja. Dowod?
Wymontujcie z samochodu antene radiowa. Nie zlapiecie normalnie zadnego radia, chyba, ze przy samych nadajnikach. Natomiast RM odbieralo mi zawsze idealnie od Chełma po Szczecin. Przypadek?

Tak - przypadek. Widocznie takie trasy wybierasz (By być na bieżąco z niedokończonymi rozmowami. Podświadomość).

Ja więcej niż z pół roku jeździłem bez antenki (w samochodzie, aby było jasne), bo jak w myjni wykręciłem to zgubiłem, a ciągle było nie po drodze do sklepu po nową.
Oddalając się od W-wy RM coraz częściej zanikało, a coraz łatwiej było złapać jakąś 'lokalną' stację.

Po prostu masz super-radio, z dobrym tunerem, dobrym wzmocnieniem i dobrą automatyką dostrajania. Dobremu radiu to i sam przewód między odbiornikiem a łączem do wkręcenia antenki wystarczy za antenkę.
Ot cała tajemnica.

Pn sie 14, 2006 17:39
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona