Autor |
Wiadomość |
Wizard
|
Pneuma ja się opieram na nauce KK . Ja znam wielu księzy i nigdy nie spotkalem aby ktos mial odmienne zdanie na temat antykoncepcji czy aborcji wiec twoje wypowiedzi nie mające żadnego pokrycia mnie nie przekonują . Jak znasz takiego księdza ktory ma inne zdanie na temat aborcji czy antykoncepcji to zaproś go na forum lub podaj jego dane i go zacytuj bo slogany kazdy potrafi rzucac. Pozdrawiam
_________________ Każdy jest czarodziejem własnego życia !
|
Śr cze 16, 2004 13:02 |
|
|
|
 |
unicorn
|
Zgadza się, że nie ma szarości. Coś jest doble lub złe.
Ale to co innym może się wydawać złe (lub definicja czynu mówi o tym że jest zły) może w pewnych okolicznościach złem nie być (jes po prostu dobre).
Oto przykład:
Ktos napada na Ciebie i Twoją rodzinę na spacerze. Możesz pozwolic sie pobić (wtedy zgrzeszysz - czynisz krzywdę rodzinie), albo bronic sie i "czynic krzywdę napastnikowi" - specjalnie umieściłem to w cudzysłowiu - ogólnie pobicie jest złem, ale pobicie w obronie własnej już nie (oczywiście należy pamiętać o nieprzekraczaniu obrony koniecznej)
|
Śr cze 16, 2004 13:04 |
|
 |
elka
|
Cytuj: wiesz dobrze że w większości przypadków każdy ksiądz ma inną teorię dotyczącą wiary i bycia kapłanem, czyli w kościele jedno, a poza kościołem drugie
pneuma to zbyt duże uogólnienie i to krzywdzące księży - chyba że znasz jakies badania i możesz sie powołać na FAKTY, a nie na swoje wyobrażenie
|
Śr cze 16, 2004 13:43 |
|
|
|
 |
Asia
|
eh i schodzicie z tematu 
|
Śr cze 16, 2004 14:48 |
|
 |
pneuma
|
 ok
Cytuj: Ja znam wielu księzy i nigdy nie spotkalem aby ktos mial odmienne zdanie na temat antykoncepcji czy aborcji wiec twoje wypowiedzi nie mające żadnego pokrycia mnie nie przekonują . Jak znasz takiego księdza ktory ma inne zdanie na temat aborcji czy antykoncepcji to zaproś go na forum lub podaj jego dane i go zacytuj bo slogany kazdy potrafi rzucac. Pozdrawiam
Oczywiście postaram sie napisać Ci dokładne dane - pewnie wtedy Saxon skasuje posta.
Bo widzisz jest tak że znam ksiedza, lekarza który powie Ci nawet jakie srodki antykoncepcyjne są ok. i możesz stosowac je zgodnie z Twoją wiarą i nie mówię nawet o npr
To co jedziemy z nazwiskami? 
_________________ google adsense kursy językowe reklama zdrowie
fryzury
|
Cz cze 17, 2004 1:07 |
|
|
|
 |
Wizard
|
Przede wszystkim zależy mi na księżach , którzy nie mają nic przeciwko aborcji. Poza tym mam nadzieję , że udowodnisz mi swoją tezę jakoby to w większości przypadków księża mieli inną teorię wiary. Myślę, że jeśli podasz dokładne dane personalne danego ksiedza którego oskarżasz o głoszenie teorii sprzecznych z nauką KK to saxon się nie pogniewa ponieważ to jest chyba w interesie nas katolikow aby tacy księża zostali zdemaskowani. Tylko jak już wspomniałem proszę o dokładne dane zeby można było się z danym księdzem , który głosi tezy niezgodne z nauczaniem KK skontaktowac. Jeszcze raz proszę przede wszystkim o nazwiska księży ktorzy nie są przeciwnikami aborcji i mam nadzieję, ze udowodnisz tezę o tym , że większość ksieży ma inną teorię wiary. Pozdrawiam
|
Cz cze 17, 2004 1:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ojjjjj
Uwazalbym z tymi danymi.
Ustawa o Ochronie danych osobowych, nadal obowiazuje.
Forum to miejsce publiczne, podawanie danych bez zgody, jest lamaniem ustawy.
Druga sprawa..............jezeli pneuma, Twoje spostrzezenia sa nieprawdziwe. Wtedy bedzie to oszczerstwo w publicznym miejscu. W dodatku poparte konkretnymi danymi osobowymi.
Nie zycze Ci rozprawy sadowej, bo mozesz ja przegrac.
Dajcie spokoj z tym upublicznianiem danych, lepiej zrobcie to na PW.
To co prawda nie moj dzial.......ale jezeli nie zrobi tego moderator lub saxon, to ja wytne taki post.
Bo bedzie niezgodny z prawem.
pozdrowka
|
Cz cze 17, 2004 8:47 |
|
 |
pneuma
|
 oj
Masz racje, pewne jest ze nie podam takich informacji, bo to ani miejsce, ani ja nie jestem rycerzem świętęj inkwizycji.
Problem braku rozróżniania zła i dobra, oraz jak to napisalem wirtualnych światów, przez kaplanów wynika z wychowania - mój protest odnosi się do posta Asi, która jak wynika z jej wypowiedzi jest młoda osobą. I dlatego wyraźnego określenai - nazwania zła - złem tak się domagam , wręcz zaczynam twierdzić że kazdy zły czyn jest grzechem.
Bo widzisz Wizard takie jak mamy młodzieży chowanie takich mamy i dorosłych, min kapłanów i na nic tutaj moje inforacje i wskazywanie palcem który, i skad, poprostu problem tkwi głęboko u podstaw społeczeństwa i jego wychowania.
Jeżeli Saxon będzie wyraźnie określał że zło to zło a nie mówił że to mnijesze zło (wcale Ci tego Saxonie nie zarzucam, jesteś przykładowym kapłanem  ) to wtedy młody człowiek - Asia będzie wiedziała że tak jest i tak będzie wychowoywała swoje dziecko, np. syna, który wyssie z mlekiem matki tą informację.
Dlatego tak ważne zdaje się tutaj być nazywanie po imieniu co czym jest i nie unikanie odpowiedzi czy zasłanianie sie KKK.
Mamy dekalog, powienniśmy wiedzieć co jest czym.
A zły czyn zawsze jest złem i gzrechem staje się zabójstwo nawet w wojnie obronnej....?
ps. belizariuszu dziękuję ci za przypomnienie o ustawie, i o możliwości rozprawy sądowej, widzisz gdyby tak jak ty ludzi bali się rozpraw, nie byłoby internetu, bo tutaj nie ma nic anonimowego i każde, naprawdę każde słowo można zidentyfikować, więc gdybym się miał bać rozpraw pewnie wogóle nie włączyłbym komputera, a teraz mógłbym się obrazić  bo zarzucasz mi mozłiwość:
Cytuj: oszczerstwo w publicznym miejscu. no no, nieźle, to tak jak to że w internecie Andrzej Lepper to kretyn i to wg. google...
http://www.google.pl/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=kretyn&meta=cr%3DcountryPL
fryzury
|
Cz cze 17, 2004 9:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czym innym jest wyszukanie danych, a czym innym podanie ich do publicznej wiadomosci.
Tutaj Wizard zachecal Cie do podania imienia, nazwiska, a byc moze takze adresu tego ksiedza.
Jest to niedopuszczalne.
Nie twierdze, ze Twoje informacje sa oszczerstwem.......ja tylko zakladam taka mozliwosc.
Ow ksiadz moglby Cie podac za to do sadu i w dodatku tylko i wylacznie on, nikt inny.
Widzisz pomiedzy Lepperem, a tym ksiedzem istnieje subtelna roznica.
Lepper jest osoba publiczna, gdyz sprawuje funkcje publiczna......ten ksiadz jest osoba calkowicie prywatna i jego wypowiedzi byly wypowiedziami skierowanymi do Ciebie, a nie przeznaczonymi do publikacji (no chyba ze wyrazil na to zgode).
Powiedz lepiej jakie to srodki antykoncepcyjne sa zgodne z "wiara" ?
Poza NPR......nie znam takich.
Twierdzisz, ze to powiedzial ksiadz-lekarz. Gdyby to mowil lekarz, to bym jeszcze mogl zrozumiec, ksiadz - tego nie rozumiem......ale lekarz-ksiadz.....to juz jest niewyobrazalne i calkowicie klocace sie z nauka KK.
Mam propozycje.
Podaj moze zestaw tych "polecanych" przez ksiedza-lekarza srodkow antykoncepcyjnych. Zobaczymy, co takiego ci powiedzial. Bo jak na razie to nie wiemy o czym dyskutujemy
Dane jak chcesz to podaj na PW saxonowi, albo Wizardowi (mnie one nie interesuja).
pozdrowka
P.S.
Tak na zakonczenie............nie wiem czy chcialbys by Twoje dane wraz z adresem znalazly sie na Forum dyskusyjnym, bez Twojej zgody w dodatku w tak kontrowersyjnym temacie.
Ja bym sobie nie zyczyl i domyslam sie , ze wiekszosc osob takze nie. W innym przypadku nie poslugiwano by sie nickami
|
Cz cze 17, 2004 10:50 |
|
 |
Wizard
|
Belizariuszu i Pneumo oczywiście znam ustawę o ochronie danych osobistych. Mój wcześniejszy post to była zwykła marna prowokacja , która pokazała , ze Pneuma lubi wycinać to co dla niego niewygodne. Prosiłem przede wszystkim o to by pneuma mi udowodnił , że większość księży ma swoją teorię wiary. Niestety widać nie zawuażył mojej prośby. Poza tym ważniejsze chyba od antykoncepcji jest tu sprawa aborcji i ja bym chciał wiedzieć jaki to inny punkt widzenia mają kapłani z którymi pneuma rozmawiał. Co do twojego postu. To nie wiem dlaczego uważasz , ze saxon lub ktoś inny nie nazywa zła złem!? Saxon w rozmowie z Asią wyraźnie zaznaczył , że to co ta dziewczyna zrobiła jest złem i grzechem ale dodał , że jest to grzech lekki czyli inaczej zło lekkie z którego nie ma obowiązku katolik się spowiadać i moze z takim grzechem przyjąc komunie św. Oczywiście , ze dobrze by było gdyby człowiek spowiadał się ze wszystkich grzechów jakie pamięta ale faktem jest i tak mówi nauka KK , że z tych lekkich nie musi . Jeśli pneumo dla ciebie nauka KK nie przemawia to ja już nic nie poradzę bo jeśli w jednym rzędzie a tak zrozumiałem z twoich postów chcesz stawiać okłamanie kasjerki aby się dostać na film i morderstwo to ja z tobą polemizować nie zamierzem bo z doświadczenia wiem , że nic z tego nie wyniknie. Zło jest złem ale z nie każdego zła trzeba się spowiadać. Pozdrawiam
|
Cz cze 17, 2004 11:22 |
|
 |
Asia
|
pneuma ale ja wcale nie jestem malym dzieckiem ktore nie potrafi samo myslec..
dzis pojde na msze na 18, mam nadzieje ze ksiadz bedzie spowiadal, a czy to mozliwe zeby ksiadz spowiadal w bialych szatach? bo wlasnie w takich siedzial ostatnio w konfesjonale.
|
Cz cze 17, 2004 13:03 |
|
 |
Asia
|
uhh zaraz wychodze.. 3majcie za mnie kciuki i za to zeby jeszcze ksiadz spowiadal jak przyjde!!
|
Cz cze 17, 2004 16:37 |
|
 |
Wladimir
|
tak BTW: chciałbym mieć takie problemy 
_________________ Wladimir
wil@poczta.onet.pl
www.spozyj.piwko.pl
|
Cz cze 17, 2004 16:42 |
|
 |
Asia
|
uff
no nie powiem, bylo ciekawie..
zapomnialam ze dzisiaj jest koniec oktawy Bozego Ciala i byl peelny kosciol. Przyszlam za 15, i czekalam, a ksiadz nie wychodzi do spowiedzi.. Stracilam juz nadzieje a tu nagle Msza sie zaczyna i ksiadz wychodzi:) Wyspowiadalam sie (jejku, jak mi lekko potem bylo  ), potem byla Msza, a potem krotka procesja- i bylo ciekawie, bo obiecalam mamie ze bede o 19 w domu, wiec szybko pobieglam do domu, zapytalam sie czy jej nie bedzie przykro jak pojde, powiedziala ze nie, to polecialam na procesje (goniłam przez pol osiedla, jeszcze kaszle i dysze  ), byla krotka procesja a potem jeszcze chwilka w kosciele..
ach jak dobrze byc taka.. wyspowiadana 
|
Cz cze 17, 2004 18:39 |
|
 |
pneuma
|
 ..
no i o to chodziło
pzdr.
fryzury