Jakie zrobiliście dobre uczynki?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Bozon: gotowanie wątróbki jest zdecydowanie dobrym uczynkiem
ToMu: Mam nadzieję, że nie wszystkich kotów! To by już zachaczało o jakieś uprzedzenie gatunkowe!
|
Śr sie 30, 2006 18:41 |
|
|
|
 |
Bozon
|
Albo traumatyczne przeżycia z dziecinstwa 
_________________ bessa wszystkich wessa
|
Cz sie 31, 2006 15:27 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Bozon napisał(a): Albo traumatyczne przeżycia z dziecinstwa  O ile pamiętam (z jakiegoś wątku) piesek ugryzł. Mnie też. Ale urazy do 'gatunku' nie chowam. Nawet dwa pieski dożyły u mnie swojej starości. Ale widzę, że właśnie czynię bardzo niedobry uczynek. Near przecież napisał: Cytuj: Proszę aby nie było tu wzajemnych pouczeń tylko piękny obraz świata do jakiego sie przyczyniliście.
Cz sie 31, 2006 17:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Brałem udział w wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy jako wolontariusz!
[...] Piszemy tu o własnych dobrych uczynkach, a nie o cudzych grzechach. Spidy
|
Pt wrz 08, 2006 18:15 |
|
 |
eloso
|
"Jakie zrobiliście dobre uczynki?"
Kłopotliwe pytanie. "Dobre" tak szybko ulatniają się z pamięci.
"Złe" tkwią mocno.
|
Wt wrz 19, 2006 19:52 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dobry uczynek dzisiaj  Hmm... Nie strzeliłem w szczękę kogoś, kto ewidentnie na to zasłużył
Innych nie pamiętam. Cóż, kiepski dzień.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt wrz 19, 2006 21:41 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Cytuj: [...] Piszemy tu o własnych dobrych uczynkach, a nie o cudzych grzechach. Spidy
To nie sprawiedliwe co napisałeś/aś. Ja też brałem wiele razy udział w tej akcji i jestem z tego dumny!!! Rockers (chociaż Cię już nie ma, z tego co widzę) chce Ci powiedzieć, że jestem z Tobą! Również uważam to za dobry uczynek.
A co? Może jak napiszę, że dałem na ubezpieczenie maybacha dla ojca Tadzia to mnie pochwalicie? Nie, nie dałem i nie dam!
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn wrz 25, 2006 16:28 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Bartas napisał(a): A co? Może jak napiszę, że dałem na ubezpieczenie maybacha dla ojca Tadzia to mnie pochwalicie? Nie, nie dałem i nie dam!
Ja pochwalę !
Muszę przyznać że to zaniechanie to naprawdę dobry uczynek.
Dałbyś, a potem Ojca Tadzia prokurator by ścigał za pranie brudnych pieniędzy.
Pochwalę się, że ja też właśnie zrobiłem dobry uczynek.
Mogłem napisać dosadniej, a ... nie napisałem.
Hej 
Pn wrz 25, 2006 17:29 |
|
 |
Bartas
|
Stanisław Adam napisał(a): Ja pochwalę ! Muszę przyznać że to zaniechanie to naprawdę dobry uczynek. Dałbyś, a potem Ojca Tadzia prokurator by ścigał za pranie brudnych pieniędzy.Pochwalę się, że ja też właśnie zrobiłem dobry uczynek. Mogłem napisać dosadniej, a ... nie napisałem. Hej 
Co chcesz przez to powiedzieć? To ma być ironia?
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn wrz 25, 2006 18:22 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Stanisław Adam napisał(a): Bartas napisał(a): A co? Może jak napiszę, że dałem na ubezpieczenie maybacha dla ojca Tadzia to mnie pochwalicie? Nie, nie dałem i nie dam! Ja pochwalę ! Muszę przyznać że to zaniechanie to naprawdę dobry uczynek. Dałbyś, a potem Ojca Tadzia prokurator by ścigał za pranie brudnych pieniędzy.Pochwalę się, że ja też właśnie zrobiłem dobry uczynek. Mogłem napisać dosadniej, a ... nie napisałem. Hej 
Oj, Stasiu, na łatwiznę idziesz 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt wrz 26, 2006 8:30 |
|
 |
qrczak7
|
Uświadomiłem pewnemu dziecku, że nie ma Świętego Mikołaja. Powiedziałem mu również, że tak samo sprawa wygląda z Bogiem.
_________________ Jestem człowiekiem i jedyne czego mogę być pewny, to świadomość mojego istnienia. Jakakolwiek teza wygłoszona ponadto staje się dogmatem. Nie bądźmy niczego pewni, bo stworzymy kolejną religię.
|
Wt wrz 26, 2006 21:43 |
|
 |
Bartas
|
qrczak7 napisał(a): tak samo sprawa wygląda z Bogiem.
W takim razie wiesz, gdzie powinno być Twoje miejsce?
http://www.forum.ateista.pl
|
Wt wrz 26, 2006 21:54 |
|
|
|