Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 23:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona
 Ateizm to błąd. 
Autor Wiadomość

Nawet Hitler był mniej okrutny od Boga, bo mordował tylko 6 lat, a Bóg w piekle znęca się nad Bogu ducha winnym ateistą, któremu z logicznego myslenia wyszło że Boga nie ma ... całą wieczność :o

... i nie interesuje go że na ziemi ten człowiek był wspaniałym i dobrym człowiekiem. Nie wierzył w niego, nie oddawał mu hołdów i pokłonów - zatem zasłużone piekło ...

to Boskie 1=100 000 000 - jak to ujął Gabriel ....

Taką logikę pojmie tylko ziemski idiota ....

A dlaczego sadzsiz ze taka wersje sprawiedliwosci jaka Ty proponujesz jest lepsza ?
To ze tak sadzisz to jeszcze nie dowod ze masz racje

So wrz 09, 2006 13:01

Ale materia nie może być Bogiem. Z tym sie nie zgodzę.

Jesli dla Ciebie Bog moze meic swoj poczatek , poniewaz materia definitywnie powstala przy wielkim wybuchu tzw Big bangu ..to taka definicje mozna przyjac

Dla mnie Bog nie moze miec ani poczatku ani konca...poniewaz gdyby mial poczatek to zawsze mozna zapytac co bylo kiedy nie bylo Boga i kto go w takim razie stworzyl ?

So wrz 09, 2006 13:04

Twierdzenie:
Jeśli Bóg zna naszą przyszłość to nie może operować w naszej rzeczywistości.

Pewnego słonecznego poranka tu i teraz Kubusiowi Puchatkowi objawił sie Bóg.

Siedzi sobie Kubuś Puchatek na łączce z Panem Bogiem i obserwuje poczynania Gabriela żyjącego aktualnie, tu i teraz

Kubuś Puchatek:
Panie Boże czy my juz jesteśmy w niebie czy tą rzeczywistość ja i Gabriel tworzymy teraz ?

Bóg:
Kubusiu, tu i teraz tworzycie waszą rzeczywistość, wy dopiero tworzycie własną historię, nie znacie swojej przyszlośći ale ja ją znam bo jestem wszechwiedzący i znam przyszłość każdego od poczatku tego wszechświata do jego końca, łącznie z myślami twojego ukochanego pieska .... który właśnie planuje co by tu zrobić aby uciec od ciebie do ukochanej suczki na dwa tygodnie ....

Kubuś Puchatek:
Boże mój, ja tu widzę że mój przyjaciel Gabriel będzie w piekle, to straszne ! Boże, skoro my zyjemy a nie jesteśmy duchami, skoro teraz tworzymy naszą rzeczywistość, to wpłyńmy jakoś na niego, aby poszedł do nieba. Mam wspaniały pomysł, ześlij mu Boże jakąś przepowiednię która ostrzeże go przed piekłem.

Bóg:
Ty niczego nie rozumiesz Kubusiu, nie mogę mu żadnej przepowiedni zesłać bo moja wszechwiedza runęłaby w gruzach, nie mogę zmienić jego życiorysu który znam od początku tego wszechswiata.

Kubuś Puchatek:
Czyli absolutnie nic nie możemy pomóc mojemu przyjacielowi. Przecież on żyje teraz a ty tez objawiłes mi się tu na ziemi TERAZ !. Przecież my teraz tworzymy swoimi decyzjami swoją przyszłość !
To jaki jest sens twojego tu i teraz objawienia ?

Bóg:
Nie ma żadnego sensu, ja nie mogę zmienić życiorysu twego przyjaciela.

Kubuś Puchatek:
Znalazłem genialne wyjście Panie Boże, pobiegnę do Gabriela, opowiem mu o naszej rozmowie i wszelkimi siłami ja osobiście spróbuję uchronić go przed piekłem.

Bóg:
Nie możesz tego zrobić, jeśli tylko otworzysz usta aby go ostrzec, będę musiał cie zabić bo jak sam widziałeś życiorys Gabriela nie przewiduje takiej interwencji !

So wrz 09, 2006 17:44

Ty niczego nie rozumiesz Kubusiu, nie mogę mu żadnej przepowiedni zesłać bo moja wszechwiedza runęłaby w gruzach, nie mogę zmienić jego życiorysu który znam od początku tego wszechswiata.

Gdyby Bóg miał mu zesłać jakiś znak tudzierz przepowiednie ta stałaby się częścią tegoż życiorysu nieprawdaż?
Jednak Bóg wiedział, że tego nie zrobi.
Bóg nie zmienia zdania więc nie tyle "nie mogę" co "nie muszę" ...

So wrz 09, 2006 18:21

Cytuj:

Gdyby Bóg miał mu zesłać jakiś znak tudzierz przepowiednie ta stałaby się częścią tegoż życiorysu nieprawdaż?
Jednak Bóg wiedział, że tego nie zrobi.

Mylisz się No. Pomyśl trochę. Bóg zna zyciorys kożdego człowieka od początku naszego wszechswiata do jego końca, w to wierzy Gabriel.

Ten życiorys jest sztywny, nic nie może być w nim zmienione bo to prawdziwy życiorys Gabriela który Bóg zna z wyprzedzeniem.

Gabriel tworzy swoją historie tu i teraz, bo teraz żyje naprawdę !

No i teraz przeczytaj jeszcze raz rozmowę Kubusia z Bogiem i pomyśl :D

So wrz 09, 2006 19:00

Mylisz się No.

Dlaczego?

Cytuj:
Ten życiorys jest sztywny

A jaki ma być?
Cytuj:
nic nie może być w nim zmienione bo to prawdziwy życiorys Gabriela który Bóg zna z wyprzedzeniem.

i?
Cytuj:

A Bóg znał tą historie zanim się jeszcze zaczęła :)
Cytuj:
No i teraz przeczytaj jeszcze raz rozmowę Kubusia z Bogiem i pomyśl

Pozostaje przy swoim :)

So wrz 09, 2006 21:18

Bóg zna zyciorys kożdego człowieka od początku naszego wszechswiata do jego końca, w to wierzy Gabriel.
Ten życiorys jest sztywny jak DRUT, nic nie może być w nim zmienione bo to prawdziwy życiorys Gabriela który Bóg zna z wyprzedzeniem.
Bóg zna ten życiorys z wyprzedzeniem i jeśli on czegoś nie przewiduje to Bóg operując tu i teraz, w momencie kiedy my żyjemy niczego nie może zmienić. Kubus ma wolną wolę i jeśli tu i teraz objawia mu sie Bóg to oczywiste, że będzie chciał pomóc swojemu przyjacielowi. Bóg jest w tym momencie pozbawiony możliwości jakiejkolwiek interwencji w życiorys Gabriela który zna z wyprzedzeniem. Wszelkie prośby i modły Kubusia do Boga o zmiane tego życiorysu nie maja juz sensu - Bóg jest już tylko bezwolnym stworem który nic nie może.

Wniosek końcowy:
Jeśli Bóg zna z wyprzedzeniem nasz życiorys, to w momencie gdy my istniejemy naprawdę wszelkie modły do Boga nie maja sensu, bo w tym momencie Bóg pozbawiony jest wolnej woli - nic nie może zmienic w żadnym życiorysie ! Jeśli piekło to piekło, jeśli niebo to niebo - to już zostało przesądzone !

So wrz 09, 2006 21:25

Cytuj:
Bóg zna ten życiorys z wyprzedzeniem i jeśli on czegoś nie przewiduje to Bóg operując tu i teraz, w momencie kiedy my żyjemy niczego nie może zmienić.

No napisał:
Cytuj:

Może też rozwine...
Bóg stoi "ponad"czasem i jest nieomylny co więcej nie tylko wie co gabriel zrobi ale też co on sam zrobi, wie czy i jak mu pomoże i czy będziesz się do niego o tą pomoc modlił ...
Innymi słowy twoje modlitwy też zna z wyprzedzeniem i możliwe, że zostały wysłuchane swoją drogą czas nie dotyczy Boga, dla niego wszystko jest "teraz".
Cytuj:
Jeśli Bóg zna z wyprzedzeniem nasz życiorys, to w momencie gdy my istniejemy naprawdę wszelkie modły do Boga nie maja sensu, bo w tym momencie Bóg pozbawiony jest wolnej woli - nic nie może zmienic w żadnym życiorysie !

Bóg jest istotą doskonałą i nieomylną zrozum to wreszcie on nie musi nic zmieniać bo to by znaczyło, że się pomylił a mylą się tylko istoty niedoskonałe takie jak ty czy ja :)

So wrz 09, 2006 21:56

Ja nie mówię że Bóg sie pomylił, ale że Gabriel zbłądził i musi do piekła.

Tobie ukazuje sie Bóg tu i teraz pokazuje ci życiorys Gabriela, twego przyjaciela. Czy nie chciałbyś aby Bóg tu i teraz, w momencie gdy Gabriel tworzy swoją historię wpłynął na jego życiorys ... od tego chyba są modlitwy do Boga .. a w tym momencie, w momencie gdy ty i Gabriel żyjecie te modlitwy są bez sensu bo Gabriel zgodnie ze swoim życiorysem musi do piekła.

So wrz 09, 2006 22:12

Wydaje mi się, że to niema większego znaczenia bo jeśli tego nie zmieniłem to znaczy, że nie mogłem tego zmienić, jeśli nie wysłuchał moich modłów to znaczy, że nie miały zostać wysłuchane Bóg nie ulega namowom czy zmianom nastrojów innymi słowy niejest człowiekiem i nie można na niego wpłynąć jak na człowieka.Zakładasz, że ukazał mi się Bóg pytanie tylko w jakim celu mi o tym mówi skoro właśnie nie moge nic zrobić(żeby mnie podręczyć?) w twoim przykładzie było jeszcze coś o zabiciu w razie gdybym próbował go ostrzec ale to przecież bezsens :)

So wrz 09, 2006 22:31

Ja nie mówię że Bóg sie pomylił, ale że Gabriel zbłądził i musi do piekła

Ale mi "dobrze" zyczysz...dziekuje :)

So wrz 09, 2006 22:56

Wydaje mi się, że to niema większego znaczenia bo jeśli tego nie zmieniłem to znaczy, że nie mogłem tego zmienić, jeśli nie wysłuchał moich modłów to znaczy, że nie miały zostać wysłuchane Bóg nie ulega namowom czy zmianom nastrojów innymi słowy nie jest człowiekiem i nie można na niego wpłynąć jak na człowieka.

Tu nie chodzi o ciebie a o twojego przyjaciela Gabriela. Ty nie modlisz sie za niego bo nie wiesz dlaczego pójdzie do piekła np. jest ateistą a ty nie wierzysz, aby Gabriel wspaniały i dobry człowiek z tego powodu poszedł do piekła. No i ukazuje ci się Bóg pokazując że Gabriel idzie do piekła bo jest ateistą - to jedyny we wszechświacie prawdziwy życiorys Gabriela który Bóg zna z wyprzedzeniem, którego nikt, nawet Bóg nie może zmienić, bo on jest kompletny od A do Z i znany przed rzeczywistym przyjściem Gabriela na swiat. Dopiero teraz gdy Bóg w objawieniu ukazał ci ten życiorys chcesz modlić się za niego gorąco aby nawrócił sie na KK, pragniesz aby Bóg ostrzegł go jakaś przepowiednią, albo przynajmniej sam chcesz mu powiedzieć straszną dla niego prawdę że Bóg istnieje ... tylko ty absolutnie nic nie możesz, bo jego zyciorys jest sztywny i tego nie przewiduje !!!

Wszelkie modlitwy do Boga mają sens wyłacznie wtedy, gdy Bóg nie zna naszego życiorysu z wyprzedzeniem. - wtedy wspólnie z Bogiem tworzymy nasza przyszłość, Bóg może wysłuchiwać naszych próźb i np. nawracać na KK ... bo wiara to łaska od Boga, takie jest stanowisko KK.

No napisał(a):
Zakładasz, że ukazał mi się Bóg pytanie tylko w jakim celu mi o tym mówi skoro właśnie nie moge nic zrobić (żeby mnie podręczyć?) w twoim
przykładzie było jeszcze coś o zabiciu w razie gdybym próbował go ostrzec ale to przecież bezsens :)

Możesz zrobić bardzo wiele jeśli Bóg nie zna naszej przyszlości - patrz wyżej. :D
Jeśli objawił ci sie Bóg i zyciorys Gabriela jest sztywny, to ty teoretycznie mając wolną wolę możesz do niego pobiec i mu o wszystkim opowiedzieć. Ale jeśli ukazany ci w objawieniu życiorys tego nie przewiduje to Bóg musi cie zabić bo inaczej jego wszechwiedza legnie w gruzach.

Wszystko ma sens wyłacznie wtedy gdy Bóg nie zna naszych życiorysów z wyprzedzeniem.

So wrz 09, 2006 22:57

Cytuj:
Ja nie mówię że Bóg sie pomylił, ale że Gabriel zbłądził i musi do piekła

Ale mi "dobrze" zyczysz...dziekuje :)

Gabrielu, to tylko abstrakcyjne myslenie .. nie przejmuj sie :D

So wrz 09, 2006 23:08
Post Ateizm to błąd
Ateista też człowiek, więc proszę o wyrozumiałość,szanująć ich odmienne poglądy pragnę im przypomnieć ,że są uprzywilejowani u Boga:
"Im bardziej dusza jest nędzna , tym większe ma prawo do Mego Miłosierdzia i Przebaczenia.
Syn marnotrawny zdobył pewne prawo do uczty, szaty godowej i pierścienia."
I to że tu jesteście i dyskutujecie jest dowodem na to że Bóg na was czeka!I że jest iskierka nadziei na ocalenie dusz waszych!

więcej na: www.tudoboga.republika.pl

N wrz 10, 2006 7:35

Jeśli objawił ci sie Bóg i zyciorys Gabriela jest sztywny, to ty teoretycznie mając wolną wolę możesz do niego pobiec i mu o wszystkim opowiedzieć. Ale jeśli ukazany ci w objawieniu życiorys tego nie przewiduje to Bóg musi cie zabić bo inaczej jego wszechwiedza legnie w gruzach.

Rzecz w tym, że jeśli się objawił to znaczy, że przewiduje :)

N wrz 10, 2006 11:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona