Krótki plener fotograficzny w parafii :) I nie tylko...
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Krótki plener fotograficzny w parafii :) I nie tylko...
Szlajając się po centrum Krakowa wykonałem kilka zdjęć mego kościoła parafialnego z nieco innego punktu widzenia. Wrzucam kilka, a nuż komuś się spodobają
"Ołwerwiu" z góry:
Światło i Oktawa 8"
Manubrie
Aniołek vel Putto
Kolegiata Św.Anny oczekuje na kolejną młodą parę...
... a trzystuletni Pryncypał 8" prezentuje się, jak za dawnych czasów
Widocznej po prawej prostokątne drewniane rury, to piszczałki Pryncypału basowego 16"
Jeszcze dorzucę tu jakieś foto z Krakowa... Mam nadzieję,że komuś spodoba się moja skromna twórczość 
|
Pn wrz 11, 2006 12:47 |
|
|
|
 |
Roszwor
|
Czyzby sw. Anna?
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Pn wrz 11, 2006 14:05 |
|
 |
Kropka
|
Pewnie, że św. Anna.
Szalnony, czyżbyś mieszkał gdzieś w okolicach Stuby?
|
Pn wrz 11, 2006 14:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja mieszkam na Krupniczej, wiec do stuby mam circa 300m.
|
Pn wrz 11, 2006 14:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Roszwor napisał(a): Czyzby sw. Anna?
PS. Nawiasem mowiac przy jednym ze zdjec jest napisane, ze Sw.Anna 
|
Pn wrz 11, 2006 14:53 |
|
|
|
 |
Kropka
|
szalony napisał(a): Ja mieszkam na Krupniczej, wiec do stuby mam circa 300m.
To fajnie masz, mają tam pyszną herbate i gorącą czekoladę. A do tego fajną atmosferę 
|
Pn wrz 11, 2006 14:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kropka napisał(a): szalony napisał(a): Ja mieszkam na Krupniczej, wiec do stuby mam circa 300m. To fajnie masz, mają tam pyszną herbate i gorącą czekoladę. A do tego fajną atmosferę 
Co nie zmienia faktu, ze zamiast parafialnego D.A. (Iwanek) wybralem Dominikanska "Beczke"  (Po wczesniejszej trzyletniej przygodzie z parafialna oaza)
|
Pn wrz 11, 2006 15:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeju... jakaś zacofana chyba jestem, ale.. co to jest Stuba?
|
Pn wrz 11, 2006 16:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To jest taka kafeja na podworku parafii, z posrednictwem mieszkan dla studentow, co sie zwie "Stuba Sw.Jana"
|
Pn wrz 11, 2006 16:31 |
|
 |
Kropka
|
 ja też na herbatę chodziłam do Stuby, a na spotkania DA (ale niestety nie tak często jak bym chciała) do Beczki.
Szalony, mam prośbę, mógłybyś zrobić zdjęcie Konfesji św. Jana Kantego i wkleić tutaj?
Mam do niego duży sentyment, bo był jednym z dwóch patronów moich egzaminów na studiach 
|
Pn wrz 11, 2006 19:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moge, ale dopiero jutro.
|
Pn wrz 11, 2006 19:35 |
|
 |
angua
|
Ha, szłam sobie dziś do Chimery na nieodchudzające_sałatki i oczywiście przechodziłam koło Anny. Oczywiście od razu pomyślałam o tym wątku; niestety nie miałam aparatu, żeby Ci konkurencję robić 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pn wrz 11, 2006 21:30 |
|
 |
Roszwor
|
Cytuj: PS. Nawiasem mowiac przy jednym ze zdjec jest napisane, ze Sw.Anna
Racja, nie zauwazylem  .
Ja swoim kosciolem parafialnym konkurencji robic niestety nie moge, ale juz dominikanami(u ktorych spedzam zdecydowanie wiecej czasu, zreszta jak chyba Ty) predzej. Moze cos wkleje, jesli uzyczysz mi swojego autorskiego watku  .
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Wt wrz 12, 2006 4:35 |
|
 |
Kropka
|
szalony napisał(a): Moge, ale dopiero jutro.
Dzięki, będę czekać cierpliwie 
|
Wt wrz 12, 2006 6:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tu jest fajna stronka z naszymi krakowskimi kościołami (i nie tylko kościołami):
http://www.krakow4u.pl/index.php?parame ... fe33b35479
Tylko trzeba sobie popowiększać poszczególne zdjęcia, ale niektóre sa niesamowite.
Mnie najbliższy (pod każdym względem, z wyjątkiem odległości od mojego domu  ) jest ten dominikański:
http://www.krakow4u.pl/index.php?parame ... jca/trojca
|
Wt wrz 12, 2006 7:32 |
|
|
|