Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 23:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Ale z nas tępe prostactwo... 
Autor Wiadomość

Post Ale z nas tępe prostactwo...
Tępe prostactwo, w 98% idioci, debile, tak oto postrzega nas kilku z forumowiczów ateistycznego forum. Skoro uważają, że rozmowa czy przebywanie na takim forum to strata czasu, a obecni tu użytkownicy są gorszymi od nich ludźmi to niech po poprostu na to forum nie wchodzą. Mówią też o gluchości na argumenty, byciu na straconej pozycji blalala. I jeszcze ich wkurza jak usłyszą że ktoś się będzie za nich modlić. To chyba dobrze świadczy jednak o osobie wierzącej (również z punktu widzenia ateisty) że osoba wierząca nie jest fałszywym wyznawca wiary i zamiast rzucać w ateistę obelgami chce się za niego modlić. Każdy powinen bronić swoich przekonań, ale nie w taki sposób... Nazywając innych debilami i idiotami. Ciekawa jestem co oni myślą, że wejdą na katolickie forum i nagle wszyscy po jakiejś dyskusji zgodzą się z nimi i zostana ateistami hehe... Zresztą powinni tez spojrzeć na to ze swojego punktu widzenia. Ateista nie wierzy w Boga. Przypuśćmy że rozmawia z osoba wierząca ale ta w żadnym stopniu go nie przekonuje do swojej wiary, to co mówi jest dla niej irracjonalne i pozbawione sensu. No i na tej samej zasadzie jest z wierzacymi. Ateista go tak łatwo nie przekona. Zresztą wiara nie opiera się na rozumie. Ja nie mam nic do ateistów, jak ktoś wierzy to wierzy, jak nie to nie. A forum służy do dyskusji. Owszem są osoby wierzące z którymi nie da sie podyskutować, ale nie tyczy się to w koncu wszystkich. A na naszym forum są przecież ateiści z którymi można normalnie porozmawiać. A jeszcze ktoś miał pretensje z forum ateistycznego że jego posty zostały skasowane. Nie wiem jakie i co w nich było, a le po pierwsze to moderator kasuje posty a nie forumowicze a po drugie to jest forum katolickie więc chyba pewne zasady już z samej nazwy wynikają. Nie mam nic do ateistów i szanuję ich poglądy co nie znaczy że sie z nimi zgadzam. I bardzo mi się podoba gdy równiez ateista szanuje osobe wierzącą. W końcu wszyscy jesteśmy ludźmi i bez względu na to co myślimy czy wierzymy jesteśmy równi. I nawet jesli ktoś ma inne poglady niż ja czy jest ateistą to przecież może być bardzo fajną osobą. Byleby szanował i mnie. No a pisanie tylko , że na forum katolickim sa idioci i debile (bo mają inne poglady niż ja mam i nie chcą się ze mna zgodzić)- to bardzo niskich lotów wypowiedź i żaden argument. Pozdrawiam wszystkich ateistów i wierzących :)

Cz wrz 14, 2006 18:13

Brawo :) Podpisuje sie pod tym. Mierzi mnie niesamowicie kiedy ateiści wyzywają wierzących od debili i wszystko to co z tym związane - ograniczoność umysłowa itp. To źle o takich osobach świadczy, bo szacunek do adwersarza jest podstawą.

Cz wrz 14, 2006 18:43
Bo jak wiemy racjonalisci zezwalaja na gloszenie kazdych pogladow - pod warunkiem, ze nie sa to poglady Chrzescijanskie :-)

Cz wrz 14, 2006 18:45

Cz wrz 14, 2006 18:49

http://www.ateista.pl/forum/viewtopic.php?t=3799&sid=

Cz wrz 14, 2006 18:55

Przeglądnąłem topic... Powiem krótko - buractwo, prostactwo i chamstwo. Są pewne granice wyrażania dezaprobaty. Ale najwyraźniej ludzie z forum ateista.pl myślą że są najmądrzejsi i wogóle wyznawają jedynie słuszną ideologię. Żenada

Cz wrz 14, 2006 19:10

Rzuciłam okiem na tamto forum. Dlaczego mamy się przejmować tym, że oni sami zaniżają sobie poziom ich forum??
To, że nas wyzywają od debili, to przecież ich problem, a nie nasz...
Tutaj chamskie odzywki są szybko kasowane, w ten sposób utrzymywany jest poziom pewnej kultury. Tam, nie wiem ,nie przyglądałam się, ale pewnie panuje totalna samowolka. Jakoś nie interesuje mnie, co maja do powiedzenia na nasz temat.
No, chyba, że zaczną tu pisać. I to w kulturalny sposób. Kilku już przecież mamy. Wtedy można podyskutować.

Cz wrz 14, 2006 19:12
Dajcie spokój.... szkoda czasu na czytanie takich głupot. Lepiej poczytać jakąś fajną ksiązkę :)
Każdy swoimi wypowiedziami sam sobie wystawia świadectwo.

Cz wrz 14, 2006 19:16

ale ja sie nie przejmuję tym co oni tam wypisują ich forum, niech sobie piszą co chcą. Tylko poprostu miałam ochotę napisac co na ten temat myślę :)

Cz wrz 14, 2006 19:17
Bo my na ich forumowe wyczyny mowimy : MTW! (Mnie to wali) :-)

Cz wrz 14, 2006 19:45

Ale gdyby to wierzący obraził ateiste - to by sie zaraz posypało w stylu "oto co wiara robi z człowieka" "nietolerancja" itp.
Ja nie moge powiedzieć że mnie to wali - bo mnie to po prostu denerwuje.

Cz wrz 14, 2006 20:06
Mnie tez, ale staram sie zachowacj obojetnosc - oni sa niereformowalni, wiec trzeba po prostu nie zwracac uwagi ;)

Cz wrz 14, 2006 20:10

Ateista.pl jest i będzie [prawdopodobnie ;)] Ateistą.pl. Dla głębiej zainteresowanych tamtejszą "tfórczością" wklejam link do wątku, w którym Zban wybrał co lepsze "perełki": http://www.sfinia.fora.pl/viewtopic.php?p=20575#20575

A osobiście raczej cieszyłabym się z tego, że nie wszystkie opinie mają taki poziom :) Jak również z tego, że część tamtejszych Ateistów jest bardzo w porządku :)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Cz wrz 14, 2006 20:12

A osobiście raczej cieszyłabym się z tego, że nie wszystkie opinie mają taki poziom :) Jak również z tego, że część tamtejszych Ateistów jest bardzo w porządku :)

To zapomnijmy jak najszybciej o tym przykrym incydencie (z zaglądaniem w bebechy innego forum).
Angua. Wilczek ci się rozmnożył ? Tylko jednego Bozia dała ?

Cz wrz 14, 2006 20:27
Zobacz profil WWW

Poszukująca - a o jakim ateistyucznym forum mówisz :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz wrz 14, 2006 21:44
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona