Która wiara, która religia...
Autor |
Wiadomość |
adam111151
|
_Big_Mac_ napisał(a): W założenia tej religii/filozofii. Poczytaj link, który ci dałem i inne informacje o buddyzmie na wikipedii chociażby. Istnienie boga nie jest konieczne do istnienia wyznania. I odwrotnie - założenie braku istnienia boga w danym wyznaniu nie musi oznaczać nieprawdziwości tego wyznania. Bo może faktycznie nie ma bogów, a za to jest nirwana, reinkarnacja, oświecenie i wszystko inne?
oczywiscie mozemy mówić sobie oreligii bez Boga
ale to na pewno nie jet religia prawdziwa
to wymysl ludzki i tyle
zeby jakąs religię nazwac prawdziwą musi istnieć Bóg ktoremu ludzie oddaja chwale
_________________ (32) I poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.Jan 8:32
|
N wrz 24, 2006 19:08 |
|
|
|
 |
_Big_Mac_
|
adam111151 napisał(a): no i co wiemy wiecej o ich Bogach? nic? tzn ze nie sa religia prawdziwą o religii prawdziwej i jej Bogu ludzie na calym swiecie powinni zostac poinformowani aby mieli szanse uwierzyć w tego Boga
Zabytaj buszmena ze środka dżungli, co wie o twoim bogu. Cytuj: jesli jakas religia tolruje zabijanie za cokolwiek nie jest to prawdziwa religia
Według Ciebie. A co, jeśli prawdziwy bóg jest zły i nienawistny? Nie możesz powiedzieć, że na pewno nie jest, bo nie znasz boga. Przy okazji, islam i chrześcijaństwo to pokojowe religie. Ich wyznawcy zabijają, często w imię swoich bogów, ale to jest ich błąd. Przytoczyłeś wcześniej, że w takim razie religia nie powinna tolerować takich ludzi w swoich szeregach. Otóż, religia nie może nikogo wykluczać ze swoich szeregów, bo zwyczajnie nie ma takiej jurysdykcji. Każdy może wierzyć w co chce. Wyjątkiem są zorganizowane sekty, w których przywódca duchowy może powiedzieć "nie chcemy cię u nas" i od tej chwili masz ZAKAZ wierzenia w danego boga. Tak może zrobić sekta, religia zaś nie ma jak zabronic komuś wyznawać swojego boga. Czyli ze swojej świętej księgi. Już mi się nie chce znowu dystkuwoać o tym, bo i tak widzę, że nie zrozumiesz tego absurdalnego błędnego koła. Cytuj: co do alkoholu zgadzam się ale to jest uzaleznienie .raczej choroba niz niewolnictwo co do sekty mozna trafic dobrowolnie i dobrowolni odejsc
Z tym, że nie zawsze. Są sekty, z których nie można dobrowolnie odejść, bo cię zabiją. Czy wyznają prawdziwą religię, to nieistotne w tym kontekście. Chodzi mi o to, że istnieją i że można z własnej woli się tak zniewolić. Cytuj: nie kazda religia opiera sie na bajkach np Biblia opiera sie na faktach.
Takich jak chodzenie po wodzie, manna z nieba itp? Udowodnij mi, że to fakty. Bo fakty mają to do siebie, że są weryfikowalne.
Tylko nie rzucaj cytatami z Biblii na potwierdzenie prawdziwości Biblii.
N wrz 24, 2006 19:15 |
|
 |
_Big_Mac_
|
adam111151 napisał(a): oczywiscie mozemy mówić sobie oreligii bez Boga ale to na pewno nie jet religia prawdziwa to wymysl ludzki i tyle zeby jakąs religię nazwac prawdziwą musi istnieć Bóg ktoremu ludzie oddaja chwale
Ok, to twoja teza. Udowodnij ją.
N wrz 24, 2006 19:15 |
|
|
|
 |
adam111151
|
_Big_Mac_ napisał(a): Zabytaj buszmena ze środka dżungli, co wie o twoim bogu.
o moim Bogu buszmen wie dużow więcej niż ci sie wydaje Cytuj: Według Ciebie. A co, jeśli prawdziwy bóg jest zły i nienawistny? Nie możesz powiedzieć, że na pewno nie jest, bo nie znasz boga.
znam Boga widze jak stworzył świat ,ludzi i po tym wiem ze jest Bogiem dobrym i Bogiem miłosci Cytuj: Przy okazji, islam i chrześcijaństwo to pokojowe religie.
tak wyprawy krzyzowe i swiete wojny tego dowodzą Cytuj: . Otóż, religia nie może nikogo wykluczać ze swoich szeregów, bo zwyczajnie nie ma takiej jurysdykcji.
prawdziwa religia ma taką jursydykcję . wlasnie po to aby takie osoby nie rzucały chańby na Boga Cytuj: Każdy może wierzyć w co chce. Wyjątkiem są zorganizowane sekty, w których przywódca duchowy może powiedzieć "nie chcemy cię u nas" i od tej chwili masz ZAKAZ wierzenia w danego boga. Tak może zrobić sekta, religia zaś nie ma jak zabronic komuś wyznawać swojego boga.
kady moze wyznawac nawet wiarew krowę lub dzrewo swiete ale nie bedzie to prawdziwa religia Cytuj: Z tym, że nie zawsze. Są sekty, z których nie można dobrowolnie odejść, bo cię zabiją. Czy wyznają prawdziwą religię, to nieistotne w tym kontekście. Chodzi mi o to, że istnieją i że można z własnej woli się tak zniewolić.
ile postawisz pieniędzy na to ze jesli pokazesz mi takiego kto jest w sekcie i jesli bedzie chcail odejsc to ja ci to udowodnię? Cytuj: Takich jak chodzenie po wodzie, manna z nieba itp? Udowodnij mi, że to fakty. Bo fakty mają to do siebie, że są weryfikowalne.
manna z nieba to akurat bardzo proste
tak jak przepiórki
z drzew spadają różne owoce a jak by były lekkie jak manna to frunely by daleko i wydawaloby się ze leca z nieba
chodzenie po wodzie ?
widzialem w filmie przyrodniczym jak komar chodzil po wodzie
czyli
chodzenie po wodzie jest mozliwe
|
N wrz 24, 2006 19:52 |
|
 |
tommy
|
adam111151 napisał(a): o moim Bogu buszmen wie dużow więcej niż ci sie wydaje Aha. Zwlaszcza taki co nigdy misjonarza nie widzial, nie? adam111151 napisał(a): znam Boga widze jak stworzył świat ,ludzi i po tym wiem ze jest Bogiem dobrym i Bogiem miłosci Fajnie ci sie to pisze siedzac w wygodnym foteliku i popijajac herbatke, nie? Pojedz to Etiopii i wypowiedz to samo. adam111151 napisał(a): tak wyprawy krzyzowe i swiete wojny tego dowodzą Jak sam przyznales, Twoja swieta ksiega jest Biblia. Masz w ST zapis tego jak pokojowa jest Twoja religia. adam111151 napisał(a): kady moze wyznawac nawet wiarew krowę lub dzrewo swiete ale nie bedzie to prawdziwa religia Ciagle mowisz w niejasnosciach jak odrozniasz prawdziwa religie od nieprawdziwej. Pamietaj, cytaty z Biblii sie nie licza, bo kazda religia ma dokladnie takie same ktore swiadcza o jej "prawdziwosci". adam111151 napisał(a): ile postawisz pieniędzy na to ze jesli pokazesz mi takiego kto jest w sekcie i jesli bedzie chcail odejsc to ja ci to udowodnię? Jestes po prostu naiwny. Sa sekty zlozone z ludzi ktorzy sa po prostu psychopatami. I proba odejscia z takowej moze sie skonczyc strasznie nieprzyjemnie. adam111151 napisał(a): z drzew spadają różne owoce a jak by były lekkie jak manna to frunely by daleko i wydawaloby się ze leca z nieba Wskaz mi taki owoc. adam111151 napisał(a): chodzenie po wodzie ? widzialem w filmie przyrodniczym jak komar chodzil po wodzie czyli chodzenie po wodzie jest mozliwe
Nic nie udowodniles, sprobuj jeszcze raz. Postaraj sie obejrzec ten film przyrodniczy, gdyz na pewno jest tam wytlumaczone dokladnie jak ten komar chodzi po wodzie. Podpowiedz: czlowiek nie moze tego powtorzyc.
|
N wrz 24, 2006 20:05 |
|
|
|
 |
_Big_Mac_
|
adam111151 napisał(a): znam Boga Nikt nie zna Boga. Bog jest bytem transcendentalnym, ponad ludzkie pojmowanie. Cytuj: tak wyprawy krzyzowe i swiete wojny tego dowodzą
Wyprawy krzyżowe i święte wojny to wynik działalności ludzi, nie religii. Cytuj: prawdziwa religia ma taką jursydykcję . wlasnie po to aby takie osoby nie rzucały chańby na Boga Dobra, więc zabroń mi wyznawać Twojego boga. Lub nich ktokolwiek inny mi tego zabroni. Jestem złym człowiekiem i grzeszę. Jeśli będę chciał, mogę stać się członkiem twojego wyznania tak samo pełnoprawnym, jak krzyzowiec był członkiem KK, a talib-zamachowiec islamu. Cytuj: ile postawisz pieniędzy na to ze jesli pokazesz mi takiego kto jest w sekcie i jesli bedzie chcail odejsc to ja ci to udowodnię? Jak pisał tommy, są setki sekt, w których twoimi "kolegami" są fanatyczne czuby, które uznają twoją próbę odejścia za obrazę boga. Albo uznają, że nie jesteś wart życia, skoro odwracasz się od tego, co mają za jedyną słuszną drogę. Cytuj: z drzew spadają różne owoce a jak by były lekkie jak manna to frunely by daleko i wydawaloby się ze leca z nieba chodzenie po wodzie ? widzialem w filmie przyrodniczym jak komar chodzil po wodzie czyli chodzenie po wodzie jest mozliwe
Chcesz racjonalnie udowadniać bajeczne czyny z Biblii? Naprawdę?
Te akurat argumenty już zbił tommy. To z komarem mnie szczególnie rozbawiło  Zastanów się na serio, zanim zaczniesz się kłócić z ateistą o dowody cudów biblijnych.
Jeśli wola, to mogę podać kolejne bajeczki z Biblii, w które żaden dorosły by nie uwierzył na trzeźwo (chyba, że byłyby w jego świętej księdze). Rozsądni chrześcijanie przynajmniej biorą je jako metafory. Jeśli chcesz je brać dosłownie i się o to kłócić, to dowodzi twojego zaślepienia.
N wrz 24, 2006 21:35 |
|
 |
adam111151
|
tommy napisał(a): []o moim Bogu buszmen wie dużow więcej niż ci sie wydaje
Aha. Zwlaszcza taki co nigdy misjonarza nie widzial, nie?
byłes u buszmena ze wiesz o tym Mój Bóg wysyła ludzi wszędzie na swiecie adam111151 napisał(a): znam Boga widze jak stworzył świat ,ludzi i po tym wiem ze jest Bogiem dobrym i Bogiem miłosci
Fajnie ci sie to pisze siedzac w wygodnym foteliku i popijajac herbatke, nie? Pojedz to Etiopii i wypowiedz to samo.
a co ma do rzezcy miejsce ? tam tez jest pieknie Cytuj: tak wyprawy krzyzowe i swiete wojny tego dowodzą
Jak sam przyznales, Twoja swieta ksiega jest Biblia. Masz w ST zapis tego jak pokojowa jest Twoja religia.
W ST nikt nie robił wypraw krzyzowych Cytuj: kady moze wyznawac nawet wiarew krowę lub dzrewo swiete ale nie bedzie to prawdziwa religia
Ciagle mowisz w niejasnosciach jak odrozniasz prawdziwa religie od nieprawdziwej. Pamietaj, cytaty z Biblii sie nie licza, bo kazda religia ma dokladnie takie same ktore swiadcza o jej "prawdziwosci".
zacytuj zatem te cytaty jesli ma Cytuj: ile postawisz pieniędzy na to ze jesli pokazesz mi takiego kto jest w sekcie i jesli bedzie chcail odejsc to ja ci to udowodnię?
Jestes po prostu naiwny. Sa sekty zlozone z ludzi ktorzy sa po prostu psychopatami. I proba odejscia z takowej moze sie skonczyc strasznie nieprzyjemnie.
ponawiam zakład o kupe piniędzy adam111151 napisał(a): z drzew spadają różne owoce a jak by były lekkie jak manna to frunely by daleko i wydawaloby się ze leca z nieba
Wskaz mi taki owoc.
wskaż mi dinozaura?
tez go dzis nie .
a jednak ludzie wierza ze istniał
[
|
N wrz 24, 2006 22:45 |
|
 |
adam111151
|
_Big_Mac_ napisał(a): znam Boga
Nikt nie zna Boga. Bog jest bytem transcendentalnym, ponad ludzkie pojmowanie.
ja znam Boga i Go pojmuje moze tylko ty masz z tym problemy Cytuj: tak wyprawy krzyzowe i swiete wojny tego dowodzą
Wyprawy krzyżowe i święte wojny to wynik działalności ludzi, nie religii.
religie tworza ludzie Cytuj: prawdziwa religia ma taką jursydykcję . wlasnie po to aby takie osoby nie rzucały chańby na Boga
Dobra, więc zabroń mi wyznawać Twojego boga. Lub nich ktokolwiek inny mi tego zabroni. Jestem złym człowiekiem i grzeszę.
zeby byc wyznawca mojego Boga musialbyś 1 znac Go 2 postepowac według Jego zasad 3 ochrzcić się nie spełniasz żadnej z tych rzeczy wiec nie mozesz wyznawac mojego Boga nikt cie z nim nie utożsami Cytuj: Jeśli będę chciał, mogę stać się członkiem twojego wyznania tak samo pełnoprawnym, jak krzyzowiec był członkiem KK, a talib-zamachowiec islamu. nie mozesz byc członkiem mojego wyznania jak wyzej wykazalem Cytuj: ile postawisz pieniędzy na to ze jesli pokazesz mi takiego kto jest w sekcie i jesli bedzie chcail odejsc to ja ci to udowodnię?
Jak pisał tommy, są setki sekt, w których twoimi "kolegami" są fanatyczne czuby, które uznają twoją próbę odejścia za obrazę boga. Albo uznają, że nie jesteś wart życia, skoro odwracasz się od tego, co mają za jedyną słuszną drogę.
piszemy o możliwosci odejscia a nie o tym czy są tam czuby
[
|
N wrz 24, 2006 22:55 |
|
 |
tommy
|
Adam po prostu slabne jak czytam Twoje posty. Ale postaram sie odpowiedziec mimo wszystko...
Z gory przepraszam moderatorow jesli mnie poniesie ale po prostu rece mi opadly...
adam111151 napisał(a): a co ma do rzezcy miejsce ? tam tez jest pieknie Jakby cie meczyly codziennie smiertelne choroby, twoje dzieci by non-stop plakaly z glodu, dla ciebie pelny zoladek bylby cudownym swietem, ty bys sie kladl spac i bal sie o jutro bo nie wiedzialbys czy nie rozszarpia cie dzikie bestie albo nie rostrzelaja wrogie plemienia to moze byc zrozumial jak zyja ci ludzie. [...]pedziwiatradam111151 napisał(a): W ST nikt nie robił wypraw krzyzowych Bylo dosc bestialstwa, mordu i wojen w imie Boga aby zawstydzic organizatorow wypraw krzyzowych. http://www.evilbible.com/Murder.htmadam111151 napisał(a): zacytuj zatem te cytaty jesli ma Nie mam, nieczesto studiuje swiete ksiegi innych wyznan. Wystarczy, ze odwiedzisz strony internetowe dowolnych i dowiesz sie, ze oni sa jedyna droga do szczescia. Wiekszosc religii tak twierdzi. adam111151 napisał(a): ponawiam zakład o kupe piniędzy Widac, ze nie masz pojecia o sektach. http://theunfunnytruth.ytmnd.com/ Chociazby. adam111151 napisał(a): wskaż mi dinozaura? tez go dzis nie . a jednak ludzie wierza ze istniał
Jest na tyle kosci i ich szczatkow aby upewnic nas o ich istnieniu.
|
N wrz 24, 2006 23:09 |
|
 |
_Big_Mac_
|
Nie wiem jak długo będę kontynuował tę dyskusję w obliczu tak porażającej ignorancji i braku jakichkolwiek rozsądnych argumentów. Chyba nawet teiści, czytający ten wątek, zdają sobie sprawę, z kim mam doczynenia
Prędzej zwyczajnie skonczę się kłócić, niż poniżę się do osobistych wycieczek, więc gdybym przestał odpowiadać, znaczy, że walę głową w ścianę, AFK
Cytuj: ja znam Boga i Go pojmuje moze tylko ty masz z tym problemy Wobec tego jesteś wszechwiedzący i masz osobisty kontakt z jedynym prawdziwym Bogiem. Nie mam pytań. Cytuj: religie tworza ludzie Wszystkie oprócz Twojej rzecz jasna. Twojej nie stworzyli ludzie, Bóg osobiście zstąpił na ziemię i założył twoja grupę wyznaniową. W końcu mogłem się spodziewać - skoro poznałeś charakter Boga, znaczy rozmawiałeś z nim, poznałeś go więc osobiście. Wszystko się zgadza. Cytuj: zeby byc wyznawca mojego Boga musialbyś 1 znac Go 2 postepowac według Jego zasad 3 ochrzcić się
nie spełniasz żadnej z tych rzeczy wiec nie mozesz wyznawac mojego Boga nikt cie z nim nie utożsami Czytałem ostatnio o wypadku drogowym, który spowodowała 60 letnia kobieta ze ŚJ. Jechała przez miasto 120km/h żeby nie spóźnić się na spotkanie grupy. W pewnym momencie (jak opowiadała leżąc w szpitalu) puściła kierownicę i zaufała Bogu, że ten poprowadzi samochód, bo ona nie była w stanie nad nim panować przy takich prędkościach. Wjechała w pieszych i możesz sobie wyobrazić co z nich zostało przy takiej prędkości. Skrzywdziła człowieka. Postąpiła wbrew nakazom Biblii - bo przecież mogła wyjść z domu wcześniej gdyby tylko chciała i nikt by nie ucierpiał. Bez dwóch zdań była wyznawczynią, miała chrzest itp. Ale do rzeczy. W jaki sposób i kto zabroni jej wierzyć w Boga? Przyjdą napakowane dresy i "ani mi się waż!"? Ah, sorry, Bóg zstąpi z niebios i zabroni jej w siebie wierzyć. Cytuj: piszemy o możliwosci odejscia a nie o tym czy są tam czuby Jeśli nie załapałeś o co chodzi, łopatologicznie: Jeśli zostaniesz zabity przy próbie odejścia z sekty (przez rzeczonych czubów) to NIE MASZ możliwości odejścia. Cytuj: byłes u buszmena ze wiesz o tym Mój Bóg wysyła ludzi wszędzie na swiecie A ty byłeś u buszmena? Jeśli nie wiesz na pewno, nie zakładaj. Bo równie dobrze buszmen może wiedzieć wszystko o buddyzmie. PS: Wciąż czekam na dowód tezy którą postawiłeś niedawno. Przypomnę: Cytuj: oczywiscie mozemy mówić sobie oreligii bez Boga ale to na pewno nie jet religia prawdziwa to wymysl ludzki i tyle zeby jakąs religię nazwac prawdziwą musi istnieć Bóg ktoremu ludzie oddaja chwale
Udowodnij w racjonalny sposób (czyli bez błędnego koła udowadniania prawdziwości Biblii za pomocą cytatów z niej), że prawdziwa religia musi mieć boga.
N wrz 24, 2006 23:21 |
|
 |
Roszwor
|
Powracam do dyskusji  .
adam111151 napisał(a): ja znam Boga i Go pojmuje moze tylko ty masz z tym problemy Mozesz co najwyzej wierzyc, ze znasz Boga, a juz na pewno Go nie pojmujesz. No chyba, ze wierzysz np. w Dzeusa. To faktycznie nieco upraszcza boska postac. W kazdym razie Twoje, moje i innych mizerne zdolnosci poznawcza i rozumowe nie sa w stanie pojac czegos, co jest Absolutem i jest transcedentem. Proste  . adam111151 napisał(a): religie tworza ludzie Nie, ludzie tworza koscioly, organizacje koscielne etc. Religie to dodatkowo np. idee. Ja, jako katolik wierze rowniez w to, ze KK utworzyl Bog i caly czas na niego wplywa, poprzez Ducha Sw. Ale to jest wiara, nie wiedza. adam111151 napisał(a): prawdziwa religia ma taką jursydykcję . wlasnie po to aby takie osoby nie rzucały chańby na Boga Zadna religia nie ma takiej jurysdykcji. Mozna co najwyzej wykluczyc kogos z organizacji. Myli Pan pojecia  . adam111151 napisał(a): zacytuj zatem te cytaty jesli ma
Poczytaj sobie swiete ksiegi danej religii. adam111151 napisał(a): wskaż mi dinozaura? tez go dzis nie . a jednak ludzie wierza ze istniał Bo widzisz, istnienie dinozaurow zostalo udowodnione. Nie jest juz hipoteza, postulatem, ani teoria, tylko faktem. Dlatego ludzie nie WIERZA, ze istnialy dinozaury, tylko WIEDZA, ze istnialy dinozaury.
Poczytaj adasiu troche definicji pojec, bo nieco Ci sie mieszaja. Dodatkowo nie wykazuj sie, jak ktos powiedzial, chamstwem i brakiem szacunku dla cierpienia innych, jak bylo tu przy okazji Etiopii.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Pn wrz 25, 2006 5:49 |
|
 |
czarek:)
|
 Wiara po prostu:)
Wiara to nie zewtaw tradycji i pamiątek....
Wiara to Życie:) po prostu:)
studjuję teologię i bardzo często nie moge zrozumieć gdy ludzie "wierzący" szukaja odpowiedzi na pytania "kim jest Bóg?" "gdzie jest Bóg?" itp. itd....
Jeżeli wierzysz to nie ma siły, która mogłaby Cie od Wiary odrzucić (choc szatan bedzie próbował;)...
od Wiary, która ma na imię Jezus Chrystus w Ojcu i z Duchem:)
I wcale nie uważam, że "nasza" wiara jest najlepsza i najprawdziwsza - ja po prostu jestem szczęśliwa
ps. szukałam w innych wyznaniach i NIE znalazłam tam Szczęscia ani Wolności 
_________________ www.pielgrzymka.czerniejewo.prv.pl
"prawda was wyzwoli" J 8,32b
|
Pn wrz 25, 2006 9:17 |
|
 |
czarek:)
|
 sprostowanie
ps. ta wiadomość u góry nie jest bezpośrednio od czarka tylko od jego siostry - zapomniałam sie przelogować 
_________________ www.pielgrzymka.czerniejewo.prv.pl
"prawda was wyzwoli" J 8,32b
|
Pn wrz 25, 2006 9:19 |
|
 |
_Big_Mac_
|
 Re: Wiara po prostu:)
czarek:) napisał(a): Wiara to nie zewtaw tradycji i pamiątek.... Wiara to Życie:) po prostu:) studjuję teologię i bardzo często nie moge zrozumieć gdy ludzie "wierzący" szukaja odpowiedzi na pytania "kim jest Bóg?" "gdzie jest Bóg?" itp. itd.... Jeżeli wierzysz to nie ma siły, która mogłaby Cie od Wiary odrzucić (choc szatan bedzie próbował;)... Szatan akurat nie. Ateiści  Gdyby Szatan okazał Ci swoje istnienie, to byłby dowód na istnienie Boga. No, przyjmijmy, że może Cię kusić do odwrócenia się od nauk Boga, ale nie będzie przekonywał Cię, że Bóg nie istnieje, bo wtedy skąd on by się tam wziął?  Cytuj: I wcale nie uważam, że "nasza" wiara jest najlepsza i najprawdziwsza - ja po prostu jestem szczęśliwa  I bardzo dobrze Cytuj: ps. szukałam w innych wyznaniach i NIE znalazłam tam Szczęscia ani Wolności 
Widać źle szukałaś. Albo po prostu nie potrafisz już dostrzeć szczęścia i wolności gdzieś, gdzie nie ma Boga, w którego wierzysz.
Pn wrz 25, 2006 13:31 |
|
 |
adam111151
|
tommy napisał(a): Jakby cie meczyly codziennie smiertelne choroby, twoje dzieci by non-stop plakaly z glodu, dla ciebie pelny zoladek bylby cudownym swietem, ty bys sie kladl spac i bal sie o jutro bo nie wiedzialbys czy nie rozszarpia cie dzikie bestie albo nie rostrzelaja wrogie plemienia to moze byc zrozumial jak zyja ci ludzie.
a co to ma do naszej dyskusji o tym jak pięknie jest stworzony (tam tez )świat [...]padam111151 napisał(a): t;]zacytuj zatem te cytaty jesli ma
Nie mam, nieczesto studiuje swiete ksiegi innych wyznan. Wystarczy, ze odwiedzisz strony internetowe dowolnych i dowiesz sie, ze oni sa jedyna droga do szczescia. Wiekszosc religii tak twierdzi.
mówilem chyba o jakoch ruchach pacyfistycznych? ale moze sie myle jesli większosc religii tak twierdzi to nie bedziesz mial problemu chocby z jednym cytatem?
a co z zakładem o kupe pieniezy
co do Biblii i Boga
rozumiem ze w niego nie wierzysz
uważasz zatem ze swiat ,gwiazdy planety komórka, ludzien zwierzęta jak powstały?
zaczarowany ołówek czy jakis inny sposób?
|
Pn wrz 25, 2006 14:36 |
|
|
|