|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dogmeat
|
 satanizm
Zastanawiam się dlaczego propagowanie satanizmu jest na forum zakazane. W końcu jest to forum raczej otwarte na inne światopoglądy więc dlaczego satanizm jest wyjątkiem?
_________________ agnostyk
|
Śr wrz 27, 2006 16:22 |
|
|
|
 |
dogmeat
|
Mówię tu oczywiście o tym racjonalnym sataniźmie, nie chodzi mi o wielbicieli szatana.
|
Śr wrz 27, 2006 16:24 |
|
 |
Stanisław Adam
|
dogmeat napisał(a): Mówię tu oczywiście o tym racjonalnym sataniźmie, nie chodzi mi o wielbicieli szatana.
Z oczywistego powodu.
Są inne fora na dyskusje o anty-bogu.
Jest ich już tyle - więcej niż for chrześcijańskich - że zaśmiecanie satanizmem i tego Forum to byłby nadmiar szczęścia.
A my katolicy nie lubimy przesytu szczęściem.
Wolimy się umartwiać. Nasz Bóg lepiej to punktuje.
Śr wrz 27, 2006 16:32 |
|
|
|
 |
dogmeat
|
Stanisław Adam napisał(a): anty-bogu
Aż odechciewa się poprawiać innych...
Jak 98% ludzi nie wiesz czym jest satanizm. Zapewne dlatego z tym walczysz...
|
Cz wrz 28, 2006 16:18 |
|
 |
Stanisław Adam
|
dogmeat napisał(a): Aż odechciewa się poprawiać innych...
Dzięki ... Bogu.
Poprawianie należy zaczynać od siebie. To uczciwsze podejście.
Cz wrz 28, 2006 17:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jak 98% ludzi nie wiesz czym jest satanizm. Zapewne dlatego z tym walczysz
Pewnie masz na myśli tzw. satanizm racjonalistyczny używający szatana jako symbolu...
I ten chcesz promować...
Ale przecież macie swoją stronkę(nawet kilka) i tam też jest forum...
Poza tym jest kilka odlamów satanistów i pewnie każdy z nich uważa się za ten prawdziwy...
Pewnie dla wielbicieli La Vey'a czy dla Świątyni Seta ( czy coś w tym rodzaju  )to wy nie nie jesteście prawdziwymi satanistami...
|
Śr lis 08, 2006 14:51 |
|
 |
filippiarz
|
Teresse napisał(a): Cytuj: Jak 98% ludzi nie wiesz czym jest satanizm. Zapewne dlatego z tym walczysz Ale przecież macie swoją stronkę(nawet kilka) i tam też jest forum...  Ja się kiedyś zapisałem na [...] i po przejrzeniu tamtejszego forum stwierdzam, że sataniści się tu do nas garną z powodu mizerii dyskusji tam toczonych
[...]- nie reklamujemy stron satanistycznych- baranek
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Śr lis 08, 2006 15:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr lis 08, 2006 15:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dziękuję moderacji za to, że dba o to, aby na tym forum nie prezentowano steku bzdur, głupot i idiotyzmów podszywających się pod reacjonalne myślenie
na stronach racjonalistów też pękają ze śmiechu z ... racjonalnych prób tłumaczenia się tej antychrześcijańskiej religii
jeszcze raz uszanowanie dla moderacji
|
Śr lis 08, 2006 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Racjonalny satanizm? Staram sobie przypomnieć jakiegoś filozofa racjonalizmu, który by był satanistą...
|
Cz lis 09, 2006 9:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z tego co wiem to oni za swego idola uwazają Nietzchego...
A ten przymiotnik racjonalistyczny to raczej dodaje się by ich odróżnić od wyznawcow szatana, którzy naprawde w niego wierza, a nie uzywają go jako symbolu...
|
Cz lis 09, 2006 15:35 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|