Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 17, 2025 13:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Gość Niedzielny 2im tygodnikiem opinii w kraju :)) 
Autor Wiadomość

So paź 07, 2006 23:59
zgadza się !! to co podał pizmak to bzdura i kłamstwo ponieważ nie ma tam takich artykułów i felietonów, zresztą jak mają go interesować skoro nie interesuje go życie Kościoła więc chyba mu się fora pomyliły....

N paź 08, 2006 0:04

mam w reku tego szmatlawca co tydzien gdyz pewna czesc mojej rodziny jeszcze go kupuje...

przeczytajcie sobie kilka artykulow pana Kucharczyka...z rachunku sumienia... i jeszcze raz popatrzcie co wypisujecie !

Kochani przyjaciele... gdzie widzicie ta nowoczesnosc tej gazetki ??

N paź 08, 2006 0:07
przeczytajcie sobie kilka artykulow pana Kucharczyka...z rachunku sumienia... i jeszcze raz popatrzcie co wypisujecie !
jeśli już to "tabliczka sumienia"; a o to ci chodzi! to Cie boli! wiesz na czym polega sarkazm?ironia? jak nie to się dowiedz ponieważ inaczej nie zrozumiesz co tam pisze, to tak jak satyre z kabaretu chciałbyś wziąść na serio albo komedie jak film dokumentalny, więc co jak co ale to ty (niestety) masz problem z "myśleniem i z widzeniem świata z różnych stron"

N paź 08, 2006 0:39

Czlowieku... ja wiem ze pan Kucharczak chce pisac ironicznie czy tez satyrycznie... Ale nawet artykul napisany wlasnie w taki sposob cos przekazuje...cos przedstawia...

Co mnie boli ?? Ano boli mnie to i dziwi mnie to ze Pan K. przedstawia zawsze jedna strone medalu... ( i pewnie robi to specjalnie...tylko dlaczego??)

Druga sprawa to te notki(wycinki) z gazet... Mam wrazenie ze pan K wogole nie zna problemu tylko wypisuje co zdaje sie byc najbardziej pikantne czy sensacyjne !!!

N paź 08, 2006 0:45
podobnie jak kabatety "coś" przedstawia, jedną strone medalu?jednostronnie przedstawia tą katolicką bo tą "inną" wszyscy znają, zresztą we wstępie jest nawiązanie do czego....
a wycinki.....tzn. wg Ciebie jakie powinny być?i nie rozumiem o jakim problemie mówisz? ma się powtarzać?

N paź 08, 2006 1:06

mowie o wycinkach - tych z boku... co one Ci daja ??

Co daja Ci te artykuly Kucharczaka ??

Co daje Ci Gosc Niedzielny ??

N paź 08, 2006 1:08

Ty czytasz tylko i wyłacznie ostatnie strony?
To co łatwe i bardzo przyswajalne dla nieoczytanej głowy?

Poczytaj czasem całego GN. Nie wiem czy w POlsce istnieje bardziej obiektywne i katolickie pismo. No może jeszcze "Tygodnik powszechny", ale to juz wyższa półka i nie dla każdego.

N paź 08, 2006 1:13

Ciekawe jest ze po kilku postach oceniasz glowe czlowieka :]

Brawo...tylko tak dalej :]

Co do gazet wole wiesz Polityke...

Przeczytalem nie jeden raz calego goscia... bo gdybym nie przeczytal nie wypowiadalbym sie na jego temat.

N paź 08, 2006 1:16

Kazdy mierzy swoja miarka... - to do Twoich mysli jakobym nie czytal GN a go krytykowal...

N paź 08, 2006 1:18

Sam przecież stwierdziłes, ze w mediach panuja Zydzi.
Jestes niekonsekwentny w tym co piszesz. Jak wiec oceniac cie pozytywnie ? :D

N paź 08, 2006 1:19

analizowac drugie
wyciagac wnioski to trzecie

a dalej jeszcze porownywac dyskutowac itd ... troche zdrowego rozsadku !

N paź 08, 2006 1:20
podoba mi się w tekstach p.Kucharczyka to, że mówi głośno i mocno o tym, czego człowiek do siebie nie dopuszcza, wzbrania się przed tym, nie chce tego przyjąć, przyjąć prawdy o sobie np. w tamtym nr pisze tak: "Chrześcijaninowi nie powinno przeszkadzać, że ktoś ma inne niż on przekonania. Powinno mu przeszkadzać to, że jego własna wiara jest do kitu. Że jego sposobem na świadka Jehowy jest zrzucenie go ze schodów, metodą na troski – pół litra, a sposobem na pokusę jest ulec jej. " i to jest nowy punkt do spojrzenia na siebie, swoje zachowanie, myślenie i to wg ciebie jest źle? i powiedzenie prawdy poprzez wykpienie kłamstwa? to jest mocne ale pozwala popatrzeć na coś z innej strony, np. w tych wycinkach można przeczytać, że np. "ASTRA oparła swój raport na badaniach, które przeprowadziła w Europie Centralnej i Wschodniej oraz na… Zakaukaziu. Ale to jeszcze nic. „Międzynarodowe badania” objęły 450 osób (!). " czyli, że takie badania to kicz bo są nieprawdziwe z powodu małej ilości osób jak na międzynarodowe badania, ale rozumiem "prawda w oczy kole" i "prawda jest bolesna"

N paź 08, 2006 1:21

Dla mnie to jest tropienie absurdów :-) Właśnie te wycinki. Bardzo cenna rzecz :-)

Cytuj:
Czyli w kampanii wyborczej nie mówimy tego, co należy, tylko to, co może nabić punktów. A punktów nie możemy stracić, bo zamiast nas wygrają tacy, co nie mówią prawdy.

Ot - przykład :-)

N paź 08, 2006 10:10

to przypomnijcie sobie wycinek o Borucu i sprawie derbowego meczu w Glasgow... to co tam p K. napisal swiadczy ze nie wie o co w calej sprawie chodzilo gdyz jego wnioski sa jakby z ksiezyca...

podalbym wiecej przykladow i na pewno to zrobie ale nie mam teraz czasu na cytowanie i szukanie tego

Pozdrawiam

N paź 08, 2006 14:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona