Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Echa po demonstracjach 
Autor Wiadomość
Post Echa po demonstracjach
Wątek wydzielony z tematu "Lipiński i Beger" - jo_tka

Alus
Bo uczciwi sa tylko wyborcy PiS-u :)

Oto co powiedział poseł Kamiński:
"Jad nienawiści, który od ponad roku liderzy Platformy Obywatelskiej sączą w polski naród, jest jadem, który nas nie zatruł. My ich kochamy, bo kochamy Polskę. Nienawiść zostawiamy im"

Dziwne, ze wkrótce potem rzucił dykteryjke o ogladaniu TV.
Powiedział, ze az sie zdziwił widząc o takiej porze w TV niestosowne rzeczy - Pockemony. Poprawił się jednak zaraz, ze to było tylko pierwsze wrażenie, bo w tym pockemonie rozpoznał posła Rokitę.

Rzeczywiście kultura Kamińskiego osiagneła szczyty. Co tutaj jednak mówic Jaka parti, tacy posłowie. Jaki wódz, tacy podwładni.

PiS!
P -rzeproście
i
S -p...adajcie

So paź 07, 2006 23:57

jest pierwsza w nocy i krotko mowiac nie chce mi sie wymieniac i szukac w swoim archiwum wszystkich afer, wpadek i przykladow nieuczciwosci ze strony politykow PIS'u...

powiem jedno... "dziekuje" wszystkim rodakow ktorzy sa [...] i uwierzyli w bzdety Pisowcow...i nadal pewnie wierzza....

[...] - poproszę bez epitetów - jo_tka

N paź 08, 2006 0:04

Kaminski osmieszyl sie z tym pokemonem. Mialo byc dowcipnie a wyszła zenada. Ot taki humor na poziomie 5 klasy podstawówki. Mnie najbardziej zdumiala jedna rzecz na tym wiecu PiS. Chodzi o wznoszenie okrzykow i spiew. Jak uslyszalem "sto lat," i " niech zyje premier"na czesc premiera oraz "popieramy" to od razu poczulem niesmak. Bo skojarzylo mi sie to z atmosferą pielgrzymek Jana Pawła II w Polsce kiedy to ludzie z czystosci serca wznosili podobne okrzyki. Ale mialy one uzasadnienie i byly naturalne.
Natomiast na tym wiecu bylo to sztuczne granie na emocjach. Bylo to tak wyrezyserowane zeby przypominalo tamte emocje papieskie. Wielki minus dla PiS-u.

N paź 08, 2006 0:16

czy pan premier juz potrafi zaspiewac hymn... ?? Czy jeszcze mu sie troche myli ??

N paź 08, 2006 0:48

Ci Prawdziwi i Słuszni Polacy, nie potrafili nawet prawidłowo odspiewac Roty. Nie dosyc, ze wyszła im tylko pierwsza zwrotka (z druga były juz straszne problemy), to jeszcze pomylili słowa

"Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród,
Nie damy pogrześć mowy!
Polski my naród, polski lud,
Królewski szczep Piastowy,
Nie damy, by nas zgnębił wróg...
- Tak nam dopomóż Bóg!"

W miejsce "mowy" wstawili "wiary". Po prostu smiech na sali, bo nijak to się nie rymuje z "Piastowy". Konopnicka o taki bład bym nie podejrzewał.

Nie ma sie jednak czemu dziwić, skoro sam Premier nie potrafi odśpiewac Hymnu.

Pan Rydzyk skrzykując PiS-owców, powinien postarac sie nauczyc ich dzień wcześniej Roty. Znów nie pomyślał :)

Tak wogóle to co tam robił transparent "Jezus Królem" ? Zostało im po pielgrzymce papieża?
Dlaczego na politycznym wiecu wznosi sie takie hasła???
Czyzby PiS, chciał także zagarnąc wiarę? Czyżby ci którzy nie popieraja rządu Kaczyńskiego byli osobami niewierzącymi?

No tak rzeczywiście, my jesteśmy opętani przez szatana. Jak to wmawia wiernym Pan Rydzyk ze swojego medium i ZOMOWCAMI jak wykrzykuje Premier. Wiadomo że ZOMOWCY to ateiści

N paź 08, 2006 1:10
Dlaczego takie hasła?..."Teraz widać, jak bardzo niedzwiedzia była przysługa wyswiadczona obecnej władzy przez ludzi zakochanych w niej na sposób religiny. "Nasz katolicki rząd" mówili" - całość:"Moralna kontrewolucja", Franciszek Kucharczak, Gość Niedzielny Nr 41...polecam.

N paź 08, 2006 9:23

W miejsce "mowy" wstawili "wiary". Po prostu smiech na sali, bo nijak to się nie rymuje z "Piastowy". Konopnicka o taki bład bym nie podejrzewał.
To było wzięte z tzw "Roty katolików" z 1927 roku, często śpiewanej w naszych kościołach. No cóż, dobrze, że nie śpiewali: "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz", co też było w oryginale u Konopnickiej. :-D

N paź 08, 2006 9:23
Rota katolików (autor nieznany)..."Nie rzucim Chryste świątyń Twych, nie damy pogrześć wiary. Prózne zakusy duchów złych i próżne ich zamiary..." to jest pieśń kościelna.
To tylko potwierdza nieznajomość tekstu "Roty" M. Konopnickiej, albo ktoś był tzw."świętszy od papieża" j jako zwolennik "katolickiego rządu" wplótł "wiarę", bo uznał, że "mowa" nie oddaje cech etykietki "katolicki rząd" :)

N paź 08, 2006 9:31

Czyzby PiS, chciał także zagarnąc wiarę? Czyżby ci którzy nie popieraja rządu Kaczyńskiego byli osobami niewierzącymi?
Chyba nie, bo w końcu Donald Tusk też mówił o wolności jako darze od Boga i powoływał się na słowa Jana Pawła II "Solidarni, to nigdy jedni przeciw drugim" Co było trochę zabawne, bo przecież błękitny marsz miał być marszem "przeciwko" rządzącym. Już bardziej odpowiadały temu słowa Kaczyńskiego, choć ten na papieża się nie powoływał: "„Zwracam się do was, panie i panowie, Polki i Polacy, abyście to przesłanie przekazywali wszystkim, których napotkacie, byście szli do wszystkich z wyciągniętą ręką”. Ale to moja stronnicza PiSowska opinia :D

N paź 08, 2006 9:33

I okrzyki wiernych wyborców "Niech żyje premier"...

N paź 08, 2006 9:38

Osobiście myślę, że ludziom się poplątały dwa teksty - spokojnie ;) Albo nie uzgodnili którą będą śpiewać :-)

N paź 08, 2006 9:43
Osobiście myślę, że ludziom się poplątały dwa teksty - spokojnie Albo nie uzgodnili którą będą śpiewać

Czyli pomieszanie z poplataniem? :D

Ale zaraz, zaraz! To w końcu był wiec polityczny czy religijny? na cos sie trzeba zdecydowac. Jakos nie zauwazyłem by Premier Kaczyński (mimo, że kawaler) miał założona koloratke :) W habicie zakonnym też nie wystąpił.

Dalej jednak nie rozumiem tego połaczenia hasła "Jezus Królem" z nazywaniem Rokity "skaczącym pokemonem"

N paź 08, 2006 10:37

jotka pisze o poplataniu dwóch słów dwóch rot.
Bardzo przepraszam, ale to tymbardziej swiadczy o ignorancji spiewajacych. Ponieważ nie znaja oni ani jednej, ani drugiej.
Spiewaja zatem zgodnie z hasłem "Spiewac każdy może..."

To sie do "Idola" nadaje :D

N paź 08, 2006 10:40

Troche mi zal Giertycha. Bo policjanty naliczyli mu tylko 2 tysiące uczestnikow marszu a bylo ponoć 11. Zlośliwosc ludzka nie zna granic :D

N paź 08, 2006 11:49
Najwidoczniej byli to policjanci po "amnestyjnej maturze" Romana Educatora :D

N paź 08, 2006 12:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona