Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 22:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 O prezydenturze Kaczyńskiego i Afganistanie 
Autor Wiadomość

W takiej kategorii mozemy uznawac tę bitwe za prawdziwy Cud, ale tylko w takiej.
Nie przesądzałbym, że tylko. Wielu prostych żołnierzy (jak mój dziadek który walczył w 1920), a także dowódcy, jak gen. Haller byli przekonani o wsparciu Matki Bożej w odniesieniu tego zwycięstwa. Bitwie towarzyszyła powszechna modlitwa mieszkańców Warszawy. A Józef Piłsudski powiedział do kard. Kakowskiego” Ekscelencjo, sam nie wiem, jak myśmy tę wojnę wygrali”. Trzy lata później, 15 sierpnia – Święto Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny, stało się Dniem Żołnierza Polskiego.

So paź 07, 2006 20:03
Modlitwa wszak sprawiła, ze Stalin nie przyszedł w sukurs Tuchaczewskiemu.
Na nasze szczęscie, bo o wiele szybciej stalibyśmy sie kolejna z radzieckich republik.

So paź 07, 2006 20:10

Wróćmy do tematu.
Brzmi: Afganistan, a sprawa polska.

N paź 08, 2006 16:28
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Panowie oficerowie.
Wróćmy do tematu.
Brzmi: Afganistan, a sprawa polska.
Jak bracia Kaczyńscy mają interes w Afganistanie niech się zgłoszą na ochotnika.!! My tu na ich miejsce wybierzemy nowego prezydenta i premiera!! Żaden to problem..!!

N paź 08, 2006 17:10

Daj spokój. Kaczyńscy dobrze myslą!!
Jedni jada do Irlandii, drudzy do Anglii, a jeszcze inni do Afganistanu.
Słupek bezrobocia maleje, maleje, maleje. Znów bedzie się mozna pochwalić wspaniale rozwijajaca sie gospodarką i cudownym programem jej naprawy.

Kazdy z chłopaków dostanie na drogę odbiornik radiowy, nastrojony na jedyna ze słusznych stacji. Talibowie sie nawróca, Polska znów stanie sie przedmurzem chrześcijaństwa, a Pan Rydzyk zyska nowy rynek. Oni tam maja niezlą kase z tych roślinek, które eksportują :D

N paź 08, 2006 20:19
"Cud, ale tylko w takiej"...no nie wiem, czy tylko w takiej...w 1852 Matka Boża objawiajaca się w Licheniu zapowiedziała:
- "Najbardziej podstępne zamiary ciemiężycieli rozbiją sie o wasze matki. One dadzą narodowi liczne i bohaterskie dzieci. Te dzieci - w czasie powszechnej pożogi świata - wywalczą wolną ojczyznę".
Inne zapowiedzi to: wybuch II wojny światowej i powstanie warszawskie - "W sercu kraju młodzież legnie na ofiarnym stosie"; doświadczenia komunizmu; peregrynację w obrazie MB Częstochowskiej - "Będę chodziła między wami"; i papieża Polaka - "Ku zdumieniu wszystkich narodów świata - z Polski wyjdzie nadzieja udręczonej ludzkości. Wtedy poruszą się wszystkie serca radością, jakiej nie było przez 1000 lat", "Historia sanktuarium w Licheniu", ks. E. Makulski.
Chyba jednak nie Stalin i Dukaczewski przesądzili :D

N paź 08, 2006 20:46

Wybacz, ale jestem takim niedowiarkiem, ze wole wierzyć w fakty :D

Przepowiednie maja to do siebie, ze mozna je doskonale dopasować zazwyczaj jednak post factum :D

N paź 08, 2006 21:47

Fakty sa takie ze PIS z Kaczynskimi na czele to ludzie cyniczni, bezczelni, nieuczciwi a dodatkowo chyba nie zdrowi na umysle... ta mieszanka daje znac o sobie :]

jesli ktos nie zgadza sie ze mna i potrzebuje argumentow to prosze o takowe zgloszenie:)

Pn paź 09, 2006 17:15
Niedowiarki maja prawo nie wierzyć, sama nazwa na to wskazuje :D
Ale....to nie są przepowiednie Nostradamusa, gdzie do zaistniałego wydarzenia można dopasować kilka zwrotek.
Objawienia licheńskie prosto i zwięźle przekazują mające nastąpić wydarzenia.
Katolik nie ma obowiązku wierzyć w objawienia prywatne, ja akurat wierzę, stąd zaprezentowałam je :)

Pn paź 09, 2006 17:25

Właśnie nam kurek z gazem przykręcili: PGNIG (PGN): Rosjanie w nocy odcięli nam gaz
Bez "przepowiedni" ...

Ot - przykroscj Toolkien, nie ma do cziewo dopasowac tewo fakta !

Pn paź 09, 2006 18:41
Zobacz profil WWW
Ot - przykroscj Toolkien, nie ma do cziewo dopasowac tewo fakta !

Od dopasowywania sa tacy jak TY Stanisławie Adamie :D

Ja w objawienia prywatne nie wierze, dlatego sie nimi nie zajmuje. Tak wiec Twoja złośliwa uwaga ma sie nijak do sytuacji, swiadczyc moze tylko o jakiejs fobii :)

Wt paź 10, 2006 6:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3