Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 2:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 NOCNA ZMIANA 2006 ;-) 
Autor Wiadomość
Post NOCNA ZMIANA 2006 ;-)
Wczoraj w nocy w pałacu przy Krakowskim Przedmieściu
- tym przed którym 7 października kilkanaście tysiecy ludzi skandowało
"S.......j Dziadu" -
zebrali sie spiskowcy i zdala od kamer i mikrofonów uknuli, że herszt jednej z trzech spiskujących band, Andriusza "Warchoł" ,
zostanie wicepremierem i ministrem rolnictwa.

Po raz trzeci w tym sezonie :!:

Obrazek

Wt paź 17, 2006 6:52

Kolejny raz został stworzony sztuczny twór, który nie ma wielkich szans na przetrwanie.
Dziwno mi, ze medialna tuba PiS-iorków TV Trwam nie była obecna przy tym Histerycznym fakcie.

Kaczyński tak bardzo obawia sie wyborów, ze pójdzie na układ z kazdym. Nieważne czy to jest małointeligentny półfaszysta, czy kryminalista

Wt paź 17, 2006 7:11
Ja się bardzo cieszę! Było by bardzo niedobrze, gdyby teraz były wybory i Po by oczywiscie wygrała, ale PIS nie skompromitowało się jeszcze na tyle wśród swojego elekrtoratu, aby PO moglo uzyskać w wyborach znaczną przewagę, umożliwiającą samodzielne tworzenie rządu. Mieli bysmy kolejną patowaą sytuację, w której to PO szukałoby koalicjantów, a potem te koalicje by się waliły jedna po drugiej tak jak to jest teraz z PIS.

Dlatego postrzegam obecną sytuację bardzo pozytywnie. Kaczki skompromitują się nominacją dla Leppera, a nieunikniony rozpad reaktywowanej koalicje (co wydaje się tak pewne jak to, że ziemia sie kręci wokół słońca) dobije ostatecznie klub parlamentarny PIS. To będzie ostatnio kropla, ktora sprawi, że od PIS odejdzie kolejna rzesza zniesmaczonego elektoratu (to ci którzy dali PIS teraz ostatnią szane). W takiej sytuacji Lepper na pewno poprzez wniosek PO o samorozwiązanie sejmu, a kto wie może wniosek ten uzyska również poparcie PSL'u (zależy od tego jakie będą sondaże poparcia dla ich parti).

Sytuacja jest bardzo interesująca i z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Dobrze się stało, że nie ma wyborów. Pozwólmy PIS'owi się jeszcze bardziej skompromitowac. Jak ma odejść to z pompą i na całość! :D [/url]

Wt paź 17, 2006 8:21
Tylko czy stać nas na to by dalej szkodzili krajowi?
Ilez oni jeszcze utworza bezsensownych stanowisk, tylko po to by zadowolic koalicjantów?
Może teraz jakis koalicjant wymysli by otworzyć kolejna stacje na jakiejś pipidówie?
Może teraz Lepper zacznie wysyłac swoje zdjęcia do wszystkich rolników (oczywiście na koszt państwa).

No nic, trzeba bedzie zacisnąć pasa i patrzeć jak ten "titanic" tonie.

Wt paź 17, 2006 8:29

Ja się bardzo cieszę! Było by bardzo niedobrze, gdyby teraz były wybory i Po by oczywiscie wygrała, ale PIS nie skompromitowało się jeszcze na tyle wśród swojego elekrtoratu, aby PO moglo uzyskać w wyborach znaczną przewagę, umożliwiającą samodzielne tworzenie rządu. Mieli bysmy kolejną patowaą sytuację, w której to PO szukałoby koalicjantów, a potem te koalicje by się waliły jedna po drugiej tak jak to jest teraz z PIS.

Też tak to widzę. Dodałbym jeszcze Ogólną Teorię Układu, na której PiS cały czas wiezie jeszcze swoje notowania. Ta karta musi zostać odkryta do końca, tak aby nikt nie licytował na nią kolejnych kosmicznych kontraktów. Tym bardziej, że poleciało ostatnio parę asów (archiwa WSI, szafa Lesiaka) i wydaje się, że rozgrywka powoli dobiega końca.

Wt paź 17, 2006 10:06

ot, kolejna niedotrzymama obietnica Kaczyńskiego...

Wt paź 17, 2006 12:33

Czy mozna sie bardziej skompromitować?

Kolejny raz został stworzony sztuczny twór, który nie ma wielkich szans na przetrwanie.
Dziwno mi, ze medialna tuba PiS-iorków TV Trwam nie była obecna przy tym Histerycznym fakcie.

Kaczyński tak bardzo obawia sie wyborów, ze pójdzie na układ z kazdym. Nieważne czy to jest małointeligentny półfaszysta, czy kryminalista

Drogi tolkienie!! Zmień sobie nicka, bo ultrakatolik JJR Tolkien chyba już całkiem straci radość życia wiecznego.
Jaką szkodę wyrządziło Ci PiS, że w każdym swoim poscie tak ostro ich atakujesz?? Przypuszczam, że swoje sądy stawiasz tylko metodą "Ctrl A, Ctrl C, Ctrl V". Pamiętaj, że krytyka jest dobra, żeśli podaje jakieś alternatywne rozwiązania, a Twoje wywody jakoś ich nie zawierają.
A co do polityki i państwa: poczytaj sobie klasyków teorii państwa (począwszy od św. Augustyna a kończąc na F. Fukuyamie - polecam Budowanie państwa: władza i ład międzynarodowy w XXI wieku) a dopiero potem bierz udziała we wszelakich dyskusjach

Wt paź 17, 2006 18:19

Cham ("Spieprzaj dziadu") z warchołem (jak to cham go nazwał) się dogadali.

Na jak długo :?: Przy poziomie wielu kwestii w tym kraju - taki badziew może ciągnąć się długo, chyba że znowu na siebie naplują, poobrażają się, zabiorą zabawki i koalicję szlag trafi.

Aż w końcu znowu zaczną myśleć - kto, jak, z kim i na jakich warunkach - no i znowu będą myśleć, aż dojdą do tego... że nie da się nic wymyśleć.

Słowem :?: Debilizm. IV RP.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt paź 17, 2006 21:31
Zobacz profil WWW
Cham ("(censored) dziadu") z warchołem (jak to cham go nazwał) się dogadali.

Codziennie noszę te opaskę :D Coraz więcej ludzi ją nosi! :) Jest to mój sprzeciw przeciwko kaczyzmowi, przeciwko IV RP i przeciwko kaczce. Przynajmniej w ten sposó mogę wyrazić swoje niezadowolenie z władzy.

Śr paź 18, 2006 5:27
Gdzie tam tolkienowi do mistrzów :D - specjalistami w alternatywnym rozwiązaniu jest PiS, przykład perwszy z brzegu:
http://wiadomosci.onet.pl/1419805,11,item.html

Śr paź 18, 2006 8:09

A czy handlowanie ludzkim mięsem nie jest przypadkiem karalne?? :o

Śr paź 18, 2006 8:11

Jaką szkodę wyrządziło Ci PiS, że w każdym swoim poscie tak ostro ich atakujesz?? Przypuszczam

Nie przypuszczaj tylko myśl zanim kogoś skrytykujesz.
CZTERECH ministrów finansów w ciągu roku.
Zero logicznej polityki zagranicznej.
Zero zapowiadanych zmian w prawie dotyczących gospodarki.
Złamanie większości obietnic wyborczych.

I tolkien nie ma powodu do negatywnego sądu o PiSie?

Śr paź 18, 2006 9:11

Z histori wiadomo ze fanatyczni paranoicy nigdy łatwo wladzy nie oddaja.

Śr paź 18, 2006 13:48

Działa w sposób typowy dla PiS-iorków.
Nie ma żadnych argumentów za "dobrem" swoich rządów, atakuje wiec (PiS) jak wściekły pies wszystkich wokół.
Taki wściekły bełkot można wczoraj było usłyszeć z ust [...] posła Kuchcińskiego w Sejmie.
W tym samym czasie reszta głównych PiS-iorków z Naczelnym Kaczorkowym, ze wstydu ukrywała sie przed narodem.

Wieczorem dopiero Premier wydał z siebie odgłos, bulgocąc bez sensu i jak zwykle zwalając wszystko na PO.

[...] - zastanawiam się, czy potrafisz używać nieobraźliwych sformuowań... - jo_tka

Śr paź 18, 2006 16:46

A gdzie w moim poscie jest ta wściekłość?? Nie jestem PiS-owcem, POpowcem, ani tym bardziej lewakiem wszelkiej maści, zatem implikowanie moim wypowiedziom jakiejkolwiek jeremiady i wścieklizny jest nadużyciem. Tylko zapytałem grzecznie o źródła Twej frustracji i odpowiedziałeś. Pocóż więc kolejne komentarze??

Cz paź 19, 2006 21:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona