"Tu es Petrus" - oratorium Książka i Rubika
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 tu es petrus
chciałam powiedziec jak usłyszałam 1 raz oratorium Piotra Rubika niech mówia ze to nie jest milosc poprostu sie zakochałam i codzienie slucham tego odoba mi a płyte mam zamiar kupic pozdrawiam i moze powiecie mi ile płyta kosztuje CD pozdrawiam
|
Śr kwi 05, 2006 9:24 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
DVD możesz kupić na http://www.tu-es-petrus.pl/dvd_s.html - koszt to 54.90 (+ koszt wysyłki).
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr kwi 05, 2006 9:32 |
|
 |
sMarcina
|
|
N wrz 10, 2006 15:38 |
|
|
|
 |
bejot
|
a ja mam pytanie..
czy ktos ma moze to Dzielo (tzn Tu es Pertus) w mp3?
bo plytke owszem mam.. ale ograniczona jest do sluchania w domku na dvd.. a tak jak sie po miescie chodzi z playerkiem w uszach, to milo by bylo i tam moc sluchac..
PS. posiadanie mp3 jest legalne, jesli posiada sie oryginal na nosniku stalym (czy jak tam te plytki, czy kasety okreslic)
Pozdrawiam 
_________________ Jeśli chcesz zrozumieć drugiego człowieka..
nie słuchaj tego co mówi..
wsłuchuj się raczej w to, co przemilcza..
Khalil Gibran
|
Śr paź 18, 2006 15:30 |
|
 |
ToMu
|
Poszukaj w serwisie Megaupload 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Śr paź 18, 2006 17:54 |
|
|
|
 |
pizmak
|
 Re: "Tu es Petrus" - oratorium Książka i Rubika
Pablo_Tychy napisał(a): Dzisiaj kupiłem sobie to oratorium. Osobiście uważam, że jest to jedno z największych osiągnięć polskiej muzyki współczesnej. Teksty Książka są bardzo dobre a muzyka Rubika wręcz kapitalna. Dość przypomnieć, że swoistym hitem stał się utwór z tego oratorium pt. "Niech mówią, że to nie jest miłość". Myślę, że to kawałek kapitalnej muzyki. A co Wy o tym myślicie?
tego sie sluchac nie da.
a teledysk...cukierkowa panienka...lapanie sie za raczki...dajcie ludzie spokoj ZGROZA
|
Pt paź 20, 2006 11:20 |
|
 |
ToMu
|
 Re: "Tu es Petrus" - oratorium Książka i Rubika
pizmak napisał(a): Pablo_Tychy napisał(a): Dzisiaj kupiłem sobie to oratorium. Osobiście uważam, że jest to jedno z największych osiągnięć polskiej muzyki współczesnej. Teksty Książka są bardzo dobre a muzyka Rubika wręcz kapitalna. Dość przypomnieć, że swoistym hitem stał się utwór z tego oratorium pt. "Niech mówią, że to nie jest miłość". Myślę, że to kawałek kapitalnej muzyki. A co Wy o tym myślicie? tego sie sluchac nie da. a teledysk...cukierkowa panienka...lapanie sie za raczki...dajcie ludzie spokoj ZGROZA
To, że Ci się nie podoba, to nie znaczy że jest to kiepskie.
|
So paź 21, 2006 9:18 |
|
 |
pizmak
|
Najmocniej przepraszam. Powiem : Nie polecam gdyz uwazam iz jest beznadziejne.
|
So paź 21, 2006 17:41 |
|
 |
ToMu
|
To już wiemy.
Co nie znaczy, że dla innych - poza Toba - beznadziejne jest.
Mnie się bardzo podoba.
|
So paź 21, 2006 21:07 |
|
 |
Kropka
|
"Tu es Pertus" słuchałam wczoraj cały dzień, przy okazji robienia sobotnich porządków
Mem pewne refleksje, które poruszę w innym wątku, tylko poszukam czy jest jakiś odpowiedni, czy trzeba będzie założyć 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
N paź 22, 2006 12:51 |
|
 |
Vroo
|
Gatunek muzyki, który Stefan Kisielewski nazwał kiedyś socrealizmem religijnym. Ale pan Rubik który dotąd tworzył muzykę do reklam czy też czołówki programów TV, wie co ludzie lubią. ;-)
|
Cz lis 02, 2006 10:39 |
|
 |
Mark Zubek
|
Nie wiem jak określić gatunek takiej muzyki. Poezja śpiewana ?
Klasyczna wzniosłość,klimaty bliskowschodnie,wolna interpretacja biblijna.
Bardzo ciekawe, bardzo polskie, bardzo chrześcijańskie, bardzo na czasie.
SUPER.
|
Cz lis 30, 2006 3:54 |
|
 |
Kropka
|
Super super 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Cz lis 30, 2006 8:14 |
|
 |
Annnika
|
Genialne, mam wszystkie 3 oratoria  [oryginały]
|
Cz lis 30, 2006 16:45 |
|
 |
zszywacz
|
Vroobelek napisał(a): Gatunek muzyki, który Stefan Kisielewski nazwał kiedyś socrealizmem religijnym. Ale pan Rubik który dotąd tworzył muzykę do reklam czy też czołówki programów TV, wie co ludzie lubią. 
Zgadzam się w pełni z tą opinią.
|
Pt sty 26, 2007 18:46 |
|
|
|