Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 17:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 526 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 36  Następna strona
 Popieram Ministra Giertycha! 
Autor Wiadomość

Róznica jest dosyć wyraźna. Maciej Giertych popierał stan wojenny wprowadzony przez Jaruzelskiego. Tam nie było układów i negocjacji, tam była pełna akceptacja

Wt paź 17, 2006 7:05

Klekot

Róznica jest dosyć wyraźna. Maciej Giertych popierał stan wojenny wprowadzony przez Jaruzelskiego. Tam nie było układów i negocjacji, tam była pełna akceptacja

Akceptacja to mało powiedziane. Tam było pełne uwielbienie.

Wt paź 17, 2006 9:47

Maciej Giertych: "Ludzi najbardziej bulwersuje to, że ja się wypowiadałem za stanem wojennym. Wyobrażają sobie, że był wybór między PZPR a +Solidarnością+. A to nie było tak. To był wybór między stanem wojennym a wkroczeniem wojsk radzieckich. Przynajmniej ja tak to wtedy oceniałem, a historycy do dziś się sprzeczają, czy rzeczywiście Rosja by wkroczyła, czy nie(...)Uważałem w tym momencie, że lepiej, żeby był stan wojenny zorganizowany przez istniejącą władzę, niż inwazja Układu Warszawskiego i rozbiór Polski, na co się zanosiło". Gdańsk, styczeń 2005

Wt paź 17, 2006 12:37
Ubole tez się tłumaczyli, ze lepiej było współpracować z władzą i gnębic pozostałych obywateli. Niźli samemu być gnębionym i nie korzystać z przywilejów.

Ubecka logika przez Giertycha przemawia

Wt paź 17, 2006 12:42

Skoro pojawiła się w temacie już wypowiedź nt. Giertycha seniora - co myślicie o jego ostatniej wspaniałej teorii :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt paź 17, 2006 21:27
Zobacz profil WWW

Ubole tez się tłumaczyli, ze lepiej było współpracować z władzą i gnębic pozostałych obywateli. Niźli samemu być gnębionym i nie korzystać z przywilejów.
Ubecka logika przez Giertycha przemawia

Kogo Giertych gnębił?? Po prostu uważał(może błędnie, może nie), że takie działania były na tamtą chwile korzystniejsze dla Polski.

Śr paź 18, 2006 0:15

Skoro pojawiła się w temacie już wypowiedź nt. Giertycha seniora - co myślicie o jego ostatniej wspaniałej teorii :?:

Co ja myślę... cóż wspaniała teoria.
Zresztą każda teoria, każdego Giertych, dotycząca każdej dziedziny wiedzy i nauki jest debeściacka :peace:

Przemiędlili już:
- język polski,
- historię,
- teraz biologia.

Co będzie następne? Matematyka? 2+2=5? Jak dobrze, że zakończyłam już edukację...

Śr paź 18, 2006 7:55

Kogo Giertych gnębił?? Po prostu uważał(może błędnie, może nie), że takie działania były na tamtą chwile korzystniejsze dla Polski.

A kogo gnębił nauczyciel należący do PZPR? Skoro przynależność do PZPR wystarcza, aby skreślić nauczyciela z listy odznaczonych, to wygłaszanie peanów na cześć Jaruzelskiego, PRL i ZSRR wystarcza, aby skreślić polityka z listy kandydatów na prezydenta. Zwykła przyzwoitość nakazuje, aby wymagać najpierw od siebie, a potem od innych.

Śr paź 18, 2006 9:17

Ja to nazywam "starczym uwiądem".

Tego się inaczej nie da nazwać.

Dobrze, ze ludzie już byli w kosmosie, bo Giertych byłby w stanie obalic nawet Kopernika.
Gdy Bóg chce kogos pokarać, to najpierw mu rozum odbiera

Śr paź 18, 2006 10:38

A kogo gnębił nauczyciel należący do PZPR?

Wszystkich tych, którzy mieli odwagę głośno wyrazić poglądy niezgodne z obowiazującą linią partyjną. Często też gnębiono dzieci, których "winą" było tylko to, że ich rodzice byli opozycjonistami(np. dziećmi AKowców, działaczy Solidarności, itp.).

Śr paź 18, 2006 10:57

Klekot - ty chyba nie żyłeś w tamtych czasach.
A przynajmniej nie w czasach Edwarda Szczodrego...

Śr paź 18, 2006 11:31

SweetChild napisał(a):
A kogo gnębił nauczyciel należący do PZPR?

Wszystkich tych, którzy mieli odwagę głośno wyrazić poglądy niezgodne z obowiazującą linią partyjną. Często też gnębiono dzieci, których "winą" było tylko to, że ich rodzice byli opozycjonistami(np. dziećmi AKowców, działaczy Solidarności, itp.).

Za to w stanie wojennym tych, którzy mieli odwagę głośno wyrazić poglądy niezgodne z obowiazującą linią partyjną głaskano po główkach i przydzielano im dodatkowe kartki na buty. Nikogo też nie gnębiono za to, że byli opozycjonistami ani też dziećmi opozycjonistów. Taki Przemyk np. to wymysł wrogich Polsce liberalnych imperalistów.
Ten raj na ziemi wychwalał i aktywnie wspierał Maciej Giertych.

Przyłóż tę miarę, którą zastosował Roman Giertych wobec nauczycieli, do kandydata LPRu na prezydenta.

Śr paź 18, 2006 12:19

Klekot - ty chyba nie żyłeś w tamtych czasach.
A przynajmniej nie w czasach Edwarda Szczodrego...

Za to żyły osoby z mojej rodziny i za wesoło nie miały :?

Śr paź 18, 2006 21:11

Giertych Musi Odejść! Normalnie żal ściska pośladki jak się co chwila człowiek dowiaduje o nowościach które chce wprowadzić "minister z głową konia i mentalnością sierżanta"

Pt paź 20, 2006 12:21

Byłabym wdzięczna za podniesienie poziomu argumentacji...

Pt paź 20, 2006 17:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 526 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 36  Następna strona