Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 702 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Z tego powodu nie można jednak kwestionować pozytywnego wpływu poezji, jak i negatywnego, muzyki metalowej.

Wskazuje na całą muzyke metalową. To, że ja się mogę domyślić, że Ty chciałaś napisać, że to mała, agresywna część i to, że Ty to mogłaś mieć na myśli nie musi być oczywiste dla kogoś kto to przeczyta i dalej będzie się roznosił bezsensowny smród na calutki metal. A już nie raz i nie dwa ludzie bezpodstawnie cierpieli z powodu takich niby oczywistych skrótów myślowych.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

So paź 14, 2006 10:38

Co sie ze mna stanie po przesluchaniu 100 plyt metalowej muzyki w okreslonym czasie (2h dziennie) ??

Prosze o odp tych wszystkich "psychologow" ktorzy wczesniej wolali iz metal wplywa zle na ludzka psychike !

So paź 14, 2006 22:42

Wyniki badań największej organizacji psychologicznej na świecie to dla Ciebie nie konkrety? O tym jaki wpływ na człowieka ma agresywna muzyka możesz przeczytać w artykule do którego linka podałem.
Pytania w stylu "no powiedzcie mi co ja zrobię" są niepoważne.

So paź 14, 2006 22:51

Wyniki badań największej organizacji psychologicznej na świecie to dla Ciebie nie konkrety? O tym jaki wpływ na człowieka ma agresywna muzyka możesz przeczytać w artykule do którego linka podałem.
Tyle, że w tym artykule nie ma żadnej wzmianki co zrobię sobie, innym ludziom i najbliższemu otoczniu jeśli nie będę mógł słuchać owej "agresywnej" muzyki... ;)

So paź 14, 2006 23:03

1-dlaczego muzyki "spokojniejszej" puszczano im więcej?
2-czyli Radio Maryja też jest złe. Bo gdy tylko je włączam wzrasta we mnie poziom agresji, a spowodowane to jest tekstem, który słysze(bo o tekście, a nie rodzaju muzyki artykuł mówi), za to gdy włączam Radio Zet, poziom agresji u mnie opada.
3-co jeśli człowiek nie rozumie śpiewanego tekstu, tak jak to ma miejsce np. w CC? Oczywiście rozumiem, że wtedy ten tekst nie ma nań najmniejszego wpływu. Artykuł wyraźnie podaje, że badany poziom agresji zmnieniał się na podstawie tekstu tylko i wyłącznie, a nie rodzaju muzyki, czy autora.
4-o ile dobrze rozumiem(wole teksty archeologiczne^^), to "The study investigated precursors to aggression rather than aggressive behavior itself." znaczy, że badania wykazały agresje w postaci niejako "abstrakcyjnej" czyli uzupełniamy w słowie brakujące literki tak aby wyraz miał mniej przyjemny wydźwięk(h_t wypełniamy do hit, czyli uderzyć, zamiast np. hot czyli ciepły), a nie stwierdzono agresywnego zachowania samego w sobie. I kolejne zdanie "More research is needed, say the authors, to identify the short-term and long-term effects of violent song lyrics.", które wskazuje, że sami autorzy nie mają pojęcia jak "brutalne teksty" wpływają na człowieka w krótkim i długim odcinku czasu. Może oprócz tego, że inaczej wypełniają luki w wyrazie.
5-mimo stwierdzenia tej niepewności, piszą w konkluzji, że ma to znaczenie. To troche nie skumałem. Wpierw piszą, że w sumie nie wiedzą jak to dokładnie działa i jakie są zmiany w psychice(i czy w sumie wogóle są), a potem stwierdzają coś mimo wcześniejszych słów? Troche sprzeczne to dla mnie- może to ktoś wyjaśnić?
6-(joke) w stanach badali? Przecież tam sami psychiczni, gdzie listonosze w szkołach do dzieci strzelają to się dziwią, że łatwo agresje w nich wzbudzić? :D

And shame on you

N paź 15, 2006 11:06

Metal - super muzyka :D Choć w ogóle muzykę, szczególnie blues i nowoczesny jazz, to nieodmiennie metal cieszy się moją sympatią.

Ostatnio słucham sobie Slayera, super miodzio.

Cz paź 19, 2006 12:24

Metal był jest i będzie, czy ci się to podoba czy nie 8)
kompletnie nie znasz tej muzyki i subkultury (możesz sobie to nawet sektą nazwać - mi to zwisa) i tylko się błaźnisz próbując wykazać że wszyscy metalowcy to wariaci kwalifikujący się na leczenie (porównanie do świrów, alkoholików i ćpunów)
ktoś tu napisał, że fani CC dokonali gwałtu i morderstwa, no tak a ile jest dokonywanych gwałtów czy mordestw przez kolesi w przyszerokich spodniach którzy sie nasłuchali "gangsta rapu" czy innego ścierwa mówiącego o ćpaniu, ruchaniu i tzw "życiu"? ilu przestępstw dokonują technotłuczki naćpane do granic możliwości?
no tak ale to metalowcy rzucają się w oczy a to niektórych drażni

Pt paź 20, 2006 13:02

kompletnie nie znasz tej muzyki i subkultury

To może podaj jeszcze jakieś argumenty za tą tezą. Najlepiej takie które tłumaczą dlaczego słuchając kilka lat metalu i należąc do subkultury metalowej nie mam o tym wszystkim pojęcia.
tokarz napisał(a):
i tylko się błaźnisz próbując wykazać że wszyscy metalowcy to wariaci kwalifikujący się na leczenie

To pokaż mi gdzie chciałem to wykzać albo napisałem że wszyscy metalowcy nadają się do leczenia. Jeśli nie jesteś w stanie wskazać takiego fragmentu to sam się błaźnisz pokazując, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Pt paź 20, 2006 16:06

Drażni też ministra Giertycha, który jak donosi wczorajsze Metro, nakręcił spot reklamowy, coś o bezpieczeństwie w szkole, gdzie przedstawił chuliganów noszących skóry, długie włosy i kolczyki. Pomijając kolczyki, to właśnie metal. Wypowiedzi dyrektorki liceum i pedagoga szkolnego mówią, że jest to bezsensowna i idiotyczna propaganda, mająca niewiele wspólnego z prawdą.
No ale oczywiście w wykonaniu tego ministra to nie pierwszyzna, że coś "nie styka".

And shame on you

Pt paź 20, 2006 16:31

A., czego jak czego ale opierania się na brukowcu jakim jest "Metro" sie po Tobie nie spodziewałem. Obejrz sobie spot o którym mowa i zauważ, że tylko jeden z czterech chuliganów jest tam ubrany jak metal. Subkultury są wyrazem buntu przeciwko powszechnemu obrazowi obywatela i zasadom społecznym - co więc widzisz niestosownego w reprezentowaniu problematycznego ucznia poprzez członka subkultury? Giertychofobia staje się coraz bardziej absurdalna.

Pt paź 20, 2006 19:11

A spróbuj zaprzeczyć, że nie było tam metala? Zresztą nie musisz, bo i tak powiedziałeś, że jest- więc metro nie kłamało :D
Obrazowi obywatela-tak. Zasadom-nie. Sugerujesz swoimi słowami, że każdy, kto należy do jakiejkolwiek subkultury jest przeciw zasadom społecznym, co jest oczywistą nieprawdą. Tak więc, spot ten sugeruje nieprawde.
O, właśnie skończyłem oglądać. I wiesz co? Chrzanisz głupoty. Cała czwórka(no dobra, trójka, bo ta jedna lalunia troche nie pasi), ale cała trójka od pierwszego spojrzenia wygląda na fanów konkretnego brzmienia- metal, punk, rock. Jeśli tego nie widzisz, to dziwie się słowom
Cytuj:
Najlepiej takie które tłumaczą dlaczego słuchając kilka lat metalu i należąc do subkultury metalowej

Dlaczego nie ma łysego miłośnika LPR? Dlaczego nie ma dresa? Ten filmik jest dokładnie taki jak opisało go metro- nastawiony na przypisanie łatki chuligana w/w "subkulturom". Jeśli ktoś zaprzecza, to znaczy, że albo jest głupi, ślepy, albo maksymalnie stronniczy.

Co do Giertychofobii- inny temat do tego jest, ale ma to swoje racjonalne podstawy- amnestia, ewolucja, upolitycznianie szkoły, teraz ten spot.

And shame on you

Pt paź 20, 2006 19:43

ktoś tu napisał, że fani CC dokonali gwałtu i morderstwa, no tak a ile jest dokonywanych gwałtów czy mordestw przez kolesi w przyszerokich spodniach...

To była moja odpowiedź na pytanie Crosisa. Nie mówimy tu o rapie, choć pewnie analogiczny wątek można by założyć. Nota bene, jest chrześcijański rap, reagge, ska, folk, ale o chrześcijańskim metalu (czyli przekazującym chrześcijańskie wartości) nie słyszałem.

Pt paź 20, 2006 19:46
ota bene, jest chrześcijański rap, reagge, ska, folk, ale o chrześcijańskim metalu (czyli przekazującym chrześcijańskie wartości) nie słyszałem.

Jest sporo mocnych zespolow Chrzescijanskich - metalowych i punkowych tez.

Pt paź 20, 2006 20:23
z 2TM23 (tak niesamowicie znany i wszechobecny na koszulkach, że skoro o nim nie słyszałeś to nie chcę wiedzieć jak daleko zyjesz:P), Pneumą i Jestem na czele.

So paź 21, 2006 16:33

jest chrześcijański rap, reagge, ska, folk, ale o chrześcijańskim metalu (czyli przekazującym chrześcijańskie wartości) nie słyszałem.

no to prosze badzo: HORDE, MORTIFICATION ... a czy w ogóle słyszałeś o takim nurcie jak unblack metal?
polecam się zapoznać z zawartością http://unblack.kdm.pl/ (i bardzo proszę nie kasować linka)

Cz paź 26, 2006 12:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 702 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 47  Następna strona