Czy ateista ma prawo wmawiac Ci co on uwaza
Autor |
Wiadomość |
_Big_Mac_
|
gabriel napisał(a): A tak przy okazji dosokonale znasz prawo to moze byc sie zapoznal z art. 51 par. 1 Masz na myśli " Art. 51. § 1.Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny." (kodeks wykroczeń)? Gdzie tu homoseksualizm? To ja już większe powiązania widzę między nudyzmem a nieobyczajnym wybrykiem. Cytuj: A wg Ciebie wolno innym osobom nie zyczyc sobie propagowania homoseskualizmu do nich czy do ich dzieci ..czy nie maja takiego prawa ?
Parafrazując: A wg Ciebie wolno homoseksualistom nie zyczyc sobie propagowania heteroseksualizmu do nich czy do ich dzieci ..czy nie maja takiego prawa ?
Poza tym - szczerze. Jak wyobrażasz sobie propagowanie homoseksualizmu w stosunku do ciebie lub twoich dzieci? Podchodzi do Ciebie gej i mówi "popatrz jaki ładny mężczyzna tam idzie, śliczny ma tyłek"? Zmieniłbyś orientację, zaczęliby Ci się podobać faceci?
Homoseksualiści nie tworzą globalnego spisku mającego ze wszystkich uczynić gejów, nie mają na celu indoktrynacji dzieci do homoseksualizmu. Chcą jedynie, by przestano ich demonizować i dyskryminować.
N paź 22, 2006 17:16 |
|
|
|
 |
tommy
|
gabriel napisał(a): A wg Ciebie wolno innym osobom nie zyczyc sobie propagowania homoseskualizmu do nich czy do ich dzieci ..czy nie maja takiego prawa ?
A wg Ciebie wolno innym osobom nie zyczyc sobie propagowania chrzescijanstwa do nich czy do ich dzieci ..czy nie maja takiego prawa?
Odrozniaj prosze ostentacyjne pokazywanie genitaliow czy seksu w miejscu publicznym z propagowaniem pogladu.
|
N paź 22, 2006 17:28 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym To wg Ciebie propagowanie homoseksualizmu nie wywoluje zgorszenia ? Cytuj: Parafrazując: A wg Ciebie wolno homoseksualistom nie zyczyc sobie propagowania heteroseksualizmu do nich czy do ich dzieci ..czy nie maja takiego prawa
Potraficie jako tylko homoseksualisci stworzyc osobne spolecznestwo bez udzialu hetero, ( bo w druga strone nie ma najmniejszego problemu ) jesli tak...to nie ma sprawy ..chetnie bede za tym aby nie wchodzic sobie w droge
|
N paź 22, 2006 17:36 |
|
|
|
 |
gabriel
|
tommy napisał(a): gabriel napisał(a): A wg Ciebie wolno innym osobom nie zyczyc sobie propagowania homoseskualizmu do nich czy do ich dzieci ..czy nie maja takiego prawa ?
A wg Ciebie wolno innym osobom nie zyczyc sobie propagowania chrzescijanstwa do nich czy do ich dzieci ..czy nie maja takiego prawa?
No to najlepiej bedzie stworzyc 2 systemy szkol ( sa takie kraje gdzie to jest robione )
Teisci beda placic podatki na swoje szkoly i nauczycieli ..a ateisci na swoje szkoly i nauczycieli
To by byla super sprawa
|
N paź 22, 2006 17:38 |
|
 |
_Big_Mac_
|
gabriel napisał(a): Cytuj: albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym To wg Ciebie propagowanie homoseksualizmu nie wywoluje zgorszenia ? A co Ty znowu z tym propagowaniem? Jeśli chodzi Ci, że widzę na ulicy pare tej samej płci za rękę, to osobiście mam to gdzieś. A jeszcze nigdy do mnie nie podszedł homoseksualista i nie zaczął "propagować" swojej orientacji, chcąc mnie zachęcić do bycia gejem. Bardziej się czuje zgorszony gdy widzę w autobusie śmierdzącego pijaka, który najwyraźniej nie zdejmuje portek przed sikaniem. Cytuj: Potraficie jako tylko homoseksualisci stworzyc osobne spolecznestwo bez udzialu hetero, ( bo w druga strone nie ma najmniejszego problemu ) jesli tak...to nie ma sprawy ..chetnie bede za tym aby nie wchodzic sobie w droge
Nie. I homoseksualiści nie mają zamiaru tworzyć społeczeństwa homo, bo takie się nie może rozmnażać, to oczywiste.
Właśnie dlatego nie ma czegoś takiego, jak _propagowanie_ homoseksualizmu.
BTW, faktycznie by była super sprawa z tymi szkołami. Z tym, że bezsensowna, bo szkoła ateistyczna by się różniła tylko brakiem zajęć religii dwa razy w tygodniu, program ten sam i podręczniki te same.
Dlatego sensowniej by było zrobić szkoły bezwyznaniowe i pozaszkolne kółka katolickie, opłacane z kieszeni teistów. 
N paź 22, 2006 17:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gabriel napisał(a): To wg Ciebie propagowanie homoseksualizmu nie wywoluje zgorszenia ?
Absdtrahując co to tommy odpowie - nie ma to żadnego znaczenia. Dlatego, bo dla kogoś będzie zgorszeniem a dla kogoś innego nie. Zapewniam cię, że dla wielu osób babće w moherowych beretach sieją zgorszenie, czy też kościół katolicki swoimi pogladami. Nikt jednak z tego tytulu nie próbuje im zatykać ust, czy też tępić ich. Każdy ma prawo do swoich poglądów i do prezentowania tych poglądów publicznie - innymi słowy prawo do promowania/popularyzwoania tych pogladów. gabriel napisał(a): Potraficie jako tylko homoseksualisci stworzyc osobne spolecznestwo bez udzialu hetero, ( bo w druga strone nie ma najmniejszego problemu ) jesli tak...to nie ma sprawy ..chetnie bede za tym aby nie wchodzic sobie w droge
I tu wychodzi całą twoja płytkość i niewiedza. Homoseskualistów nie da się zapakwoać do jednego worka, wystrzelić w kosmos i powiedzieć ""mamy "problem" z głowy"". Homosekusaliści są wśród nas wszędzie - są naszymi braćmi, siostrami, kolegami z pracy, uczniami, nauczycielami, urzędnikami, sportowacami, businessmenami, podwładnymi, przełożonymi itd. Są częścią nas jako społeczeństwa i w dodatku corocznie przybywają w liczbie od 3-10% (wg statystyk) wśród urudzonych dzieci. Nie da się oddzielić jednego od drugiego.
Pozatym, jesli tak bardzo nie potrafiłbys znieśc obecności homoseksualisty to ty masz problem, więc to ty powiinienieś wyjechać. Nie wydaje mi się, aby homoseksuliści chcieli uciekać z kraju.
|
N paź 22, 2006 17:54 |
|
 |
Mark Zubek
|
_Big_Mac_
Napisałeś;
"Homoseksualiści nie tworzą globalnego spisku mającego ze wszystkich uczynić gejów, nie mają na celu indoktrynacji dzieci do homoseksualizmu.
Chcą jedynie, aby przestano ich demonizować i dyskryminować"
NARESZCIE MĄDRE SŁOWA ! :-)
To nie homoseksualiści LECZ KTOŚ ZA NICH I W ICH IMIENIU tworzy
globalny spisek i indoktrynuje dzieci !!!
O tym staram się od jakiegoś czasu WAS uświadomić.
Kto jest tym tajemniczym KIMŚ?
Zapytajcie swoje elity , oszołomów i warchołów tworzących heppeningi
nienawiści i separacji. Zapytajcie skąd biorą pieniądze, skąd mają
możliwości do tworzenia napięć spółecznych, DLA CZEGO chcą
"uszczęśliwiać" niewinne dzieci miłością pełną własnego chciejstwa.
Dla czego tworzą IDEOLOGIĘ z czegoś co powinno zostać w swerze
prywatności dwojga ludzi.
WMAWIANIE podziału na homo i hetero jest kontynuowane
dla globalnych celów politycznych, gdzie NIEWOLA człowieka będzie owocem jego własnego wyboru.
|
N paź 22, 2006 19:16 |
|
 |
No
|
Cytuj: To nie homoseksualiści LECZ KTOŚ ZA NICH I W ICH IMIENIU tworzy globalny spisek i indoktrynuje dzieci  !
kosmici czy światowe żydostwo? 
|
N paź 22, 2006 19:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: WMAWIANIE podziału na homo i hetero jest kontynuowane dla globalnych celów politycznych, gdzie NIEWOLA człowieka będzie owocem jego własnego wyboru.
No może trochę przesadzasz, ale coś w tym jest...
Ostatnio ludzie coś zbyt często wychodzą na ulicę. Kto nimi kieruje? Czyżby publiczne demostracje nie stały się sposobem walki politycznej? Politycy zaczynają z ludźmi robić to co im się podoba. Wmawia się nam kogo mamy lubić, a kogo nie. Kiedy mamy protestować, a kiedy się cieszyć.
Mam już dość tej całej manipulacji...
W naszym zblazowanym kraju nikt nie wychodzi na ulicę, nie będąc kierowanym odgórnie. Żadna demonstracja nie obędzie się bez polityki.
Równouprawnienie nie powinno być elementem walki politycznej, równouprawnienie powinno po prostu być!
|
N paź 22, 2006 19:27 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: gabriel napisał: Cytat: albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym
To wg Ciebie propagowanie homoseksualizmu nie wywoluje zgorszenia ?
bigmac :A co Ty znowu z tym propagowaniem?
Jeśli chodzi Ci, że widzę na ulicy pare tej samej płci za rękę, to osobiście mam to gdzieś. A jeszcze nigdy do mnie nie podszedł homoseksualista i nie zaczął "propagować" swojej orientacji, chcąc mnie zachęcić do bycia gejem. A nie o to mi chodzi, nie tak dalej jak pol roku temu zbulwersowala opinie publiczna akcja niejakiego Biedronia ktory przyjechal do szkoly pokazujac dzieciom z mlodszych klas podstawowki..na czym poleha seks homoseskualny, pokazujac rozne sluzace do tego typu gadzety , barwnie opisywane sposoby uprawiania seksu przez homo.... Wszystko to pokazano w programie Pospieszalskiego....mnie jako doroslej osobie robilo sie na wymioty ..a co dopiero male dzieci To jest chore  ! Cytuj: Nie. I homoseksualiści nie mają zamiaru tworzyć społeczeństwa homo, bo takie się nie może rozmnażać, to oczywiste.
Dlatego zawsze musza sie przyklejac do spolecznestwa hetero....ale nie to jest problemem...proboja uczyc co dla hetero ma byc pojeciem obrzydlistwa a co nie Cytuj: Dlatego sensowniej by było zrobić szkoły bezwyznaniowe i pozaszkolne kółka katolickie, opłacane z kieszeni teistów
Wyobraz sobie ze ateistow jest w spoleczenstwie nie wiecej niz 10 % ..i z podatkow ktore tylko oni placa ...na drewnaine budy nie stac by ich bylo nie mowiac o nowoczesnych szkolach
Czyli dokladaja sie w 10 % do budzetu panstwa..a chca aby teisci uczyli sie religii..w kolkach pozaszkolnych ....to trzeba miec tupet
|
N paź 22, 2006 20:02 |
|
 |
gabriel
|
przemo Cytuj: Dlatego, bo dla kogoś będzie zgorszeniem a dla kogoś innego nie. Chcesz komus ksztaltowac gusty ? Jesli wiekszosc czuje zgorszenie takim widokiem..ma do tego pelne prawo oponowac... Cytuj: Każdy ma prawo do swoich poglądów i do prezentowania tych poglądów publicznie - innymi słowy prawo do promowania/popularyzwoania tych pogladów O ile nie wzbudza zgorszenia innych Cytuj: I tu wychodzi całą twoja płytkość i niewiedza. Homoseskualistów nie da się zapakwoać do jednego worka, wystrzelić w kosmos i powiedzieć ""mamy "problem" z głowy"". Homosekusaliści są wśród nas wszędzie - są naszymi braćmi, siostrami, kolegami z pracy, uczniami, nauczycielami, urzędnikami, sportowacami, businessmenami, podwładnymi, przełożonymi itd. Są częścią nas jako społeczeństwa i w dodatku corocznie przybywają w liczbie od 3-10% (wg statystyk) wśród urudzonych dzieci. Nie da się oddzielić jednego od drugiego.
Zgoda, ale ogon nie bedzie rzadzil psem
|
N paź 22, 2006 20:06 |
|
 |
filippiarz
|
Mark Zubek napisał(a): To nie homoseksualiści LECZ KTOŚ ZA NICH I W ICH IMIENIU tworzy globalny spisek i indoktrynuje dzieci  ! O tym staram się od jakiegoś czasu WAS uświadomić. Kto jest tym tajemniczym KIMŚ? A wszystkiemu winni są ludzie tacy jak TY. Rząd zmuszony jest odpierać waszą reakcyjną działalność. Reakcja rodzi kontrreakcję. Wy mówicie "zło" i "grzech", to oni muszą powiedzieć "dobro" - po prostu dla równowagi. Dawno już wszystko byłoby unormowane i zapomniane, a homoseksualiści byliby normalną i akceptowaną częścią społeczeństwa... Ale nie! Postawimy się, będziemy krzyczeć, gryźć, kopać i pluć! Cóż nie można wam zakazać wyrażania poglądów, ale z powodu tych poglądów wzmocniony został przekaz do dzieci. Zamiast gej OK, normalny człowiek - gej jest dobry, należy szanować gejów.
Reakcja - kontrreakcja. I tyle.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
N paź 22, 2006 20:21 |
|
 |
_Big_Mac_
|
Cytuj: A nie o to mi chodzi, nie tak dalej jak pol roku temu zbulwersowala opinie publiczna akcja niejakiego Biedronia ktory przyjechal do szkoly pokazujac dzieciom z mlodszych klas podstawowki..na czym poleha seks homoseskualny, pokazujac rozne sluzace do tego typu gadzety , barwnie opisywane sposoby uprawiania seksu przez homo.... Wszystko to pokazano w programie Pospieszalskiego....mnie jako doroslej osobie robilo sie na wymioty ..a co dopiero male dzieci To jest chore  ! Nie mogę nic o tym znaleść w necie i nie obiła mi się taka sprawa o uszy, rzuć jakimś źródłem. Jedyną kontrowersyjną jego sprawą, o któej wiem, była ta: wikipedia napisał(a): Skazany 2 sierpnia 2005 roku przez Sąd Rejonowy w Elblągu na karę grzywny za znieważenie osób wyznania rzymskokatolickiego. Skazanie nastąpiło w trybie nakazowym, bez udziału oskarżonego w rozprawie. Biedroń złożył sprzeciw wobec wyroku, wobec czego został on uznany za niebyły. Sprawa została skierowana do ponownego rozpatrzenia przed sądem pierwszej instancji. Przedmiotem sporu sądowego była ocena wypowiedzi działaczki Stowarzyszenia Rodzin Polskich, publicznie twierdzącej, że homoseksualizm jest chorobą, a homoseksualiści powinni być odsunięci od wykonywania zawodu nauczyciela, uznana przez Biedronia jako oddającą faszystowsko-nacjonalistyczno-katolicki charakter nagonki na środowisko homoseksualistów. 3 października 2006 roku dezyzją Sądu Rejonowego w Elblągu uniewinniony. Nie mówiąc już o opinii Pospieszalskiego  wikipedia napisał(a): Styl moderacji Pospieszalskiego budzi kontrowersje, zwłaszcza wśród środowisk liberalnych i lewicowych, zarzucających mu brak obiektywizmu i niedopuszczanie do głosu gości, którzy mają poglądy inne niż prowadzący. Typowy kontrowersyjny pseudo-katolicki krzykacz z tv Plus. Taki Urban, tylko po drugiej stronie barykady. Cytuj: proboja uczyc co dla hetero ma byc pojeciem obrzydlistwa a co nie Ty też właśnie próbojesz uczyć innych, co jest obrzydliwe, a co nie. Cytuj: Wyobraz sobie ze ateistow jest w spoleczenstwie nie wiecej niz 10 % ..i z podatkow ktore tylko oni placa ...na drewnaine budy nie stac by ich bylo nie mowiac o nowoczesnych szkolach
Czyli dokladaja sie w 10 % do budzetu panstwa..a chca aby teisci uczyli sie religii..w kolkach pozaszkolnych ....to trzeba miec tupet
Żyjemy w państwie świeckim, nie wyznaniowym, czy ci się to podoba, czy nie. Nie trzeba mieć tupetu, żeby w takim państwie chcieć oddzielenia nauki szkolnej od religii, która zresztą jest narzucona odgórnie. Dziecko ani rodzic nie mają wyboru i jeśli chcą wychowywać pociechy w religii innej niż Jedyna Słuszna, to - pozaszkolne kółka...
N paź 22, 2006 20:40 |
|
 |
No
|
Cytuj: Wyobraz sobie ze ateistow jest w spoleczenstwie nie wiecej niz 10 % ..i z podatkow ktore tylko oni placa ...na drewnaine budy nie stac by ich bylo nie mowiac o nowoczesnych szkolach
Ale tu nie chodzi tylko o ateistów!
Kto powiedział, że większość teistów chce by dzieci uczyły się religi w szkole gdzie poziom jest raczej niski?
Większość do której tak lubisz się odwoływać wierzy "bo w coś wierzyć trzeba" innymi słowy nie traktuje wiary i jej nakazów zbyt poważnie raczej hmm... Pragmatycznie co widać np.po statystykach dotyczących masturbacji i stosowania antykoncepcji
Dlaczego wrzucać wszystkich katolików do jednego worka?
|
N paź 22, 2006 20:52 |
|
 |
gabriel
|
big mac Cytuj: Nie mogę nic o tym znaleść w necie i nie obiła mi się taka sprawa o uszy, rzuć jakimś źródłem. Jedyną kontrowersyjną jego sprawą, o któej wiem, była ta: To dobrze poszukaj , ja ten program ogladalem Cytuj: wikipedia napisał: Styl moderacji Pospieszalskiego budzi kontrowersje, zwłaszcza wśród środowisk liberalnych i lewicowych, zarzucających mu brak obiektywizmu i niedopuszczanie do głosu gości, którzy mają poglądy inne niż prowadzący.
Typowy kontrowersyjny pseudo-katolicki krzykacz z tv Plus. Taki Urban, tylko po drugiej stronie barykady No coz, to byly suche fakty..a komentarz co kto o tym sadzi.. do tych FAKTOW byl oczywiscie w tym programie Cytuj: Cytat: proboja uczyc co dla hetero ma byc pojeciem obrzydlistwa a co nie
Ty też właśnie próbojesz uczyć innych, co jest obrzydliwe, a co nie No coz, to jak wg Ciebie ma sie roztrzygnac spor...powiemy lekko liczac 90 % ludzi twierdzi ze cos takiego to dla nich obrzydliwosc..i 10 % ludzi jest przeciwnego zdania Cytuj: Żyjemy w państwie świeckim, nie wyznaniowym, czy ci się to podoba, czy nie Owszem , co nie znaczy ze nie mzona uczyc religii w szkolach  Co do panstwa wyznaniowego..to zachecam do sprawdzenia ..w encyklopedii co to jest panstwo wyznaniowe Cytuj: Dziecko ani rodzic nie mają wyboru i jeśli chcą wychowywać pociechy w religii innej niż Jedyna Słuszna, to - pozaszkolne kółka...
Niestety grubo sie mylisz, ludzie placa podatki i maja prawo wymagac nauki religii w szkole....co oczywiscie w Polsce sie dzieje
A jak masz z tym problemy..zaskarz do sadu..zobaczysz kto wygra 
|
N paź 22, 2006 20:52 |
|
|
|