Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Już kiedyś ktoś o to pisał - nie ma takiej możliwości niestety

Użytkownik rzadko obecny na forum.

N paź 29, 2006 16:36
Mam pytanie do Asiennki .Czy możliwa jest zmiana nicka np.tego,który mam obecnie (HAUNEBU III) na Eire II z zachowaniem obecnej liczby postów i obecnego adresu e-mail?

A jednak jest- została niedawno wypróbowana :) Ale myślę, że będzie stosowana tylko wyjątkowo.

N paź 29, 2006 17:07

Nawet jeśli rzeczywiście, to nie w takich sytuacjach. Haunebu, masz już przynajmniej trzy nicki na forum; tym razem marzy Ci się zamiana zamiast zakładania nowego. No niestety - i tak źle, i tak niedobrze... A swoją drogą, co dalej? Kiedy wymyślisz kolejny login, Administrator znów będzie miał bawić się w zmiany? Obawiam się, że nie po to tu jest ;)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

N paź 29, 2006 17:19

Co mu się zmieni widzimisię odnośnie nicka - to biedny moderator niech ślęczy i oidkręca wszystko, ale tak żeby posty zostały :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn paź 30, 2006 7:54
Zobacz profil WWW

Widzę, że HAUNEBU III działa już - od zera (ilość postów) - jako EIRE II.

Czy w związku z tym jego dotychczasowy profil został zablokowany, czy cóś :?: Bo to jest bez sensu, żeby - jak komuś się znudzi nick, po prostu zakładał kolejny i pisał dalej.

A w sytuacji dyskusji zawsze może podpierać się poparciem osoby o innym nicku... która okazuje się być nim samym, zalogowanym na innym koncie.

Nie mówiąc o tym, że przy okazji warto sobie zadać pytanie - w jaki sposób miałby być egzekwowany poniższy przepis regulaminu :?:

Cytuj:
8. Niedopuszczalne jest używanie dwóch lub więcej loginów przez jedną i tę samą osobę w jednym temacie bez ujawnienia swojej tożsamości lub udawanie dwóch różnych osób, zwłaszcza z wykorzystywaniem tego do popierania swego własnego stanowiska lub prowokowania kłótni.

Czy każdy moderator w każdym wątku sprawdza nr IP każdego usera :?: Bo jak inaczej sprawdzać, czy w jednej dyskusji nie pisze jedna osoba pod wieloma nickami :?:

Ok, ktoś może zapamiętać, że Haunebu = Eire, ale sądzę, że jednak niewielu.

Pn paź 30, 2006 8:00
Zobacz profil WWW

3mo: Jakość moderacji tego forum (poza nielicznymi osobami) jest taka, ze nie da się jej zaniżyć.

Forum moderują jedynie nieliczne osoby :) A jakość jest niezła między innymi dlatego, że moderatorzy starają się nie stosować podwójnych standardów dla naszych i nie-naszych.

Pn paź 30, 2006 12:31
Cytuj:

Czy w związku z tym jego dotychczasowy profil został zablokowany, czy cóś Question Bo to jest bez sensu, żeby - jak komuś się znudzi nick, po prostu zakładał kolejny i pisał dalej.

ToMu wszystko uzgodniłem z adminem forum, więc dlaczego się oburzasz.Poprostu będę teraz pisał pod nickiem EIRE II.Nie dało się inaczej.

Pn paź 30, 2006 13:37
To proszę usunąć wypowiedzi i moje poprzednie nicki:SEBASTIAN (postów:30),HAUNEBU III(postów:1058) i TAMIFLU_H5N1(postów:1).Niech już będzie EIRE II.To ostateczna decyzja.

Przepraszam angu że wcześniej się trochę nazbierało.Zdecydowałem jednak,że będę pisał jako EIRE II.

Pn paź 30, 2006 13:55

ToMu napisał:
Cytuj:

Czy w związku z tym jego dotychczasowy profil został zablokowany, czy cóś Question Bo to jest bez sensu, żeby - jak komuś się znudzi nick, po prostu zakładał kolejny i pisał dalej.

ToMu wszystko uzgodniłem z adminem forum, więc dlaczego się oburzasz.Poprostu będę teraz pisał pod nickiem EIRE II.Nie dało się inaczej.

Ty może i nie będziesz.

Ale ktoś inny popatrzy: a, miał jeden nick, założył inny, pisze dalej - a, czyli tak można.

Wiesz... Nie rozumiem tego. Zmienić nick raz - ok. Ale Ty zmieniłe go :o 4 razy. Nie uważasz, że to dziwne :?: Nie rozumiem tego. Stary był gorszy :?: Wyobraź sobie, co by się na forum działo, gdyby każdy user zmieniał tyle razy :?: Heh, statystyki pięknie pozawyżane byłyby. I nikt nie wiedziałby, czy gada z kimś nowym, czy też z jednym ze starszych userów, który znowu założył konto z nowym nickiem.

Pn paź 30, 2006 17:28
Zobacz profil WWW
Cytuj:
Nawet jeśli rzeczywiście, to nie w takich sytuacjach. Haunebu, masz już przynajmniej trzy nicki na forum; tym razem marzy Ci się zamiana zamiast zakładania nowego. No niestety - i tak źle, i tak niedobrze... A swoją drogą, co dalej? Kiedy wymyślisz kolejny login, Administrator znów będzie miał bawić się w zmiany? Obawiam się, że nie po to tu jest

A jak mam podpiąć nick EIRE II do pierwszego mojego maila,skoro pisze:Ten adres e-mail jest już zajęty,czy coś w tym rodzaju.To spowodowało,że nie było innego wyjścia.Wiem,że o mojego maila chodzi,ale komputer identyfikuje tego maila jako mail innego usera i każe mi się zalogować pod innym mailem.Przez to ten kłopot.Oczywiście EIRE II może pozostać.

Pn paź 30, 2006 17:45

Nie mówiąc o tym, że przy okazji warto sobie zadać pytanie - w jaki sposób miałby być egzekwowany poniższy przepis regulaminu :?:

Cytuj:
8. Niedopuszczalne jest używanie dwóch lub więcej loginów przez jedną i tę samą osobę w jednym temacie bez ujawnienia swojej tożsamości lub udawanie dwóch różnych osób, zwłaszcza z wykorzystywaniem tego do popierania swego własnego stanowiska lub prowokowania kłótni.

Według mojego rozumienia tego punktu regulaminu nie ma zakazu posiadania dwóch lub więcej ników przez jedną osobę. Tylko należy ujawnić swoją tożsamość pisząc w tym samym temacie (a Haunebu to zrobił) a zakazane jest natomiast prowokowanie kłótni przez pisanie na dwóch nikach (a wcale tego nie trzeba czynić chcąc zmienić nick). Przynajmniej ja tak to rozumiem.

Pn paź 30, 2006 17:53

Wyobraź sobie, co by się na forum działo, gdyby każdy user zmieniał tyle razy? Heh, statystyki pięknie pozawyżane byłyby [1]. I nikt nie wiedziałby, czy gada z kimś nowym, czy też z jednym ze starszych userów [2], który znowu założył konto z nowym nickiem.

[1] - jak widzisz statystyki Eire nie są zawyżone,
[2] - błędnie zakładasz, że liczba wysłanych postów przekłada się na userskie starszeństwo, doświadczenie, prestiż, mądrość czy elokwencję. Taki stary user z Ciebie, a dajesz się nabrać na numerki... ;)

Pn paź 30, 2006 19:31

HAUNEBU III chciał sobie urozmaicić życie. Cóż, nie wszyscy musimy widzieć w tym sens...

Bo ja nie widzę najmniejszego :clever:

Pn paź 30, 2006 21:23
Proszę o wyjaśnienie zasad działalności moderator zielona mrówke.

Najpierw oburza sie o brak komentarza do podanego linku, a nastepnie gdy ten komentarz sie pojawia jest on w całości wycięty.

Czy moderacja działa w jakis racjonalny sposób, czy po prostu "tak sobie bo ja jestem moderator i mam zły dzień" ?

Chodzi o temat "Ania" w dziale "Internet".

Prostymi słowy konkludując: Bezmyślność!*

* dotyczy moderator zielona_mrowka

Pn paź 30, 2006 22:05

Komentarz miał tyczyć tematu a nie mojej osoby, moją osobę możesz komentować do woli poprzez PW lub w tym dziale.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn paź 30, 2006 22:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 125  Następna strona