Autor |
Wiadomość |
qik
|
Właśnie pierwszy cytat dotyczy sexu oralnego - nie wiedziałem że będę musiał tłumaczyć. chodzilo mi wtym cytacie ze jeżeli coś jesdt stworzone do czegoś to nie powinno się tego uzywac w inny sposób. (nie będę się zagłębiał  )
2. znajde w starym testamencie to dam znać. Ewidentnie bynajmniej pisze o tym.
3. do rzeczy ma tyle że owa PANNA to dziewica. Ewidentnie nawet niedopuszcza biblia takiej myśli żeby wziąć niedziewicę za żonę.
|
Pn lis 27, 2006 20:56 |
|
|
|
 |
Pind0l
|
Cytuj: Właśnie pierwszy cytat dotyczy sexu oralnego - nie wiedziałem że będę musiał tłumaczyć. chodzilo mi wtym cytacie ze jeżeli coś jesdt stworzone do czegoś to nie powinno się tego uzywac w inny sposób. (nie będę się zagłębiał Suszę zęby) Kurde ludzie za pomocą rąk i nóg robią tyle rzeczy, do których te kończyny nie są stworzone i jakoś nikt o to pretensji nie robi. Cytuj: 2. znajde w starym testamencie to dam znać. Ewidentnie bynajmniej pisze o tym. Skoro bynajmniej o tym pisze to chyba o tym nie pisze. Że nie wspomnę, iż "jest napisane". Cytuj: 3. do rzeczy ma tyle że owa PANNA to dziewica. Ewidentnie nawet niedopuszcza biblia takiej myśli żeby wziąć niedziewicę za żonę.
A to już kwestia interpretacji. Panna =/= dziewica.
|
Pn lis 27, 2006 21:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pind0l napisał: Cytuj: Kurde ludzie za pomocą rąk i nóg robią tyle rzeczy, do których te kończyny nie są stworzone no właśnie, ręka nie jest po to aby z nią współżyć Krzysztof_J napisał: Cytuj: Jeśli przeto zgodnie z Pismem wypełniacie królewskie Prawo: Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego, dobrze czynicie. (List Jakuba 2:8) to jest nie przekonywujące ponieważ moge sobie wziąść taką inerpretacje, że to właśnie z powodu miłości do bliźniego zbluzgam sąsiadke, niech wie, że coś źle zrobiła, albo niech sama doświadczy jak to jest - z miłości ostrzegam o tym
|
Pn lis 27, 2006 21:37 |
|
|
|
 |
Pind0l
|
toja, rotfl.
Cytuj: no właśnie, ręka nie jest po to aby z nią współżyć A czy ja coś o tym pisałem? Kurde, przyznam, że nawet mi to na myśl nie przyszło raczej miałem tu na myśli np. boks - ręce nie po to są aby się nimi bić dla trofeum, oczy nie po to są by pluć przez nie mlekiem na odległość (prawda, poszperajcie w google) i inne przykłady. No, ale hm, głodnemu chleb na myśli? Cytuj: to jest nie przekonywujące ponieważ moge sobie wziąść taką inerpretacje, że to właśnie z powodu miłości do bliźniego zbluzgam sąsiadke, niech wie, że coś źle zrobiła, albo niech sama doświadczy jak to jest - z miłości ostrzegam o tym
A przykazanie "nie cudzołóż" nie odnosi się nijak do seksu przedmałżeńskiego i antykoncepcji, wiesz?
|
Pn lis 27, 2006 21:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pind0l napisał: Cytuj: No, ale hm, głodnemu chleb na myśli? nie jestem głodna,, może ty ponieważ na ten temat jest tutaj cały czas mowa, dziwne, że tego nie zauważyłeś Cytuj: A przykazanie "nie cudzołóż" nie odnosi się nijak do seksu przedmałżeńskiego i antykoncepcji, wiesz? wiem jedno - te słowa nijak się mają do tego co napisałam i mojego postu
|
Wt lis 28, 2006 1:48 |
|
|
|
 |
Krzysztof_J
|
qik napisał(a): Właśnie pierwszy cytat dotyczy sexu oralnego - nie wiedziałem że będę musiał tłumaczyć. chodzilo mi wtym cytacie ze jeżeli coś jesdt stworzone do czegoś to nie powinno się tego uzywac w inny sposób. No - troszeczkę przeinterpretowałeś. Poniżej zamieszczam odp. z portalu wiara: --------------------------------------- We współżyciu seksualnym między małżonkami dozwolone jest w zasadzie wszystko...byle stosunek w swoim naturalnym przebiegu nie wykluczał możliwości poczęcia. Nie są grzechem ... b) Wzajemne pieszczoty, chociaż bardzo podniecające, dające dużą przyjemność seksualną, byle nie wywoływały orgazmu poza stosunkiem małżeńskim. Na podstawie podręcznika teologii moralnej: A. Kokoszka, Moralność życia małżeńskiego ------------------------------------------ Łopatologicznie znaczy to mniej więcej tyle, że Kościół nie określa, co za pomocą czego można pieścić, byle akt zakończył się "właściwym stosunkiem" qik napisał(a): Ewidentnie nawet niedopuszcza biblia takiej myśli żeby wziąć niedziewicę za żonę. Tu też przeinterpretowałeś. To co piszesz ma się nijak np do lewiratu, który nakładał obowiązek poślubienia wdowy po bracie (a takowa zwykle dziewicą nie bywała). to Ja :) napisał(a): ...to jest nie przekonywujące ponieważ moge sobie wziąść taką inerpretacje, że to właśnie z powodu miłości do bliźniego zbluzgam sąsiadke, niech wie, że coś źle zrobiła, albo niech sama doświadczy jak to jest - z miłości ostrzegam o tym
Troszeczkę wydziwiasz ale dobrze: jeżeli "z miłości ostrzegasz o tym" i celem Twoim jest dobro sąsiadki, to skąd Ci to przyszło do głowy, że to grzech?
|
Wt lis 28, 2006 7:51 |
|
 |
Pind0l
|
Cytuj: nie jestem głodna,, może ty ponieważ na ten temat jest tutaj cały czas mowa, dziwne, że tego nie zauważyłeś No jesteś skoro Ci takie skojarzenia od razu na myśl przychodzą. Mi nie przyszły, po prostu pisałem, że ludzie swoich części ciała używają do tego, do czego niekoniecznie są przyznaczone. A Ty od razu z masturbacją wyskoczyłaś, khem no sory widocznie czegoś Ci brakuje skoro od razu Ci to do głowy przyszło. Mi to się nawet przez myśl nie przesunęło w tym przypadku (mimo, iż się masturbuję czasem). Cytuj: wiem jedno - te słowa nijak się mają do tego co napisałam i mojego postu
Mają, po prostu nie zrozumiałaś. Taki mały dygresyjny sarkazm z mojej strony to był.
Hint: napisałaś "moge sobie wziąść taką inerpretacje". Więc ja też sobie wziąłem taką interpretację, swoją interpretację w końcu "mogę sobie wziąć taką interpretacje".
|
Wt lis 28, 2006 10:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pind0l napisał: Cytuj: No jesteś skoro Ci takie skojarzenia od razu na myśl przychodzą. Mi nie przyszły bo zapominasz o temacie tego topiku, poza tym patrz na mój podpis, punkt 2 i punkt 3. Krzysztof_J napisał: Cytuj: Troszeczkę wydziwiasz po prostu wiem, że są różni ludzie, różnie myślacy, różnie postepujacy czyli w sposób naginający do swojego myślenia czy postępowania i dlatego tak pisałam.
|
Wt lis 28, 2006 16:05 |
|
 |
Pind0l
|
Tematem tego topicu jest seks oralny, a nie walenie konia, że tak powiem. Więc po co o tym wspomniałaś? Kto tu zapomina o temacie?
Whatever, me off.
|
Wt lis 28, 2006 16:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tematem tego topicu jest seks oralny, a nie walenie konia  ale przecież jedno nie wyklucza drugiego, chyba nie musze ci tego tłumaczyć.....
|
Wt lis 28, 2006 16:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
żeby nie być "gołosłowną" znalazłam link to potwiedzający [...] 
Ano ":oops:" - linkowi podziękujemy; tym bardziej, że nic nie potwierdza...
Ja również proszę o powrót do tematu, którym masturbacja jednak nie jest.
angua
|
Wt lis 28, 2006 17:09 |
|
 |
Nikifor
|
Cześć, to mój pierwszy post więc się krótko przedstawię- jestem praktykującym katolikiem, jak większość mężczyzn erotomanem,w małżeństwie od 10 lat, mam 2 dzieci. Seks oralny przed małżeństwem uważam za bardzo szkodliwy. Nie jest to bynajmniej łagodniejsza wersja zblżenia. W swoim emocjonalnym przebiegu nie różni się w zasadzie od klasycznego zbliżenia, z reguły kończy się orgazmem, w zależności od finału na twarzy partnerki - tu zakładam ukochanej dziewczyny może walądować ejakulat. A jeżeli oralny tak, to dlaczego nie analny?? Zauważcie: nie zawsze teraz ukochana dziewczyna , ukochany chopak bedzie małżonkiem. Wspóly orgazm - to coś nieodwracalnego, nieporównywalnego do pocałunku itd. Warto to zachować dla żony/męża. Mi było bardzo trudno (patrz wyżej), ale za to noc poślubna ..... Naprawdę warto!!
|
Śr lis 29, 2006 9:17 |
|
 |
Pind0l
|
Może inaczej: warto to zachować dla człowieka, którego się kocha.
A z tym oralnym na twarz i analnym to nie wiem za bardzo o co Ci chodzi i co to ma do rzeczy.
|
Śr lis 29, 2006 10:06 |
|
 |
Nikifor
|
Kochać można wiele osób po kolei, jak się jeszcze nie jest w małżeństwie, przynajmniej jak byłem młodszy i zakochiwałem się, to za każdym razem wydawało mi się, że to ta jedyna miłość. Więc jeżeli:
"Może inaczej: warto to zachować dla człowieka, którego się kocha. "
to dla kogo zachowasz zbliżenie? Dla pierwszej miłości, ostatniej, czy każdej po kolei.
"A z tym oralnym na twarz i analnym to nie wiem za bardzo o co Ci chodzi i co to ma do rzeczy."
Ma do rzeczy, bo tu mowa o seksie oralnym przy ślubem a nie całowaniem się pary nastolatkówna ławce w parku. Seks oralny przed ślubem to próba użycia techniki zastępczej -bo to nie stosunek. Podobnie analny. A co do "na twarz" - celowo użyłem tej nieco brutalnej scenki, bo seks oralny potrafi kończyć się w ten sposób, chyba, masz inne wyobrażenie o seksie oralnym niż ja.
|
Śr lis 29, 2006 13:15 |
|
 |
Pind0l
|
Cytuj: to dla kogo zachowasz zbliżenie? Dla pierwszej miłości, ostatniej, czy każdej po kolei. Hm, no cóż a czy musi być zachowane dla tego jedynego? Małżeństwo też się może rozpaść. Jeśli para jest ze sobą dość długo, znają się i czują swoje potrzeby to nie widzę przeszkód również, aby się kochać. Jeśli zerwą trudno, po prostu stracą dziewictwo, będą przez to jacyś gorsi dla następnego partnera? Nie ożeniłbyś się z kobietą pozbawioną dziewictwa? Cytuj: Ma do rzeczy, bo tu mowa o seksie oralnym przy ślubem a nie całowaniem się pary nastolatkówna ławce w parku. Seks oralny przed ślubem to próba użycia techniki zastępczej -bo to nie stosunek. Podobnie analny No jest o seks zastępczy lub element gry wstępnej, zależy od sytuacji. Również nie widzę w tym czegoś okropnego (jeśli wszystko odbywa się za zgodą partnerów). Cytuj: A co do "na twarz" - celowo użyłem tej nieco brutalnej scenki, bo seks oralny potrafi kończyć się w ten sposób, chyba, masz inne wyobrażenie o seksie oralnym niż ja.
Nie wiem co w tym brutalnego, skoro partnerka nie ma nic przeciwko to w czym problem?
|
Śr lis 29, 2006 19:49 |
|
|
|