Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 525 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 35  Następna strona
 Których wykonawców nie powinien słuchać katolik? 
Autor Wiadomość

To koloryzując jak patrzę jak kogoś na ulicy katują i się gapie z boku i nic nie reaguje - nie ze strachu, ale dlatego ze sie z tym nie zgadzam i spox, to ok :?:

Słuchanie tej muzyki t onapedzanie im kolejnego klienta. Kolejnego słuchacza. A moze kupić kolejną płytkę :?:

"Strzeżcie się wszystkiego co ma choćby pozór zła"

Cz lis 30, 2006 16:33

To koloryzując jak patrzę jak kogoś na ulicy katują i się gapie z boku i nic nie reaguje - nie ze strachu, ale dlatego ze sie z tym nie zgadzam i spox, to ok

To jest inna sytuacja. Tutaj masz możliwość bezpośredniego zareagowania
A jak słuchasz kolesia co sie drze "Kościół to kłamliwa organizacja czarnych" to generalnie nie masz zbytniego pola do zareagowania. Sam fakt że wyłączysz piosenke niczego tak naprawde nie zmieni.

Cz lis 30, 2006 19:43
Moderator

Ciąg dalszy dyskusji znajduje się tu: viewtopic.php?p=210713#210713 , a ja zapraszam do wypowiedzi na temat ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

N gru 03, 2006 22:31

zara moment.. czyli mod chce zebysmy zrobili iste wykletych zespolow?

paranoja...

czy wy nadal wierzycie w to ze szatan roznosi sie poprzez cd'eki i jezeli pokropicie odtwarzacz woda swiecona to macie z dyni??

coz za beznsens...

poza tym co zmieni taka lista albo "publiczne" napietnowanie zespolow? nic dobrego poza wiekszym zainteresowaniem...

Pn gru 04, 2006 22:15

czy wy nadal wierzycie w to ze szatan roznosi sie poprzez cd'eki

To, że można oddziaływać na człowieka poprzez nagrania muzyczne, wizualne to już dawno zostało udowodnione.

Cz gru 07, 2006 12:29

To, że można oddziaływać na człowieka poprzez nagrania muzyczne, wizualne to już dawno zostało udowodnione.

Ale nie szukajmy Złego tam gdzie go nie ma!!!
Niedługo strach będzie otworzyć lodówke, bo nuż natkne sie na coś co potencjalni doprowadzi mnie do grzechu.. paranoja jakaś

Cz gru 07, 2006 15:46
Nie Kamyk. Być może natkniesz się na produkt jakiejś firmy, którą jakaś piąta woda po kisielu oskarży o finansowanie kościoła satanistycznego, bo jedna pani drugiej pani...

Cz gru 07, 2006 16:01

Nie śledziłem tego wątku, ale jest to chyba odpowiednie miejsce na zadanie pytania:
Czy istnieją jakieś przeciwwskazania dla katolika chcącego słuchać:
:!: zespołu QUEEN
:!: Pawła Kukiza?

Pt gru 08, 2006 14:38
Nie wiesz? Przeciez Queen to słynny biseksualista czy tam homoseksualista Freddie Mercury.... jak katolik może słuchać takiego faceta?

Tfu! Sromota i obraza!

A tak na poważnie to sam nie wiem. Może skoro już niektórzy księża twierdzą, że homoseksualizm to choroba, to coponiektórzy sądzą jeszcze, że przenosi się przez uszy? :> Dźwiękiem? :P

Crosis

Pt gru 08, 2006 15:06

Goostaf - a z jakiego powodu? (to pytanie, nie stwierdzenie)

Pt gru 08, 2006 15:08
Te zespoły pojawiają się na różnego typu stronkach. Widziałem kiedyś też Bajm, Budkę Suflera (pewnie za balowanie świętych)....

Crosis

Pt gru 08, 2006 16:44
Post Re: Których wykonawców nie powinien słuchać katolik?
ladysherlockian napisał(a):
Pytanie jak w temacie. Proszę o informację, jakie zespoły są złe, antykatolickie, ale nie żeby tak wymyslać, tylko z jakimiś dowodami, przykładami że te zespoły mają np nieetyczne teksty. Z góry dziękuję, bo nigdzie nie mogę się tego dowiedzieć, a czasem może być tak, że nie sposób przewidzieć, który wykonawca ma złe podteksty. Można by zrobić "czarną listę" złych zespołów i wokalistów.

Ale mój drogi. Ty od nas oczekujesz, że będziemy czytać teksty, które są "złe" i "niegodne". Nie możesz tego od nas oczekiwać. Już się czerwienię.

Pt gru 08, 2006 16:52

Nie powinien słuchać nagrań, czy też wykonawców, których muzyka i teksty się niepodobają. Każdy nie tylko katolik słucha to co lubi.
Troche głupie to jest to pytanie. Chyba masz swój gust muzyczny i liryczny?? Przesłuchaj czegoś, jak Ci się nie spodoba to nie włączaj tego.
Równie dobrze można zapytać jak katolik powinien się ubierać, co jeść, na czym spać, nosic krótkie czy długie włosy. I nie twórzcie jakiś indeksów artystów zakazanych, bo ktoś tam usłyszał wyraz szatan i wyciąga pochopne wnioski nie słyszac piosenki, nie znajac tekstu ani kontekstu całej płyty. Bez sensu.

Pt gru 08, 2006 17:43

ale nie kazdy jest na tyle niedorozwiniety zeby od razu lykac to co sie do niego mowi w txtach piosenek czy utworow literackich

dwa zawsze istnieje cos takiego jak ironia, albo inne potworne srodki liryczne kore powoduja utrudnienie odbioru...

poprostu kocham jak wszytskie madre glowy powtarzaja mi ze jesli ogladam brutalne filmy, gram w strzelanki i slucham brytalnej(?) muzyki to musze byc umiesnionym trogolodyta palajacym checia spuszecznia komus wpier.. ekm. dol.. wiec plz nie powtarzaj wytartych sloganow

Cytuj:
Ale mój drogi. Ty od nas oczekujesz, że będziemy czytać teksty, które są "złe" i "niegodne". Nie możesz tego od nas oczekiwać. Już się czerwienię.

juz?

Pt gru 08, 2006 22:18
I jeszcze raz się odezwę. Według mnie pytanie zadane w temacie jest przykładem zsowietyzowanego podejścia do rzeczywistości. Za komuny zwalniano człowieka z myślenia. To władza dyktowała, co jest dobre, a co złe. W taki sposób człowieka zwolniono z podejmowania autonomicznych decyzji. I ten temat jest przykładem takiego podejścia.

Nie, nikt nie poda "Indeksu Zespołów Zakazanych" i bardzo dobrze. Bo człowiek ma swój rozum i potrafi pewne rzeczy odróżnić. Jeśli ktoś nie chce słuchać jakiegoś zespołu, to niech nie słucha. Prosta sprawa. Ale niech w końcu włączy mózg, a niech nie oczekuje, że każdy jego wybór ma mieć jakieś potwierdzenie lub nie w jakimś "indeksie".

Wt gru 12, 2006 22:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 525 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 35  Następna strona