Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 21:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
 Magia 
Autor Wiadomość

Tylko skąd będziesz wiedzieć, że to faktycznie zmarły dziadek?

Cz lis 30, 2006 22:07

czyli jednak czarodzieje są be?! nie znajdzie się jakiś obrońca Gandalfa? :-D

Cz lis 30, 2006 23:09

Nie będę wiedzieć bo uważam że nic nadzwyczajnego się nie stanie :)

Pt gru 01, 2006 13:24
Zobacz profil WWW

Nie powiem, że może dziać się coś dziwnego rodem z horroru. Może nic się nie stanie, a może jednak otworzymy do siebie droge czemuś czego nie rozumiemy, czego nie chcielibyśmy doświadczać, mamy co prawda XXI wiek, co jednak nie zwalnia od myślenia i ostrożności, bo jeśli faktycznie możemy wywołać coś złego, to zapewne nie będzie temu przeszkadzać jak bardzo staliśmy się racjonalni. A tak w ogóle po co robić coś takiego?

Pt gru 01, 2006 23:12

a skąd wiesz, że jak się modlisz rozmawiasz z Bogiem, a nie z księciem ciemności? :)

Pt gru 01, 2006 23:34
a skąd wiesz, że jak się modlisz rozmawiasz z Bogiem, a nie z księciem ciemności?

Bo modle się do Boga. Nie zawsze mi odpowiada, ale to ja wiem do kogo sie zwracam i robie to w odpowiedni sposób.
Nie przewracam oczami, nie ślinię się, nie brzęczę jakimiś dziwnymi "pseudojęzykami"....po prostu sie modle słowami których nauczył mnie Pan: "Ojcze Nasz..."

Pt gru 01, 2006 23:43

Wiem ze rozmawiam z Bogiem, bo tak wynika z mojej wiary. Modlitwa to rozmowa z Bogiem. Za to z mojej wiary nie wynika nic co by pozwalało mi wywoływać duchy zmarłych ludzi, oraz uważać, że rozmawiam z tym kogo wywoływałem, wręcz jest to zabronione, a zatem jest ku temu jakoś powód.

Pt gru 01, 2006 23:51
A ja bym jednakowoż prosił moderatorów o ukrócenie kolejnego powielającego się wątku i przeniesienia większości postów (choć są wtórne) do odpowiednich tematów. ja swojego zdania poza powyższym tu nie wyrażę bo większość zainteresowanych moje zdanie zna (a jak nie zna to patrzeć w sygnaturę).

So gru 02, 2006 6:41

A ja prosiłbym o przesłanie mi instrukcji dokładnej jak wywołać ducha.
Jeżeli boicie się tego wkleić tu, to prześlijcie na PW.

So gru 02, 2006 9:28
Zobacz profil WWW

Wiem ze rozmawiam z Bogiem, bo tak wynika z mojej wiary. Modlitwa to rozmowa z Bogiem. Za to z mojej wiary nie wynika nic co by pozwalało mi wywoływać duchy zmarłych ludzi, oraz uważać, że rozmawiam z tym kogo wywoływałem, wręcz jest to zabronione, a zatem jest ku temu jakoś powód.

a jak ktoś wierzy, że rozmawia z dziadkiem? to przecież wynika z jego wiary

So gru 02, 2006 13:21

Wiara nie polega na tym, że mój umysł tworzy rzeczywistośc, tylko mój umysl przyjmuje że rzeczywistośc, tutaj duychowa, jest taka jak została mi przedstawiona. Zatem jeśli Katolicka wiara jest prawdziwa, to nie ważne jest to czy wierzysz w to że dziadek się objawi, czy nie. Ważne jest to co będzie miało miejsce dokładnie i tego konsekwencje.

So gru 02, 2006 17:16

Wiara nie polega na tym, że mój umysł tworzy rzeczywistośc, tylko mój umysl przyjmuje że rzeczywistośc, tutaj duychowa, jest taka jak została mi przedstawiona. Zatem jeśli Katolicka wiara jest prawdziwa, to nie ważne jest to czy wierzysz w to że dziadek się objawi, czy nie. Ważne jest to co będzie miało miejsce dokładnie i tego konsekwencje.

no więc jeśli komuś dziadek napawdę się objawi i wyjaśni mu rodzinną tajemnicę na przykład, to znaczy, że dziadek mu się objawił.

So gru 02, 2006 17:30

To błędne myślenie. Przecież mowa o objawieniu się ducha, zatem istoty z innego świata, która może się podawać za kogoś innego, która może wiedzieć wszystko co mógłby wiedzieć nasz dziadek, ale nie może być np. złośliwym demonem, któy dalej będzie nas okłamywać, mówić nam, że ktoś nas oszukuje, gdy faktycznie ta osoba jest uczciwa wobec nas.

So gru 02, 2006 17:35

Najpierw trzeba sobie zadać pytanie czy w ogóle coś się pojawi.
Zakładam, że nie.
Teraz muszę poprowadzić twierdzenie i zobaczyć czy mam rację.
Jeżeli nie chcecie/nie wiecie jak wywołać ducha, to poszukam w necie, zbiore kumpli i spróbujemy ;)

So gru 02, 2006 17:48
Zobacz profil WWW

Dziwne jest, że pytasz o to tutaj. Jest to zapewne nieprawdopodobne aby duch się pojawił, ale logiczne było by założyć że coś się pojawi. Zatem na początku Twoich działań popełniasz błąd, w sposób nieobiektywny zabierasz się za sprawe.

So gru 02, 2006 17:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona