MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA - DOBRA CZY ZŁA ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
I wyszło szydło z worka. MW posypie się teraz, bo czegoś takiego nikt już nie przepuści. Nie będzie patrzenia, że ktoś studiuje na medycznej. Bo co to za argument? O czym to świadczy? Raczej jeszcze bardziej negatywnie, bo tragiczne jest to, że inteligentna osoba daje się wciągnąć w takie bagno. Może i nie całe MW to faszyści - nie rzeczę. Niestety, jednak powiązania ideologiczne i społeczne z ruchami neonazistwoskimi są zbyt wyraźne. Zbyt cienka jest ta granica. MW musiałoby albo się oficjalnie przyznać i wywalić wszystkich skinheadów ze swojej organizacji, część przy okazji pakując do więzienia, albo po prostu zostanie zdelegalizowana. Wg mnie to najlepsze wyjście. Zdelegalizować MW, Ci, którzy z faszystami nie są związani niech założą nową organizację i pilnują, żeby takie [...], jak Ci z Zabrza tam nie trafili. A wszystkim tym, którzy byli na tym filmie, a także tym, których nie było życzę z całego serca długiej odsiadki umilonej miłością, jakiej na pewno nie chcą. Obowiązkowo do obejrzenia "American History X".
Crosis
[...] - mimo wszystko bez epitetów proszę - jo_tka
|
So gru 02, 2006 12:01 |
|
|
|
 |
Klekot
|
Trawy napisał(a): Chcesz na katolickim portalu publikować teksty takiego gó..na? Nie ma miejsca na teksty nazioli.
Skoro więc nie potrafisz udowodnić swoich zarzutów dotyczących Twierdzy, to się nie kompromituj i nie wypisuj bzdur. 
_________________ WPK!
|
So gru 02, 2006 13:28 |
|
 |
Klekot
|
Co do zarzutów opublikowanych ostatnio w gazetach dotyczących MW, odpowiedź organizacji:
-komunikat sprawie oskarżeń kierowanych pod adresem MW przez media koncernu Axel Springer:
http://www.mw.org.pl/t.php?id=2737
-oświadczenie w sprawie koncertu: http://www.mw.org.pl/t.php?id=2743
-artykuł Pawła Milcarka redaktorora naczelnego "Christianitas". wykładowcy Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego, dotyczący sprawy: http://pawelmilcarek.salon24.pl/1795,index.html
-artykułu R. ziemkiewicza: http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dr ... 2620061202
http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dr ... a_a_4.html
-artykuł z portalu prawy.pl: http://www.prawy.pl/?dz=felietony&id=18304&subdz=
Na razie tyle 
_________________ WPK!
|
So gru 02, 2006 13:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Klekot
A co napisano na temat przyspiewek wszechpolskich o "topieniu Żyda" ? To taka "ludowość" tej organizacji?
Jak widze wszyscy obrońcy wola pomijac poprzednie incydenty i skupiac się tylko na tym jednym. Tak jakby tamtych nigdy nie było
|
So gru 02, 2006 17:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Już bardzo dawno temu pisałem, że MW jest to faszyzująca organizacja już przy okazji aktywnego właczenia się jej przeciwko paradom równości. Wtedy nikt nie wierzył...
|
N gru 03, 2006 6:13 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Co do faszystowksich zapędów MW nie powinno być wątpliwości... Nie pierwszy raz ten wątek w kontekście tej organizacji się pojawia 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N gru 03, 2006 11:01 |
|
 |
Klekot
|
przemo napisał(a): Już bardzo dawno temu pisałem, że MW jest to faszyzująca organizacja już przy okazji aktywnego właczenia się jej przeciwko paradom równości. Wtedy nikt nie wierzył...
Żeby włączać się aktywnie w działalność przeciwko paradom równości nie trzeba być faszystą.
_________________ WPK!
|
Pn gru 04, 2006 8:38 |
|
 |
Ukyo
|
Moja wypowiedź niewiele tu wniesie bowiem to, o czym chciałabym opowiedzieć, nie będzie poparte dowodami. Nie będę też, oczywiście, podawać nazwisk. Jednak zaręczam Wam, że to prawda.
W liceum miałam w klasie trzech kolegów, którzy należeli do MW. Nie chodzili z bejzbolami, choć dwóch z nich zgoliło sobie włosy na głowie. Ubierali się normalnie i dobrze sie uczyli. Nie mieli swastyki na "klacie", za to chętnie przyklejali małe nalepki promocyjne MW na ławkach, ścianach i szafah zdezelowanej i brudnej szkoły. Była to czwarta klasa a na języku polskim omawialismy lektury związane z II-gą Wojną Światową. Nauczycielka była osoba młodą, niedoświadczoną, która nie umiała właściwe postępować z klasą, ponadto wyraźnie faworyzowała kilka osób z klasy. Traf chciał, że byli to między innymi nasi bohaterwie. Do dziś pamiętam niewinne z opozoru pogadanki na temat holokaustu i protesty jednego z nich, ze on nie będzie czytał "Medalionów" bo to bzdury a Hitler miał racje wysyłając Żydów do gazu. I że powinno się ich wszystkich eksterminować. Nauczycielka zareagowała oburzeniem, zas niczego w tej sprawie nie zrobiła. Podobne poglądy mieli pozostali koledzy.
Dwóch z nich prowadziło audycję patriotyczną na antenie Radia Maryja - w czasie, kiedy MW była mile widziana na terenie rozgłośni. Jeden z nich po liceum dostał suię na prawo na Uniwersytet Warszawski, inny znowu to samo studiował na Uniwersytecie kard. S. Wyszyńskiego. To nie byli nieinteligentni, agresywni chłopcy. Nioe wyróżniali się niczym ciekawym na ulicy.
Dlatego dziś, keidy czytam te wszystkie głosy w obronie MW, przypominaja mi się ci trzej chłopcy. Inni znają to z gazet, ja miałam z tym styczność na żywo. Dlaczego akurat ta jedna organizacja skupia na sobie aż tyle skandali i niejasności? Nagonka? Może i nagonka, ale sami przyznacie, ze dowody z chmury się nie wzięły! Gdzie nie pokażą MW, to w jakimś kompromitującym organizacje kontekście - a to członek organizacji bawił się na faszystowskiej imprezie, a to na koncercie, a to obrzucał obelgami jakąś grupę społeczną, agresja, agresja, agresja. Z jednej strony inteligencja, ogłada - a pod spodem moralne bagno.
Przywołuję w pamięci obraz "kolegów". Po tym co słyszałam jestem w stanie uwierzyć prawie we wszystko pod adresem MW.
|
Pn gru 04, 2006 13:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za moich szkolnych czasó nie było MW, ale było ZSMP.
Wierzę jednak w to co napisałes, bo ci zetesempowcy byli równie zindoktrynowanymi fanatykami i takimi samymi typami jak ci Twoi Wszechpolacy.
W postepowaniu niczym sie nie róznili, odróżniała ich tylko ideologia.
Gdyby ci chłopcy urodzili sie pokolenie wcześniej, to byliby aktywistami mlodzieżówki komunistycznej - Na Bank!
Wiesz, w kazdym pokoleniu rodza sie takie indywidua, dlatego zaczynam wierzyc w to co "ogłosił" Maciej Giertych...że neandertalczycy wciąz sa wśród nas 
|
Pn gru 04, 2006 21:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Klekot napisał(a): przemo napisał(a): Już bardzo dawno temu pisałem, że MW jest to faszyzująca organizacja już przy okazji aktywnego właczenia się jej przeciwko paradom równości. Wtedy nikt nie wierzył... Żeby włączać się aktywnie w działalność przeciwko paradom równości nie trzeba być faszystą.
Nie trzeba, tyle tylko, że MW robiła to używając faszystowskich haseł i ideologii. Mam przypomnieć jakimi cytacikami obrzcuała uczestników marszu? Mam nadzieje, że nie musze.
|
Wt gru 05, 2006 8:46 |
|
 |
Paschalis
|
Wiele się wydarzyło na forum odkąd tu ostatni raz byłem!
Co do MW to myślę, że Giertych jak reaktywował tą organizację to sobie naiwnie marzył, że nie wskrzesza również całej ciemnej (antysemickiej i nacjonalistycznej) jej strony.
I teraz wyraża zdziwienie i niedowierzanie gdy coś takiego ma miejsce, tak jakby nie można było tego wcześniej przewidzieć. 
_________________ www.onephoto.net
|
Wt gru 05, 2006 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Paschalis napisał(a): Co do MW to myślę, że Giertych jak reaktywował tą organizację to sobie naiwnie marzył, że nie wskrzesza również całej ciemnej (antysemickiej i nacjonalistycznej) jej strony. I teraz wyraża zdziwienie i niedowierzanie gdy coś takiego ma miejsce, tak jakby nie można było tego wcześniej przewidzieć. 
Ja sie cieszę. Koniec końców wyszło na dobre (czytaj "złe" dla MW). Nigdy nie lubiłem giertycha włącznie z jego tatusiem z dziwnymi poglądami na powstanie człowieka, a o MW zawsze miałem jak najgorsze zdanie. Teraz trzeba mieć tylko nadzieje, że nawet jeśli organizacja ta nei zostanie zdelegalizowana to przynajmniej straci swój polityczny byt, do spółki z panami giertychami, wierzejskim, bosakiem.
|
Wt gru 05, 2006 9:51 |
|
 |
Klekot
|
Żadna organizacja nie może odpowiadać za wybryk kogoś, kto w chwili popełnienia występku nie należał do niej, a tak było np. w przypadku Leokadii Wiącek.
Tekst Wojciecha Wierzejskiego dotyczący pomówień:
"Tropienie na siłę, albo wprost generowanie w Polsce nazizmu i nagłaśnianie tego – marginalnego przecież, czy wprost chuligańsko szczątkowego - zjawiska do roli narodowego problemu, niewątpliwie leży w interesie pewnych zagranicznych ośrodków wpływu. Po to chociażby, żeby opinii międzynarodowej wmówić, że Polacy byli współodpowiedzialni m.in. za Holocaust. Żeby Niemcy mogli się podzielić z kimś winą za antysemityzm. Dla nich przykładowo napis antysemicki na murze, pomieszczony wśród setek innych chuligańskich bazgrołów, nie jest po prostu zwyczajnym chuligaństwem, ale stanowi dowód na to, że w Polsce pleni się antysemityzm. Fotografia z kolei, która przedstawia młodego człowieka, który unosi rękę w górę, może z głupoty, może dla popisu, czy dla prowokacji, a może po prostu nieświadomie, bo na filmach widział, jak starożytni Rzymianie, czy rycerze się pozdrawiali, czy przed wojną wszystkie ruchy nie-lewicowe od skautów katolickich zaczynając aż po karlistów i monarchistów hiszpańskich, a już na pewno – jak sam tłumaczy - nie z intencją imitowania hitlerowców - to oczywisty dowód na neonazizm. I młody człowiek, który nigdy nie głosił neonazizmu, który się go brzydzi, a jedyną jego winą jest, że podniósł rękę – jest przekreślony i nic po jego tłumaczeniach. Bo koncern MUSI mieć dowody. Jak ich nie ma, to sam spreparuje. Takie to trudne?
Jeśli ja pojechałem cztery lata temu na koncert na rynku jednego miasta, oficjalny, przez media filmowany, pieśni narodowych; jeśli poproszony przez kilku młodych ludzi o zrobienie zdjęcia, podszedłem pod scenę i pozwoliłem sobie zrobić nawet ich kilka, ot nie zważając, że ci ludzie mają krótkie fryzury (czemu nie włączyła mi się rewolucyjna czujność?), a potem czytam, że tańczyłem ze skinami i nazistami. Tańczyłem?! Jeśli dla manipulacji pokazuje się obok zdjęcie z innej uroczystości, z innego roku, z innymi ludźmi, którzy pokazują pięści (tak, zaciśnięte pięści), może dla popisu siły, nie wiem, i podpisuje się, że to gest „Sieg Heil”, to to jest draństwo i potwarz. A dziennikarze ci powinni być przesłuchani na okoliczność współpracy z obcymi wywiadami i przyjmowania zleceń na szkalowanie określonych grup politycznych. W tej sprawie złożę zapytania do Prokuratora Generalnego i do MSWiA. "
Zło trzeba piętnować i MW od razu reaguje na takie incydenty, ale trzeba dostrzegać też dobro i działalność MW właśnie na pozytywnych działaniach się opiera, tylko nie są one tak medialne(czy też sensacyjne) jak jakieś wpadki(zresztą bardzo często są to zwykłe prowokacje i próby przypisania organizacji nie jej działań) i dlatego słabo nagłaśniane.
Osoby, długo działające w organizacji są to ludzie ideowi, zrównoważeni, znający dobrze historie i głupoty im raczej po głowach nie chodzą. Natomiast różnie bywa z t.zw. sympatykami MW. Zdarzają się przypadki, że jakiś gówniarz, rozrabiaka nasłucha się czy też przeczyta w mediach, że w MW kogoś biją, coś "radykalnego robią", że to naziści itp., no i to go skłania do zainteresowania się MW, a nie zainteresowanie ideą narodową czy pracą dla dobra Ojczyzny. Na szcęście większość takich typów szybko się nudzi, kiedy orientują się, że w MW nie znajdą tego czego oczekują. Niestety część zdąży przed odejście "narobić niezłego smrodu", co później idzie na konto całej organizacji. Tyle w temacie.
_________________ WPK!
|
Wt gru 05, 2006 10:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Klekot, organizacja nicze odpowiada za wybryki ludzi nie należacej do niej, ale tak sie dziwnie składa, że w MW należą/należały bardzo wiele osób o poglądach faszyzujących. Bardzo zastanawiające. Nie nasuwa to Tobie żadnych wniosków?
|
Wt gru 05, 2006 10:45 |
|
 |
Paschalis
|
Klekot napisał(a): Fotografia z kolei, która przedstawia młodego człowieka, który unosi rękę w górę, może z głupoty, może dla popisu, czy dla prowokacji, a może po prostu nieświadomie, bo na filmach widział, jak starożytni Rzymianie, czy rycerze się pozdrawiali, czy przed wojną wszystkie ruchy nie-lewicowe od skautów katolickich zaczynając aż po karlistów i monarchistów hiszpańskich, a już na pewno – jak sam tłumaczy - nie z intencją imitowania hitlerowców - to oczywisty dowód na neonazizm.
A jak przy tym wykrzykuje: "Sieg Heil!" i pali pochodnie w kształcie swastyki to kogo naśladuje? Starożytnych Rzymian, czy monarchistów hiszpańskich?
_________________ www.onephoto.net
|
Wt gru 05, 2006 11:02 |
|
|
|