Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 19:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

Dołączam do serdecznych gratulacji dla Wielkiej Trójki! :bukiet: :brawo: Naprawdę bardzo się cieszę Waszą radością, bo zasłużyliście na nią. Mam też prośbę - propozycję: może byście się bliżej przedstawili? Kim jesteście (poza tym, że szczęśliwymi Zwycięzcami) i skąd u Was taka wielka wiedza?

Wt gru 05, 2006 11:25

Wy się tak nie cieszcie tym losowaniem - na pewno jest ukryty konkursowicz o nicku "Wszyscy" :P:D

Nie wierzę, żeby Saxon o to nie zadbał :P:P:P

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Wt gru 05, 2006 11:37

angua, zawsze sądziłam, ześ osoba wierząca :P a tu taki niedowiarek :P

:D:D

Wt gru 05, 2006 12:00

:razz: Gratulacje dla wygranych :brawo: :zdrowie:
Wielkie uznanie dla wszystkich, którzy wykazali się wiedzą i wytrwałością :nauka: :gazeta: :chat: :spoko:

Największy podziw i wdzięczność oczywiście dla ks. Adama bo:

:) był z nami od początku,
:) nie opuścił żadnej tury,
:) znał odpowiedzi na wszystkie pytania
:) sam te pytania musiał wymyślać
:) a potem sprawdzać odpowiedzi
:) i pewnie ani razu nie wylosował nagrody
:) itd., itp. etc. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wt gru 05, 2006 15:58

Co do mojego wyniku - wywindowania. To wszsytko dzieki Tobie i innym uczestnikom konkursu, bo gdyby nie Ty i parę innych osób to zwatpiłbym w moje siły, i wkilku turach poddalbym sie bez poszukiwania odpwoeidzi. Bo zcasami nie miałem pomysłu, czasami zniechcęcenie, a czasami anwte nie wiedziałem jak ugryźć dane pytanie. To wszsytko Twoja i reszty osób zasługa. Wasze pdopowiedzi an forum jak i na PW. I za to jeszcze arz dziekuję. Rzadko gdzioe sie spotyka zeby osoby ktre rywalizują pomagały soebie wzajemnie. Ale i ten konkurs był wyjątkowy. Wszystykim gratuluję.

Pozdrowionka dla wszystkich. A szczególnie dla ciebie Halszko.

Wt gru 05, 2006 19:25

Ja również gratuluję zwycięzcom wspaniałych wyników! Wyrazy podziwu dla tych, którzy nie opuścili ani jednej tury! Ja niestety "wysiadłam" we wrześniu, kiedy to musiałam wybierać: konkurs albo praca. Nie dało się połączyć jednego z drugim :cry: Ale i tak załapałam się do pierwszej setki! Konkurs był wspaniały! Pozdrowienia dla księdza Adama, saxona, organizatora konkursu, głównego prowadzącego, jury i całej ekipy konkursowej, bez której nie doszłoby do tego konkursu :)

Wt gru 05, 2006 19:38

Tomciu, bez przesady! Nie czuję takich zasług, o jakich piszesz.

Kasiu_b, dzięki za ciepłe słowa. :oops:

Tyle teraz tych podsumowań, wspomnień i pożegnań, że chyba wreszcie uwierzę, że konkurs się skończył.

Kropką nad i będzie informacja o tym, kto otrzymał pierwszą nagrodę, czyli spotkanie z Ziemią Świętą.

Pozdrowionka dla wszystkich. :heej:

Wt gru 05, 2006 20:08

Ja myślę, że kropką nad i bedzie zapowiadane spotkanie :-D i nasza pełna mobilizacja, aby się na nim pojawić. Wszak kolędy u "św. Floriana" mimo, iż niedawno się zaczęły, to jednak kiedyś się skończą i wtedy ks. Adam z całą pewnością znajdzie jakiś termin na spotkanie. :hmmm:

Wt gru 05, 2006 21:30

Tak, masz rację. O spotkaniu nie możemy zapomnieć :razz: :razz: :razz:

Wt gru 05, 2006 21:45

:-D Dolaczam do gratulacji dla zwyciezcow :bukiet: :bukiet: :bukiet:
No i oczywiscie wielkie podziekowania dla Saxona :bukiet: :cmok1: i dla wszystkich, ktorzy stworzyli w tym miejscu wspolnote konkursowa, jedyna w swoim rodzaju :bukiet:

Śr gru 06, 2006 15:08

I ja dołączam się do gratulacji! Dla zwycięzców i dla wszystkich pozostałych! A szczególnie dla tych, którzy wytrwali do końca- mimo momentów zniechęcenia.
I BARDZO dziękuję Wam wszystkim za ciekawe wypowiedzi, podpowiedzi, a czasami wątki osobiste.
Do zobaczenia- mam nadzieję :-)

Śr gru 06, 2006 18:01

Wśród całego zamiesznia "pokonkursowego" i sprawiedliwego nagrodzenia wszystkich uczestników ostatniej tury, umknął jeden fakt. Pragnę go tutaj poruszyć (poruszyć też Padre :D ) - czy w tym ETAPIE nie będzie jednego zwycięzcy?? Pozdrawiam serdecznie :)

Cz gru 07, 2006 17:02

dlatego też tak po cichu ciesze się że już pytań nie ma...
ale jak już ją napisze to chętnie do pytanek powrócę.

poki co dzięki Wam wszystkim i ks organizatorowi :)
za poświęcony czas, dobrą zabawę i przyjazną formę edukacji teologicznej :)

ojjjjjjjjjjjjjjj ile ja się dowiedziałam !!!!!!!!!
przez ten rok wiem więcej o Biblii niż wiedzialam przez dotychczasowe lata życia !!!!!!

dzięki!!

AMEN

Cz gru 07, 2006 17:53
Zobacz profil WWW

Witam wszystkich uczestników konkursu, bardzo Wam DZIĘKUJĘ za rady na forum, które były bardzo przydatne w trakcie trwania konkursu.
Dziękuję księdzu Adamowi za WSZYSTKO, niech Pan obdarza Księdza potrzebnymi łaskami, a na koniec dziękuję za nagrodę. :) :papa2:

Cz gru 07, 2006 21:28

Dobiegło końca zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Lista z wynikami została zamieszczona. Jednakże Konkurs nie został jeszcze w pełni zakończony. Ponieważ dwie osoby zebrały największą ilość punktów trzeba ustalić, jaką nagrodę każda z nich otrzyma. Kiedy tak się stanie, zostanie to oficjalnie podane. Poza tym nie zostały jeszcze wysłane nagrody za ostatnią i kilka wcześniejszych Tur.
Niestety z powodu tego, że osoby tym się zajmujące mają pod koniec roku więcej pracy, nagrody te mogą dotrzeć do adresatów nawet w styczniu. Dlatego też proszę o cierpliwość i wyrozumiałość.

Kiedy skończył się spokojny Etap Wstępny i rozpoczął właściwy Konkurs, z pewną dozą przerażenia patrzyłem na ilość nadesłanych maili z odpowiedziami, pamiętając jednoczenie ile jeszcze pozostało do końca tygodni, Tur, Etapów…
Teraz zaś ze zdziwieniem i niedowierzaniem uświadamiam sobie, że to już koniec, zastanawiając się jednocześnie: jak myśmy to wytrzymali? :)

Dziękuję wszystkim Uczestnikom, za wspólne pochylanie się nad Słowem Bożym – zarówno tym, którzy czynili to z wielką wytrwałością przez ponad rok, jak i tym, którzy zakończyli swój udział wcześniej, czy też dołączyli w trakcie trwania Konkursu.
Dziękuję za wielką życzliwość, której wielokrotnie dane mi było doświadczać z Waszej strony, za Wasze modlitwy, pozdrowienia, a także za cierpliwość i wyrozumiałość.

Myślę, że ten czas, który wspólnie przeżyliśmy, był nie tylko niezwykle pracowity, ale także bardzo owocny.
„Żywe bowiem jest słowo Boże, skuteczne i ostrzejsze niż wszelki miecz obosieczny, przenikające aż do rozdzielenia duszy i ducha, stawów i szpiku, zdolne osądzić pragnienia i myśli serca.” (Hbr 4,12)
Tak więc poza intelektualnym poznaniem Pisma Świętego dokonało się w wielu z nas o wiele więcej. Skutki zaś tego, mam nadzieję, długo będą widoczne w naszym życiu, albowiem myślę, że to co Pan Jezus mówił o Królestwie Bożym, można również odnieść do Słowa Bożego i powiedzieć, że jest z nim jak z ziarnem, z którym:
„dzieje się tak, jak gdyby ktoś nasienie wrzucił w ziemię. Czy śpi, czy czuwa, we dnie i w nocy, nasienie kiełkuje i rośnie, on sam nie wie jak. Ziemia sama z siebie wydaje plon, najpierw źdźbło, potem kłos, a potem pełne ziarnko w kłosie.” (Mk 4, 26b-28 )

Swoistym fenomenem było również zawiązanie się wspólnoty na Forum, gdzie toczyły się rozmowy dotyczące nie tylko Konkursu, ale także spraw osobistych i wydarzeń z codziennego życia Uczestników.
Zaowocowało to nowymi znajomościami i realnymi spotkaniami.
Konkurs stał się także inspiracją do zorganizowania rekolekcji biblijnych, które odbyły się w sierpniu w Biechowie.

To wszystko, szczególnie zaś słowa zawarte w mailach ostatniej Tury Konkursu, świadczy, że warto było go zorganizować i prowadzić, warto było poświęcić swój czas i wysiłek… :)

Jednocześnie przepraszam za wszelkie moje zaniedbania, niedociągnięcia, pomyłki czy przeoczenia. Przepraszam również i za to, że nie byłem w stanie odpowiedzieć na wszystkie maile. Wiele z nich sobie zaznaczyłem, więc być może niektórzy otrzymają jeszcze odpowiedzi – choć po tak długim czasie. Mam zamiar również zająć się uporządkowaniem i opracowaniem nadesłanych przez Was materiałów, zrobieniem listy pytań z linkami do odpowiedzi na nie itp.
Tak więc Konkurs długo jeszcze będzie mnie absorbował. Zresztą chyba nie tylko mnie – gdyż o pomoc zwrócę się także do tych, którzy chęć jej udzielenia zadeklarowali.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich i jeszcze raz bardzo dziękuję, mając nadzieję, że planowane spotkanie dojdzie do skutku :-)

Cz gru 07, 2006 23:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 234  Następna strona