Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 11:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona
 Antykoncepcja 
Autor Wiadomość

Ja wiem, że wszystko co napiszę, uznasz (dsla zasady) za głupotę.

Jak widzisz - podobne zdanie ma także Gizbern. Pewnie napiszesz, że oboje jesteśmy "eskpertami" pokroju tych z RM :?

Po prostu piszemy to, co wiemy. Ty tylko to krytykujesz.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr mar 01, 2006 22:26
Zobacz profil WWW

Ja wiem, że wszystko co napiszę, uznasz (dsla zasady) za głupotę.

Jak widzisz - podobne zdanie ma także Gizbern. Pewnie napiszesz, że oboje jesteśmy "eskpertami" pokroju tych z RM :?

Po prostu piszemy to, co wiemy. Ty tylko to krytykujesz.

wcale tak nie zakladam. Wbrew pozorom biore pod uwage wszystko co piszecie. To nie sa glupoty tylko wasze zdanie/poglad/mniemanie o jakiejs sprawie i macie do tego prawo. A ja mam prawo zadawac pytania /drazyc temat i negowac postawione fakty , zebyscie mogli przedstawic inne. Na tym polega dyskusja na forum. Osobiscie nic do nikogo nie mam ...to tylko sport - takie pojedynki na slowa i argumenty. Nie traktuj tego tak osobiscie. ;)

Cz mar 02, 2006 9:54

k66 napisał(a):
To nie sa glupoty tylko wasze zdanie/poglad/mniemanie o jakiejs sprawie i macie do tego prawo.

Ani zdanie, ani pogląd, ani mniemanie. Powtórzyłem to, co się dowiedziałem od przyjaciółki.

[...] - postu, na który tu odpowiadałeś, już nie ma - jo_tka

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz mar 02, 2006 18:45
Zobacz profil WWW
Czy tableta wyczerpuje znamiona antykoncepcji?

Każda kobieta winna wiedzieć na co się waży biorący piguły, są przypadki, kiedy dziewczyny biorą tebletki po to aby uniknąć uciążliwości związanych z miesiączką.

Piguła jest zła , ale np chemioterapia jeszcze gporsza, bo po niej się wyniszczao oprganizm , rzyga i łysieje.

Cz mar 02, 2006 21:46

Piguła może spowodować (jeśli kobieta zechce zajść w ciążę w przyszłośći) poważne wady rozwojowe włącznie z rozszczepieniem kręgosłupa i inne.... niestety znam kilka takich przypadków.

Cz mar 02, 2006 21:57
Zobacz profil WWW
Piguła może spowodować (jeśli kobieta zechce zajść w ciążę w przyszłośći) poważne wady rozwojowe włącznie z rozszczepieniem kręgosłupa i inne.... niestety znam kilka takich przypadków.

Zapomniałaś o rozwolnieniu.

Zresztą piguła pigule nie równa: kiedyś w p[igułach były końskie dawki hormonów, teraz są mniejsze. Co nie zmienia rzez jasna faktu iż bywają przeciwskazania, ale piguła antykoncepcyjna to nie jedyna rzecz, która się dzieje w antykoncepcji.

Cz mar 02, 2006 22:03

a ja znam dziesiatki przypadkow uzywania tabletek przez wiele lat bez najmniejszego uszczerbku dla zdrowia.

znam tez kilka rodzin ktore stosowaly NPR a liczebnosc ich wzrastala dosyc szybko i to nie bylo zgodne z ich planem. Wszystko ma wady i zalety - zalezy co komu odpowiada. jedni sie boja latac samolotem inni maja chorobe lokomocujna co nie znaczy, ze nie nalezy kozystac ze srodkow komunikacji.

Pt mar 03, 2006 9:56

Hmmmm.... dedukujac - jezeli piguly sa zle to osoby ktore to przypisuja musza chciec dla nas zle !!!! Ach ci lekaze medycyny!!!! Jak kiedys bede mial atak serca to napewno sie nie rusze z domu bo przeciez oni chca tylko mnie otruc!!!!

A tak powaznie... slyszalem ze witamina C zabija :D hahaha

Powiklania sa najczesciej przyczyna zlego zdiagnozowania i zlej metodyki leczenia - kazdy lek ktory podany dla zle zdiagnozowanej choroby nie tylko moze nam nie pomoc ale takze zaszkodzic - pigulki antykoncepcyjne to nic innego jak lek i jak kazdy lek zle uzyty prowadzi do powiklan.

Wt gru 05, 2006 19:26

antykoncepcja nie ma w sobie nic złego. To wymysł Kościoła, który obawia się postępu i "zepsucia moralnego". Jesli ktoś nie chce mieć dziecka, to nie można go do tego zmuszać. Lepiej jest użyć tej prezerwatywy, niż potem żałować i latać po klinikach aborcyjnych.

Ktoś powie, że z seksem powinno się wstrzymywać do ślubu. Nie widzę w tym nic złego, ale każdy może o sobie sam decydować w takich kwestiach i Kościołowi nic tego. Szczerze mówiąc, to Kościół właśnie przez takie podejście traci rzesze wiernych. Światopogląd większości ludzi się liberalizuje i to co kiedyś było uwazano za zdrożne i złe, teraz jest już normalne.

N mar 11, 2007 7:28

Dla mnie antykoncepcja to morderstwo i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej. Przeciez gdyby aborcja bylaby dobra to Kosciol by jej nie zakazywal

Pozdrawiam

So mar 17, 2007 16:33

Wytłumacz mi proszę jak kondom zabija człowieka.

Z góry thx.

So mar 17, 2007 16:38

Naukowcy udowodnili ze prezerwatywa niszczy plodnosc :?

So mar 17, 2007 16:42

Naukowcy udowodnili ze prezerwatywa niszczy plodnosc oraz uszkadza macice kobiety powodujac otarcia :?

So mar 17, 2007 16:44

wozkiwidlowe napisał(a):
Naukowcy udowodnili ze prezerwatywa niszczy plodnosc oraz uszkadza macice kobiety powodujac otarcia :?

ojej, nie wiedziałam, że penis trafia aż do macicy :-D

So mar 17, 2007 17:36

wozkiwidlowe napisał(a):

ROTFL

Pozdrów naukowców od których czerpiesz wiedzę.

Ah i to dalej nie jest odpowiedź na moje pytanie więc wciąż czekam.

So mar 17, 2007 18:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 223 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona